📄 #بخوانید | طوفانالاقصی؛ بزرگترین غافلگیری نظامی اسرائیل
👤 به قلم: سیدرضی عمادی، استاد دانشگاه و پژوهشگر غرب آسیا
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
📄 #بخوانید | طوفانالاقصی؛ بزرگترین غافلگیری نظامی اسرائیل 👤 به قلم: سیدرضی عمادی، استاد دانشگاه و
⁉️ طوفان الاقصی؛ بزرگترین غافلگیری نظامی اسرائیل
👤 دکتر سیدرضی عمادی:
🔸 جنبش حماس ۷ اکتبر ۲۰۲۲ عملیات طوفان الاقصی را علیه رژیم صهیونیستی انجام داد که این رژیم را در شوک بزرگی فرو برده است.
🔹 گردانهای قسام، شاخه نظامی حماس حمله گسترده راکتی و زمینی علیه اسرائیل را انجام دادند. محمد الضیف فرمانده گردانهای قسام که به ندرت اظهارنظر میکند، نام این حمله را "طوفان الاقصی" اعلام کرده و گفته است که در واکنش به حملات مستمر یهودیان تندرو به مسجد الاقصی صورت میگیرد. بنابراین، این حمله در دفاع از هویت اسلامی مسجد الاقصی انجام شد.
🔸 صهیونیستها در طول یک هفته گذشته به بهانه عید یهودی موسوم به عید "سوکوت" بارها به مسجد الاقصی تعرض کرده و با فلسطینیها درگیر شدند و حتی شماری از غیرنظامیان فلسطینی را زخمی کردند. این حمله، قاطعانهترین پاسخ به صهیونیستها در خصوص تعرض به مسجد الاقصی بود.
🔹 مهمترین شاخصه عملیات طوفان الاقصی، غافلگیری رژیم صهیونیستی است. این حملات در حالی انجام شد که اساسا هیچ نشانه ای دال بر اراده فلسطینیها برای حمله به اسرائیل وجود نداشت. به همین دلیل نیز ضربات سنگینی به رژیم اشغالگر قدس وارد شده به نحوی که سنگین ترین شکست نظامی تاریخ ۷۵ ساله رژیم بود. آمار دقیقی درباره شمار کشته ها وجود ندارد اما در طول تنها یک روز، دست کم ۴۰ کشته شدند، در حالی که منابع فلسطینی و حتی برخی منابع اسرائیلی شمار کشته ها را بیش از ۱۰۰ نفر اعلام میکنند. شمار زخمیها نیز حدود هزار نفر اعلام می شود.
🔸 شاخصه دوم این است که غافلگیری بزرگ در درون خود شکست اطلاعاتی اسرائیل را نشان میدهد چرا که فلسطینیها هم از هوا و هم از زمین حمله کردند، هم از آسمان و هم از تونل استفاده کردند، هم اسیران زیادی گرفتند و هم تجهیزات زیادی از جمله تانک مرکاوا که صهیونیستها، آنرا اعتبار نظامی خود میدانند. گنبد پرهزینه آهنین نیز عملا ناکارآمد بوده و راکتهای فلسطینی از آن عبور و اهداف مهمی را تخریب کردند. با این حال، آنچه که حمله امروز و شکست اطلاعاتی اسرائیل را برجسته میسازد، حملات راکتی نیست بلکه ورود تعداد قابل توجهی از نیروهای حماس به مناطق اسرائیلی نشین در اطراف نوار غزه و سیطره بر برخی پایگاهها و به اسارت دهها نظامی و به غنمیت گرفتن برخی خودروهای زرهی و ادوات نظامی دیگر و بازگرداندن آنها به غزه و نمایش آنها در خیابانهای این منطقه است.
🔹 شاخصه مهم دیگر عملیات الاقصی، طرح ریزی هوشمندانه جنبش حماس برای این حمله است. این حمله به لحاظ زمانی در ایام عید سوکوت و در اوج شکنندگی داخلی رژیم صهیونیستی انجام شد. به لحاظ اجرایی، هم در زمین و هم در آسمان انجام شد. نیروهای حماس دهها نظامی اسرائیلی را اسیر گرفتند که اگر تل آویو خواستار آزادی آنها باشد باید صدها اسیر فلسطینی را آزاد کند. این حمله در سالگرد یوم الکیپور یا جنگ اکتبر سال ۱۹۷۳ انجام شد که با پیروزی نسبی اعراب در مقابل اسرائیل همراه بود. علاوه بر این، عملیات الاقصی زمانی انجام شد که مقامات اسرائیلی و عربستانی درباره نزدیک شدن به توافق عادی سازی روابط سخن می گفتند. صرف نظر از اینکه آیا عملیات الاقصی سبب اختلال در توافق عادی سازی روابط عربستان و رژیم خواهد شد یا خیر، این عملیات ثابت کرد فلسطینی ها نه تنها تحت تاثیر عادی سازی قرار نمی گیرند بلکه عادی سازی به تقویت قدرت بازدارندگی آنها منجر شده و امنیت بیشتر برای اسرائیل را در پی نخواهد داشت.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
607788800_-786001392.pdf
1.09M
🔰 پروندهی ویژه تحولات سرزمینهای اشغالی
📌 طوفان الأقصی، اتحاد جبههها و پایانی بر آغاز اسرائیل
🚫 محافل فکری صهیونیستی در آمریکا میگویند که «ایران طی ماههای گذشته، میزبان جلسات متعددی با گروههای مقاومت بوده است و خواستار اقدام متحد این گروهها علیه اسرائیل شده است». در شرایط فعلی و با توجه به آنچه شاهدش هستیم، سه عامل اصلی و راهبردی را میتوان پایهی تحلیلِ تحولات سرزمینهای اشغالی قرار داد: 1) ظلم تاریخی به ملت مظلوم فلسطین با تمرکز بر روندهای اسلو؛ 2) زمزمهها در مورد پیمان دفاعی بین اسرائیل و آمریکا به عنوان بخشی از توافق عادیسازی اسرائیل و عربستان و 3) ضعف داخلی و شکاف سیاسی و اجتماعی در سرزمینهای اشغالی که بهترین فرصت برای قدرتنمایی مقاومت و ضربه زدن به دشمن ظالم و گرفتن برخی امتیازات بود.
