💢معمولاً در دنیای مدرن امروزی مردم به دنبال غذا هایی هستند که سریع تر و راحت تر درست شود و طعم خوشمزه تری داشته باشد. در نتیجه بیشتر به فست فود روی می آورند، اما فست فود نه تنها شما را چاق می کند، بلکه عامل ایجاد بیماریهای کشنده نیز است.
از جمله این بیماری ها می توان به بیماری های قلبی ، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و سرطان اشاره کرد
🔹فراخط
🆔@frakhat
💢عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با وجود آنکه تبعات قیمتگذاری دستوری کالاها در دولت گذشته هنوز در کشور قابل مشاهده است، برخی به بهانه التهاب ارزی، نسخه فشار به تولیدکنندگان برای فروش محصولات با نرخهای دستوری و ارزان را به صنایع پاییندستی مطرح میکنند که نتیجه این تفکر ایجاد رانت و فساد است.
مسلم صالحی با بیان اینکه باز هم شاهد التهاب ارزی و اعلام برخی دیدگاهها در خصوص قیمتگذاری دستوری به شیوههای مختلفی هستیم، افزود: عدهای عنوان میکنند که باید به صنایع پاییندستی محصول را ارزان بفروشیم و کاری به تحولات بازارها نداشته باشیم اما مگر همین دیدگاه در دولت قبل تجربه نشد که بار دیگر این نگاهها مطرح میشود؟
🔹فراخط
🆔@frakhat
💢ساخت خودرو چینی با قابلیت تعامل با راننده ازطریق هوشمصنوعی
بَیدو، قصد دارد خودروی الکتریکی جدیدی روانهی بازار کند که مجهز به چتبات هوشمصنوعی است. بَیدو با این اقدام در تلاش است بین راننده و خودرو ارتباط مکالمهمحور برقرار کند. خودروی الکتریکی بَیدو توسط جیدو یکی از زیرشاخههای فعال این شرکت در صنعت خودرو ساخته میشود. بَیدو اولین شرکت دنیا است که چتبات به خودروهای الکتریکی اضافه میکند. طبق اعلام بَیدو این خودرو با یکبار شارژ تا حدوداً ۶۰۰ کیلومتر مسافت طی میکند. نسخه ویژهی این خودرو با قیمت پایه حدود ۵۵ هزار دلار در دسترس مشتریان قرار میگیرد. پروژهی تولید خودروی الکتریکی مجهز به چتبات بخشی از برنامهی گستردهتر بَیدو برای تبدیلشدن به یکی از اصلیترین نشانهای تجاری در بازار خودروهای الکتریکی است. این خودرو فصل سوم ۲۰۲۳ عرضه میشود.
🔹فراخط
🆔@frakhat
💢گسترش پروژههای تولید هیدروژن سبز در چین
شرکت سینوپِک بزرگترین پروژه تولید یکپارچه هیدروژن سبز جهان را با ظرفیت تولید سالیانه ۳۰ هزار تن، برای استفاده در صنایع فراوری زغالسنگ در منطقه خودمختار مغولستان احداث خواهد کرد. سینوپک که بزرگترین پالایشگاه آسیا از نظر حجم است در نظر دارد در سال جاری با تکمیل یا شروع به ساخت پروژههای متعدد، از تولید بالادستی تا ساخت تجهیزات و مخازن، ظرفیت تولید هیدروژن سبز خود را افزایش دهد و با گسترش شبکه سوختگیری خود در سراسر کشور، خود را به بزرگترین شرکت هیدروژن چین تبدیل کند. در سال ۲۰۲۱، سینوپک ساخت کارخانه هیدروژن سبز به ارزش ۴۳۴ میلیون دلار، با ظرفیت تولید سالانه ۲۰ هزار تن را در منطقه خودمختار شینجیانگ آغاز کرد. انتظار میرود این پروژه در سال ۲۰۲۳ تولید خود را آغاز کند و هیدروژن تولیدی آن به پالایشگاه تاخه عرضه شود.
🔹فراخط
🆔@frakhat
🔴 اقتصادی
*مراقب حباب سکه باشید!
ربع سکه ۱۱میلیونی فقط ۶ میلیون طلا دارد!*
🔹قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی از ۱۷۶۶ دلار در اول مرداد ماه سال جاری با ۳.۱ درصد افزایش به ۱۸۲۱ دلار در اول اسفندماه و نرخ دلار نیز در همین بازه زمانی با یک جهش حدود ۵۶ درصدی به حدود ۵۰ هزار تومان رسیده است.
