🍃✨🍃✨🍃✨🍃
🍃✨برای #تربیت #دینی فرزندان باید قدرت درک آنها را از طریق #سؤالات بالا ببرید مثلا با این پرسش ها تقویت کنید :
⁉️زمین را که آفرید؟
⁉️درخت را که آفرید؟
⁉️آب را چه کسی به وجود آورد؟
⁉️آسمان را چه کسی ؟
⁉️اگر انگشت دست نداشتی چقدر سخت بود این انگشت ها را چه کسی آفرید؟
👈و سپس نتیجه بگیرید که : همه چیز را خدا آفرید بعد بگیم به خاطر شکر خدا از این همه نعمت ما نماز می خونیم،
✅ بهتر است والدین با پرسش های مکرر ، خدا را در ذهن کودک بزرگ و دوست داشتنی کنند؛ روح مذهب را در اعماق وجود او نفوذ دهند، و شک ها را از درون او از بین ببرند.
☀️☀️☀️☀️☀️☀️
ترس از مدرسه
ترس از مدرسه یکی از اختلالهای روانی شایع در دوران مدرسه است که در کودکان دبستانی بیشتر دیده میشود. بسیاری از كودكان هنگام جدا شدن از والدین ناراحت میشوند بهخصوص در خانوادههایی كه حمایت افراطی از كودك انجام میشود. حمایت افراطی این پیام را به كودك میدهد: «محیط خطرناک است و تو ناتوانی!»
برخی كودكان هنگام جدا شدن از مادر اضطراب بسیار شدیدی پیدا میکنند. گاهی کودک در خانه هم مانند سایه مادرش را دنبال میكند تا به این وسیله بر اضطراب خود غلبه کند. چنین كودكانی به جدا شدن از مادر و خانه، تمایلی نشان نمیدهند چون به شدت به مادر وابستهاند. اضطراب جدایی بهصورتهای گوناگون مانند بیاشتهایی، دردهای شکمی، حالت تهوع، مشکلات خواب، سردرد و کابوسهای شبانه خود را نشان میدهد.
در صورت بروز علایم اضطراب جدایی درکودکان، باید بررسی و درمان جدیتر باشد زیرا در برخی موارد علایم اولیه افسردگی کودکان همین اضطراب جدایی است.
علل هراس از مدرسه
کودک به جزییات همه قوانین و مقررات مدرسه واقف نیست و تهدید و ترساندن او میتواند مشکلآفرین باشد بنابراین هرگز به او نگویید: « اگر غذا نخوری به معلمتان خواهم گفت.»
هراس از مدرسه، ترس شدیدی است که فقط در مورد مدرسه وجود دارد و کودک در مکانهای دیگر میتواند دوری از مادر را تحمل کند. این ترس میتواند از بخش خاصی از مدرسه، عملكرد تحصیلی یا محیط مدرسه یا در اثر تجربه اتفاقهای ناخوشایند، مانند آزاردیدن از دوستان در مدرسه یا مشکلاتی در مسیر خانه تا مدرسه باشد. در این موارد پی بردن به علت هراس، برای اقدامهای درمانی ضروری است.
راهحل هراس از مدرسه
برای اینکه ترس فرزندمان را از درس و مدرسه از بین ببریم، میتوانیم از روشهای زیر کمک بگیریم:
1 - برخورد مناسب با کودک در منزل :
چنین کودکانی به نظر دیگران در مورد خود حساس هستند، از سرزنش و مقایسه و تحقیر فرزندتان برای رفتارهایی كه دارد پرهیز کنید. دوستداشتن او را مشروط به مدرسه رفتن نکنید و وقتی از مدرسه رفتن اجتناب میکند، پیامهای هیجانی مانند «من دیگر مادرت نیستم»، به او ندهید و مساله را شخصی نكنید. کودک نباید حس کند برای خوشحالی مادر باید به مدرسه برود. دلیل مدرسه رفتن را برای كودك میتوان یک قانون اجتماعی بیان کرد. روابط خانوادگی نیز باید اصلاح شود. لازم است که با همسرتان در مورد لزوم حضور کودک در مدرسه، همسو باشید.
2 - معرفی تجربه جدیدی به نام مدرسه رفتن :
پیش از شروع مدرسه، حتی هنگام ثبتنام، کودک را با خود به مدرسه ببرید. فضای داخل مدرسه را به او نشان دهید و مربی و ناظم مدرسه را معرفی کنید تا آمادگی و آشنایی لازم را به دست بیاورد. در مواردی که کودک از محیط فیزیکی مدرسه وحشت دارد، گذراندن ساعتهایی لذتبخش در مدرسه میتواند به کاهش ترس او کمک کند، پس در روز تعطیل ساعتی را در مدرسه با بازی با او بگذرانید و اجازه دهید نقاط مختلف را جستجو کند و به ایمن بودن محیط پی ببرد. خاطرههای خوب و شاد مدرسهتان را برایش بازگو کنید.
با او در مورد مشکلات مدرسه نرفتن یا به دست نیاوردن شغل مناسب در صورت مدرسه نرفتن! صحبت نکنید. با آرامش کودکان را به مدرسه بفرستید و از تاکید و سفارشهای مختلف بپرهیزید. توجه داشته باشید که اضطراب والدین به فرزندان منتقل میشود. اگر کودک را خودتان به مدرسه میبرید، بهتر است برای تغییر شرایط مراقب دیگر که اغلب پدر است، این وظیفه را به عهده بگیرد.
3 - وقتی کودک در مدرسه است :
به او توانایی مراقبت از خود در مدرسه را بیاموزید، مثلا چگونه میتواند در مدرسه به تنهایی به دستشویی برود. باید بررسی كنید كودك در مدرسه مشكلی نداشته باشد و مورد آزار دیگران قرار نگیرد. آسان جلوه دادن مقررات مدرسه و وجود مربیای که ارتباط خوبی با کودک برقرار کند به آسانشدن حضور او در مدرسه کمک میکند. عوامل ناراحتکننده مانند تنبیه و توبیخ در مدرسه را باید از بین برد. کودک نباید بهعلت گریه کردن تمسخر شود و مربیان مدرسه نباید او را بهعلت گریه کردن به خانه بفرستند.
7-مهارت های ارتباطی و اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید:
والدین باید با افزایش اعتماد به نفس و ایجاد فضای ارتباط با همسالان و تشویق فعالیت های گروهی زمینه برطرف شدن ترس از مدرسه را در کودک فراهم کنند.
در نهایت خودتان را آماده کنید که عادت کردن به این جدایی روزها و یا حتی هفته ها به طول بیانجامد و در عین حال به خودتان یادآوری کنید که آرام و خوش بین باشید. اگر شما بتوانید از پس این روزهای سخت برآیید، کودکتان به این روند عادت خواهد کرد و جدایی های بعدی خیلی راحت خواهدبود .
☝️خلاصه کلام :
ایام تعطیلات تابستان بهترین فرصت برای آماده سازی فرزندان سال اولی دبستان می باشد .
فرصت هارو غنیمت شماریم تا در شروع سال تحصیلی جدید فرزند دلبندتان درمورد رفتن به مدرسه مشکلی نداشته باشد لازم به ذکرم که لطفا مادران مهربان نیز ازالان دربین خود وفرزندانشان کمی جدایی بیندازند البته به کمک پدر محترم ،تا دلبند عزیزشان اذیت نشود .
مثلا: در روزدلبندتان را برای خرید با پدر همراهی کنید .
درخواب شبانه نیز همینطور تا مستقلتر عمل کند .
👌هیچ نترسیدبرایش به اندازه وسعش مسئولیت بدهید تا خودش را باور کند که بزرگ شده ومی تواند تنها به مدرسه برود .