🌺آیات موضوعی خانوادگی🌺
3⃣سبک زندگی خانوادگی در محیط خانواده و اداره آن:
👈۱_مدیریت خانواده:
«الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَیْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ...: مردان، سرپرست و نگهبان زنانند، بهخاطر برتریهایى که خداوند (از نظر نظام اجتماع) براى بعضى نسبت به بعضى دیگر قرار داده است، و بهخاطر انفاقهایى که از اموالشان (در مورد زنان) مىکنند، و زنان صالح، زنانى هستند که متواضع هستند، و در غیاب (همسر خود،) اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقى که خدا براى آنان قرار داده، حفظ مىکنند...» (النّساء/ ۳۴).
👈۲_همکاری در اداره خانه
در کلمات اولیای دین (ع) برای تشویق زن و مرد به یاری یکدیگر، نکات جالب توجّهی بیان شده که توجّه به آنها انگیزة همکاری را در منزل بیشتر میکند. درمورد تلاش زن در محیظ خانواده آمده است: «اگر زنی به همسرش جرعهای آب بنوشاند، ارزش معنوی این رفتار بیش از ثواب یک سال روزه و عبادت شبهای آن است و خداوند در برابر هر جرعة آب که به همسرش مینوشاند، برای او شهری در بهشت بنا میکند و شصت گناه او را میبخشد» (حرّ عاملی، ۱۴۰۹ ق.، ج ۱۴: ۱۲۴).
نیز در مورد همکاری مرد در خانه، رسول خدا (ص) به علی (ع) سفارش میفرماید: «مردی نیست که به همسرش در خانه کمک کند، مگر آنکه به تعداد موهای بدنش عبادت یک سال روزه با نماز در شبهایش برای او پاداش قرار میدهند و خداوند پاداش پیامبران صبوری مانند داوود(ع)، یعقوب (ع) و عیسی (ع) را برای او قرار میدهد. ای علی! کسی که از خدمت به خانوادة خوداری نکند، خداوند نام او را در زمرة شهدا مینویسد و در مقابل هر روز و شب خدمت و هر قدم و رنج بدن به او پاداش بسیار میدهد. ای علی! یک ساعت خدمت در خانه بهتر از عبادت هزار سال، هزار حج، عمره و... سیر کردن هزار گرسنه و... بخشش هزار دینار ... از دنیا خارج نمیشود، مگر آنکه جایگاه خود را در بهشت ببیند ...» (مجلسی، ۱۴۰۳،ق.، ج۱۰۱: ۱۰۶).
👈۳_احساس مسئولیّت اعضای خانواده
« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَیْهَا مَلَائِکَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ: اى کسانى که ایمان آوردهاید! خود و خانوادَ خویش را از آتشى که هیزم آن انسانها و سنگهاست، نگه دارید؛ آتشى که فرشتگانى بر آن گمارده شده که خشن و سختگیرند و هرگز فرمان خدا را مخالفت نمىکنند و آنچه را فرمان داده شدهاند، (به طور کامل) اجرا می نمایند.(تحریم/۶)
در آیة دیگری نیز مسئولیّت نسبت به نماز اعضای خانواده مورد تأکید قرار گرفته است، آنجا که میفرماید: «وَأْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَیْهَا...: خانوادة خود را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شکیبا باش...» (طه/ ۱۳۲).
پیامبر اکرم (ص) برای توجّه دادن اولیای کودکان فرمود: «وای بر فرزندان آخر الزّمان از دست پدرانشان». یکی از اصحاب گفت: ای رسول خدا! از دست پدران مشرکشان؟ پیامبر فرمود: «نه، از دست پدران مؤمنشان که هیچ چیز از فرایض و احکام الهی را به آنها نمیآموزند و حتّی ممکن است کودکان، خودشان یاد بگیرند، ولی والدین مانع آنها شوند! این والدین به اندک کارهای دنیوی از ناحیة کودکان راضی میشوند و هیچ توجّهی به اخلاق و معنویّت آنها نمیکنند. من از اینها بیزارم و آنها از من بیزار» (نوری، ۱۴۰۸ق.، ج ۱۵: ۱۶۴؛ ح ۱۷۸۷۱).
