🔹 اتصال شرکت توانیر به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین
🔹 با راه اندازی سراسری سرویس استعلام شرکت توانیر در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، از تاریخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ ارائه کلیه درخواستهای متقاضیان صرفا از طریق این سامانه امکان پذیر خواهد بود.
مسئول پیگیری پنجره واحد مدیریت زمین
در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پایش مناطق جنگلی درگیر حریق مریوان توسط رئیس سازمان منابع طبیعی
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جهت بازدید میدانی از جنگل های مریوان که از روز پنج شنبه دچار آتش سوزی شده است به استان کردستان و شهرستان مریوان سفر کرده است.
🔹 عباسعلی نوبخت از منطقه جنگلی «آسن آوا» و «دره وران» در نقطه مرزی مریوان که دچار حریق شده بازدید نمود. در این مناطق از ساعت ۸ صبح امروز- شنبه - یک فروند هلی کوپتر نیروی هوایی سپاه در حال خاموش کردن آتش جنگل هاست.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی پس از بازدید میدانی، ساعاتی دیگر در فرمانداری مریوان با مسئولین استانی و مدیریت بحران استان جلسه هماهنگی برگزار خواهد کرد.
🔹 ۵۰ نفر نیروی حفاظتی از سراسر استان خود را به مریوان رسانده و با دمنده در حال اطفای حریق جنگل ها هستند.
🔹 عمده آتش سوزی ها خوشبختانه سطحی و در زیر اشکوب درختان گزارش شده است اما بدلیل وجود مین در منطقه مرزی و صعب العبور بودن، کار خاموش کردن آتش کمی با مشکل مواجه شده است.
🔹 مریوان ۷۰ هزار هکتار جنگل دارد که عمده درختان آن بلوط است./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 توافق ایران و عراق برای اجرای طرحهای مقابله با گرد و غبار
🔹 تهران و بغداد توافق کردند که در چهار استان عراق و دو استان ایران، طرحهای آزمایشی مشترک برای مقابله با گرد و غبار را تعیین و اجرایی کنند.
🔹 این توافقنامه پس از سفر دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار جمهوری اسلامی ایران به عراق و دیدار با معاون فنی وزارت کشاورزی این کشور، به امضای طرفین رسید.
🔹 بر اساس این توافقنامه، به منظور همکاری مشترک ظرف دو ماه آینده چهار طرح آزمایشی در استانهای ذیقار، المثنی، واسط و میسان در عراق و دو طرح در استانهای ایلام و خوزستان تعیین خواهد شد.
🔹 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام که به عنوان نماینده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این سفر سه روزه دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار را همراهی می کرد در سخنانی گفت: کانون اصلی گرد و غبارهایی که بخش عمده ای از کشور ایران را تحت تأثیر قرار داده است، منشاء آن در بیابان های استان دیرالزور سوریه و الانبار، المثنی، زیقار و واسط عراق قرار دارد که کاهش نزولات آسمانی در این مناطق و عدم اجرای طرح های درختکاری و بیابان زدایی عامل افزایش این گرد و غبارها است.
🔹 ابراهیم پیرزادیان افزود: منطقه بیابانی خزیله از توابع استان واسط عراق یکی از کانون های گرد و غبار هم مرز با ایران است که به عنوان یکی از چهار منطقه عراقی برای اجرای طرح تثبیت شن و مهار گرد و غبار مورد بررسی قرار گرفت و صورتجلسه ای مشترک در بغداد بین دو کشور امضا گردید.
🔹 بر اساس این گزارش، در این سفر همچنین چگونگی همکاری مشترک برای مقابله با بیابان زایی، کاهش اثرات تغییرات اقلیمی، رفع موانع تأمین امنیت غذایی و مدیریت و مقابله با طوفانهای گرد و غبار مورد بحث و بررسی قرار گرفت./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۹۰ درصد آتش سوزی در جنگل های مریوان مهار شد
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز شنبه در حاشیه بازدید از عملیات اطفای حریق در جنگل های شهرستان مریوان اعلام کرد: ۹۰ درصد آتش سوزی در جنگل های مریوان با تلاش مردم محلی، نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیریت بحران استان کردستان و با کمک امداد هوایی مهار شده است.
🔹 عباسعلی نوبخت گفت: ۸۵ درصد از این آتش سوزی ها سطحی بوده و آسیب جدی به درختان زنده وارد نشده است.
🔹 وی از تلاش و همکاری بی وقفه مردم منطقه برای مهار آتش سوزی در جنگل های مریوان قدردانی کرد و اظهار داشت: مردم محلی بخش قابل توجهی از آتش سوزی ها را اطفا کردند.
🔹 نوبخت به اعزام دو فروند بالگرد با درخواست مدیریت بحران کشور به مناطق آتش سوزی اشاره و تصریح کرد: برای اطفای حریق، سه بالگرد برای عملیات هوایی به ویژه در مناطق صعب العبور درخواست شده است.
🔹 وی با بیان این که آتش سوزی در مناطق صفر مرزی رخ داده است، عامل انسانی را موجب بروز این آتش سوزی عنوان کرد.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی گفت: آتش سوزی های سطحی، پوشش گیاهی کف جنگل و لاشبرگ ها را از بین می برد و با ادامه این روند، درختان دچار ضعف بیولوژی می شوند و آسیب پذیری شان نسبت به آفات و بیماری ها افزایش می یابد.
🔹 وی از مردم خواست در حفظ جنگل ها و مراتع بکوشند و به ویژه با گرم شدن هوا از برافروختن آتش و انداختن بطری های آب و نوشیدینی ها در منابع طبیعی بپرهیزند.
🔹 نوبخت ادامه داد: گردشگران در صورت نیاز به آتش برای پخت و پز، در چاله ای که حفر می کنند اقدام به روشن کردن آتش کرده و پس از اتمام کار از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل کنند.
🔹 وی با اشاره به این که به علت بارندگی ها در فصل بهار، پوشش کف جنگل ها و مراتع از گونه های علفی غنی شده است، افزود: با گرم شدن هوا و خشک شدن علف ها، عرصه ها مستعد آتش سوزی شده اند و ضروری است گردشگران و مردم در مراجعت به طبیعت، یک سری اصول را رعایت و از جمله از انداختن ته سیگار بر روی پوشش های گیاهی خودداری کنند.
🔹 نوبخت در همین حال از تنظیم صورتجلسه ای با مشارکت فرمانداری شهرستان مریوان، مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، مدیرکل بحران استان، مدیر ستاد بحران وزارت جهاد کشاورزی و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خبر داد و اذعان داشت: این صورتجلسه به منظور احیای عرصه های جنگلی آسیب دیده با نهال های تولید شده در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و گونه های پیشنهادی کمیته علمی این طرح تهیه می شود./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سی و ششمین جلسه ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برگزار شد
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سی و ششمین جلسه ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت فرا رسیدن هفدهم مرداد، روز خبرنگار را به اصحاب قلم و همکاران روابط عمومی در ستاد و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها تبریک گفت.
🔹 عباسعلی نوبخت که سه روز است بخاطر آتش سوزی جنگل ها و مراتع شهرستان مریوان در استان کردستان بسر می برد، از طریق ویدئو کنفرانس از اقدامات و زحمات شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان کردستان، مردمان محلی، نیروهای نظامی و انتظامی تشکر کرد که با همدلی و هماهنگی توانستند زبانه های آتش در جنگل را خاموش نمایند.
🔹 وی که پیش از این به استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان سفر کرده بود، گزارشی از این سفر و چالش هایی که وجود داشت ارائه کرد و از اقدامات منابع طبیعی این استان ها بخاطر شرایط خاص اقلیمی و سختی شرایط کار تشکر کرد.
🔹 نوبخت که از نزدیک در استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان با کارکنان منابع طبیعی شهرستان ها دیدار کرده بود خاطر نشان کرد: نیروهای کارشناسی خوبی در این استان ها وجود دارد. این نیروها از ظرفیت و پتانسیل بالایی در مدیریت یک مجموعه برخوردارند و از مدیران این دو استان خواست جهت تعالی و ارتقای همه جانبه منابع طبیعی توجه بیشتری به نظرات کارشناسی این افراد داشته باشند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی در بخش دیگری از سخنان خود درباره طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تصریح کرد: این طرح با نظارت و ارزیابی مستمر با قوت از سوی ادارات کل منابع طبیعی استان ها پیش می رود و تا پانزدهم شهریور گود برداری ها برای کاشت درخت در سراسر استان ها انجام می شود.
🔹 نوبخت همچنین افزود: در هر هفته مدیران و دست اندرکاران منابع طبیعی سه استان در جلسه ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت حضور یافته و درباره اقدامات و روند اجرایی این طرح گزارش مصور ارائه خواهند کرد.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و دبیر ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که همراه نوبخت در کردستان بسر می برد در سی و ششمین جلسه این ستاد گفت: مهمترین وظیفه و هدفی که سازمان منابع طبیعی دنبال می کند حفاظت است و کاشت یک میلیارد درخت در راستای حفاظت از جنگل هاست.
🔹 نقی شعبانیان افزود: حریق یکی از چالش هایی است که این روزها بخاطر افزایش دمای هوا بشدت جنگل ها و مراتع کشور را تهدید می کند و ضرورت دارد برای پیشگیری از آتش سوزی جنگل ها نیروهای حفاظتی گشت و مراقبت بیشتری را در مناطق بحرانی بویژه در حوزه جنگل های زاگرس راه اندازی نمایند.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: آتش سوزی چند روز اخیر در استان کردستان بخش قابل توجه ای از جنگل ها و مراتع مریوان را در بر گرفته و به درختان بلوط آسیب زده است.
🔹 به گفته شعبانیان، بیشتر آتش سوزی ها در جنگل های مریوان سطحی بوده و آنچه در زمینه اطفای حریق جنگل ها جلب و توجه می کند، همکاری اقشار مختلف مردم، نیروهای نظامی و انتظامی و تشکل های مردم نهاد با منابع طبیعی است.
🔹 وی همچنین از آغاز کار چاله کنی برای اجرایی شدن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت خبر داد و اضافه کرد: نگهداری و حفاظت از نهال های تولیدی در نهالستان ها بسیار مهم است و وجین کردن نهال ها یک امر ضروری است./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیشنهاد نامگذاری روز ملی مرتع و عشایر در تقویم رسمی کشور
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نامهای خطاب به رئیس این سازمان، خواستار برنامه ریزیهای سازمانی و پیگیری در راستای ثبت رسمی روز مرتع و عشایر در تقویم ملی کشور شد.
🔹 ترحم بهزاد در این نامه گفت: در دهه احیا اکوسیستم (2021 - 2030 میلادی) سال 2026 با عنوان سال بین المللی مرتع و عشایر از سوی سازمان ملل نامگذاری شده است. این موضوع به منزله توجه جامعه جهانی به اهمیت اکوسیستمهای مرتعی و دامداران است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی افزود: این دفتر با غنیمت شمردن این فرصت در تلاش است تا همگام با جامعه جهانی و با تشکیل جلسات رسمی و مشارکت جستن از آحاد تاثیرگذار جامعه از جمله مرتعداران، دانشگاه، تحقیقات، کارشناسان، سازمانهای مردم نهاد و... در راستای نیل به اهداف سال بینالمللی شامل شناساندن اهمیت مراتع و مرتعداری، دانش و فرهنگ بومی، نقش جوانان و زنان، تولیدات دامی و کاربری اراضی سازگار با محیط زیست، خدمات و کارکردهای زیستی، تنوع زیستی، تغییر اقلیم و تاب آوری گام بردارد.
🔹 وی در بخش دیگری از این نامه، باتوجه به زمان کوچ بهاره اکثریت عشایر ییلاقات و جاذبههای بصری ناشی از دوره فنولوژیک و رویش گیاهان و شرایط مطلوب آب و هوایی مراتع کشور، تاریخ ۲۵ اردیبشهت ماه هرسال را جهت نامگذاری روز ملی مرتع و عشایر در تقویم رسمی کشور پیشنهاد نمود.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت روز خبرنگار
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 دکتر محمدحسین جزیره ای؛ چهره ماندگار منابع طبیعی کشور
🔸 محمدحسین جزیره ای متولد ۱۳۰۱ در بندرانزلی بود و در سال ۱۳۲۳ در مقطع کارشناسی از دانشکده کشاورزی کرج و در سال ۱۳۳۶ در مقطع کارشناسی ارشد رشته جنگل و آب از انستیتو آگرونومیک ژامبلو بلژیک فارغ التحصیل گردید.
🔸 وی پس از پنج سال تحقیق در زمینه جامعهشناسی جنگل و جغرافیای گیاهی در جنگلهای شمال ایران، مجدداً رهسپار بلژیک شد و در انستیتوی فوق در پاییز ۱۳۴۳ از پایاننامه خود دفاع و به درجه دکترای جنگلداری دست یافت.
🔸 دکتر جزیرهای خدمات دولتی خود را از سال ۱۳۲۳ در سمت جنگلدار لاهیجان در وزارت کشاورزی آغاز کرد و از آن پس در مشاغل اجرایی، پژوهشی و آموزشی ادامه داد که به برخی از آنها اشاره میشود: معاون وزارت منابع طبیعی، معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور، مدیرکل مراتع کشور، استاد مدعو دانشکدههای منابع طبیعی گرگان، نور، کرج و یزد و ... .
🔸 استاد جزیرهای در سال ۱۳۸۴ به عنوان چهره علمی و ماندگار در علوم و مهندسی کشاورزی ایران شناخته شد.
🔸 دکتر جزیره ای در ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ دیده از جهان فروبست.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام عباس سمیعی مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت روز خبرنگار
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سهمیه استخدام ۸۶۰ نفر در منابع طبیعی مراحل نهایی خود را طی می کند
🔹 مدیرکل امور اداری، رفاه و پشتیبانی سازمان منابع طبیعی و آبخیرداری کشور امروز - چهارشنبه - هجدهم مرداد ماه در حاشیه گردهمایی روسای امور اداری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ۳ کشور که در اردبیل در حال برگزاریست، با اشاره به کمبود نیروی انسانی در سازمان تصریح کرد: سهمیه استخدام ۸۶۰ نفر که سال ۱۴۰۰ داده شده بود، آخرین مراحل جذب و بکارگیری را طی می کند تا بخشی از این کمبود نیروی انسانی برطرف شود.
🔹 ابوالفضل معینی نژاد اعلام کرد: کمک های معیشتی و رفاهی همکاران تقویت می شود و در جهت رفاه درمانی همکاران، سازمان طی قراردادی بیش از ۵۰ درصد هزینه های درمانی را پوشش می دهد.
🔹 معینی نژاد تاکید کرد: در این گردهمایی آخرین مباحث امور اداری و پشتیبانی بررسی و تبادل نظر و جمع بندی می شود تا تصمیمات بهتری گرفته شود.
🔹 وی همچنین تاکید کرد: حدود ۱۵۰۰ نفر نیز طی سال گذشته و امسال در قالب تبدیل وضعیت ایثارگران، استخدام رسمی شدند.
🔹 مدیرکل امور اداری سازمان منابع طبیعی در ادامه سیاستهای کلان سازمان در حوزه پشتیبانی را تجهیز و تکمیل مامور سراها عنوان کرد و گفت: برای رفاه حال همکاران سازمان کمک شایانی برای تجهیز و تکمیل مامورسراها خواهد شد تا بخشی از مشکلات این بخش مرتفع شود./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 قبل از ساختوساز ساختمانهای غیرمجاز به دنبال جلوگیری از ساخت آنها باشید
🔹رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت گفت: یکی از مشکلاتی که با آن روبرو بودیم، ساختمانهای غیرمجاز و رعایتنکردن مقررات ساختوساز در آنهاست
🔹سیدابراهیم رئیسی افزود: باید از ساختوساز بدون مجوز در جنگلها و بستر رودخانهها جلوگیری کرد
🔹وی گفت: قبل از اینکه ساختمانی در جنگل یا بستر رودخانه ساخته شود و بعد از بهرهبرداری به فکر تخریب آن باشیم، باید از ساختن چنین ساختمانیهایی قبل از ساخت، جلوگیری کرد./ پاد
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نشست رییس سازمان منابع طبیعی با روابط عمومی به مناسبت روز خبرنگار
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پیش از ظهر امروز به مناسبت روز خبرنگار در جمع کارکنان روابط عمومی سازمان حضور یافته و از زحمات آنان قدردانی کرد.
🔹 عباسعلی نوبخت گفت: روابط عمومی به معنی واقعی مظلوم است به گونه ای اگر یک روز چندین کار خوب انجام دهد شاید مورد توجه قرار نگیرد اما اگر یکی از اقدامات روابط عمومی کمی ناقص اجرا شود قطعاً مورد سرزنش و ملامت قرار می گیرد.
🔹 وی روابط عمومی را یک مجموعه به هم پیوسته دانست که در آگاهی رسانی به جامعه یک هدف مشترک را دنبال می کند و بنابراین همه مجموعه روابط عمومی که برای اعتلای سازمان و آگاهی بخشی و اطللاع رسانی به افکار عمومی فعالیت می کنند خبرنگار محسوب می شوند.
🔹 نوبخت گفت: در منابع طبیعی جا برای کار بسیار زیاد است و روابط عمومی وظیفه دارد اقدامات انجام شده در منابع طبیعی را در قالب خبر، گزارش و مستند سازی به گوش افکار عمومی برساند.
🔹 وی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر یک هفته ای به استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کردستان اشاره کرد و افزود: در جای جای این سرزمین گسترده منابع طبیعی کارهای چشمگیری انجام شده است و این اقدامات حاصل زحمات کارکنان، مدیران و روسای سازمان در سنوات گذشته است که به اقدامات ارزشمند آنان ارج نهاده و تشکر می کنم.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه سازمان خانه من است و همکاران سازمانی جزو اعضای خانواده ام محسوب می شوند، خاطر نشان کرد: باید سعی کنیم در هر پست و مقامی که هستیم وظایف خودمان را به نحو احسن انجام داده و یادگاری های خوبی در عرصه های منابع طبیعی برای نسل های آینده به جای بگذاریم.
🔹 در ادامه این نشست مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان منابع طبیعی در سخنانی روز خبرنگار را تبریک گفت و افزود: خبرنگار با قلم شیوایی که دارد می تواند با منطق درست در جامعه هیجان ایجاد کند و شبهات موجود را ابهام زدایی نماید.
🔹 حجت الاسلام محسن شفیع پور کناری، خبرنگاران را چشم های بیدار جامعه و پیشران اصلی برنامه های منابع طبیعی عنوان و یادآور شد: اگر ارتباط بین خبرنگاران و مسئولین ایجاد شود بسیاری از مشکلات در جامعه حل خواهد شد.
🔹 مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منابع طبیعی نیز در این نشست از توجه دکتر نوبخت به مجموعه روابط عمومی تشکر کرد و افزود: روابط عمومی زحمات همه همکاران در منابع طبیعی را به منصه ظهور می رساند.
🔹 عباس سمیعی خاطر نشان کرد: روابط عمومی می تواند با بالا بردن قدرت رقابت و پذیرش ریسک و جاری ساختن روح کار آمدی و پویایی در سازمان منابع طبیعی که با ایستایی و سکون منافات دارد، به عنوان نقش آفرین اصلی همدلی و همزبانی بین مردم و مسئولین باشد.
🔹 وی در ادامه آشنایی با ظرفیتها و قابلیتهای رسانه های دیجیتالی و مجازی و نیز بهرهگیری از این قابلیتها در جهت نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیاء توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی را امری ضروری در روابط عمومی برشمرد و تصریح کرد: فعالان عرصه روابط عمومی طلایهداران آگاهیبخشی و تبیین در جامعه هستند.
🔹 بر اساس این گزارش، در این جلسه چند نفر از کارشناسان روابط عمومی با ارائه گزارشی از حوزه کاری خود سخن گفتند./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بررسی برنامه های اجرایی سال ۱۴۰۲ در جلسه شورای مدیران منابع طبیعی
🔹 برنامه های اجرایی سال ۱۴۰۲ منابع طبیعی کشور با حضور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه شورای مدیران بررسی شد.
🔹 عباسعلی نوبخت عصر امروز شنبه با تاکید بر برنامه های اجرایی سال ۱۴۰۲ منابع طبیعی کشور خاطر نشان کرد: دفتر طرح و برنامه مرجع برنامه ریزی در منابع طبیعی است و تمامی دفاتر مجاب به همکاری با این حوزه هستند.
🔹 وی اعلام کرد: تمامی برنامه های تدوین شده با همکاری و مشارکت ادارات کل منابع طبیعی استان تهیه شده و اکنون در حال اجراست.
🔹 نوبخت در ادامه گفت: نقشه راه ما در منابع طبیعی برنامه ریزی درست و دقیق است و اگر برنامه های اجرایی ما اصولی و با واقعیت همخوانی نداشته باشد قطعاً تصمیماتی که گرفته می شود در اجرا ما را به بیراهه خواهد برد.
🔹 وی مدیریت جامع آبخیز را از اولویت های مهم در منابع طبیعی برشمرد و یاد آوری کرد: مدیریت جامع برای امنیت زیستی کشور نسخه نجات بخش است و در توانمند سازی جوامع محلی بسیار موثر خواهد بود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی در بخشی دیگر از سخنان خود در جلسه شورای مدیران منابع طبیعی از وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع در کنار سایر عوامل تخریب به عنوان یک چالش اساسی نامبرد و یاد آور شد: در آتش سوزی هفته گذشته در جنگل های مریوان در استان کردستان علیرغم اینکه آتش سوزی در زیر اشکوب جنگل ها و سطحی بوده اما صدمات و آسیب هایی را به درختان جنگلی وارد ساخته است./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نسـخه نهایی منشور پروژه پنجره واحـد مدیریت زمین ابلاغ شد
🔹 رضا افلاطونی رئیس سازمان امور اراضی کشور و دبیر کارگروه فراقوهای مبـارزه بـا زمینخواری ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی طی نامهای به اعضای کارگروه نسـخه نهایی منشور پروژه پنجره واحـد مدیریت زمین را ابلاغ کرد.
🔹 در بخشی از این منشور آمده است: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویتدار دولت الکترونیک و با دو هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمینخواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راهاندازی شده است.
🔹 این سامانه از یکسو قابلیت شناسایی تخلفات زمینخواری و ساختوسازهای غیرمجاز در اراضی حساس کشور را با استفاده از تصاویر ماهوارهای فراهم کرده است که به عنوان بستری برای معرفی موارد زمینخواری و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی ذیربط قابل استفاده است.
🔹 از سوی دیگر سامانه با فراهم کردن زیرساختهای الکترونیکی مدیریت هوشمندانه و سیستمی فرایندهای بین دستگاهی جهت ارائه مجوزها و استعلامات حوزه زمین و ساختمان، سازوکارهای مناسبی را برای پیشگیری از بروز مفاسد و مشکلاتی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشاء توسط زمین خواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت در تصمیم گیریهای کمیسیون ها و شوراها رافراهم می نماید.
🔹 همچنین یکی از مهمترین اهداف ترسیم شده پروژه، در میان مدت شامل تسهیل و ساماندهی خدمات حوزه زمین با ابزارهای دولت الکترونیک و در بلندمدت شامل هدایت مناسب سرمایه گذاران و متقاضیان به بهره برداری از اراضی کشور بر مبنای ضوابط و اصول آمایش سرزمین است.
🔹 شایان ذکر است: منشور پروژه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بر اساس ماده ۵ مصوبه ستاد هماهنگی مبارزه بامفاسد اقتصادی ابلاغی توسط معاون اول رئیس جمهور درتاریخ ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱ به وسیله سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران تدوین شده و به تصویب کارگروه فراقوه ای مقابله با زمین خواری ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی رسیده و برای کلیه ذینفعان پروژه لازم اجرا می باشد./ سازمان امور اراضی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نقش تأثیرگذار زنان روستایی و عشایری در حفاظت و احیای منابع طبیعی/ مشارکت زنان در طرح کاشت یک میلیارد نهال
🔹 مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در برنامه زنده تلویزیونی سیمای خانواده، ضمن تشریح مشارکت زنان روستایی و عشایری در طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور و همچنین اثربخشی نقش این قشر از جامعه در حفاظت و احیای محیط زیست و منابع طبیعی، به بیست و ششمین نشست کمیته جنگلداری فائو (COFO۲۶) اشاره کرد و گفت: در نشست فائو بر افزایش اعتبارات دولتها و بسیج منابع مالی برای جنگلکاری و توسعه جنگل تاکید شد که کشور ما نیز در این طرح جهانی تعهد دارد طی ۴ سال ۲.۵ تا ۳ هکتار از منابع طبیعی را احیا کند.
🔹 مریم طهماسبی با بیان این که ما در کشوری هستیم که کمتر از ده درصد از سطح آن را جنگل تشکیل میدهد، افزود: در ۱۰۰ سال گذشته حدود ۸ میلیون هکتار از جنگلهای ایران از بین رفته است که قرار است، ۲.۵ تا ۳ میلیون هکتار از این اکوسیستم در طرح کاشت یک میلیارد نهال بازسازی شود.
🔹 مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود، سرانه جنگل در دنیا را حدود ۶ هزار متر مربع معرفی کرد و گفت: در کشور ما این سرانه حدود ۱۷۰۰ متر مربع است؛ بنابراین باید تلاش کنیم با کاشت درخت در راستای توسعه جنگلها و افزایش سرانه فضای سبز اقدام شود.
🔹 طهماسبی با اشاره به شرایط آلودگی هوای شهرها و افزایش ریزگردها در تعداد بیشتری از شهرهای کشور، اظهار داشت: ضرورت دارد تا با یک بسیج عمومی و همگانی اقدام جهادی در کاشت نهال در کشور داشته باشیم؛ از سویی نقش زنان روستایی و عشایری در این نهضت سبز و در حفاظت، احیای منابع طبیعی بسیار پررنگ است.
🔹 وی افزود: در این راستا، دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری با همکاری معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، آموزشهای لازم برای مشارکت زنان روستایی و عشایری در طرح کاشت یک میلیارد درخت را به طور جدی پیگیری میکند، در واقع زنان روستایی و عشایری به عنوان همسر و مادر برای افراد خانواده خود و جامعه روستایی که در آن زندگی میکنند، نقش آموزشی دارند.
🔹 مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه گفت: در حوزه تعاملات بینالمللی، تمامی کشورهای جهان در قالب کنوانسیونها و معاهدات خاص ملزم شدهاند تا نسبت به کاشت هزار میلیارد درخت تا پایان سال ۲۰۳۰ اقدام و تولید کربن را ۵۰ درصد کاهش دهند و تا پایان ۲۰۵۰ تولید کربن را به صفر برسانند که در قالب این الزامات بینالمللی، کشور ما نیز نسبت به کاشت درخت به تعداد زیاد و در سطوح وسیع باید اقدام کند.
🔹 وی تصریح کرد: آمارهای تولید نهال کشور نشان میدهد در دو دهه گذشته یعنی ظرف مدت ۱۶ سال پیش، حدودا ۲۷۰ میلیون نهال تولید شده که متوسط سالانه حدود ۱۷ میلیون اصله نهال بوده است که با راهاندازی این نهضت سبز، برای ۲۵ میلیون اصله نهال در سال برنامهریزی شده است.
🔹 طهماسبی در پایان تاکید کرد: آموزش زنان روستایی و عشایری برای تولید، کاشت و توسعه گونههای سازگار و بومی و سریع الرشد در هر منطقه مدنظر ما است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضرب و شتم جنگلبان توسط قاچاقچیان چوب در آستارا
🔹 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان از مجروح و زخمی شدن سرجنگلبان بخش لوندویل آستارا پس از مأموریت اداری و در راه مسیر برگشت به منزل خبر داد.
🔹 سرخوش کرم زاده افزود: این مأمور وظیفه شناس توسط شخصی که ماشین وی به دلیل داشتن چوب قاچاق متوقف شده بود مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
🔹 کرم زاده تصریح کرد: بر همین اساس ضاربان پس از شناسایی با دستور دادستان و دادگستری شهرستان توسط عوامل نیروی انتظامی دستگیر و تحویل مراجع قضائی شدند.
🔹 وی اضافه کرد: شناسایی در خصوص دیگر قاچاقچیان ادامه دارد./ مهر
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی به مناسبت روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی پیامی صادر کرد
🔹 عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت فرارسیدن ۲۲ مردادماه روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی پیامی صادر کرد. متن پیام به شرح ذیل است:
🔹 ۲۲ مردادماه روز تشکل ها و مشارکتهای اجتماعی فرصتی بزرگ برای تجدید نظر در ارتباطات اجتماعی و توسعه جوامع پویا و پایدار می باشد. این روز برای تمام سازمان ها و نهادهایی که در زمینه ها و عرصه های مختلف فعالیت می کنند، فرصتی است تا از تجربیات خود برای ایجاد تاثیر مثبت در جوامع استفاده کنند.
🔹 تشکل ها با ایجاد فضاهای همکاری می توانند باعث ارتقاء آگاهی و شناخت اجتماعی افراد در زمینه های مختلف از جمله منابع طبیعی و محیط زیست شوند و این امکان را فراهم می سازند تا از طریق تمرکز بر آموزش و فرهنگ سازی باعث جلب و توسعه مشارکتهای مردمی شوند.
🔹 مشارکتهای اجتماعی نیز نقش مهمی در توسعه پایدار سرزمین ایفا می نمایند، این مشارکتها میتوانند باعث ایجاد تعهد اجتماعی بیشتر، توازن اجتماعی و اثربخشی اقدامات گردند.
🔹 اینجانب ضمن گرامیداشت و تبریک این روز به همه کنشگران اجتماعی، تشکل های تخصصی حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری، از اقدامات و تلاشهای خالصانه شما عزیزان در تحقق امنیت زیستی و دستیابی به اهداف راهبردی این سازمان با عنوان حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی در قالب طرح های محوری سازمان از جمله طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، قدردانی نموده و امید آن دارم تا از طریق تعامل بیشتر و گسترش نقش آفرینی بیشتر، بالاخص در ارزیابی و رصد این طرح مردمی، شاهد ارتقا و توسعه خدمترسانی مطلوب باشیم.
🔹 بر ما مسلم است افتخار خدمت و فعالیت در عرصههای منابع طبیعی میهن اسلامی برای شما تشکلها و کنشگران محیطزیست و منابع طبیعی که دلسوزانه و بدون چشمداشت به این کار همت گماردهاید بهمراتب بسیار بیشتر از کسانی است که در مجموعههای دولتی و برحسب وظیفه ساختاری و اداری خود انجام وظیفه مینمایند. فعالیت و اقدامات شما را بسیار ارزشمند دانسته و مراتب تقدیر و تشکر خود را از این اقدامات ارزشمند اعلام داشته و از ایزد منان تداوم عزت و اهتمام مسئولانه همهی شما عزیزان در روایت عشق به طبیعت و خدمترسانی به مردم را آرزومندم./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تدوین طرح تحول پوشش گیاهی و تولید علوفه کشور
🔹 رئیس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری از تدوین «طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه» با هدف احیای مراتع کشور خبر داد.
🔹 عباسعلی نوبخت با اعلام این خبر افزود: این طرح به تصویب شورای معاونان وزارت جهاد کشاورزی رسیده است و در دست بررسی توسط هیات وزیران است.
🔹 وی گفت: در قالب این طرح ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی کردیم. در این طرح قرار است چهار نوع عملیات برای احیای مراتع اجرایی شود. همچنین ۵۰۰ هزار هکتار تبدیل دیمزارها در اراضی مرتعی دیده شده است. یک میلیون هکتار علمیات بیولوژیک، یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و دو میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار هم قرق برای مراتع پیشبینی شده است. همچنین ۵۰ میلیون هکتار هم مدیریت چرا در نظر گرفتهایم.
🔹 نوبخت با اشاره به اجرای برنامههای راهبردی زیاد در بخش مرتع و حفاظت از حق و حقوق مردم بیان کرد: بحث رقومیسازی نقشههای مرتع در دستور کار قرار دارد. هیچ کاری در سنوات گذشته انجام نشده بود. با رقومی سازی نقشه مراتع، در حال برطرف کردن تداخلهای احتمالی که از قبل وجود داشت، هستیم که کار بسیار بزرگی است.
🔹 وی با اشاره به سه سامانه طراحی شده برای بخش مرتع گفت: این سه سامانه در زمینه گیاهان دارویی، ممیزی اراضی مرتعی و سامانه محصولات فرعی جنگلی و مرتعی فعال شده است.
🔹 نوبخت از ممیزی ۸۲ میلیون هکتار از مراتع کشور خبر داد و افزود: در مراتع کشور ۹۳۷ هزار خانوار شناسایی کردیم. ۴۲ هزار و ۶۲۱ سامان عرفی شناسایی شده و ۳۸۲ هزار فقره پروانه چرا صادر شده است.
🔹 وی درباره مهمترین اقدامات انجام شده در مراتع کشور گفت: در ۵.۶ میلیون هکتار از مراتع کشور عملیات احیاء و اصلاح انجام شده است. در حال حاضر چهار نوع عملیات در مراتع کشور پیگیری میشود. اجرای عملیات مکانیکی به عهده بخش آبخیزداری است. عملیات بیومکانیک، بیولوژیک و مدیریتی در بخش مرتع انجام میشود و بخشی از عملیات بیومکانیک مثل ترانسبندی و بانکت نیز در قالب کارهای آبخیزداری پیگیری میشود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی با اشاره به در نظر گرفتن ۲۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه، یادآور شد: ما تاکنون با مشارکت مردم ۳۶۴ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام دادیم و در برنامه ششم ۲۵۰ هزار هکتار بحث توسعه گیاهان دارویی دیده شده بود. ما ۳۶۳ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی با مشارکت مردم انجام دادیم و این میزان توسعه جلوتر از برنامه بوده است.
🔹 وی درباره برنامههای سال جاری بخش مرتع بیان کرد: در سال جاری ۲.۵ میلیون هکتار برنامه جامع طرح مرتعداری انجام خواهیم داد. ۲.۵ میلیون هکتار طرح مدیریت باید انجام شود. ۵۰ میلیون هکتار اعلام مدیریت چرا خواهیم کرد. ۵۰ هزار هکتار عملیات بیولوژیک، ۲۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و ۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام خواهیم داد.
🔹 نوبخت یادآور شد: سیاست ما در این مقطع آن است که نشان دهیم سازمان منابع طبیعی یک بنگاه زمین و معدن نیست. اکنون تمام برنامهریزی ما در سازمان به این سمت رفته است که ریلگذاری برای حفظ، احیاء، توسعه و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی انجام شود. تاکنون کارهای خوبی هم اجرا شده است./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مجوز مجلس به سازمان منابع طبیعی برای واگذاری حفاظت از جنگلها به اشخاص غیردولتی
🔹 نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور حفاظت از جنگل ها به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجازه دادند جنگل کاری و حفاظت از جنگلها، جلوگیری از قاچاق چوب و برداشت های غیرصیانتی را در قبال بهره برداری از درختان شکسسته، افتاده، ریشه کن، خشک سرپا و آفت زده غیرقابل احیاء به اشخاص غیردولتی بصورت رقابتی در قالب قرارداد واگذار نماید.
🔹 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز - ۲۳ مرداد - مجلس، گزارش شور دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد طرح تامین مالی و جهش تولید ازطریق اصلاح قوانین حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور را بررسی کرده و ماده ۴۳ این طرح را به تصویب رساندند.
🔹 بر اساس ماده ۴۳ این طرح؛
🔹 ۱. بهمنظور پیشگیری و بازسازی خسارت ناشی از سیل و ساماندهی و لایروبی رودخانهها و احداث و مرمت آب بندان ها به شرکت های آب منطقهای استانها و سازمان آب و برق خوزستان اجازه داده میشود بهرهبرداری از مصالح مازاد رودخانهای را از طریق مزایده به پیمانکاران و بهرهبرداران شن و ماسه (با بکارگیری پیمانکاران دارای صلاحیت) به شرط واریز حقوق دولتی و رعایت ملاحظات محیط زیستی و حقوق ذینفعان واگذار نماید. درصورت وصول درآمد مازاد بر عملیات تعیینشده در قرارداد، منابع حاصله به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله در چهارچوب موافقتنامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف سردهنهسازی و ساماندهی رودخانههای کشور میشود. دستورالعمل این بند ظرف یک (۱) ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت نیرو تهیه و ابلاغ میگردد.
🔹 ۲. به منظور تسریع در جبران خسارت و ترمیم خرابی های ناشی از وقوع سیل و جلوگیری از افزایش خسارت، کارگروهی مرکب از استاندار یا معاون عمرانی وی (رئیس کارگروه)، مدیرعامل آب منطقه ای استان، مدیرکل مدیریت بحران استان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و رئیس کل دادگستری استان مجازند متناسب با میزان خسارت و خرابی برآورد شده، با پیشنهاد فرماندار شهرستان ذی ربط، مجوز ترک تشریفات مزایده برای بهره برداری از مصالح مازاد رودخانه ای و خاک مازاد آب بندان ها برای پیمانکارانی که در راستای جبران خسارت و ترمیم خرابی های سیل بکار گرفته شده اند را صادر کنند. واگذاری بهره برداری از مصالح مازاد رودخانه ای برای ساماندهی و لایروبی رودخانه مربوط در محدوده شهرها از طریق ترک تشریفات مزایده به شهرداری همان شهر و در محدوده روستا یا روستاها به دهیاری یا تعاونی دهیاران همان روستاها، توسط شرکتهای آب منطقه ای استان ها و سازمان آب و برق خوزستان مجاز می باشد.
🔹 ۳. به منظور حفاظت و بهره برداری صیانتی از جنگل های خارج از طرح های جنگلداری، به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اجازه داده می شود جنگل کاری و حفاظت از جنگلها، جلوگیری از قاچاق چوب و برداشت های غیرصیانتی را در قبال بهره برداری از درختان شکسسته، افتاده، ریشه کن، خشک سرپا و آفت زده غیرقابل احیاء به اشخاص غیردولتی بصورت رقابتی در قالب قرارداد واگذار نماید.
🔹 تبصره: با هدف تسریع در فرآیند اجرایی این بند، کارگروهی مرکب از استاندار یا معاون اقتصادی وی (رییس کارگروه)، مدیرکل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری استان، رئیس کل دادگستری استان مجاز است با پیشنهاد فرماندار شهرستان ذی ربط مجوز ترک تشریفات مزایده یا مناقصه موضوع حفاظت و بهره برداری موضوع این بند را به دهیاریها یا تعاونی دهیاریهای روستاها یا شهرداری شهرهای حاشیه یا همجوار همان جنگل صادر نماید./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مسیر «طرح کاشت یک میلیارد درخت» راه بی بازگشت است/ تمام توان وزارت جهادکشاورزی را برای اجرای قطعی طرح به کار خواهیم بست
🔹 وزیر جهاد کشاورزی اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در اقلیم خشک و نیمه خشک کشور و در عین حال متاثر از گرد و غبار همسایگان را ضروری دانست و از به کار بستن توان وزارت برای پاسخ به این مطالبه حاکمیتی خبر داد.
🔹 محمدعلی نیکبخت با حضور در قرارگاه کاشت یک میلیارد درخت گفت: مسیر اجرای این طرح راهی بیبازگشت است، چون مطالبهی مردمی و حاکمیتی است.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقلیم کشورمان افزود: متوسط بارندگی و طبیعت خشک و نیمه خشک ایران، لزوم اجرای چنین طرحی را دو چندان مینماید، به طوری که مجریان طرح با کشت گونههای سازگار با مناطق مختلف کشور و مقاوم به کمآبی، با ایجاد فضای سبز از منابع موجود، به نفع طبیعت بیشترین بهره را ببرند.
🔹 نیکبخت با یادآوری وضعیت قبلی نهالستانهای کشور گفت: پیش از این اغلب نهالستانها تعطیل و متروکه بود و از ۳۰ درصد ظرفیت موجود استفاده میشد که با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در حال حاضر ۱۰۰ درصد ظرفیت نهالستانهای کشور مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
🔹 وی در ادامه تصریح کرد: طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری از جمله؛ طرح جامع آبخیزداری و طرحهای کوچک تامین آب، به نوعی مکمل و پشتوانهی طرح کاشت یک میلیارد درخت است که میبایست در دولت و مجلس نسبت به تامین اعتبار آن توجه بیشتری شود، به دیگر بیان؛ در کنار نگاه بزرگ به طرح کاشت یک میلیارد درخت، به آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان نگهدار و پشتیبان ایجاد فضای سبز هم، نگاه بزرگ و جامع شود.
🔹 وی اقتصادی بودن را یکی از عوامل جذب مشارکت مردمی در اجرای طرح برشمرد و گفت: هم در تولید نهال وهم کاشت وهم برداشت باید این طرح برای مردم سودآور باشد.
🔹 به گفته نیکبخت، الحاق پیوست فضای سبز در طرحهای عمرانی مانند راهسازی از عوامل پیشبرد طرح است که اگر از گذشته تا حال مورد توجه قرار گرفته بود؛ امروز شاهد کریدورهای سبز در جادهها و مسیرهای مواصلاتی بودیم.
🔹 وزیر جهادکشاورزی بر مشارکت فعال سازمان بسیج مردمی در ادامه اجرای طرح تاکید کرد و به کارگیری توان نهادههای دولتی، سازمانهای مردمنهاد، شرکتها و موسسات زیر مجموعه وزارت را خواستار شد.
🔹 وی در پایان با تاکید بر تعهد وزیر جهاد کشاورزی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: بنده با تمام وجود پاسخگوی این خواسته مردمی و مطالبه حاکمیتی هستم./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برگزاری کارگاه آموزشی معاونین فنی ادارات کل منابع طبیعی استان ها در کلاک کرج
🔹 کارگاه آموزشی معاونین فنی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از صبح امروز سه شنبه بیست و چهارم مردادماه به مدت دو روز در مجتمع آموزشی و توانمند سازی دکتر جوانشیر کرج در حال برگزاری است.
🔹 در این کارگاه آموزشی که با هدف ارزیابی عملکرد مدیریت مشارکتی در عرصه های جنگلی و نحوه اجرای مدیریت در طرح های مرتع داری تلفیقی و همچنین مدیریت مناطق بیابانی برگزار شد، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سخنانی شرایط اقلیمی کشور را خشک و نیمه خشک برشمرد و افزود: وجود این شرایط سبب ایجاد ۳۲ میلیون هکتار عرصه های بیابانی، ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی گردو غبار و افزایش مراتع ضعیف در سطح ۵۰ میلیون هکتار را شده است.
🔹 حسن وحید گفت: عبور از این شرایط سخت و دشوار است و باید با مدیریت صحیح برروی منابع موجود سازگاری بیشتری با این شرایط اقلیمی ایجاد کنیم.
🔹 وحید همچنین افزود: بالغ بر ۴۰ میلیون هکتار طرح مرتعداری در کشور انجام شده است و نگاه به مرتع در گذشته صرفاً تولید علوفه و از جنگل نیز در گذشته فقط نگاه برداشت چوب بوده است، این در حالی است که بیش از ۷۰ درصد ارزش های جنگل و مرتع، ارزش زیست محیطی و غیر بازاری است که اصلاً به حساب نمی آید و همین دیدگاه تخریب های زیادی را در این دوبخش از سنوات گذشته ایجاد کرده است.
🔹 وی یادآوری کرد: بودجه ای که برای مراتع کشور در نظر گرفته شده برای هر هکتار ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است و اگر کل اعتباراتی که به منابع طبیعی تعلق می گیرد را برای مراتع هزینه شود با توجه به مشکلات اجتماعی و اقتصادی که دامنگیر مراتع کشوراست ناچیز خواهد بود.
🔹 وحید با بیان اینکه منابع طبیعی تنها با مشارکت و همراهی مردم به اهداف خود دست پیدا می کند، از تهیه طرح مردمی سازی عرصه های منابع طبیعی خبرداد و تصریح کرد: این طرح در قالب شیوه نامه به زودی به منابع طبیعی استان ها ابلاغ خواهد شد.
🔹 معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی در ادامه و در خصوص عرصه های بیابانی کشور نیز گفت: وجود بیش از ۳۰ میلیون هکتار عرصه های بیابانی و همچنین وجود ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی ریزگرد نشان می دهد که وضعیت مناسبی در این زمینه بر سرزمین ما حاکم نیست.
🔹 او گفت: متاسفانه هیچ گاه در این زمینه بررسی های لازم انجام نشده که عامل ایجاد این کانون ها چه بوده و چه عواملی در ایجاد آن نقش داشته است؟!
🔹 وحید اعلام کرد: بیشترین کانون بحرانی ایجاد شده در بخش بیابان بخاطر مدیریت نادرست منابع آب است. الان ۷ کانون بحرانی بیابان زا تنها در خوزستان وجود دارد. باید ریشه یابی شود که چند عامل در ایجاد این پدیده که متاسفانه روز به روز در حال گسترش است نقش اساسی دارند؟!
🔹 معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: با بررسی های انجام شده، سازمان روی مدیریت منابع طبیعی در ردیف چهارم یا پنجم قرار دارد و این نشان می دهد که جلوتر از سازمان منابع طبیعی دستگاههایی هستند که وظیفه مند بوده اند و این عدم هماهنگی موجبات تخریب سرزمین را فراهم اورده است
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی در کارگاه آموزشی معاونین فنی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این که فکر کنیم که وضعیت منابع طبیعی تنها در کشور ما نامناسب است، اینگونه نیست زیرا اوضاع منابع طبیعی در دیگر کشورها نیز چندان مناسب نیست.
🔹 نقی شعبانیان گفت: عمده دولت های دنیا در باره منابع طبیعی شعار می دهند و امسال در اجلاس جنگل کنیا که شرکت کرده بودم بوضوح به سخنرانی هایی که انجام می شد و آمارهایی که ارائه می گردید می شد به وضعیت جنگل های دیگر کشورها پی برد.
شعبانیان افزود: در یک مقطع از زمان اهداف مدیریت جنگل، ارتقای شاخص های اکولوژیکی بود البته ما به این هدف نرسیدیم زیرا نگاه به جنگل تنها نگاه تولید چوب بود.
🔹 او گفت: زمانی می شود از پایداری مدیریت جنگل سخن گفت که در کنار شاخص هایی همچون اکولوژیک، موضوعاتی مهم همچون مسایل اقتصادی و اجتماعی را در نظر گرفت و برای آن برنامه ریزی نمود.
🔹 معاون امور جنگل که دبیر ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت است در این گردهمایی از تولید بیش از ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور خبرداد و افزود: کاشت این نهال ها یک مرحله از کار است و اقدام اساسی در این زمینه که باید از سوی منابع طبیعی برنامه ریزی شود مراقبت از این نهال هاست.
🔹 شعبانیان سر انجام از حمایت تمام قد وزیر جهاد کشاورزی از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت خبرداد و گفت: وزیر اعلام کرد که مسیر کاشت یک میلیارد درخت بی برگشت ادامه دارد./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اطلس مراتع کشور تهیه میشود/ اجرای پروژه رقومیسازی مراتع از مهر امسال
🔹 اطلس مراتع کشور با اجرای پروژه ملی رقومیسازی محدودههای ممیزی مراتع و طرحهای مربوط به آن تهیه میشود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب گفت: تهیه اطلس مراتع یا نقشه پوشش گیاهی، نخستین گام برای پایش و ارزیابی عرصههای مرتعی با هدف حفاظت، احیا و توسعه مراتع موجود و تهیه بانک اطلاعات پایه و موضوعی است.
🔹 ترحم بهزاد افزود: در این راستا با تنظیم موافقتنامهای از محل اعتبارات طرح حفاظت، پایش و کمک به احیای مراتع کشور، پروژه ملی با عنوان رقومیسازی محدودههای ممیزی مراتع و طرح های مرتعداری برای دو سال تعریف شده است.
🔹 وی اعتبار اجرای پروژه ملی رقومیسازی محدودههای ممیزی مراتع و طرحهای مرتعداری را ۶ میلیارد تومان برآورد کرد.
🔹 بهزاد اظهار داشت: اجرای پروژه رقومیسازی سامانهای عرفی مراتع از طریق سامانههای اطلاعات جغرافیایی (Gis) و مدیریت جامع منابع طبیعی (Samta) صورت میگیرد.
🔹 وی هدف از رقومیسازی سامانهای عرفی را یکپارچهسازی، موزاییک کردن و رفع تداخلات مرزی سامانها به منظور اجرای دقیق عملیاتهای اصلاح، احیا و توسعه و بهرهبرداری بهینه از مراتع عنوان کرد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: این پروژه مطابق با برنامه زمانبندی طراحی شده از مهر ماه سال جاری در هفت استان آذربایجان غربی، کردستان، گیلان، خراسان شمالی، سمنان، یزد و کرمان از طریق شرکت مهندسان مشاور به مرحله اجرا خواهد رسید و مابقی استانها مطابق با شرح خدمات ابلاغی عمل خواهند کرد.
🔹 وی اذعان داشت: با اجرای این پروژه، تمام نقشههای مراتع از حالت دستی به صورت سیستماتیک درآمده و دارای مختصات جهانی میشوند.
🔹 بهزاد خاطرنشان کرد: تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار سامان عرفی با مساحتی حدود ۴۰ میلیون هکتار در سطح ممیزی مراتع و ۲۸ میلیون هکتار در محدوده طرحهای مرتعداری رقومی شده است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 حفاظت از جنگلهای ملی با هوشمندسازی و ایجاد حساسیت اجتماعی میسر است
🔹 جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگلهای شمال کشور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: هوشمندسازی با بهرهگیری از نظارت دوربینها و تقویت حساسیت اجتماعی، راهبردهای این سازمان در حفاظت و حراست از عرصههای جنگلی است.
🔹 حسینعلی ابراهیمی کارنامی ابراز کرد: ترویج فرهنگ نگهداری منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی به منظور تقویت حساسیت اجتماعی و برای هوشمندسازی حفاظت از عرصههای ملی، نصب دوربینهای پایش تصویری و استفاده از ظرفیت پهپادها دنبال میشود.
🔹 جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگلهای شمال کشور سازمان منابع طبیعی بیان کرد: ۶ دستگاه دوربین پایش تصویری عرصههای جنگلی در استان گلستان نصب شده است و توسعه پایش تصویری نیازمند تقویت زیرساختها مانند توسعه فیبر نوری برای تامین بستر اینترنت پرسرعت به منظور پایش تصویری است.
🔹 وی تاکید کرد: آموزش و اطلاعرسانی به مردم نقشی مؤثر در کاهش آتش سوزی در عرصههای مرتعی و جنگلی دارد و رسانه ها نقشی موثر در تحقق این رویکرد دارند.
🔹 جانشین یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی ادامه داد: رسانه ها نقش اثرگذار در آگاهسازی و فرهنگسازی در بین آحاد جامعه برای حفظ عرصه های منابع طبیعی دارد و باید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کرد.
🔹 ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه حساسیت اجتماعی در بین آحاد جامعه، دهیاران، اعضای شورای اسلامی، و اهالی بومی، در پیشگیری از خسارت به عرصههای ملی ملموس است، اظهار کرد: ضرورت حفاظت از منابع طبیعی در جامعه نهادینه شده است و فقط به منظور پیشگیری از خسارت به عرصههای ملی مانند آتشسوزی در عرصهها باید این ضرورت یادآوری شود.
🔹 وی تصریح کرد: قبل از آغاز فصل تابستان طبق تبصره ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع با دستگاههای اجرایی نشست هماهنگی برای اقدام در شرایط بحرانی مانند آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی برگزار شد و طبق قانون، تمامی دستگاههای اجرایی موظف به انجام وظیفه و مشارکت در حفاظت از عرصههای ملی و همراهی در مهار آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی هستند.
🔹 جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگلهای شمال کشور سازمان منابع طبیعی گفت: کمبود نیرو در یگان حفاظت این سازمان مانند بخشهای دیگر وجود دارد، اما افزایش مشارکت مردمی و تقویت حساسیت اجتماعی کمککننده در جبران کمبود نیروی انسانی است.
🔹 وی با اشاره به ضرورت مقابله با جنگلخواری به ویژه در بخش پیشگیری و توجه مضاعف به مساله جنگلکاری، افزود: طبق بررسیها با اعمال قانون و تلاش یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و افزایش حساسیت اجتماعی، جنگلخواری تا حدودی میتوان گفت تحت کنترل است ولی باز هم تا شرایط مطلوب فاصله هست.
🔹 جانشین فرماندهی یگان حفاظت در حوزه جنگلهای شمال کشور سازمان منابع طبیعی افزود: طبق قانون جنگل کاری یکی از وظیفههای این سازمان است و حفاظت و احیای جنگل با نهالکاری با اهتمام ویژه پیگیری میشود./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 وجود بیش از ۲۳۰۰ گیاه دارویی در کشور/ برای گونههای در خطر انقراض مجوز برداشت صادر نمیشود (۱)
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بیش از ۲۳۰۰ گیاه دارویی در کشور وجود دارد، گفت: دفتر مراتع برداشت این گیاهان را قانونمند کرده و بر اساس ضوابط برای گونههای در خطر انقراض مجوز برداشت صادر نمیشود.
🔹 ایران یکی از کشورهای سرآمد در زمینه رویش و تولید گیاهان دارویی در جهان است. از حدود ۹ هزار گونه گیاهی شناسایی شده در جهان ۱۲۴ گونه آن تنها منحصر به کشور ماست که در زمینههای مختلف کاربرد دارد.
🔹 برداشت بیرویه و غیراصولی را میتوان اصلیترین تهدید گونههای گیاهی در کشور دانست که موجب شده است تا بسیاری از گونهها در خطر انقراض قرار بگیرند؛ لذا لازم است که برنامه مدونی درخصوص برداشت این محصولات در نظر گرفته شود تا ضمن ایجاد معیشت پایدار برای بهرهبرداران محلی، گیاهان نیز پایدار بمانند و اقتصاد ملی نیز رونق پیدا کند.
🔹 در این رابطه مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: در کشور ما تاکنون ۸۶۶۰ گونه گیاهی شناسایی شده که بیش از ۲۳۰۰ گونه خواص دارویی داشته و از کل گیاهان شناخته شده جهان ۲۷۶۰ گونه بومی ایران هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم مورد مصرف قرار گرفته و در صنایع دارویی و صنایع غذایی به عنوان مکملها و انواع چاشنیها و یا صنایع بهداشتی و آرایشی و یا عطر و ادکلن مورد استفاده قرار میگیرند.
🔹 ترحم بهزاد ادامه داد: از این جهت گیاهان دارویی اهمیت فوق العادهای دارند و برای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که تولیت عرصههای زیست این گیاهان را عهدهدار است، حفاظت و صیانت از این گونهها در اولویت اول هست و بهرهبرداری اصولی از این گونهها با رعایت ملاحظات توسعه پایدار و توان اکولوژیک در اولویت بعدی قرار دارد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با تأکید بر اینکه تمامی گیاهان مرتعی که به عنوان گیاهان دارویی مورد استفاده قرار میگیرند باید با ملاحظات حفظ پایداری به بهرهبرداری برسند، اظهار کرد: هر گیاه حساسیت خاص خودش را دارد و بهرهبرداری باید به میزانی باشد که بر اصل و منبع و پایه آن هیچ گونه آسیب وارد نشود و در واقع درصدی از بیومس (منبع تجدیدپذیر مواد زیستی) بوده و در زمان مشخصی باشد و رویش گیاهان دچار خدشه نشده و به زادآوری آن آسیب نرسد.
🔹 بهزاد افزود: هر نوع بهرهبرداری باید با توجه به طرح مصوب و برمبنای معیارهای مندرج در طرح و رعایت اصول موضوع در آن باشد که در این خصوص دفتر آموزشی، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان، آموزشهای لازم را به بهرهبرداران میدهند و موضوع آموزش، نخستین نقطه اتکاء در اجرای اهداف سازمانی در جهت احیاء و توسعه گیاهان دارویی مرتعی و جنگلی است.
🔹 وی تصریح کرد: این اقدام اولاً منجر به افزایش پوشش گیاهی میشود، ثانیاً افزایش درآمد و بهبود معیشت بهرهبرداران را به دنبال دارد و ثالثاً مواد و منابع اولیه صنایع را فراهم کرده و موجب افزایش محصولات دارویی به عنوان یک منبع درمانی بومی خواهد شد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد گیاهان دارویی را میتوان در شرایط دیم، در دیمزارها تولید کرد، گفت: به علت کم توقع بودن گیاهان دارویی این گیاهان با مصرف آب کمتر، ارزش افزوده بیشتری را تولید میکند. گیاهان دارویی میتوانند جایگزین بسیار مناسبی برای فعالیتهای دامداری خارج از ظرفیت در مراتع بوده و در تعادل دام و مرتع مؤثر باشند و با ایجاد پوشش گیاهی، بهرهوری چندین برابر دام، ارزش خواهند داشت.
🔹 بهزاد یادآور شد: بر اساس سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، وضعیت حفاظتی محصولات طبیعی، طبق فهرستی که از نظر و نگاه کارشناسان و صاحب نظران ذیربط در دفتر امور مراتع تهیه شده، ارزیابی میشوند و برای گونههای در خطر انقراض مجوز برداشت صادر نمیشود. حداکثر میزان مجاز برداشت برای هرگونه واندامهای آن (ریشه، پیاز، پوست، گل، میوه، بذر) در هر منطقه بر اساس ضوابط و معیارهای فنی و علمی تعیین میشوند.
🔹 وی ادامه داد: جهت حفاظت از ذخیرهگاهها و رویشگاههای گونههای اندمیک یا بومی ایران شامل، شقایق ایرانی، کرفس کوهی، سوسن چلچراغ، لاله واژگون، قارچ ترافل سیاه و... حسب نظر سازمان متبوع و مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور هرگونه برداشت در عرصههای منابع طبیعی ممنوع و تخلف محسوب شده و با متخلفین برخورد قانونی صورت میگیرد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 وجود بیش از ۲۳۰۰ گیاه دارویی در کشور/ برای گونههای در خطر انقراض مجوز برداشت صادر نمیشود (۱) 🔹
🔹 وجود بیش از ۲۳۰۰ گیاه دارویی در کشور/ برای گونههای در خطر انقراض مجوز برداشت صادر نمیشود (۲)
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی توضیح داد: کاهش سطح برداشت رسمی و غیررسمی از عرصههای طبیعی به میزان ۲۰۰ هزار هکتار در افق ۱۴۰۴ بر اساس اسناد بالادستی با سیاستگذاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال اجرا است و افزایش گیاهان دارویی باید از طریق زراعی و توسعه کشت و اختصاص عرصه به این گونهها در الگوی کشت صورت گیرد.
🔹 ترحم بهزاد گفت: با توجه به اینکه گیاهان دارویی در مراتع میرویند، بنابراین این موضوع به لحاظ ساختاری یک موضوع فنی و مربوط به دفتر امور مراتع میشود و برای آن ساختارسازی لازم صورت گرفته و فرآیندهای مورد نیاز تعریف و رویهها مشخص شده است در گام نخست در دفتر ما متناسب با شرایط اکولوژیکی در چارچوب برنامهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، سیاستها و ضوابط "حفظ، احیاء، اصلاح، توسعه، بهرهبرداری اصولی و صادرات محصولات (فرآوردهها) فرعی جنگل و مرتع" را به ادارات کل منابع طبیعی و نهادهای مربوطه و بهرهبرداران ابلاغ کرده و آن را مورد پایش و نظارت قرار میدهد.
🔹 وی با اشاره به اینکه در متن سیاستهای ابلاغی توجه ویژهای به امر حفاظت، احیاء، توسعه و بهرهبرداری پایدار از ذخایر ژنتیکی کشور شده است، افزود: سامانه پنجره الکترونیک جهت بازنگری، اصلاح، سادهسازی و بروز کردن قوانین، مقررات و استانداردهای مربوطه در حوزه گیاهان دارویی و فرآوردههای گیاهی با پیگیری های مجدانه دفتر امور مراتع به مرحله اجرایی رسیده و هماکنون صدور همهی مجوزها با سرعت و دقت بیشتر از طریق این سامانه صورت میگیرد.
🔹 بهزاد گفت: قطـببندی گیـاهان دارویی کشـور و شـناسـایـی رویشگـاههای گـیاهان دارویی، تهیه و بازنگری طرحهای مرتعداری در قالب طرح تلفیقی با نگاه اقتصادی کردن طرحهای مرتعداری و ارتقاء توان اقتصادی بهرهبرداران، استفاده از توان و پتانسیل مراکز علمی و تحقیقاتی (بهویژه مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور)، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، اتحادیه تعاونیهای منابع طبیعی، تشکلها، انجمن صنفی کارفرمایی مرتعداران ایران، اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی وصنعتی، سازمان امور عشایر، سازمان مرکزی تعاون روستایی ـ آموزش بهرهبرداران و جوامع محلی در راستای مشارکت در حفاظت، احیاء، توسعه و بهرهبرداری اصولی از محصولات فرعی مرتعی و گیاهان دارویی، مورد همکاریهای تخصصی و توجه خاص دفتر امور مراتع قرار دارد.
🔹 وی ادامه داد: همچنین تنظیم فرمت واحد سراسری در ارتباط با عقد قرارداد، گواهی احیاء، تأییدیه، مجوز برداشت محصول، گواهی مشخصات و حمل فرآوردههای فرعی محصولات جنگلی و مرتعی، در راستای تسهیل مجوزهای صادره محصولات گیاهان دارویی، قیـمتگـذاری سالـیانه گیـاهان دارویی جمعآوری آمار و اطلاعات صادرات و تهیه بانک اطلاعات صدور مجوزهای گیاهان دارویی، از مهمترین اقدامات اجرایی انجام شده در راستای حفاظت، احیاء، اصلاح و توسعه گیاهان دارویی است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه امروزه در کشور رویکرد استفاده از گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی در صنایع دارویی و غذا بیش از پیش گسترش یافته و پتانسیل فوقالعادهای در گیاهان دارویی کشور و ظرفیت دانشبنیان کردن فرآیند تولید و زنجیره ارزش در گیاهان دارویی و طب سنتی کاملاً وجود دارد، گفت: وجود محصولاتی که رشد و تولید آنها وابستگی زیادی به شرایط اقلیمی دارد نوید دهنده شرایط مطلوب اقتصادی است و گیاهان دارویی از جمله این محصولات هستند که پرداختن به توسعه آنها گامی در جهت تأمین هدف توسعه صادرات غیر نفتی خواهد بود.
🔹 بهزاد خاطرنشان کرد: کشت این گیاهان در مزارع موجب تأمین نیاز صنعت داروسازی و به تبع آن جوابگوی نیاز افراد به داروهای گیاهی میشود. زنجیره ارزش گیاهان دارویی بهویژه در زمینههای کشت، عصارهگیری، اسانسگیری، بستهبندی و داروسازی اشتغالزا بوده و میتواند در جهت رفع بیکاری نقش مؤثری را ایفا کند. تولید گیاهان دارویی با توجه به مزایای زیادی که دارد میتواند بخشی از صادرات غیرنفتی را تشکیل دهد و منبع بزرگی برای درآمد ارزی کشور باشد./ تسنیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت