⏯ضرورت مسئولیت پذیری
✅یکی از راه هایی که انسان خود را مبرا از مسئولیت کند این است که گناه خود را به گردن دیگری بیندازد. یکی از مصادیق این مسئله، این است که پیرو و تابع، گناه خود را به گردن مسئولین خود بیندازد.
هر کدام از مردم و مسئولین مسئولیت های خود را دارند و باید از زاویه ی دید خودشان به مسئله نگاه کنند نه این که برعکس نگاه کرده و خود را مبرا بدانند بلکه برای ساخته شدن جامعه، باید هر کس خود را مسئول بداند و از این زاویه نگاه کند.
❗️زاویه ی نگاه مسئول باید این باشد: «الناس علی دین ملوکهم» (منبع درستی برای این حدیث پیدا نکردم اما در بعضی کتب حدیثی به نام حدیث و ضرب المثل مشهور ذکر شده است) و « و لا يكونن المحسن و المسىء عندك بمنزلة سواء فانّ فى ذلك تزهيداً لا هل الاحسان فى الاحسان و تدريبا لااهل الاساءة على الاساءة»(مبادا نيكوكار و بدكردار در نظرت برابر باشند، زيراموجب كم شدن رغبت نيكوكار به نيكى است و بدكردار را به بدى وادار مىكند.)(نامه ی امیرالمومنین به مالک اشتر) و آیات و روایاتی از این قبیل تا این که در اشتباهاتی که در جامعه هست، خود را مقصر دانسته و سعی در برطرف کردن آن داشته باشد.
❗️زاویه ی نگاه مردم باید این باشد: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» (خداوند حال هیچ قومی را تغییر نمی دهد تا آنان حال خود را تغییر دهند) یا «کما تکونوا یولی علیکم» (هر طور که باشید بر شما حکومت می شود) (نهج الفصاحة صفحه 616) یا «اذا اراد الله بقوم سوء جعل امرهم الی مترفیهم» (هر گاه خدا برای قومی اراده کند که به سوء گرفتار کند، امر حکومت آن ها را در تجمل پرستان و مترفین (کسانی که با نعمت های خدا به خوشگذرانی مشغول اند و بدین جهت سرکشی می کنند) قرار می دهد) (نهج الفصاحة ص183) و روایات دیگری از این دست که با یک جست و جوی کوچک می توان یافت.
اگر نگاه این شد، آن وقت انسان اشتباه را متوجه خودش می داند و در درجه ی اول، خودش را مقصر می داند نه دیگری را. (البته باید توجه داشت که این نباید مانع امر به معروف و نهی از منکر شود و هر واجبی در جای خودش باید انجام شود)
💯یکی از اشکالاتی که شاید به خیلی از ماها وارد باشد این است که همیشه برای مشکلات جامعه، دنبال مقصری غیر از خودمان می گردیم و برای توجیه این حرف هایمان هم فقط بخشی از تعلیمات دین را ذکر می کنیم مثل «الناس علی دین ملوکهم»، اما بخش هایی که به ضرر ماست را یا نمی بینیم یا دلمان نمی خواهد که ببینیم.
🔴اما در قیامت دیگر نمی توان این حرف ها را به خدا گفت و هر کس باید پاسخگوی عمل خودش باشد؛ هرچند در همان جا هم افراد سعی بر این دارند که گناه خود را به گردن دیگری بیندازند، اما با جواب محکم خدا روبه رو می شوند؛ از جمله آیه ی 38 و 39 سوره ی اعراف را با هم بخوانیم:
... كلُّمَا دَخَلَتْ أُمَّةٌ لَّعَنَتْ أُخْتهََا حَتىَّ إِذَا ادَّارَكُواْ فِيهَا جَمِيعًا قَالَتْ أُخْرَئهُمْ لِأُولَئهُمْ رَبَّنَا هَؤُلَاءِ أَضَلُّونَا فََاتهِِمْ عَذَابًا ضِعْفًا مِّنَ النَّارِ قَالَ لِكلٍُّ ضِعْفٌ وَ لَكِن لَّا تَعْلَمُونَ(38)
وَ قَالَتْ أُولَئهُمْ لِأُخْرَئهُمْ فَمَا كاَنَ لَكمُْ عَلَيْنَا مِن فَضْلٍ فَذُوقُواْ الْعَذَابَ بِمَا كُنتُمْ تَكْسِبُونَ(39)
... هر زمان كه گروهى وارد جهنم مىشوند، گروه ديگر را لعن مىكنند؛ تا همگى با ذلّت در جهنم قرار گيرند. (در اين هنگام) گروه پيروان و تابعان درباره پيشوايان خود مىگويند: «خداوندا! اينها بودند كه ما را گمراه ساختند؛ پس كيفر آنها را از آتش دو برابر كن! (كيفرى براى گمراهيشان، و كيفرى بخاطر گمراه ساختن ما.)» مىفرمايد: «براى هر كدام (از شما) عذاب مضاعف است؛ ولى نمىدانيد! (چرا كه پيروان اگر گرد پيشوايان گمراه را نگرفته بودند، قدرتى بر اغواى مردم نداشتند.)» (38)
و پيشوايان آنها به پيروان خود مىگويند: «شما امتيازى بر ما نداشتيد؛ پس بچشيد عذاب (الهى) را در برابر آنچه انجام مىداديد! (39)
دو نکته:
1️⃣تفسیر المیزان: اما (مضاعف بودن عذاب) براى اولى (پیشوایان)، به جهت اين كه هم خودشان گمراه بودند و هم ديگران را در گمراهى اعانت (یاری) كردند، و اما براى شما (پیروان)، از اين جهت كه هم خودتان گمراه بوديد و هم در اين گمراهى به گمراه كردن آنان كمك كرديد و حرفهايشان را پذيرفته و دعوتشان را اجابت كرديد، و با پيوستن به آنان باعث سياهى لشكرشان شديد.
2️⃣تفسیر نور: در قیامت، همه می کوشند تا گناه خود را به گردن دیگری اندازند یا برای خود شریک جرم پیدا کنند.
#جهاد_تبیین
#بپا_خیزیم
#مسئولیت_ما
🇮🇷✊🇮🇷🌹🇮🇷✊🇮🇷
☄ به گام دومی ها بپیوندید👇
🆔 eitaa.com/joinchat/4048814097C98a7538217
دنبال #فهم_عمیق #تبیین_قوی هستی👆
📣📣 دومین دوره مقدماتی تربیت مربی کودک و نوجوان #رهیابان
✅به صورت حضوری
🔸برگزار کننده: طرح فرهنگی تربیتی کوثر مجموعه #کتاب_پردازان (آقایان)
🧔مخاطب:آقایان فعال در عرصه مربی گری و معلمی
📆مهلت ثبت نام: پنجشنبه ۱۷ آذر
‼️ ظرفیت محدود
📲شماره تماس جهت اطلاعات بیشتر: ۰۹۱۵۲۲۴۱۱۸۹ (جعفرنیا)
✅لینک ثبت نام:
https://b2n.ir/p66194
💠 حوزه علمیه خراسان برگزار می کند
💢 رقابت علمی پژوهشی نخبگانی #حل_مسئله فقهی
⭕️ ویژه طلاب برادر و خواهر سراسر کشور
🔻محورها
🔸رفاه و تامین اجتماعی
🔹قضاوت
🔸حج
🔹زنان و خانواده
📆 مهلت ثبت نام: ۲۰ آذر ۱۴۰۱
↙️ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر
🌐@reghabatelmip
#حل_مساله
#بپا_خیزیم
🇮🇷✊🇮🇷🌹🇮🇷✊🇮🇷
☄ به گام دومی ها بپیوندید👇
🆔 eitaa.com/joinchat/4048814097C98a7538217
دنبال #فهم_عمیق #تبیین_قوی هستی👆
20.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 «وَ لا تَهِنوا وَ لا تَحزَنوا وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن كُنتُم مُؤمِنينَ»
«لا تَهِنوا» یعنی ای مسلمانان سست نشوید،
«وَ لا تَحزَنوا» و اندوهگین مگردید،
«وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ» شما بالاترید، دست شما بالاتر است، شما پیروزمند خواهید بود، شما بر دشمن غلبه خواهید کرد، فکر شما بالاخره بر اورنگ حکمرانی جهان خواهد نشست.
⁉️ شرطش چیست؟
«اِن كُنتُم مُؤمِنينَ» اگر مؤمن باشید..
👈 شما میگویید آقا من دیدم، امام صادق صلواتاللهعلیه با طاغیۀ زمان خود، آنهمه مبارزه کرد، حکومت را نتوانست بگیرد، بله؛ اما برای خاطر این بود که اطرافیانش، بسیاری از دوستانش، بسیاری از مدعیان تشیّعش، مثل بنده و شما بودند، مثل ما بودند، بیصبر بودند، کمایمان بودند.
⁉️ شما میخواستید امام صادق برخلاف سنتِ تاریخِ قرار دادۀ پروردگار بتواند به حکومت برسد؟
همین خودش دلیل بر این است که مُعجِزی و دست غیبیای در زمینۀ فتحها و پیروزیها بنا نیست ظاهر بشود. اگر قرار بود معجزی بشود، معجزی میشد تا امام صادق به حکومت برسد. امام صادق بالاخره به دست طاغیۀ زمان خودش کشته شد؛ موسیبنجعفر هم همینجور.
❗️ بر اثر این بود که دوستان و پیروان، بهقدر کافی، آنقدری که لازم است صبر نداشتند، ایمان و باورِ همراه با تعهد، آنقدری که باید و شاید در روح آنها ذخیره نشده بود.
⭕️ امروز هم اگر آنجور باشد، نتیجهاش شکست است، شکست اسلام، شکست قرآن، محکومیت مسلمانان. ۱۳۵۳/۷/۱۶
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
#جهاد_تبیین
#صبر
#بپا_خیزیم
🇮🇷✊🇮🇷🌹🇮🇷✊🇮🇷
☄ به گام دومی ها بپیوندید👇
🆔 eitaa.com/joinchat/4048814097C98a7538217
▪️جلسه دوم از سلسله همایش های انقلاب اسلامی
باموضوع جایگاه ایران در نظم نوین جهانی
🇮🇷اجتماع جامعه علمی و انقلابی کشور (برادر و خواهر)
✅ با حضور استاد گرامی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی رنجبر
🔉به صورت حضوری و مجازی
📲ثبت نام :
ارسال "جنگ ترکیبی + حضوری/مجازی" به سامانه 30003218
🕐 زمان: پنج شنبه ۱۷ آذر | ساعت 13:00 الی 15:00
📍مکان : شهر مقدس قم
📌 ضمنا شرکت در همایش به صورت رایگان می باشد.
ارتباط با مسئول برنامه: @miqat45
#جهاد_تبیین
شبکه ملی جامعه و دانشگاه.pdf
2.51M
#مرور_مقاله
✅️ مساله سیاستگذاری مشارکتی از جمله آمال و آرزوهایی است که در دو دهه گذشته در کشور ما مورد توجه برخی سیاستگذاران قرار گرفته و که در صورت توفیق می توانست به چارچوبی برای مردم سالاری حقیقی و استبعاد از مدل دانای کل حاکمیتی تبدیل گردد. الگویی که در آن سیاست ها و خط مشی ها نه از طریق ستادها بلکه از طریق مشارکت دادن به ذی نفعان میدانی صورت می پذیرد. الگویی که قریب به نیم قرن است در دنیا در حال اجراست و منجر به افزایش مشارکت اجتماعی در سریان سیاست های حاکمیتی شده است.
🌀 یکی از تجربیات انقلاب اسلامی در یک دهه گذشته راه اندازی «شبکه ملی جامعه و دانشگاه» است که در دوران دولت یازدهم شروع و در دولت دوازدهم تعطیل گردید! مقاله فوق که به همت یکی از کارشناسان در میدان این طرح نگارش شده است توانسته است تا مهمترین علل شکست این ایده را بررسی و صورت بندی نماید. علت هایی که در بسیاری از شبکه های مشابه در کشور قابل مشاهده است.
#مقاله
#حل_مساله
#جهاد_تبیین
30.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 همه چیز تویی...
⁉️ من در این اوضاع اجتماعی کشور، چه نقشی میتوانم داشته باشم؟
❓چگونه میشود به افراد ناامید کمک کرد؟
🎙 حجت الاسلام محسن قنبریان
🎞 در این کلیپ افراد متوجه میشوند که بخاطر جنس خاک (چسبندگی) و مقدار فرو رفتن اسب در مرداب به راحتی نمیشود اسب گرفتار را خارج کرد. راه حل را در کلیپ مشاهده کنید...
#سلسله_بحث_امید_بانی
*تشکر از دوستان هیات محبین الرقیه(س) امیدیه
@m_ghanbarian
@gamedovomenghelab
#جهاد_تبیین
#جهاد_امید_آفرینی
#به_پا_خیزیم
📣 نشست حضوری #ایران_آینده
💡گونه شناسی معترضین
🔸گزارشی تحلیلی از گفتگو با 70نفر از بازداشت شدگان حوادث اخیر
🔰ارائه دهندگان:
🔹آقای مهدی افراز
🔸آقای عبدالله صفری
⏰سه شنبه 15 آذر 1401
ساعت 18 الی 20
(این نشست به صورت حضوری برگزار خواهد شد)
📌آدرس: قم، 45متری صدوقی، ابتدای بلوار فرودسی، کوچه 22 پلاک 48
شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی
📌لوکشین محل برگزاری نشست
https://nshn.ir/vbsjeIYxQE1m
🔸لینک اسکای روم🔻
🌐https://www.skyroom.online/ch/pajooh/neshast
🇮🇷 #ایران_آینده
🔻رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا پاسخ میدهد:
⭕️ چه شد اغتشاشات فروکش کرد؟ | ارزیابی محافل اطلاعاتی و مطالعاتی آمریکا از اوضاع ایران | چه باید کرد؟
🔻منشأ اغتشاشات ۱۴۰۱ کجاست؟
۱. سند اول: سنتکام (مرکز فرماندهی نیروهای آمریکایی در منطقه) در گزارشی به پنتاگون میگوید ایران از دسترس آمریکا در شرایط خارج شدن است و دستیابی به ایران برای آمریکا در آینده در حد غیرممکن خواهد بود و لذا الان بهترین شرایط برای تحول اساسی و براندازی حکومت به دلیل فشار مضاعف بر مردم، وجود انگیزه و وجود ناامیدی در اقشار جامعه فراهم می باشد. لذا دقیقاً و بدون تردید قصد دشمن براندازی بوده است.
۲. سند دوم: گزارش اندیشکده ها به مراجع بالاتر این است که جمهوری اسلامی ایران در روند جهانی در حال قدرت یافتن است و این قدرت مندی یک مدل جدیدی از حکمرانی است که متفاوت با حکمرانیهای موجود می باشد.
۳. سند سوم: سند راهبردی ۲۲ ساله آمریکا
🔻ارزیابی محافل اطلاعاتی و مطالعاتی آمریکا پس از فروکش کردن اغتشاش چه بود؟
۱ - گزارشی از اختلافات بین نیروهای مسلح دریافت نشد؛ ظاهراً در این فتنه به دنبال اختلاف بین نیروهای مسلح بوده اند که انسجام مجموعه نیروهای مسلح این امر را خنثی نمود.
۲ - گزارشات ارزیابی مخالفین از داخل ایران اشتباه بوده است؛ گزارشاتی که عناصر نفاق و دیگر گروه های معاند به دشمنان داده و آن ها براساس همان گزارشات اینچنین سراسیمه وارد پروژه شدند برای چندمین بار اشتباه و اغوا کننده بوده است. مقام معظّم رهبری در یکی از خطابه هایشان به دشمن با این مضمون فرمودند که مخالفین، گزارش اشتباه به شما می دهند و شما را به انحراف می کشانند.
۳ - توافقات برجام را موکول به وضعیت داخلی نکنید؛ از دیگر توصیه های این ها این بوده که اگر منتظر اتفاقی در داخل هستید و ایران مجبور شود تسلیم شود اشتباه است و مسایل برجام را به مسائل داخلی گره نزنید.
۴ - بسیاری از مردم ناراضی هستند اما هیچ وقت قصد مقابله با نظام را ندارند.
🔻 چگونگی خنثی شدن فتنه؟
۱ - هدایتهای رهبری معظّم انقلاب
۲ - حضور مردم در عرصه دفاع از انقلاب
۳ - ایفای نقش نیروهای انتظامی و نظامی
۴- عدم همراهی لایه ناراضی با اغتشاشگران
📎 بیشتر بخوانید