پیامبر (ص) تلقینات دینی را از همان اوائل کودکی و شیرخوارگی در خانة زهرا (س) به مرحلة اجرا درآورد. هنگامی که امام حسن (ع) به دنیا آمد و او را خدمت رسول اکرم (ص) بردند، وی را بوسیدند و در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت و دربارة امام حسین (ع) نیز چنین کردند.
👈۴_ ورود و خروج زن و شوهر از خانه
دربارة ورود و خروج مرد از خانه توصیههایی شده است؛ از جمله اینکه در اوقاتی که زن کار مهمّی ندارد، هنگام بیرون رفتن شوهر از خانه او را بدرقه کند و چند قدمی پشت سرش برود و گاه نیز هنگام ورود شوهر به خانه به استقبال او بیاید، چنانکه در زندگی مشترک علی (ع) و حضرت فاطمه (س) چنین رفتاری وجود داشت. «بر مرد لازم است هنگام ورود به خانه با سلام وارد شود» (مجلسی، ۱۴۰۳ق.، ج ۷۶: ۳) و سر زده و آهسته وارد خانه نشود، بلکه پیش از ورود لازم است به شکلی زن و فرزندان را از خود آگاه سازد.
🔺🔺زن هنگام خروج از منزل باید از شوهرش اجازه بگیرد
👈۵_ هدیّه دادن
از آداب مهمّ دیگر، هدیه دادن در مراسم شادی و روزهای عید و بازگشت از سفر است که در جلب محبّت همسر و فرزندان بسیار مؤثّر است. رسول خدا (ص) میفرماید: «به یکدیگر هدیّه دهید تا محبّتها افزوده گردد و غبار کینهها از دلها رود» (مجلسی،۱۴۰۳، ج ۷۵: ۴۴).
🌺آیات موضوعی خانوادگی
4⃣سبک زندگی خانوادگی در محبت ومهرورزی
«وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةًوَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ: و از نشانههاى او اینکه همسرانى از جنس خودتان براى شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد. در این، نشانههایى است براى گروهى که تفکّر مىکنند» (الرّوم/۲۱)
؛ «هُوَ الَّذِی خَلَقَکُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِیَسْکُنَ إِلَیْهَا...: او خدایى است که (همة) شما را از یک فرد آفرید و همسرش را نیز از جنس او قرار داد تا در کنار او بیاساید...» (الأعراف/ ۱۸۹).
از آنجا که محبّت میتواند خانواده را از خطر اضمحلال حفظ کند، به همین دلیل، تشویق به مهرورزی و تقویت آن از طریق پاداش اُخروی مینماید: «قَالُوا إِنَّا کُنَّا قَبْلُ فِی أَهْلِنَا مُشْفِقِینَ * فَمَنَّ اللَّهُ عَلَیْنَا وَوَقَانَا عَذَابَ السَّمُومِ: مىگویند: «ما در میان خانوادة خود ترسان بودیم (از اینکه مبادا گناهان آنها دامن ما را بگیرد)، * امّا خداوند بر ما منّت نهاد و از عذابکشنده ما را حفظ کرد» (الطّور/ ۲۶_۲۷).
🌺آیات موضوعی خانوادگی
5⃣سبک زندگی خانوادگی در برخورد شایسته با همسر:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَحِلُّ لَكُمْ أَن تَرِثُوا النِّسَاءَ كَرْهًا وَلَا تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُوا بِبَعْضِ مَا آتَيْتُمُوهُنَّ إِلَّا أَن يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَيِّنَةٍ وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِن كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا(نساء/۱۹)
« ... َعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ...: ... و با آنان بهطور شایسته رفتار کنید...» (النّساء/ ۱۹).
نیز تأکید مىکند که بدىها و ناخشنودىهاى همدیگر (زن و شوهر) را تحمّل نمایند که شاید این زمینهاى براى نزول خیر و برکت فراوان از سوى خداوند باشد: «... فَإِن کَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَن تَکْرَهُواْ شَیْئًا وَیَجْعَلَ اللّهُ فِیهِ خَیْرًا کَثِیرًا...: و اگر از آنها، (بهجهتى) کراهت داشتید، (فوراً تصمیم به جدایى نگیرید!) چه بسا چیزى خوشایند شما نباشد و خداوند خیر فراوانى در آن قرار مىدهد»(النّساء/ ۱۹).