🔹بر اساس افزایش قیمت انس طلا در بازارهای جهانی و افزایش قیمت دلار در کشور، طلا باید در بازه زمانی مورد نظر ۶۲ درصد افزایش قیمت را تجربه میکرد. این درحالی است که قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار از اول مرداد ماه سال جاری از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان با افزایش ۹۲ درصدی در اول اسفندماه به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
🔹بنابراین قیمت طلا ۳۰ واحد درصد بیش از میزانی که باید بر اساس رشد قیمت دلار و اونس طلا رشد میکرد، افزایش یافته است.
🔹حباب ربع سکه به ۴۱.۱۷ درصد میرسد؛ به عبارت دیگر، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از قیمت ربع سکه حباب است و در واقع قیمت طلای موجود در ربع سکه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و نه بیش از ۱۱میلیون تومان.
🔹 فراخط
🆔 @frakhat
💢سرمایهگذاری بیسابقهی چین در حوزهی تحقیق و توسعه در سال ۲۰۲۲
گزارش مرکز آمار و همچنین وزارت علوم و فناوری چین حاکی از آن است که بودجهی بخش تحقیق و توسعهی این کشور در سال گذشته میلادی، از مرز ۳ تریلیون یوان (۴۴۹ میلیارد دلار) فراتر رفتهاست. چین که در حال حاضر رتبهی دوم جهان در این شاخص را در اختیار دارد، در فاصلهی ۱۰ سالهی منتهی به ۲۰۲۲، رشد ۳ برابری بودجهی تحقیقاتی را تجربه کردهاست. همچنین، بودجهی تحقیقات بنیادی چین نیز در این فاصله، نزدیک به ۴ برابر رشد داشته و به رقم ۱۹۵ میلیارد یوان (۳۰ میلیارد دلار) رسیدهاست. رشد کمّی نیروی انسانی متخصص و مقالات پرارجاع هم به ترتیب ۱/۸ و ۱۰ برابر شدهاند. تعداد شرکتهای فناوری پیشرفتهی چین که در سال ۲۰۱۲ حدود ۴۹ هزار بوده، در سال ۲۰۲۲ به ۳۳۰ هزار شرکت رسیدهاند که نام ۶۸۳ شرکت چینی نیز در فهرست ۲۵۰۰ شرکت برتر جهان از لحاظ بودجهی تحقیق و توسعه دیده میشود. چین در شاخص نوآوری جهانی، رتبهی درخشان ۱۱ را در سال گذشته کسب کرده که صعودی ۲۳ پلهای نسبت به سال ۲۰۱۲ محسوب میشود. این کشور همچنین میزبان ۱۷۳ منطقهی فناوری پیشرفتهی صنعتی است که تولید ناخالص داخلی آنها در ۱۰ سال گذشته رشد ۳ برابری را تجربه کرده و به ۱۵/۳ تریلیون یوان (۲/۵ تریلیون دلار) افزایش یافتهاست.
🔹فراخط
🆔@frakhat
💢جنگافزارهای خودمختار؛ کابوسی از جنس هوش مصنوعی و در آستانه تحقق
درحالیکه* اکثر ما سرمان به ChatGPT گرم بود، عدهای داشتند بهطور جدی به استفاده از هوش مصنوعی در تجهیزات نظامی فکر میکردند.
تا چند وقت پیش میخواستم دربارهی جنگ شرکتهای بزرگ تکنولوژی بر سر موتورهای جستجوی مبتنیبر هوش مصنوعی بنویسم؛ اما حالا دارم دربارهی جنگهای واقعی و سلاحهای جنگی مبتنیبر هوش مصنوعی مینویسم.
من معمولا از آن مدل افرادی هستم که دید خوشبینانهای به آیندهی تکنولوژی دارند و با هیجان و اشتیاق، پیشرفتهای این حوزه را دنبال میکنند. اما راستش را بخواهید، چند وقتی است که تیتر اخبار مربوط به استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی در جنگ مرا نگران کرده است.
🔹فراخط
🆔@frakhat
💢اسلواکی یک نیروگاه هستهای جدید راهاندازی میکند
وزرات انرژی اسلواکی درحال پیگیری زیر ساختهای راه اندازی یک نیروگاه هستهای جدید است.
وزیر انرژی این کشور ابراز امیدواری کرد که بتواند با حمایتهای دولت تاسیسات هستهای جدید تا سال ۲۰۳۱ تکمیل و راه اندازی شود.
اسلواکی با چهار راکتور هستهای نیمی از برق خود را تولید میکند.
🔹فراخط
🆔@frakhat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢از این تکنولوژی توی فیلمهای هالیوودی استفاده میکنند...
🔹فراخط
🆔@frakhat
💢دفن خاکستر انسان زیر اقیانوس
یه سری شرکت وجود دارن که بعد از مرگ، خاکستر انسان رو کف اقیانوس دفن میکنن؟ متقاضیای زیادی هم دارن!
🔹فراخط
🆔@frakhat