به مناسبت تاسوعای حسینی
🌑🌑🌑
کتاب «پرچمدار کربلا؛ تحلیلی از زندگانی حضرت عباس (ع)» به قلم مرحوم محمد محمدی اشتهاردی
📚📚📚
♦️محمدی اشتهاردی در کتاب «پرچمدار نینوا» به بیان و تحلیل فرازهای زندگی حضرت اباالفضل (ع) پرداخته است و در گوشهگوشه کتاب با توضیحات کوتاه این اثر را از تبدیل شدن به یک کتاب تاریخی صرف رها ساخته است.
انتشارات_کتاب_جمکران
چهار فصل کتاب صاحب این عنوانهاست: «حضرت عباس (ع) در عصر پدرش امام علی (ع)»، «حضرت عباس (ع) در عصر امامت امام حسن (ع) و امام حسین (ع)»، «سیمای حضرت عباس(ع) در کربلا و شهادت قهرمانانه او» و «مرقد مطهر حضرت عباس(ع) و سیر نوسازی آن در طول تاریخ و چند کرامت از حضرت.»
در ۱۸۳ صفحه و با قیمت ۱۴ هزار تومان.
✅آیا میدانید ذخر الحسین کیست؟
🔸در جنگ صفین بود که امیرالمومنین (ع) نوجوانی سیزده ساله را نقاب بر صورتش زد و زره پوشانید و روانه میدان کرد.
🔸معاویه، ابوشعتاء که دلاور عرب بود و در شام او را حریف هزار اسب سوار میدانستند به میدان فرستاد ولی او گفت: در شان من نیست که با این دلاوری هایم با او بجنگم پسرم برای او کافیست.
ابوشعتاء 9 پسر خودش را به میدان فرستاد و آن نوجوان همه را به درک واصل کرد. ابوشعتاء برای انتقام خون پسرانش خودش به میدان آمد اما فقط با یک ضربه به هلاکت رسید.
🔹امیرالمؤمنین(ع) به نوجوان فرمودند بس است پسرم برگرد...
تمام لشگر گفتند یا علی بگذار جنگ را تمام کند اما امیرالمومنین (ع) فرمودند نه او پسرم عباس قمر بنی هاشم است.
🔸انه ذخر الحسین: او ذخیره برای حسین است.
✨السلام علیک یا ابالفضل العباس✨
📚امالى طوسى، ص275، ح526
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از حضرت عباس (ع) حاجت بخواهیم - فوق العاده زیبا 👌
حجت الاسلام پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شاخص بصیرت در زیارت حضرت عباس علیه السلام چیست؟
▪️تاسوعای حسینی تسلیت باد
6.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استاد #رائفی_پور :
🔺دسته بندی مردم کربلا
✅ من و شما از كدام دسته ايم؟!
شهید علی پورحیدری
«مردم از گناه دوری کنید چرا که هیچ نفعی از ارتکاب آن برای شما بوجود نمیآید. همیشه راستگو باشید که رهایی در راستگویی است و از دروغ بپرهیزید که مرگ در دروغگویی است. کار خیر کنید. کمتر حرف بزنید و بیشتر عمل کنید. هر شب قبل از خواب مقداری از اعمالتان را که در روز انجام دادید مرور کنید و سعی کنید فردایتان از دیروزتان بهتر باشد.»
🔻 کی بر می گردی؟
🌷🌷 دفعه آخری که داشت می رفت جبهه ازش پرسیدم علیرضا جون کی بر میگردی مادر؟
صورت نازش رو بلند کرد نگاهش با نگاهم جفت شد بعد سرش رو انداخت پایین و گفت: هر وقت که راه کربلا باز شد…
ساکشو دستش گرفت، تو انتهای کوچه دلواپسی های من ذره ذره محو شد…
عملیات والفجر یک بچم شده بود مسئول دسته دوم گروهان حضرت ابالفضل علیه السلام
تو همون عملیات، عزیز دلم علیرضای رشیدم شهید شد.
شانزده سالش تازه تموم شده بود
شانزده سالم طول کشید تا آوردنش درست شب تاسوعا
وقتی برگشت اولین کاروان زائران ایرانی رفتن کربلا
آخه راه کربلا باز شده بود…🌷🌷
#شهید_علیرضا_کریمی
◼علت ماندگاری قیام امام حسین( ع)
شب عاشورا که مصادف با شب شهادت امام حسین(ع) است، دارای آداب و اعمالی است که اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در روایات نسبت به آن توجه داشته اند و برای هر کدام از این آداب ثمراتی بر شمرده اند.
🔺عاشورا علت ماندگاری قیام امام حسین(ع )
🔹 پیامبر اکرم(ص) در روایتی در موردعاشورا فرموده اند:
((مَنْ صَلَّى لَیْلَةَ عَاشُورَاءَ أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ مِنْ آخِرِ اللَّیْلِ یَقْرَأُ فِی کُلِّ رَکْعَةٍ بِفَاتِحَةِ الْکِتَابِوَ آیَةِ الْکُرْسِیِّ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ الْمُعَوِّذَتَیْنِ عَشْراً عَشْراً فَإِذَا سَلَّمَ قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ مِائَةَ مَرَّةٍ بَنَى اللَّهُ لَهُ فِی الْجَنَّةِ مِائَةَ أَلْفِ أَلْفِ قَصْرٍ ...))
هر کس در شب عاشورا در آخر شب، چهار رکعت نماز بخواند، در هر رکعت فاتحة الکتاب (سورهى حمد) ، و ١ بار آیة الکرسى و ١ بار سوره «قُلْ هُوَ اَللّهُ أَحَدٌ» و 10 بار «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ اَلْفَلَقِ» و ١ بار سورهى «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ اَلنّاسِ» و بعد از سلام نماز ١ بار سوره «قُلْ هُوَ اَللّهُ أَحَدٌ» را قرائت کند، خداوند متعال در بهشت یک صد میلیون شهر از نور براى او بنا میکند.
🔹همچنین امیرالمؤمنین(ع) ضمن روایتی شیعیان را نسبت به پاسداشت شب عاشورا متذکر شدند و فرمودند:
(( إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تُحَافِظَ عَلَى لَیْلَةِ الْفِطْرِ وَ لَیْلَةِ النَّحْرِ- وَ أَوَّلِ لَیْلَةٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ- وَ لَیْلَةِ عَاشُورَاءَ وَ أَوَّلِ لَیْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ- وَ لَیْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ فَافْعَلْ وَ أَکْثِرْ فِیهِنَّ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الصَّلَاةِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ))
اگر میتوانی بر چهار شب محافظت کن: شب فطر و قربان، شب اول محرم، شب عاشورا و شب اول رجب و شب نیمه شعبان و در آنها دعا و نماز و تلاوت قرآن زیاد داشته باش.
🔹نیز شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان درباره شب عاشورا آدابی نوشته است که عبارتند از:
چهار رکعت در آخر شب : در هر رکعت بعد از حمد هر یک از آیة الکرسى و توحید و فَلَق و ناس را ده مرتبه خوانده و بعد از سلام صد مرتبه توحید بخوانید.
🔹حضور در کربلا:
اگر کسى را توفیق شد و در این شب در کربلا باشد ، زیارت امام حسین علیهالسلام را بخواند و تا صبح بَیتوته کند (درحرم بماند) خدا او را به خون امام حسین علیهالسلام آغشته کرده و در جمله شهدا با آن حضرت محشور فرماید.
🔺 فضیلت شب عاشورا وبزرگداشت آن بعد ازشهادت امام حسین ع است که باعث شده است درطول تاریخ عاشوراماندگار شود .
حدیث معروف :
(( کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا ))
هر روزی عاشورا و هر زمینی کربلاست.بر روز شمار شدن عاشورا افزوده است. خانگی شدن عزای امام حسین ع در طول سالها ویاد مصائب امام حسین ع در مناسبتها مثل مجالس ترحیم وحتی جشنهاوغیره این ماندگاری را نهادینه کرده است .
پس اینکه امام راحل فرمود :
ماهرچه داریم ازمحرم و عاشوراست در واقع ازبزرگداشت ویادواره شهدای کربلاست که از گذشتگان به ما رسیده است.
🔴 آیا کربلا #درس_مذاکره است؟!
✍🏻 #محسن_خاکی
🔻بسیاری از طرفداران مذاکره با غرب و به خصوص آمریکا، برای وجاهتبخشی به تفکر خود تلاش میکنند از زمینهها و بنمایههای مذهبی جامعهی ایرانی استفاده کرده و حتی در وجه افراطی آن، نهضت امام حسین (ع) را به گونهای تفسیر میکنند که از آن مذاکره با استکبار و دشمن فهمیده میشود؛ این در حالی است که نهتنها در واقعهی کربلا، بلکه در هیچ نقطهی تاریخی دیگری، اولیاء دینی در صورت وجود کمترین امکان گزینهی مقاومت و پایداری، هرگز به مذاکره با دشمن فکر نکردهاند.
🔹 در نهضت عاشورا، اگر حسینبنعلی (ع) اهل مذاکره با دشمن میبود یا بنایی برای آن داشت، در ابتدای نهضت که «ولیدبنعتبه» از سوی یزیدبنمعاویه از امام (ع) درخواست بیعت کرد، میتوانست با درنظر گرفتن مبنای «بُرد ـ بُرد» از خلیفهی اموی درخواست حکومت بر یکی از ولایات و بلاد اسلامی را نماید. بدیهی است که برای #یزید بسیار مطلوب است که امام (ع) به یکی از کارگزاران حکومتش بدل شود و مهر تأییدی بر خلافت غاصبانهاش بزند. در این فرض امام (ع) به حیات مادیاش ادامه میداد؛ کشته نمیشد، امّا مشروعیتبخشِ خلافت نامشروع یزید میشد.
🔸 پس از خروج امام (ع) از مدینه بدون بیعت با یزید، در مکه نیز همین امکان مصالحه برای امام با نمایندگان یزید فراهم است. پرواضح است که برای دستگاه استکبار، معامله با امام، هزینههای بسیار کمتری از قتل پسر پیامبر (ص) دارد؛ شیوهای که حکومت #بنیامیه دربارهی #امام_مجتبی (ع) به کار برد و حتی پس از اشغال نظامی #کوفه (پایتخت) بازهم مصالحهی با امام حسن را بر قتل امام ترجیح داد. در آن شرایط امام مجتبی در شرایطی تن به مصالحه یا مذاکره میدهد که بخش اعظم سپاه در نخیله کوفه و تتمهی آن در سایر بلاد به دلیل خیانت فرماندهان و نخبگان، مضمحل شده است.
💢در نهضت عاشورا نیز قرائت متقن تاریخی نشان میدهد که سپاه کوفه مأموریت داشته است تا از امام حسین (ع) با تطمیع، مذاکره یا زور و اکراه بیعت بگیرد؛ امّا #شهادت امام (ع) و اهلبیت مطهر او نشان میدهد که کوچکترین نشانی از مذاکره و معاملهی مدّ نظر غربگرایان وجود ندارد؛ هرچند حسین (ع) به حکم امامت و هدایت بارها به نصیحت و مذمت نیروهای دشمن در کربلا اقدام فرمود و این وظیفهی هدایت، هرگز نشانی از مذاکره و معامله ندارد.