👈 عیب پوشی هریک از همسران
هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنََّ(بقره /۱۸۷)
در این میان، پیامبر(ص) بزرگترین سرمشق برای مردان در برخورد با زنان میباشد تا آنجا که خدای تعالی دو آیه را دربارة توجّه و اهتمام پیامبر (ص) در برخورد مطلوب با همسرانش نازل فرموده است: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ لِمَ تُحَرِّمُ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَکَ تَبْتَغِی مَرْضَاتَ أَزْوَاجِکَ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ: اى پیامبر! چرا چیزى را که خدا بر تو حلال کرده، بهخاطر جلب رضایت همسرانت بر خود حرام مىکنى؟! و خداوند آمرزنده و رحیم است»
در آیة دیگر خداوند به همسران پیامبر (ص) خطاب میفرماید که اگر علیه ایشان همصدا شوید، خداوند، جبرئیل، مؤمنان صالح و فرشتگان به یاری او خواهند آمد: «إِن تَتُوبَا إِلَى اللَّهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُکُمَا وَإِن تَظَاهَرَا عَلَیْهِ فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلَاهُ وَجِبْرِیلُ وَصَالِحُ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمَلَائِکَةُ بَعْدَ ذَلِکَ ظَهِیرٌ: اگر شما (همسران پیامبر) از کار خود توبه کنید، (به نفع شماست؛ زیرا) دلهایتان از حق منحرف گشته است و اگر بر ضدّ او دست به دست هم دهید، (کارى از پیش نخواهید برد؛) زیرا خداوند یاور اوست و همچنین جبرئیل و مؤمنان صالح و فرشتگان بعد از آنان پشتیبان اویند»(التّحریم/ ۴).
🔺سبک زندگی خانوادگی در قرآن و سنّت پیشوایان معصوم (ع)
http://rjqk.atu.ac.ir/article_36.html
سبک زندگی خانوادگی در قرآن و سنّت پیشوایان معصوم (ع)
http://rjqk.atu.ac.ir/article_36.html
🌺آیات موضوعی خانوادگی🌺
🚨سبک زندگی خانوادگی در حل اختلافات
۱_بیان وظایف هر یک از همسران و شیوه های حل اختلاف در قرآن برای زنانی که نشوز میکنند در مراحل ابتدایی بین خود زن وشوهر:
الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّهُ
👈وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُن
َّ فَعِظُوهُنَّ
وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ
وَاضْرِبُوهُنَّ
فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا(نساء/۳۴)
🚨۲_دوری از اختلاف و تلاش برای صلح وآشتی 👈صلح بهتر است
وَإِنِ امْرَأَةٌ خَافَتْ مِن بَعْلِهَا نُشُوزًا أَوْ إِعْرَاضًا فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِمَا أَن يُصْلِحَا بَيْنَهُمَا صُلْحًا وَالصُّلْحُ خَيْرٌ وَأُحْضِرَتِ الْأَنفُسُ الشُّحَّ وَإِن تُحْسِنُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا(نساء/۱۲۸)
🚨 ۳_شیوه حل اختلاف میان همسران زمانی که خود همسران نتوانستند مشکلشان را حل کنند آوردن حَکَم است (یکی از خانواده زن و یکی از خانواده مرد)
وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا(نساء/۳۵)
تمام این مراحل برای این است که کار به طلاق نکشد وگرنه برای خود طلاق هم توصیه های جداگانه در قرآن وسنت ذکر شده
️گنج نهفته
🌺آیات موضوعی خانوادگی🌺 1⃣سبک زندگی خانوادگی در امر تشکیل خانواده و ازدواج: وَأَنکِحُوا الْأَیَامَى
بسم الله الرحمن الرحیم
به اطلاع مخاطبان محترم میرسانیم
کانالهای حقیقت واصل وگنج نهفته به توفیق الهی #آیات_موضوعی_خانوادگی را از سایتی معتبر جمع آوری نموده و دسته بندی شده در کانال قرار دادند.
🚨البته پیش از این نیز کانال حقیقت واصل آیات موضوعی متنوع در موضوعات مختلف از جمله #برابری مرد وزن در قرآن در کانال داشته
کانال گنج نهفته نیز به صورت موضوعی آیات #عفاف وحجاب و آیات برابری وآیاتی در رابطه با #زنان_الگو در کانال قرار داده بود.
🔺نشر مطالب با #پیوست_صلوات با هر لینک آزاد است.
