خبرگزاری فارس:
رهیافتی به منظومه فکری رهبر انقلاب در «کتابِ کتاب» به مصلی رسید
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، «کتاب کتاب» رهیافتی به منظومه فکری رهبر انقلاب درباره کتاب اثر مجید تقی زاده از سوی نشر کتاب فردا در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.
مولف در این کتاب سعی داشته همه بیانات مشهور آیت الله العظمی خامنه ای در موضوعات مرتبط با کتاب و کتابخوانی را گردآوری کند که با نگاهی به کتب منتشر شده در این حوزه این اثر، کتابی بی سابقه به شمار می رود.
نگاه راهبردی به موضوع کتاب و کتابخوانی نگاهی فراتر از نگاه شخصی یا حداکثر یکسری راهکارهای موردی است که در بیشتر کتاب های منتشر شده در این حوزه مدنظر قرار گرفته است.
این کتاب در 7 فصل تنظیم شده که در فصل اول خود به عنصر کتاب با رویکرد تاریخی تمدنی نگاه شده و به مسائل کلی و کارکردهای عمومی کتاب در فرهنگ جامعه پرداخته شده است.
در فصل دوم به سیر برنامه ریزی راهبردی در فصل کتاب پرداخته شده که شاید بتوان این فصل را مهمترین فصل کتاب دانست. در پایان این فصل اصلی ترین تکالیف در حوزه کتاب از دیدگاه رهبر انقلاب را برشمرده است.
در فصل سوم مطالبی برای تولید کنندگان کتاب آمده که 4 گام اساسی کتاب را شرح می دهد. در فصل چهارم از آنجا که نویسنده نقش مهمی را در تولید کتاب ایفا می کند به این مبحث پرداخته شده است. همچنین در فصل های پنجم و ششم به مبحث توزیع کتاب اشاره شده که در بخش پایانی فصل ششم موضوع «کتاب هایی برای خواندن» مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل هفتم و پایانی کتاب به سه موضوع مهم در حوزه کتاب یعنی «نقد کتاب»، «اقتصاد کتاب» و «نظارت و ممیزی کتاب» پرداخته است.
«کتاب کتاب» اثر مجید تقی زاده در 610 صفحه با قیمت 36 هزار تومان از سوی نشر کتاب فردا در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شده است.
http://www.farsnews.com/news/13970218000477
16.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 برنامه زنده #یار_مهربان شبکه افق
🔺از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
📚 با حضور مؤلف #کتاب_کتاب
http://eitaa.com/joinchat/478740480C710252f5b4
در «کتابِکتاب» مطرح میشود
گلایـه یک کتابخوان حرفهای از کتابهای بیخود
احتمالا برای شما هم پیش آمده کتابی دستتان بگیرید و بخورد توی ذوقتان. این که پول و کاغذ و مواد چاپ و امثالهم خرج شده اما یک کتاب بدون مشتری بیرون آمده که حالا حالاها باید پشت ویترین کتابفروشیها خاک بخورد. بین خودمان بماند، بعضیهایشان هم ممکن است در نهایت دوباره خمیر شوند و بروند توی پروسه تولید کاغذ برای چاپ کتابهای دیگر. این گلایه اما ظاهرا فقط محدود به من و شما نیست. آیتا... خامنهای هم که از اندک مسئولان و چهرههای کتابخوان کشور محسوب میشوند، گلایهای شبیه همین گلایه من و شما مطرح کردند:
«برای من زیاد کتاب میآید و ناشران و مولفان، بعضی کتابها را برای من میفرستند ... من هم این کتابهایی که میفرستند را حتما مرور میکنم. بعضی از کتابها را که میآورند میبینم اصلا مشتری ندارد. خودم را جای هر کس میگذارم میبینم این کتاب جاذبه ندارد. اصلا کتابِ بیخود و بیهودهای است. اگر دینی است، بیهوده است. اگر سیاسی یا اجتماعی است، بیهوده است. بیهوده و تکراری است. ده بار گفتهاند و این هم باز یک بار دیگر آمده و گفته است ... من میترسم بسیاری از این آمار انبوه کتاب مربوط به چیزهایی باشد که کشور به آن نیاز ندارد و کتابهایی باشد که کسی آنها را نخواند!»
خوشدست و خوشخوان
اینها بخشهایی از کتابِ «کتابِ کتاب» است. کتابی خوشدست و خوشخوان که همین تازگیها راهی بازار شده و به قول اهالی چاپ و نشر و کتاببازهای حرفهای، داغِ داغ است؛ آنقدر داغ که شاید حتی دستتان را بسوزاند. کتاب در قطع رقعی است. طبعا به رسم کتابسازیهای این سالهای ناشران داخلی، براحتی در دست جاگیر میشود و میشود در مترو، اتوبوس یا هر جای دیگر آن را دست گرفت و روی سطرها و واژههایش دوید و یک به یک آنها را گوشه سلولهای خاکستری مغز فرستاد.
