🔹 توسعه مالچهای غیرنفتی با کمک شرکتهای دانشبنیان برای مقابله با بیابانزایی/ استفاده از نوآوریهای نرمافزاری و سختافزاری برای کاشت یک میلیارد درخت
🔹 توسعه شناسنامهدار کردن درختان جنگلی، استفاده از خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی برای مقابله با بیابانزایی و توسعه نوآوریهای نرمافزاری و سختافزاری برای کاشت یک میلیارد درخت با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و فناور در سال ۱۴۰۲ برنامهریزی شده است.
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن بیان این مطلب افزود: در حوزه مدیریت جنگل، امسال هدفگذاری کردهایم در چهار تا پنج استان برای گونههایی که ارزش ژنتیکی و حفاظتی دارند و گونههای کهنسال با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و فناور، طرح شناسنامهدار کردن الکترونیک درختان عملیاتی شود.
🔹 حمیدرضا سلیمانی اظهار داشت: صدور شناسنامه الکترونیکی برای درختان جنگلی از سال گذشته در استان کرمانشاه به صورت پایلوت آغاز شده است.
🔹 وی گفت: موضوع شناسنامهدار کردن الکترونیکی درختان هزینهبر است و از این رو در فاز نخست هدفگذاری ما به سمت و سوی درختان جنگلی است که ارزشهای حفاظتی و ژنتیکی برای کشور دارند.
🔹 سلیمانی اذعان داشت: بخش دیگر برنامههای این دفتر در زمینه توسعه استفاده از خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی برای مقابله با بیابانزایی است و در این زمینه در استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان دو پایلوت تاکنون اجرا شده است.
🔹 وی افزود: برنامه استفاده از خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی که منشا معدنی و گیاهی دارند در استانهای کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان در سطوح وسیعتری اجرا خواهد شد.
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از دهها محصول دانشبنیان به عنوان خاکپوش غیرنفتی به صورت پایلوت در عرصههای بیابانی کشور در مقیاسهای چند هکتاری استفاده شده و برخی از این محصولات جواب مناسب دادهاند.
🔹 وی افزود: با توجه به وسعت عرصههای بیابانی که تحت تاثیر فرسایشهای بادی و آبی هستند، نیاز است خاکپوشها و مالچهای غیرنفتی در هزاران هکتار عملیاتی شوند و این در حالی است که ظرفیت تولید شرکتهای دانشبنیان در تولید این محصولات محدود و با نیاز کنونی این عرصهها فاصله دارد.
🔹 سلیمانی تقویت زیر سامانه پایش و رصد اراضی کشاورزی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را از دیگر برنامهها در سال ۱۴۰۲ در حوزه حفاظت و صیانت از جنگلها عنوان و تصریح کرد: با استفاده از تصاویر ماهوارهای و حتی رصدهای چشمی توسط مردم قصد داریم پایش اراضی ملی را فراگیر کنیم.
🔹 وی افزود: با فراگیر کردن و توسعه زیرسامانه پایش اراضی، دست بالا را برای مقابله با زمینخواری، حریق در جنگلها و مراتع، آفات و بیماریها و تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی خواهیم داشت.
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز گفت: برای اجرای این طرح، در دو راستا یعنی استفاده از نوآوریهای نرمافزاری و سختافزاری تمرکز کردهایم.
🔹 وی ادامه داد: نوآوریهای اجتماعی یکی از نوآوریها در قالب نرمافزاری محسوب میشود و در این زمینه تلاش میکنیم از ظرفیت مسوولیتهای اجتماعی اعم از افراد حقیقی و حقوقی برای کاشت یک میلیارد درخت به شکل مطلوبتری استفاده شود.
🔹 سلیمانی اظهار داشت: این ظرفیت در بسیاری از دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد.
🔹 وی گفت: نیاز است نوآوری در حوزه اصلاح شیوههای مشارکت اجتماعی در کشور صورت گیرد تا فرآیند کاشت یک میلیارد درخت را با توجه به مشکلاتی که وجود دارد و فارغ از نگاههای سیاسی به سمتی ببریم که مبتنی بر توسعه سرانه جنگل و علاقه مردم به طبیعت و طبیعتگردی محقق شود.
🔹 سلیمانی در مورد نوآوریهای سختافزاری اذعان کرد: هوشمندسازی آبیاری در نهالستانهای منابع طبیعی یکی از موضوعات در حوزه سختافزاری است و یکی از مولفههای مهم در مدیریت بهینه نهالستانها در زمینه بهرهوری مناسب از منابع آب و تولید نهال محسوب میشود.
🔹 وی پیشبینی کرد: هوشمندسازی آبیاری در نهالستانهای منابع طبیعی در سال ۱۴۰۲ در استانهای البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و ایلام نهادینه و اجرا شود./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مناطق تحت حفاظت و مدیریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان حفاظت محیطزیست کشور
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مردمی سازی فعالیتهای منابعطبیعی، یک هدف راهبردی است
🔹 دوره آموزشی مجازی سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی (فائو) مبتنی بر درس آموخته های پروژه مشارکتی بین المللی احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته (RFLDL) روز چهارشنبه ۹ فروردینماه با شرکت ۱۷ نفر از مقامات کشورهای عضو آغاز بکار کرد.
🔹 معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این نشست اظهار داشت: یکی از مهمترین درس آموخته های این پروژه ضرورت توجه و نگاه جامع و فراگیر به مقوله مدیریت منابع طبیعی و مقابله با پیامدهای ناشی از تخریب سرزمین می باشد. در حال حاضر مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی به عنوان یک هدف راهبردی در دستور کار این سازمان قرار گرفته و به بسیاری از طرح های اجرایی مدیریت منابع طبیعی تعمیم یافته است.
🔹 دکتر عباسعلی نوبخت با اشاره بهرهگیری از نگرش جامع محور و رویکرد مشارکتی در اجرای پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته، گفت: این پروژه از سال ۱۳۹۱ در دو استان کرمان و خراسان جنوبی به اجرا درآمد و در یک رویکرد ابتکاری، افزون بر تمرکز بر کنترل کانونهای بحرانی فرسایش بادی در قالب حفاظت، احیا و توسعه پوشش گیاهی، بهبود وضعیت زندگی جوامع تحت تاثیر و آسیب دیده را به عنوان یکی از پیشران های تخریب سرزمین مورد هدف قرار داد.
🔹 وی با بیان اینکه هدف اکولوژیک این پروژه، کنترل تخریب سرزمین در کانون های بحرانی و خسارتزای فرسایش بادی بوده و از طریق احیای اراضی تخریب یافته در سطح 49 هزار هکتار در قالب اقدامات نهالکاری، مدیریت رواناب و حفاظت و قرق محقق گردیده است، اظهار داشت: به منظور عینیت بخشیدن به مشارکت بهره برداران و ایجاد یک محیط توانمند، بسته کاملی از آموزش های ترویجی، مهارتی، پرداخت تسهیلات، ایجاد ساختارهای مشارکتی نظیر تشکیل تعاونی و نیز ایجاد زنجیره های تولید و بازاریابی محصولات به کار بسته شد و روستاییان در قالب کمیته های توسعه روستایی و پیمانکاران بومی، از منافع مستقیم اجرای پروژه های منابع طبیعی و جنگل های دست کاشت بهره مند شدند.
🔹 نوبخت افزود: توجه به ابعاد اقتصادی- اجتماعی پروژه، جلب حمایت گسترده مقامات سیاسی از جمله استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه های اجرایی در سطوح مختلف را در پی داشت و به اعتمادسازی، انتقال دانش و فناوری و نیز حل بسیاری از تعارضات دیرینه میان سازمان منابع طبیعی و بهرهبرداران محلی کمک نمود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی در ارتباط با حمایت قوانین کشور از منابعطبیعی گفت: حفاظت از محیط زیست، مقابله با بیابانزایی و تخریب سرزمین در قوانین کشور مورد تاکید قرار گرفته و ارتقای پوشش گیاهی در جنگل ها، مراتع و مناطق بیابانی در برنامه های توسعه کشور گنجانیده شده است. در این راستا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال طی یک دوره ۴ ساله با هدف مقابله با بیابانزایی و توسعه جنگلها در قالب یک برنامه چهار ساله در وزارت جهاد کشاورزی کشور تدوین شده است. این طرح که با مشارکت مردم، همه دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردم نهاد، اجرایی خواهد شد، اثرات بسیار خوبی را در محیط کشور ایران بوجود خواهد آورد.
🔹 گفتنی است، در پی دستاوردهای پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته در عینیت بخشیدن به مشارکت جوامع محلی در احیا و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی توام با توسعه روستایی در قالب تهیه و اجرای طرحهای کسب و کار و برنامههای توسعه روستایی با همکاری سایر دستگاه ها و گزارش مشاور بین المللی ارزیابی پایانی پروژه، کمیته جنگل فائو این دوره آموزشی را با هدف ظرفیتسازی در تصمیم گیرندگان و کارشناسان بخشهای اجرایی و سایر گروه های علاقمند در کشورهای عضو برگزار کرده است.
🔹 یادآوری می گردد پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با همکاری فائو و مشارکت مالی صندوق محیط زیست جهانی (GEF)، از دسامبر ۲۰۱۰ در دو استان کرمان و خراسان جنوبی به اجرا درآمده است./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 دکتر کریم جوانشیر؛ استاد برجسته جنگلشناسی
🔸 کریم جوانشیر اول دی ۱۳۱۴ در خوی متولد شد. وی دانشجوی کشاورزی دانشگاه تهران بود که کسب نمره بالا در درس آمار مرحوم رشدیه، سبب شد که از وی برای کار در دفتر مهندسی سازمان جنگلها و مراتع کشور دعوت به عمل آید.
🔸 جوانشیر مدرک فوق لیسانس خود را در سال ۱۳۳۸ در رشته جنگل و صنایع چوب دانشگاه تهران و دکترای گیاه شناسی خود را در سال ۱۳۴۳ از دانشگاه مون پلیه فرانسه اخذ نمود. موضوع پایان نامه وی «بلوط های ایران» بود.
🔸 سپس به عنوان دانشیار تمام وقت در گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به کارهای علمی خود ادامه داد.
🔸 استاد جوانشیر در سال ۱۳۶۹ به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم ایران برگزیده شد و مسولیت شاخه جنگل و محیط زیست را عهده دار شد.
🔸 دکتر کریم جوانشیر در سحرگاه ۱۰ فروردین ۱۳۷۷ دارفانی را وداع گفت.
روحش شاد، یادش گرامی
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پایان نهالکاری در کانون بحرانی فرسایش بادی چابهار با حضور وزیر جهاد کشاورزی
🔹 طرح نهالکاری ۷۰۰ هکتاری در کانون بحرانی فرسایش بادی غرب شهر چابهار امروز پنجشنبه با حضور وزیر جهاد کشاورزی به اتمام رسید.
🔹 سرپرست ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم اظهار داشت: این طرح با هدف توسعه پوشش گیاهی، جلوگیری از تولید گرد و غبار و کنترل بیابان زایی در سال ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ در سطح کلی ۷۰۰ هکتار آغاز شده که امروز با حضور وزیر به اتمام رسید.
🔹 عبداله بامری کاشت نهال با گونه های مقاوم و بومی منطقه شامل آکاسیا، درمان عقرب، گز، کهور محلی و کهور پاکستانی، آبیاری و مراقبت نگهداری و واکاری عرصه را از جمله عملیاتهای احیایی پیش بینی شده در این طرح برشمرد و افزود: تاکنون بیش از ۹۰ میلیارد ریال اعتبار از محل طرح ملی مقابله با ریزگردها صرف اجرای این پروژه شده است.
🔹 وی افزود: در شهرستان چابهار با وسعت ۲۳۷ هزار و ۵۳۲ هکتار؛ ۴۵ هزار و ۶۵۷ هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی وجود دارد.
🔹 وی بیان کرد: این طرح در راستای کاشت یک میلیارد نهال برای حفاظت و صیانت از خاک در دستور کار این نهاد قرار گرفت.
🔹 ۱۸۷هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع گستره، سیستان و بلوچستان را به بزرگترین استان کشور تبدیل کرده این استان به واسطه برخورداری از ۲ ناحیه رویشی متفاوت ایرانی تورانی و عمانی با وجود واقع شدن در منطقه گرم و خشک کشور از تنوع گیاهی برخوردار است.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی بهمراه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و تنی چند از معاونین و مدیران ارشد آن وزارتخانه صبح امروز از طریق فرودگاه زاهدان وارد استان سیستان وبلوچستان شد.
🔹 برنامه های شاخص وزیر جهادکشاورزی در این سفر یکروزه افتتاح و بهره برداری ده ها پروژه بخش کشاورزی، برداشت اولین خوشه های طلایی گندم، اجرای طرح مردمی یک میلیارد درخت و آغاز طرح توسعه نخلستان ها با ارقام تجاری خرما در استان سیستان و بلوچستان خواهد بود./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سهم ۱۴ میلیونی سیستان و بلوچستان در "ایران سرسبز؛ ایران قوی"
🔹 وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان سیستان و بلوچستان و در آغاز طرح کاشت نهال ۷۰۰ هکتاری "بند پارک" و افتتاح ۱۵۳ پروژه بخش کشاورزی، گفت: سهم استان سیستان و بلوچستان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در دولت مردمی در ۴ سال ۱۴ میلیون درخت است که هر سال باید ۳.۶ میلیون درخت در این استان کاشته شود.
🔹 سیدجواد ساداتی نژاد ادامه داد: از ابتدای سال برنامهریزی و تولید نهال در استان سیستان و بلوچستان شروع شده که امروز بخشی از نهالکاریهای گذشته در سطحی بالغ بر ۱۵۰۰ هکتار به اتمام رسید.
🔹 به گفته وی، با برنامهریزی انجام شده و با اهتمام ویژه استاندار سیستان و بلوچستان و مجموعه منابع طبیعی و مردم خوب این استان، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳.۶ میلیون درخت کاشته خواهد شد.
🔹ساداتینژاد اظهار امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۲ هم بتوانیم در بخشهای مختلف از جمله صنایع تبدیلی، بخشهای آبیاری و زهکشی و حوزه آبخیزداری، این پروژهها را استمرار دهیم.
🔹 ساداتینژاد گفت: امسال از بخش تهاتر نیز ۷۵۰ میلیارد تومان در پروژه "گرگروها" که یکی از مشکلات فرسایش خاکی بوده، هزینه خواهد شد تا بتوانیم با برنامهریزی سازمان منابع طبیعی در کنترل، مهار و حفظ خاک در منطقه اقدام کنیم./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 متصرفان اراضی ملی در سیاهکل محافظان منابع طبیعی را مصدوم کردند
🔹 سرپرست ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان گفت: متصرفان اراضی ملی در شهرستان سیاهکل سه نفر از حافظان منابع طبیعی را مصدوم کردند.
🔹 سرخوش کرم زاده اظهار کرد: ۲ نفر از متصرفان اراضی ملی از اعضای یک خانواده در شهرستان سیاهکل (روستای بالارود توتکی) سه نفر از نیروهای منابع طبیعی را از ناحیه سر، دست و دندان دچار آسیب کردند.
🔹 وی با بیان اینکه مصدومان به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند، اضافه کرد: وضعیت عمومی حافظان مصدوم شده منابع طبیعی شهرستان سیاهکل مساعد است.
🔹 وی ضمن قدردانی از مراجع قضایی و نیروهای انتظامی بیان کرد: پس از پی گیری ۲ متصرف اراضی ملی، دستگیر شدند که اقدامات قانونی در دست قرار گرفت./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مصدومیت جنگلبانان نور در پی حمله مسلحانه
🔹 شب گذشته تعدادی از نیروهای حفاظتی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نور از سوی افراد سودجو بوسیله سلاح گرم ساچمه زنی مورد حمله قرار گرفتند.
🔹 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - ساری برای پیگیری و عیادت بلافاصله در بیمارستان شهرستان نور حضور یافت./ پیام طبیعت مازندران - ساری
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 در روز طبیعت، حافظ منابع طبیعی باشیم
🔹 از هموطنان دعوت میکنیم از برپایی آتش در طبیعت اجتناب نمایند و اگر هم ناچار شدند، یا از کپسول گاز کوچک سفری استفاده نمایند یا حتما به صورت ایمن و دور از برگها و علفهای خشک و درختان، آتش را برپا نموده و در پایان با استفاده از آب و خاک از خاموشی کامل آن مطمئن شوند. همچنین از شکستن شاخههای درختان و کندن بوتههای مرتعی اجتناب نموده تا فرصت حیات مجدد گیاهان و سرسبزی طبیعت از دست نرود و به جای آن از ذغال آماده استفاده نمایند. از آداب مهم طبیعتگردی، رهانکردن زباله در طبیعت است. لازم است از قبل کیسه زباله به همراه داشته باشند و هنگام ترک محل تمام پسماندها را از طبیعت خارج کنند.
🔹 همچنین برای اتراق در طبیعت اولویت اولشان استفاده از پارکهای جنگلی باشد که مجهز به امکاناتی نظیر محل برپایی آتش و محل اتراق است.
🔹 جنگلبانان سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور در اقصی نقاط کشور در روز سیزدهم فروردین به صورت آماده باش بوده و از طریق سامانههای ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ آماده دریافت اخبار تخریب و آتشسوزیهای احتمالی در عرصههای منابعطبیعی میباشند.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 روز طبیعت گرامی باد
🔸 با رعایت اخلاق طبیعتگردی و بهرهمندی از آموزههای دینی، از جنگلها و مراتع به عنوان مواهب الهی و مظاهر طبیعی حفاظت کنیم و از برپایی آتش در طبیعت، تخریب درختان و درختچهها و رهاسازی زباله در طبیعت خودداری نمائیم.
📞 سامانه های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی، آماده دریافت گزارشهای همیاران طبیعت است.
🌳 #همیار_طبیعت_باشیم
🌳 #من_هم_یک_جنگلبانم
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🌳 در تعطیلات ۱۲ و ۱۳ فروردین ماه (سیزده بدر) هرگونه تخریب و آتش سوزی در جنگلها و مراتع را با شمارههای ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهید.
🔸 #همیار_طبیعت_باشیم
🔸 #من_هم_یک_جنگلبانم
🔸 #حضور_مسئولانه_در_طبیعت
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 عیادت، دلجویی و تقدیر فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از جنگلبانان مصدوم شهرستان رضوانشهر
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با حضور در منزل دو تن از مأمورین حفاظتی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رضوانشهر استان گیلان که در حین مأموریت، از سوی قاچاقچیان چوب مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، دیدار و دلجویی نمود.
🔹 سرهنگ رضا اکبری در این دیدار، روند معالجه جنگلبانان مصدوم و پرونده قضایی متخلفین را جویا و از تلاش ایشان در حفاظت و حراست از انفال تقدیر نمود.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 به مناسبت گرامیداشت روز طبیعت؛ #پویش_صد_متر
🔸 در روز طبیعت (سیزدهبدر) برای احترام به منابع طبیعی و محیط زیست، حداقل زبالههای صد متر پیرامون خود را جمع آوری و از طبیعت خارج کنیم.
🌳 #همیار_طبیعت_باشیم
🌳 #من_هم_یک_جنگلبانم
🌳 #۸۰_میلیون_محیطبان
🌳 #حضور_مسئولانه_در_طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 روز طبیعت گرامی باد
🔸 طبیعت در نزد ما امانتی است برای آیندگان؛ در حفظ آن کوشا باشیم.
🔸 #همیار_طبیعت_باشیم
🔸 #من_هم_یک_جنگلبانم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
31.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 گفتگو با مهندس ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص وضعیت مراتع کشور
🔸 خبر ۱۶ شبکه خبر | ۱۴۰۲/۰۱/۱۰
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جلسه بررسی وضعیت حفاظتی جنگل های شمال برگزار شد
🔹 با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور وضعیت حفاظت از جنگل های شمال و چالش های موجود در آن مورد بررسی قرار گرفت.
🔹 عباسعلی نوبخت در جلسه بررسی وضعیت حفاظتی جنگل های شمال، حفاظت از جنگل ها را از مهمترین اولویت های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برشمرد و افزود: جنگل های هیرکانی گنجینه ارزشمند کشور محسوب می شود که در دنیا بی نظیر است و امروز بر اثر تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی با چالش های مختلفی روبرو شده است.
🔹 او گفت: برای کاهش عوامل تخریب در جنگل ها نیازمند شناسایی عوامل تخریب هستیم تا بتوانیم مشکلات دامنگیر جنگل را حل نماییم.
🔹 در این جلسه سرهنگ رضا اکبری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با ارائه گزارشی از وضعیت نیروهای حفاظتی در جنگل های هیرکانی به کمبود نیروهای یگان برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: یکی از راهبردهای اساسی سازمان منابع طبیعی هوشمندسازی حفاظت است و در این راستا فناوری های نوین نظیر؛ پهپاد، بی سیم و دوربینهای حفاظتی نیز به کمک ماموران جنگلبانی آمدند./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از پیام طبیعت
🌳اخبار منابع طبیعی و آبخیزداری را از کانال ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها پیگیری کنید:
استان آذربایجان شرقی
استان آذربایجان غربی
استان اردبیل
استان اصفهان
استان البرز
استان ایلام
استان بوشهر
استان تهران
استان چهار محال و بختیاری
استان خراسان جنوبی
استان خراسان رضوی
استان خراسان شمالی
استان خوزستان
استان زنجان
استان سمنان
استان سیستان و بلوچستان
استان فارس
استان قزوین
استان قم
استان کردستان
استان کرمان
استان کرمان (جنوب کرمان)
استان کرمانشاه
استان کهگیلویه و بویراحمد
استان گلستان
استان گیلان
استان لرستان
استان مازندران-ساری
استان مازندران-نوشهر
استان مرکزی
استان هرمزگان
استان همدان
استان یزد
https://eitaa.com/PayameTabiat | سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی کشور: اولویت اصلی در کاشت یک میلیارد درخت ترمیم طبیعت است
🔹 معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه هماهنگی و هم افزایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: طبیعت ایران از سنوات گذشته بر اثر عوامل مختلف طبیعی و انسانی آسیب های فراوانی دیده و اولویت اصلی در کاشت یک میلیارد درخت ترمیم طبیعت است.
🔹 دکتر عباسعلی نوبخت اجرا و انجام این طرح مردمی را برای کشور پر اهمیت خواند و افزود: مقام معظم رهبری با کاشت سه درخت فرمودند؛ اگر هر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال، از سال ۱۴۰۲ و در طول چهار سال محقق خواهد شد.
🔹 نوبخت افزود: پس از کاشت درخت توسط رهبر معظم انقلاب بسیاری از دستگاه های نظامی و غیرنظامی در امر درختکاری ورود کرده و مشارکت در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را برای خود وظیفه و تکلیف دانسته اند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی، زمان جمع آوری بذر استاندارد و شناسایی و انتخاب عرصه بر اساس شیوه نامه و سند پشتیبان طرح مزبور را برای کاشت درخت بسیار مهم دانست و یاد آور شد: عرصه های تعیین شده برای کاشت نهال بر اساس توان اکولوژیک و سرشت گونه ها تعیین می شود.
🔹 وی گفت: عرصه های تعیین شده مشمول تهیه طرح بوده و مورد قبول کمیته فنی، شورای عالی سازمان و دبیرخانه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت قرار می گیرد.
🔹 نوبخت همچنین در این جلسه از درنظر گرفتن یک ردیف اعتباری مستقل در لایحه بودجه خبر داد و تصریح کرد: این اعتبارات برای کاشت درخت و مراقبت های سنواتی مورد استفاده قرار می گیرد.
🔹 بر اساس این گزارش، در این نشست اشرفی پور رییس شورایعالی جنگل، مرتع و آبخیزداری گزارشی درباره سند پشتیبان طرح مردمی کاشت یک میایارد درخت که توسط شورایعالی و معاونت های تخصصی سازمان تهیه شده ارائه کرد./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تعداد نیروهای جنگلبانی ایران ۱۴ درصد استاندارد جهانی است/ هر ۲۶ هزار هکتار یک جنگلبان داریم
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس استاندارد جهانی، باید ۳۶ هزار نیرو داشته باشیم اما الان ۵۳۰۰ نفر نیروی حفاظتی داریم؛ یعنی برای هر ۲۶ هزار هکتار یک نیرو. ما با ۱۴ درصد استاندارد جهانی از منابع طبیعی کشور حفاظت و حراست میکنیم.
🔹 سرهنگ رضا اکبری درباره وضعیت استخدامی نیروهای حفاظتی منابع طبیعی افزود: بیش از ۷۰ درصد نیروهای حفاظتی معادل ۳۶۰۰ نفر شرکتی و مابقی رسمی، قرادادی و پیمانی هستند.
🔹 اکبری ادامه داد: در رابطه با کارت ضابطیت، تعامل و مذاکراتی با دستگاه قضایی انجام شده و با مساعدت رئیس سازمان و با دستوری که صادر شده نیروهای شرکتی هم بتوانند کارت ضابطیت دریافت نمایند.
🔹 وی همچنین اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد استانها دارای مرکز مانیتورینگ هستند و تاکنون ۶ استان مجهز به دوربین های پایش تصویری شدند. همچنین ۱۹ استان مجهز به بیسیم دیجیتال شدند و تمام خودروها دارای جیپیاس هستند که قابلیت مونیتورینگ دارند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ادامه گفت: لایحه اصلاحیه ای در هیات دولت مطرح است که اختیاراتی که در قانون بکار گیری سلاح، ضابطین عام نیروی انتظامی دارند ما هم بتوانیم داشته باشیم که امیدواریم به صحن مجلس برود و تصویب شود که این مهم می تواند تاثیر زیادی در حفاظت جان جنگلبانها داشته باشد./ برنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اجرای کاشت یک میلیارد نهال با انتخاب گونهها و نیاز مناطق کشور
🔹 معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از ایستگاه نمونه پایش فرسایش بادی و ریزگردهای میبد یزد، با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در مدت زمان چهار سال در کشور گفت: استان یزد در تولید نهال، موفق عمل کرده است.
🔹 عباسعلی نوبخت با بیان اینکه برشهای استانی تولید نهال دقیقا مشخص شده است، افزود: با توجه به اقلیم استان یزد، تولید ۲.۵ میلیون اصله نهال برای هر سال در این استان در نظر گرفته شده است.
🔹 وی اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون ۷۰۵ هزار اصله نهال در نهالستان شهرستان میبد تولید شده است.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سند پشتیبانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در طرح کاشت یک میلیارد نهال و اقلیمهای مختلف اظهار داشت: ایران ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را در خود دارد و براساس اقلیم، انتخاب گونه انجام شده است و استانها براساس انتخاب گونه و نیاز مناطق مختلفی که دارند، باید نهالها را تولید کنند تا در راستای سرسبزی ایران تلاش کنیم.
🔹 وی خاطرنشان کرد: در این راستا هر هفته دوشنبهها، قرارگاههایی در وزارتخانه تشکیل میشود که مسوولان تصمیمگیر و تصمیمساز از قوهها و وزارتخانههای مختلف هم در این قرارگاه حضور دارند.
🔹 نوبخت با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ مبنی بر کاشت سه نهال توسط هر ایرانی، گفت: این فرایند را به بهترین شکل در مدت زمان چهار سال براساس تعهدی که به ملت ایران داریم در نقاط مختلف کشور عملیاتی خواهیم کرد.
🔹 وی در حمایت از این طرح هم افزود: استان یزد و شهرستان میبد در تولید نهال موفق عمل کردهاند و ما هم تلاش خواهیم کرد، کاستیها را چه از جنبه اعتباری و چه کارشناسی رفع کنیم.
🔹 گفتنی است؛ بازدید از نهالستان اشکذر و مهریز از دیگر برنامه معاون وزیر جهاد کشاورزی در سفر به یزد است./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور خبر داد: پیگرد متخلفان روز سیزدهم فروردین
🔹 فیلمهایی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد در روز سیزدهم فروردین امسال، افرادی اقدام به آتش زدن و قطع درختان جنگلی کردهاند. فرمانده یگان حفاظت سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور از پیگرد این متخلفان خبر داد.
🔹 سرهنگ رضا اکبری در این رابطه بیان کرد: دو فیلم از این تخلفات برای من ارسال شده که هر دو مورد در دست بررسی است.
🔹 وی افزود: در یکی از فیلمهایی که برای من ارسال شده، درخت را آتش زدهاند و یک مورد هم درخت خشکیده در حال قطع است.
🔹 اکبری بیان کرد: مکان تخلف هنوز برای ما روشن نشده است. در این رابطه با فرمانده یگان حفاظت استان هم صحبت کردم. فقط میدانیم هر دو حادثه در استان مازندران، بخش ساری رخ داده است.
🔹 وی ادامه داد: البته روی فیلم در زمان پخش هم یک لهجهای شنیده میشود که لهجه مازنی است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی، قطع درخت ولو اگر خشک باشد را جرم اعلام کرد و افزود: اگر فرد متخلف را پیدا کنیم، برای مرتکب پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.
🔹 وی گفت: ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهرهبرداری جنگل مربوط به بحث قطع درخت است و ماده ۴۸ در رابطه با حمل و قاچاق چوب است. با توجه به جرمانگاری قطع درخت، اگر متخلف شناسایی شود، حتما پرونده قضایی تشکیل میشود.
🔹 سرهنگ اکبری با بیان اینکه در روز سیزدهم فروردین هیچ حریقی در طبیعت گزارش نشده است، از وقوع دو حریق از ابتدای سال ۱۴۰۲ خبر داد.
🔹 وی افزود: آن دو فقره آتشسوزی به فعالیتهای جوامع محلی و مردمی که در منطقه بودهاند، مربوط میشد. افراد آتش روشن کرده بودند و نیروهای یگان، به سرعت حریق ایجاد شده را مهار کردند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی گفت: از ابتدای سال آتش سوزی گسترده نداشتیم و دو فقره حریق رخ داده، در حد ۵۰۰ متر و هزار متر بوده است. این دو حریق در استانهای شمالی رخ داده است./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 خطر مسمومیت مرگبار با برداشت و مصرف "قارچهای سمی" از عرصههای منابع طبیعی
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره خطر مسمومیت بهدنبال برداشت قارچهای سمی اظهار کرد: بهار طبیعت سرآغاز روییدن و رویش گیاه در عرصههای مختلف بهویژه در عرصههای مرتعی است که انواع مختلف گونه از جمله انواع و اقسام قارچها نیز کنار درختان خشکیده و در مناطق کوهستانی یا مرطوب مرتعی کشور رویش دارند و مورد استقبال مردم و بهویژه مردمان بومی و محلی قرار میگیرند و چهبسا در بازار عرضه میشوند و به فروش میرسند.
🔹 مهندس ترحم بهزاد ادامه داد: با عنایت به اینکه بعضی از گونههای قارچ از نوع سمی و حاوی سم مهلک هستند، آگاهی از این مطلب نقش مؤثری در عدم استفاده از آن و جلوگیری از حادثه و حوادث ناگواری خواهد شد که تجربه و سابقه آن وجود دارد.
🔹 وی گفت: در سالهای اخیر توجه به گیاهان دارویی و نقش و اثر آن در جهان و ایران زیاد شده است و مردم زیادی به آن اقبال نشان دادند و این مسئله باعث توجه بیش از پیش به استفاده از قارچها نیز شده است، بنابراین مراقبت از مردم و اطلاعرسانی و افزایش آگاهی آنها در پرهیز از برداشت و خودداری از مصرف نیز اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
🔹 بهزاد توضیح داد: قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت بسیاری به قارچهای خوراکی دارند و این موضوع بسیار خطرناک است. تمیز دادن و تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل است و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است و بیتوجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانوادهها و ضایعه در جامعه خواهد شد.
🔹 وی تأکید کرد: یکی از نکات مهم در ارتباط با سموم این است که برای اغلب آنها، پادزهر و بهنوعی بستگی به میزان مصرف و شدت مسمومیت امکان درمان وجود دارد اما برای سم قارچ، پادزهر خاصی وجود ندارد و معالجه میسر نیست! بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری و دقت و عدم مصرف قارچ سمی و ممانعت از ورود سم به بدن است. مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان بیانگر غیرسمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما هستند و با آمادهسازی آن بهصورت کباب، آبپز، بخارپز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمیروند و سمزدایی نمیشوند.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی افزود: با مصرف قارچهای سمی علائم مسمومیت ۴ تا ۵ ساعت و گاهی تا ۲۴ ساعت بهصورت تهوع، استفراغ، اسهال، شکمدرد، بیحالی، عطش، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خوابآلودگی، تشنج یا بیقراری ظاهر میشود.
🔹 بهزاد خاطرنشان کرد: با توجه به موارد فوق توصیه مؤکد به عموم مردم برای حفظ سلامتی و آرامش خود و خانواده خود، عدم استفاده و خودداری جدی از مصرف قارچهای خودرو است./ تسنیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گیاهان کوهی و دارویی را ریشهکن نکنید
🔹 از حدود ۸ هزار و ۴۲۳ گونه گیاهی شناخته شده در ایران بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی است و بیش از یکهزار و ۷۲۸ گونه منحصر به فرد داریم که رویش آن فقط در ایران بوده و بومی کشورمان است و به طور مستقیم مورد مصرف قرار میگیرد.
🔹 این گونههای گیاهی در صنایع مختلف دارویی، غذایی به عنوان مکملها و انواع چاشنیهای غذایی بویژه غذاهای سنتی، همچنین صنایع بهداشتی و آرایشی و عطر و ادکلن، پرورش آبزیان و زنبورعسل و تولید و کنترل فرسایش خاک کاربرد زیادی دارند. هر کدام از این گیاهان ویژگیهای خاص خودش را دارد لذا بهرهبرداری از آنها باید به میزانی باشد که به اصل، منبع و پایه آن آسیبی وارد نشود و در واقع رویش گیاهان دچار خدشه نشود و به زادآوری آن آسیب نرسد.
🔹 همچنین گیاهان دارویی و کوهی، کارکردها و تأثیر زیادی در حفظ محیط زیست نظیر جلوگیری از سیلابها و ریزگردها دارند. از سوی دیگر نیازهای دامی را تأمین میکنند و موجب کسب درآمدهای ارزی برای کشور میشوند بنابراین باید از منابع طبیعی استفاده بهینه کرد.
🔹 چند سالی است که مقدار گیاهان کوهی و دارویی که اوایل سال در بازارها به فروش میرسد، افزایش داشته و نگرانیها برای ازبین رفتن برخی از این گونههای ارزشمند را دامن زده است، بخصوص اینکه برخی از این گیاهان را با ریشه از خاک درمیآورند. این گیاهان ارزشمند طی سالها توسط عدهای که اغلبشان با شرایط برداشت اصولی گیاهان خودرو آشنایی ندارند، وارد بازارها میشود. از آنجا که مردم هم برای مصارفی نظیر استفاده در غذاهای سنتی و کاربردهای دارویی از این گیاهان کوهی استقبال میکنند، حجم بالای برداشت این گیاهان آن هم با بیرحمی و با کندن ریشه گیاه ضمن آسیب فراوان به پوشش گیاهی این اراضی و تنوع گونههای گیاهی، برخی از انواع گیاهان نادر را در معرض انقراض قرار داده است. این گیاهان با خواص مختلف و ارزشمند با کاربری غذایی، دارویی یا ادویهای معمولاً از دامنه کوهها، دشتها یا ارتفاعات برداشت میشود. این درحالی است که حتی روش تکثیر برخی از این گیاهان خودرو هنوز نامشخص است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، کاهش و حذف گونههای در حال انقراض گیاهی را از نتایج افزایش بیرویه برداشتها و بهرهبرداری از منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته این گیاهان دارویی و کوهی مورد هجمه مردم قرار گرفته که باعث می شود در سالهای بعد، چیزی از آنها باقی نماند. چون این هجمهها، نابودی پایههای مادری و کاهش تنوع زیستی را به دنبال خواهد داشت.
🔹 به گفته مهندس ترحم بهزاد، این گیاهان در ۵ ناحیه رویشی شامل ارسباران، ایران توران، هیرکانی، زاگرسی، خلیج فارس- عمانی، تنوع ژنتیکی قابل توجهی دارند.
🔹 وی اظهار داشت: در اقلیم هیرکانی، ریواس، تره کوهی و کنگر بیشتر مشاهده میشود که جزو گیاهان بهاره است اما امروزه به دلیل برداشتها و بهرهبرداریهای بیرویه و غیراصولی در معرض تهدید انقراض قرار گرفته است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه در منطقه رویشی زاگرس هم تره کوهی و کرفس کوهی بیشتر مشاهده میشود، تصریح کرد: کرفس کوهی جزو گونههای نادر و منحصر به فرد محسوب میشود که بیشترین رویش آن در ۴ شهرستان فریدونشهر، کوهرنگ، دنا و الیگودرز است اما متأسفانه این گیاهان کوهی خوراکی طی چند سال اخیر در تره بار به فروش میرسید.
🔹 وی، کرفس کوهی را بیشتر مختص ۴ استان، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد و گفت: در منطقه خلیج فارس - عمانی هم قارچ دنبلان کوهی رویش دارد.
🔹 مهندس بهزاد افزود: در مجموع در کشور ۴ نوع قارچ داریم که شامل قارچ دنبلان کوهی قرمز، سفید، قهوهای و سیاه است که برداشت و بهرهبرداری از ترافل سیاه ممنوع است. به طور نمونه ترافل (قارچ سیاه) در کلاله استان گلستان رویش دارد اما به دلیل همزیستی با جنگل، برداشت آن ممنوع اعلام شده است چون اغلب اینها به صورت نارس برداشت میشوند لذا نتیجه آن خشک شدن ریشه درختان جنگل خواهد بود.
🔹 به گفته وی، برداشت بیرویه و غیراصولی گیاهان کوهی و دارویی، پوشش خاک را هم از بین میبرد و فرسایش سطحی هزاران تن خاک را به دنبال خواهد داشت.
🔹 بهزاد اظهار داشت: سالانه ۲ میلیارد تن فرسایش و برداشت خاک در کشور داریم که نتیجه این برداشتها، ایجاد سیلاب و روانآبها و انباشته شدن خاک در پشت سدهاست. لایروبی این خاکهای انباشته هم متحمل هزینههای سنگین خواهد بود.
🔹 وی گفت: برداشتهای بیرویه موجب از بین رفتن زمینهای زراعی میشود، درصورتی که تشکیل یک سانت از خاک ۱۰۰ تا ۸۰۰ سال طول میکشد. البته این مدت زمان برای وقتی است که همه شرایط برای تشکیل خاک مهیا باشد/ روزنامه ایران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 #استخدام | نتایج نهایی نهمین آزمون استخدامی اعلام شد
🔹سازمان سنجش: به اطلاع متقاضیان شرکت کننده در نهمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجرایی کشور (به جزء وزارت آموزش و پرورش) که در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد، میرساند که نتایج نهایی متقاضیان آزمون در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش قرار گرفته است.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 حمله قاچاقچیان چوب با سلاح و اره موتوری به جنگلبانان در نشتارود
🔹 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر از حمله قاچاقچیان چوب با سلاح سرد و اره موتوری به جنگلبانان در نشتارود خبر داد و گفت: یکی از جنگلبانان روانه بیمارستان شده است.
🔹 دکتر مهرداد خزایی در حاشیه عیادت از جنگلبان مجروح نشتارودی، اظهار کرد: در پی گشت و مراقبت از عرصههای منابع طبیعی در مناطق جنگلی شهرستان عباس آباد مأمورین منابع طبیعی در نیمه شب گذشته با تعدادی از قاچاقچیان چوب در حین قطع درختان برخورد و متهمان با مأموران منابع طبیعی حمله و یکی از جنگلبانان را مصدوم و روانه بیمارستان میکند
🔹 وی ادامه داد: قاچاقچیان چوب با سلاح سرد و دستگاه اره موتوری به مأمورین حمله و منجر به درگیری و نزاع با مأمورین شده که در این درگیری یکی از جنگلبان از ناحیه سر و صورت مصدوم و روانه بیمارستان میشود.
🔹 خزایی افزود: متهمان پس از مصدوم کردن این مأمور از صحنه جرم فرار کردند.
🔹 سرپرست ادارهکل منابع طبیعی مازندران - نوشهر تصریح کرد: بلافاصله پس از اطلاع ضمن عیادت و دلجویی از ایشان؛ فرمانده یگان حفاظت و رئیس حراست اداره کل و سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عباس آباد، سریعاً اقدامات لازم را در خصوص برخورد قاطع از طریق مقامات قضائی انجام شد
🔹 وی ادامه داد: قاچاقچیان فراری بومی منطقه هستند و شناسایی شده اند و موضوع، از زمان وقوع به دادستان شهرستان عباس آباد گزارش شده و پرونده با دستور ویژه دادستان در حال رسیدگی است./ مهر
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت