🛑 طرز تهیه سس سنتی
✅ سس سنتي
مواد لازم:
روغن زيتون 1 ليوان، ارده كمتر از نصف قاشق غذاخوري، نخود پخته 6 الي 7 قاشق غذاخوري، سير 1 حبه، نمك 1 قاشق چايخوري، فلفل قرمز نصف قاشق چايخوري، آب ليموترش تازه نصف استكان.
طرز تهيه:
تمام مواد را در مخلوطكن كاملاً مخلوط كنيد تا سس يكنواختي به دست آيد. در صورت رقيق شدن، يك قاشق غذاخوري نخود پخته را به سس اضافه كنيد و مجدداًً آن را مخلوط كنيد تا غلظت مناسبي پيدا كند. اين سس بسيار خوشمزه است و پايه سسهای ديگر به شمار ميآيد. از این سس میتوان برای تهیه سالادها استفاده کرد.
• اين سس لينتدهنده دستگاه گوارش است.
@gazaaa
✅ مسقطی انار
مواد لازم
آب انار: چهار لیوان
عسل: یک و نیم لیوان
نشاسته گندم: یک لیوان
کره حیوانی: بیست و پنج گرم
گلاب: یک قاشق غذاخوري
خلال پسته، بادام و انار دانه شده: به مقدار لازم
?طرز تهیه?
آب انار و نشاسته را در قابلمه اي مناسب مخلوط كرده و کمی استراحت مي دهيم تا نشاسته خیس خورده و حل شود، سپس از صافی رد می کنیم.
قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم مي زنيم. کمی که به غلظت رسید، عسل را افزوده و سپس کره حیوانی را اضافه کرده و این ماییم که همچنان هم می زنیم.
مسقطی باید در مدت زمان طولانی و با شعله ملايم پخته شود تا نشاسته کاملاً بپزد. وقتی به غلظت رسید، مشخص می شود که باید شعله را خاموش کنیم.
خلال پسته، بادام و گلاب را افزوده و پس از مخلوط كردن، در ظرف مورد نظر ريخته و داخل یخچال مي گذاريم تا کاملاً سفت شود و حداقل پس از پنج الي شش ساعت برش می زنیم.
میزان عسل بستگی به ترشی آب انار دارد.
خواص
خونساز
پاکسازی بدن از جیوه و مواد رسوب زا
مقوی
داراي آنتی اکسیدان بالا
نشاط آور
❤️ @gazaaa ❤️
خورش انار دون شمالی😍😍
یه خورش خوشمزه و آسون برای شب یلدا
خورش شمالی انار دون هست. هم با مرغ میتونید درست کنید هم گوشت چرخ کرده.
یه پیاز رو خلالی کنین به همراه یک حبه سیر تفت بدید، ادویه بهش اضافه کنین.گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه کنید و تفت بدید سپس دونه های ترش یا ملس انار رو بهش اضافه کنید، خیلی کم آب بهش اضافه کنید و اجازه بدید تا خورش جا بیفته نیم ساعت آخر گردوهای نگینی خورد شده هم اضافه کنید. ( نباید خشک بشه یه کوچولو آب داشته باشه)
اگر با مرغ خواستید درست کنید بعد تفت پیاز انار ها رو اضافه کنید و بزارید بپزه. مرغ ها رو جدا سرخ کنید و روی انار بچینین کمی زمان بدید تا با هم بپزن گردو هم نیم ساعت آخر اضافه کنید.کنارش بادمجون سرخ کرده یا سیب زمینی سرخ کرده میتونید بزارید.
این غذا خیلی خوشمزه هست، با برنج سرو میشه و طعم جدیدی براتون داره. اگر خیلی ترش دوس ندارید میتونید به دلخواه شکر هم اضافه کنین. این غذا صاف کننده خون، خونساز و تنظیم کننده فشار خون هست و گزینه بسیار مناسب برای شب یلدا هستش
❤️ @gazaaa ❤️
🐔پای مرغ بهترین درمان برای:
🔸سرماخوردگی
🔸ضعف شدید
🔸پوکی استخوان
🔸دردهای استخوانی و مفاصل
🔸کلاژن سازی در پوست
نوش جان😋😋
─┅═༅🥩🍔🥩༅═┅─
👨🍳 @gazaaa 👩🍳
─┅═༅🍖🍔🍖༅═┅─
ارگانیک بخوریم👩🍳
🐔پای مرغ بهترین درمان برای: 🔸سرماخوردگی 🔸ضعف شدید 🔸پوکی استخوان 🔸دردهای استخوانی و مفاصل 🔸کلاژ
🍽طرز تهیه سوپ پای مرغ 🐔
🔹سوپ پای مرغ با کلسیم فراوانی که دارد برای استخوان مفید است و با کمی افزودنی می توانیم یک سوپ پای مرغ خوشمزه برای سرماخوردگی هم درست کنیم.
🔹عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر و اسیدهای چرب است. به همین جهت افرادی که از داروهای پایین آورنده چربی خون مثل استاتین استفاده نمیکنند نباید این غذا را مصرف کنند. عصاره پای مرغ، می بایست همراه با کمی پیاز پخته شود تا کلسیم آن به بیشترین مقدار برسد. پای مرغ همچنین دارای کلسیم فراوان است و برای بیماریهای مربوط به استخوان و کمبود کلسیم مفید است. باید توجه داشت که پای مرغ دارای چربی های اشباع شده ی بسیاری نیز هست که برای بیماران دارای چربی خون بالا بسیار مضر می باشد. از طرفی اگر شکل و ظاهر پای مرغ برای شما خوشایند نمی باشد، می توانید آب پای مرغ را تهیه نمایید و از آن به جای آب مرغ در انواع سوپ استفاده کنید.
💡طرز پاک کردن پای مرغ
🔹داخل قابلمه آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید وقتی آب به جوش آمد پاهای مرغ را اضافه کنید.
🔹پس از اینکه 5 دقیقه جوشید آن را از روی حرارت بردارید و با آب سرد آبکشی کنید.
🔹ناخن ها را جدا کنید. 💅😊
🔹پوست زرد رنگ روی پاهای و بخش تیره رنگ کف پای مرغ را با چاقو جدا کنید.
🔹پس از اتمام کار، پاهای مرغ را بشویید و برای سوپ و انواع غذاهایی که می خواهید استفاده کنید.
💡مواد لازم برای تهیه سوپ پای مرغ
🔸پای مرغ 10 عدد
🔸پیاز 1 عدد
🔸هویج 1 عدد
🔸کرفس خرد شده 1 لیوان
🔸فلفل سبز 1 عدد
🔸آویشن تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
🔸برگ بو 1 عدد
🔸روغن به میزان لازم
🔸نمک به میزان لازم
♨طرز تهیه سوپ پای مرغ
🔹ابتدا مطابق روش بالا پای مرغ را تمیز کنید.
🔹پیاز را خرد نمایید و در ظرف مورد نظر همراه با کمی روغن تفت دهید، بعد از سبک شدن پیاز ها، کرفس و آویشن تازه را اضافه نمایید و تفت دهید.
🔹به میزان کافی آب درون قابلمه بریزید و پاهای مرغ تمیز شده، هویج خرد شده و برگ بو را به آن اضافه نمایید، همچنین فلفل سبز را درسته درون آن بیاندازید.
🔹حرارت را زیاد کرده، بگذارید آب بجوشد و کمی مواد نیم پز شوند. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
🔹در آخر نمک آن را اندازه کنید و آن را تازه و گرم سرو نمایید. تا سرد نشود و حالت ژله مانند به خود نگیرد.
💡مواد لازم برای تهیه سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی
🔸پای مرغ 2 بسته
🔸شلغم متوسط خرد شده 4 عدد
🔸پیاز خرد متوسط خرد شده 2 عدد
🔸هویج متوسط خرد شده 3 عدد
🔸آلو بخارا 5 عدد
♨طرز تهیه سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی
🔹تمام مواد را به همراه 18 لیوان آب در قابلمه ریخته می گذاریم با حرارت ملایم بسته به فرصتی که دارید از 4 تا 24 ساعت بپزد تا کاملا عصاره پای مرغ کشیده شود.
🔹حرارت شعله باید خیلی خیلی کم باشد.
🔹تمام مواد را از صافی رد کرده و آب آن استفاده کنید.
🔹آب پای مرغ چربی و کلسترول بالایی دارد. می توانید آب پای مرغ را در یخچال بگذارید تا ببندد و روغن رویش را بگیرید
نوش جان😋😋
─┅═༅🥩🍔🥩༅═┅─
👨🍳 @gazaaa 👩🍳
─┅═༅🍖🍔🍖༅═┅─
🔵حلیم بادمجان
نوش جان😋😋
─┅═༅🥩🍔🥩༅═┅─
👨🍳 @gazaaa 👩🍳
─┅═༅🍖🍔🍖༅═┅─
ارگانیک بخوریم👩🍳
🔵حلیم بادمجان نوش جان😋😋 ─┅═༅🥩🍔🥩༅═┅─ 👨🍳 @gazaaa 👩🍳
#حلیم_بادمجان
✏مواد لازم
🔸پیاز (متوسط) ۴ عدد
🔸برنج ۱ پیمانه
🔸عدس ۲۰۰ گرم
🔸گوشت (گوسفندی و بدون چربی) ۵۰۰ گرم
🔸بادمجان (سرخ شده یا کبابی شده) ۱ کیلوگرم
🔸گردو (آسیاب شده یا خرد شده) ۱/۲ پیمانه
🔸زعفران (ساییده شده) ۱ قاشق چای خوری
🔸نمک و فلفل به مقدار لازم
🔸نعنا به مقدار لازم
🔸کشک (برای تزیین) به مقدار لازم
🔸سیر به مقدار لازم
♨طرز تهیه
🔹ابتدا در ظرف مناسبی گوشت را با سایر افزودنیهای دلخواه آبپز میكنیم. بعد استخوانهای گوشت را جدا كرده و آن را خیلی خوب بكوبید.
🔹عدس و برنج را هر كدام در ظروف جداگانه آبپز كنید و پس از پخته شدن به همراه یك پیمانه آب گوشت و بادمجانهای سرخ شده در مخلوط كن ریخته و كاملا به حالت پوره در می آوریم .
🔹حالا مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و گوشت كوبیده شده را به آن اضافه میكنیم و پس از مخلوط كردن پودر گردو و نمك و فلفل و سیر رنده شده را نیز به غذا اضافه میكنیم و اجازه میدهیم غذا روی حرارت باشد.
🔹در ظرفی جداگانه پیاز ها را خرد كرده و سرخ میكنیم و مقداری از آن را برای تزیین كنار گذاشته و بقیه را به غذا اضافه میكنیم و به غذا فرصت میدهیم تا كاملا جا بیفتد.
🔹حلیم بادمجان بهتر است با بادمجان كبابی پخته شود به این منظور بادمجانها را روی حرارت مستقیم قرار دهید تا پوست آنها كاملا بسوزد و پس از آن زیر شیر آب سرد گرفته و پوستش را بكنید.
🔹بهتر است شعله غذا بسیار ملایم و زمان پخت طولانی باشد. این غذا معمولا با مقداری كشك ، نعنا داغ ، پیاز داغ و زعفران ابكرده تزیین و سرو میشود.
نوش جان😋😋
─┅═༅🥩🍔🥩༅═┅─
👨🍳 @gazaaa 👩🍳
─┅═༅🍖🍔🍖༅═┅─
غذاهاي محلي استان اردبيل
نام غذا: تره اسفناج
مواد لازم:
لپه: يك و نيم پيمانه
اسفناج پخته: نيم كيلو
پياز متوسط: يك عدد
سير: دو حبه
روغن زرد محلي: دو قاشق غذاخوري
تخم مرغ محلي: يك عدد
رب انار: دو قاشق غذاخوري
نمك سالم، زردچوبه و ادويه زيرخاكي: به مقدار لازم
آب سالم: به مقدار لازم
روش طبخ:
لپه را نيم پز نموده و پس از تمام شدن آب لپه، آن را با روغن و رب انار تفت مي دهيم.
پياز را خرد و سرخ مي كنيم و سپس سير خرد شده و نمك، زردچوبه و ادويه را افزوده و بعد اسفناج را اضافه مي كنيم و مي گذاريم بجوشد.
تخم مرغ را كمي هم زده و به مواد اضافه مي كنيم. زماني كه تخم مرغ خودش را گرفت، از روي حرارت بر داشته و در ظرف مورد نظر مي ريزيم.
نظر متخصصين تغذيه:
اين غذا منبع خوبي از فيبر و آنتي اكسيدان ها مي باشد كه براي سلامتي سودمند است.
🌐 @gazaaa
#تغذیه_کودک
🌸پوره یا فرنی جو و جودوسر (۶ ماهگی)🌸
💠#جو دو سر سرشار از فیبر، کلسیم، پروتئین و تا حدی ویتامین B است. انواع پرک شده آن به علت اینکه کمتر فرآوری شده اند از جودوسر آماده طبخ سالم تر و مقوی است.
💠جو غله ای مغذی و پرکاربرد در تغذیه کودک است. جو را میتوان پوره کرد، پخت ویا در سوپ از آن استفاده کرد. جو میتواند یک غذای انگشتی برای کودک باشد که منبع خوبی از ویتامین A، فولیک اسید و حتی پروتئین است.
🔹۱/۴ پیمانه #جو دوسر را آسیاب نموده و در۱ یا ۲ پیمانه آب در حال جوش بریزید.
🔹بگذارید ۱۰ دقیقه بپزد و بطور مداوم هم بزنید.
🔰سپس آن را با شیر مادر و یا سویق کودک مخصوص به غلظت دلخواه در آورید.
نوش جان😋😋
─┅═༅🥩🍔🥩༅═┅─
👨🍳 @gazaaa 👩🍳
─┅═༅🍖🍔🍖༅═┅─