🌍 eitaa.com/gangenahofte
@hagigatevasel
هدایت شده از ریحانه
3344896_-212090.mp3
3.34M
🔊 پادکست | شکر نعمت ازدواج
🎊 بیانات منتشر نشده رهبر انقلاب خطاب به زوجهای جوان در فروردین ۹۸ - مشهد مقدس
📥 دریافت صوت کامل بیانات
http://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=43157
🌸 #ویژه_روز_ازدواج
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @khamenei_reyhaneh
هدایت شده از ریحانه
⁉️ چرا قانون «تسهیل ازدواج جوانان» اجرا نمیشود؟
🎙 گفتگو با حجت الاسلام نصرالله پژمانفر
⚠️ یکی از محورهای بیان شده توسط رهبر انقلاب اسلامی در سلسله جلسات آسیبهای اجتماعی در بهمن ماه ۱۳۹۷، گلهمندی ایشان از عدم اجرایی شدن قانون تسهیل ازدواج مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۴ بوده است.
📝 «ریحانه» برای بررسی چرایی عدم اجرای این قانون با حجتالاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشست. ایشان در سالهای گذشته و خصوصاً در زمانی که رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بودند، پیگیر اجرای این قانون بودند.
🔹متن مصاحبه farsi.khamenei.ir/news-content?id=43144
#پرونده_ویژه_ازدواج
❣️ @khamenei_reyhaneh
هدایت شده از ریحانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چرا قانون «تسهیل ازدواج جوانان» اجرا نمیشود؟
🎙 گزیدهای از گفتگوی «ریحانه» با حجت الاسلام نصرالله پژمانفر
|رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس|
🔸 توضیحات دستگاهها در مورد عدم اجرای قانون «تسهیل ازدواج جوانان» را به صحن علنی فرستادیم و رأی قاطبهی نمایندهها ارجاع به دستگاههای قضایی بود. متأسفانه از دستگاههای قضایی هم یک برخورد جدی که دستگاهها را مکلّف به اجرای این قانون کند، ندیدیم.
🔹 در مجلس نهم تلاش کردیم کمی این قانون را فعال کنیم، اما نتوانستیم دولت دهم را متقاعد کنیم و متأسفانه همین مسیر همچنان ادامه دارد.
🔸 ما دستگاههای متعدد را دعوت کردیم و با آنها گفتوگوهای مفصلی در مورد اجرای این قانون داشتهایم، اما من واقعاً در این فضا ارادهای برای تحقق این موضوع را ندیدم. اصلاً اولویتشان نبود.
🎞 کیفیت بالا در آپارات aparat.com/v/c715N
🔹متن مصاحبه farsi.khamenei.ir/news-content?id=43144
#پرونده_ویژه_ازدواج
❣️ @khamenei_reyhaneh
🔴پاسخ آیتالله العظمی مکارم شیرازی به سوال درباره ورود زنان به ورزشگاهها:
♦️جو حاکم در ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست
♦️ اختلاط جوانان سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی میشود
♦️ زنان میتوانند این برنامهها را از رسانهها ببینند و حضور آنها در ورزشگاهها ضرورتی ندارد
هدایت شده از ریحانه
👇 انتشارات انقلاب اسلامی برگزار میکند
📚 مسابقه کتابخوانی «مطلع عشق»
💞 کتاب «مطلع عشق» مجموعهای است از پندها و نصایح رهبر انقلاب اسلامی به زوجهای جوانی که خطبه عقد آنها توسط حضرت آیتالله خامنهای خوانده شده است.
📘 در این کتاب که بر اساس سخنان رهبر انقلاب در حدود ۳۰۰ خطبه عقد جمعآوری شده، فرازهای گوناگون سخنان ایشان با عناوین مناسب متمایز شده است.
📆 این مسابقه از ۱۲ مرداد آغاز شده و تا ۳۱ مرداد ادامه خواهد داشت. علاقهمندان برای دریافت فایل الکترونیکی کتاب و سؤالات مسابقه میتوانند به آدرس زیر مراجعه کنند.
📲 شرکتکنندگان باید پاسخهای خود را تا تاریخ مذکور به صورت یک عدد دهرقمی به شماره پیامک ۲۰۰۰۱۸۳۷۴۵ بفرستند 👇
http://book-khamenei.ir/index.aspx?pageid=220&newsview=391
❣️ @khamenei_reyhaneh