کتاب «کتابِ کتاب» در 610 صفحه و توسط انتشارات کتاب فردا راهی بازار نشر شده است. البته مثل همه کتابهایی که بتازگی چاپ شدهاند، میشود رد آن را در نمایشگاه کتاب و در غرفه انتشارات کتاب فردا گرفت. قیمت کتاب با توجه به تعداد صفحاتش چندان زیاد نیست؛ 36 هزار تومان. البته اگر کتابباز و کتابخوان حرفهای نباشید احتمالا با دیدن این مبلغ کمی دلسرد شوید اما راستش را بخواهید در بازار کتاب، این مبلغ قیمت چندان بالایی محسوب نمیشود. شمارگان کتاب هم مشابه اکثر کتابهای چاپِ این سالها روی عدد 1100 نسخه قرار گرفته است.
مطالب کتاب در هفت فصل تقسیمبندی شده که همگی برگرفته از نظرات رهبر انقلاب درباره کتاب و کتابخوانی است. هر قدر که فصلهای اول کتاب، تئوری و نظری و مطالبش قدری سنگین و آکادمیک است اما هر چه به فصلهای آخر کتاب نزدیک میشویم، محتوای آن عینیتر و جذابتر شده و به حرف دل خیلی از ماها هم نزدیک میشود. البته این را اضافه کنیم گلایههایی که از سطرهای اول از قول ایشان خواندید مربوط به اوایل کتاب است. البته مطالب ارائه شده در کتاب، خشک و رسمی نیست. بعضی صفحات رهبر انقلاب گریزی هم به خاطرات خود میزند و همین هم باعث میشود مطالعه کتاب چندان خستهکننده نباشد.
از خیلی از شماها بیشتر کتاب میخوانم!
ایشان در صفحه 354 و 355 کتاب با اشاره به بعضی خاطرات دوران کودکی و نوجوان خودشان میگویند: «من در نوجوانی خیلی کتاب نگاه میکردم. منزل ما هم کتاب زیاد بود. پدرم کتابخانه خوبی داشت و خیلی از کتابها هم برای برای من مورد استفاده بود. البته خود ما هم کتاب داشتیم و کرایه هم میکردیم. نزدیک منزل ما یک کتابفروشی بود که کتاب کرایه میداد. من رمان و اینها که میخواندم معمولا از آنجا کرایه میکردم... با کتاب انس داشتم. البته الان هم از خیلی از نوجوانان بیشتر مطالعه میکنم. این را هم بدانید!»
همه اعتیادها بد نیست!
در جای دیگری ایشان با مقایسه وضعیت کتابخوانی و تماشای تلویزیون – شما میتوانید به جای تماشای تلویزیون، چرخیدن در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی را هم قرار دهید – میگویند: «جوانان بسیاری را دیدهام که حتی میل به مطالعه رمان هم ندارند. هفتهشت ده صفحه میخوانند میگویند حوصله نداریم در حالی که حاضرند 20 دقیقه یا نیمساعت بنشینند و تبلیغات تلویزیون را که قبل از شروع فیلم سینمایی پخش میشود تماشا کنند. حاضر نیستند در این 20دقیقه حتی همان کتاب رمان را بخوانند. این ناشی از چیست؟ ناشی از عدم اعتیاد به کتاب است! مردم میل به کتابخوانی ندارند. باید برای این فکری کنید!» سوای اینها صحبتها و گلایهها بخش دیگری از کتاب هم مربوط به دستنوشتههای دیدگاههای نفر اول کشور درباره بعضی کتابهایی است که تاکنون خوانده است. مرور این بخش هم خالی از لطف نیست. بعضی از اینها را در پایین همین صفحه آوردهایم.
http://press.jamejamonline.ir/Newspreview/3284564136208205191
«کتاب کتاب: رهیافتی به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب درباره کتاب» را در «پاتوق کتاب فردا» ببین:
https://bookroom.ir/book/65327
ارسال شده از طریق نرم افزار آندروید «پاتوق کتاب فردا»
دانلود نرم افزار از طریق:
https://cafebazaar.ir/app/ir.bookroom.patoghe_ketab
هدایت شده از هیئت محبین اهل بیت علیهمالسلام
Ghatelan-Imam-Bagher.mp3
7.15M
#پادکست
⛔️ قاتلان امروزی باقر العلوم کدام علما هستند؟!
⁉️ بعد از بحث صریح و منطقی رهبری درباره مذاکره، چه کسانی دوباره دم از مذاکره با صدام و ترامپ می زنند؟
eitaa.com/mohebbin_net