🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#تشکیل_دولت_موقت
🔰 امام زمانی که در فرانسه بودند برای کنترل هرچه بهتر انقلاب و سازماندهی آن دستور تاسیس شورا ی انقلاب را صادر نمودند که در ابتدا آقایان مطهری، بهشتی، رفسنجانی، موسوی اردبیلی و باهنر عضو آن بودند، و پس از آن (آیه ا…) خامنه ای که آن زمان در خراسان جریان های انقلابی را رهبری می کردند به عضویت شورای انقلاب در آمدند امام پس از ورود به ایران دستور تشکیل دولت موقت را صادر کردند و به پیشنهاد شورای انقلاب بازرگان نخست وزیر دولت موقت شد.
🔰 در ۱۹ بهمن ۵۷ همافران نزد امام رژه رفتند این عمل آنها باعث خشم بقایای رژیم پهلوی شد که باعث درگیری بین همافران و نظامیان پهلوی گردید که همافران با حمایت انقلابیون همه پادگان های تحت تصرف پهلوی ها را متصرف شدند و انقلابیون غالب مراکز دولتی را تسخیر کردند و به طور کامل کلیه پادگان ها و مراکز دولتی و نظامی تسلیم شدند و صدا و سیما نیز به تصرف انقلابیون در آمد و انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#نقش_دین_در_پیروزی_انقلاب_اسلامی_ایران
🔷🔹 پیش تر اشاره مختصری بر نقش دین در تحقق انقلاب اسلامی شده بود ما در این بخش به صورت تفصیلی این موضوع را مورد تحلیل قرار می دهیم. بی تردید انقلاب اسلامی ایران به دینداری ملت ایران عینیت بخشید دلائل متعددی بر مذهبی بودن این انقلاب وجود دارد از جمله:
#دلیل_اول: شکل گیری جریان دین ستیزی در دوره پهلوی است که در واقع شروع و تولد انقلاب از آن زمان است که رهبرانی چون مدرس به روش های مخصوص خود در مقابل آن قیام کردند که مهم ترین مصداق دین ستیزی رضا پهلوی مسئله کشف حجاب است، پس از او محمد رضا پهلوی در پی اقدامات دین ستیزانه پدر به روش نوین خود که همان کار فرهنگی در مبارزه با فرهنگ اسلام بود کار پدر را پی گرفت. شدت آن در زمان نخست وزیری هویدا و شهبانویی فرح بود که در کتاب هایی که از خودشان به جا مانده ه این موضوع اعتراف دارند. قطعاً این اعمال در مزاق دینمداران نا خوشایند بود
↙️ لذا در برابر آن موضع گیری کردند. اما چرایی عدم توفیق انقلاب در زمان رضا پهلوی و ابتدای حکومت محمد رضا را می توان در دو دلیل جستجو کرد، اول فقدان رهبری دینی سیاسی و ثانیاً عدم باروری اعتقاد مردم به پیروزی توضیح اینکه رهبری دینی منحصر در مرجعیت عامه شیعه بود که در آن زمان تحت نظر آیت ا… بروجردی (قده) بود تفکر شان بر این بود که مرجعیت در آن زمان خاص بیشترین تلاش را باید متوجه حوزه های علمی و دینی می کرد و اشتغال به مسائل سیاسی ممکن است اصل حوزه را که رکن حرکت های انقلابی و دینی است مورد مخاطره قرار دهد.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
💠 علمای دیگر نیز به احترام مرجعیت عامه کمتر مواضع علنی اتخاذ می کردند. از طرفی باور پیروزی در مردم با توجه به خفقان و استبداد رضا پهلوی بارور نشده بود زیرا مردم روشنگری نشده بودند، حکومت نیز سعی بر بی خبر گذاشتن مردم از اوضاع و احوال سیاست داشت، از طرفی فقر و بدبختی چنان بود که قدرت و اراده را از مردم سلب کرده بود و نی کسی نبود که عزت و حیثیت بر باد رفته مردم را به آنها حداقل یاد آوری کند. 👈اما در زمان حضرت امام ره این موضوع روشن شد امام در دو نقطه به مبارزه پرداخت. اوّل: مبارزه صریح و علنی در مقابل رژیم پهلوی و دوم: تشکیل هسته های شجاع علمی و مذهبی به روشنگری بین مردم و پیدا کردن حس خود باروری پرداخت که در دراز مدت به سرانجام رسید.
📌 به هر تقدیر بی دینی سر دمداران حکومت پهلوی و تظاهر به فسق دین ستیزی زمینه ایجاد تحول باور اعتقادی مردم شد پس از آنکه محمد رضا تاریخ هجرت حضرت رسول (ص) را به تاریخ شاهنشاهی تغییر داد. به نظر بسیاری از تحلیلگران غربی او با این عمل تیشه بع ریشه سلطنت خود زد و نیز لایحه ی عَلَم در طح انجمن های ایالتی و ولایتی انرژی پنهان انقلابیون مذهبی را نمودار ساخت. دلیل دوم که بر مذهبی بودن انقلاب و دینی بودن این تحول عظیم صحه می گذارد رهبری دینی آن است.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
💠امام خمینی به عنوان یک مرجع بزرگ شیعی و صاحب نظرات دقیق فقهی، اصولی، فلسفی و عرفانی و سبک جدید در فقه و دعب جدید در عرفان اسلامی و طرح مبحث نظری ولایت فقیه و حکومت اسلامی انقلاب مد نظر خود را بر پایه حکومت عدل اسلامی طرح ریزی و به مردم معرفی کرد از طرفی هوشیاری و بینش دقیق و عمیق سیاسی ایشان در برخورد با مسائل و مباحث جدید به روز سیاسی ایشان را رهبری سیاسی با آگاهی دقیق به زمان خود معرفی می کرد.
↙️ از سویی تربیت شاگردانی قوی برای مبارزه با شبهات سیاسی، فرهنگی، علمی، مذهبی مانند شهید آیت ا… مطهری،شهید آیت ا.. بهشتی، شهید آیت ا… مفتح، شهید آیت ا…سعید ی، شهید آیت ا… مصطفی خمینی، آیت ا… خامنه ای، آیت ا… هاشمی رفسنجانی به مبارزه همه جانبه با پهلوی و طرفداران آنها پرداخت این یکی از اقدامات امام بود زیرا در آن زمان علاوه بر شبهات سیاسی برخی روشنفکران نوظهور با کلمات پر طمطراق به ایدئولوژی انقلاب نیز خدشه و شبهه وارد می کردند و شاگردان امام به رفع و دفع این شبهات می پرداختند.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
🔷🔹 دلیل سوم آن که امام مبارزات مسلحانه را در آن شرایط جایز نمی دانستند و بیشتر به انقلاب ایدئولوژیک تأکید داشتند از طرفی جریانها و احزاب دیگر مثل حزب توده و نیز جریان ملی مذهبی به دلیل تفکرات و دلبسته به شوروی و بعضاً آمریکا و نیز داشتن اعتقادات خاص نه تنها مورد توجه امام نبودند، حتی از دیدار با آنها نیز امتناع می کردند مردم نیز گرایشی به آنان نداشتند
🔹 لذا می بینیم آنها در انقلاب سهم چندانی نداشتند و پس از انقلاب نیز دچار تضاد با انقلاب اسلامی شدند و کنار کشیدند و حتی طرحهای بر اندازی در مقابل نظام ارائه می دادند به هر شکل با دلائل ۳ گانه ای که ذکر شد روشن گردید که انقلاب مردم ایران انقلاب دینی و مذهبی بود و دین نقش اصلی در این تحول عظیم و معجزه قرن ایفا نمود.
#پايان
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
؛☀️🕊🌹﹏❣
؛🕊🌹🌟
؛🌹🌟
؛︴
؛❣
✨ بسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ✨
🌟امام علي عليه السلام فرمود:
هَلَكَ فِيَّ رَجُلاَنِ: مُحِبٌّ غَال، وَمُبْغِضٌ قَال.
دو كس درباره من هلاك شدند: دوست غلو كننده و دشمن كينه توز!
📚 نهج البلاغه . ح117 .
🌴🌴🌴🌴🌴
🌤شنبه🌤
☀️ 26 آبان 1397 ش
🌙 09 ربيع الاول 1439 ه.ق
🎄17 نوامبر 2018 م
✨ @gelayeri_babolkenari
❣
︴
🌹🌟
🕊🌹🌟
☀️🕊🌹﹏❣
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#فصل_هفتم
💥👈 #تحلیل_کلی_دین_در_نگاه_حکومتهای_ایرانی
✨🇮🇷🌼🌼🌼🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
💠اگر با دقت آنچه گذشت را مرور کنیم به خوبی روشن می شود که نگاه حکومتها به دین به چه شکلی بوده است به طور کلی در طول تاریخ حکومتهایی که بر ایران حکومت می کردند در مواجهه با دین چهار نوع نگاه داشتند:
1⃣حکومت #دین_مداری
2⃣حکومت #دین_گریز
3⃣حکومت #دین_ستیزی
4⃣ حکومت #دینی
✨🇮🇷🌼🌼🌼🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
⭕️قبل از آن که به بررسی موضوع بپردازیم ذکر دو نکته ضروری می باشد،
1⃣مراد از دین معنای مطلق آن می باشد نه دین خاص،
2⃣در تعاریفی که از اعتقادات دینی می شود دو تعبیر و واژه به چشم می خورد،
👈 سکولاریزم و لائیک، سکو لاریستی ها بر این عقیده اند که دین جایگاه معنوی خود را دارد اما نباید در امور سیاسی دخالت کند و لائیکها نظر اعم دارند آنها یا بی دینند و یا دین را با مسائل سیاسی در تعارض و تزاحم می بینند و خوی دین ستیزی دارند.
#حکومت_پیشدادیان_و_دین
با چشم پوشی از اثبات یا نفی وجود چنین حکومتی بر اساس آنچه که در این نوشتار گفته شد با ظهور زرتشت ماهیت این حکومت عوض شده و به حکومت #دینمداری تبدیل شد.
✨🇮🇷🌼🌼🌼🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#حکومت_ماد_ها_و_دین
مادها با توجه به یافته هایی که از تاریخ به ما رسیده است حکومتی بود که چندان به دین اهمیت نمی نهاد، به بیان دیگر دین در ارکان حکومتی راهی نداشت اگر چه آن را مطلقاً نفی نمی کردندچنان که پیش از این نیز به آن اشاره شد لذا، آنها سکولار بودند یعنی نگاهشان #دین_گریزی بود.
#حکومت_دوره_ی_اول_پارسی_و_دین
یا چشم پوشی از این موضوع که پایه گذار اصلی حکومت پارسیها یعنی کوروش بزرگ را که برخی محققین ذالقرنین قرآن می نامند که، برخی ادله نیز مساعد آن است تقید و تعهد پادشاهان پارسی به امور دینی از مسلمات است، به گونه ای که حاکمان پارسی قبل از تشکیل امپراطوری خود در واقع خود از موبدان بزرگ بودند لذا حکومت اول پارسیها را می توان حکومت #دین_مدار تعریف کرد.
✨🇮🇷🌼🌼🌼🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