🖇 منبع: اتاق وضعیت صداوسیما
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
📄 #بخوانید | دستاوردهای استراتژیک عملیات طوفان الاقصی چه بود؟
👤 به قلم: علیرضا تقوینیا، کارشناس مسائل بینالملل
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
📄 #بخوانید | دستاوردهای استراتژیک عملیات طوفان الاقصی چه بود؟ 👤 به قلم: علیرضا تقوینیا، کارشناس مس
⁉️ دستاوردهای استراتژیک عملیات طوفان الاقصی چه بود؟/ آینده جنگ چه می شود؟
👤 علیرضا تقوینیا:
🔸️عملیات طوفان الاقصی به شکل باورنکردنی سهمگین و پرتلفات بود و تمام تحلیلگران جهانی و حتی مقامات اسرائیل را به شگفت زده کرد.
🔸️این عملیات که یک حمله ترکیبی تمام عیار بود ، در استعداد چند گردان انجام شد و غافلگیری شدید اسرائیل را به همراه داشت و از همان ابتدا (مانند جنگ ۳۳ روزه) ابتکار عمل را به مقاومت اسلامی داد.
🔸️حال پس از یک روز نبرد، اسرائیل مانده و نزدیک به ۵۰۰ کشته ، ۴۰۰ اسیر و ۳۰۰۰ زخمی.
🔸️در خصوص این عملیات چند نکته باید ذکر کرد.
1️⃣ رعایت حفاظت اطلاعات قوی و همچنین اصل غافلگیری در روز اول نبرد ، ابتکار عمل را به حماس داده و اسرائیل را متحمل یک شکست بزرگ کرد .
2️⃣ اکنون ۲ سناریو پیش روی اسرائیل است ؛ یا باید قید اسرای دربند حماس را بزند و به غزه حمله زمینی کند و سازمان رزم گروههای مقاومت را به طور کامل از بین ببرد و معادله را به نفع خود تغییر دهد یا سازش خفت بار و پذیرش شروط فلسطینیان را بپذیرد.
3️⃣ اگر مذاکره و پذیرش خواسته های حماس را در دستور کار قرار دهد ، هم در داخل صهیونیست ها به دولت و ارتش بی اعتماد می شوند و هم بازدارندگی اسرائیل به طور کامل از بین می رود.
🔸️و اگر نیز گزینه جنگ را انتخاب کند ، ناچار خواهد بود به حمله زمینی دست بزند زیرا تاسیسات نظامی غزه زیر زمینی است و نابودی آن جز با عملیات همه جانبه ممکن نیست.
4️⃣ گزینه حمله زمینی هم تلفات و اسرای بسیار زیادی را از ارتش اسرائیل می گیرد و هم از قطعیت پیروزی در آن نمی توان سخن گفت و ایضا احتمال ورود حزب الله و فراگیر شدن جنگ را بسیار بالا می برد .
5️⃣ اما نگارنده معتقد است ضربه ای که اسرائیل در ابعاد روانی ، نظامی و اطلاعاتی خورد بسیار شدید بود و این رژیم ناچار خواهد بود دست به یک ریسک بسیار بزرگ بزند و معادلات امنیتی و نظامی با غزه را به شرایط قبل از سال ۲۰۰۵ برگرداند که اگر این کار را نکند ، باید با ناکامی خفت بار کنار بیاید و اتفاقا محور مقاومت با انگیزه بیشتری سعی در ضربه به او خواهد داشت.
6️⃣ حزب الله لبنان نیز در آماده باش کامل است و دقایقی پیش (ساعت ۸ صبح روز دوم نبرد) به هدف قرار دادن مقر فرماندهی اسرائیل در مزارع شبعا پرداخت.
🔸️فعلا به دلایل متعدد حزب الله بنای ورود به جنگ را ندارد ، مگر این که خاک لبنان مورد حمله جدی قرار گیرد و یا اسرائیل ضربات اساسی را به سازمان رزم مقاومت غزه وارد کند.
آنوقت مقاومت لبنان برای حفظ و تقویت معادله ایجاد شده وارد جنگ می گردد.
7️⃣ باید گفت حماس و جهاد اسلامی در روز اول عملیات طوفان الاقصی موازنه وحشت با اسرائیل را تغییر دادند و دستاوردهای استراتژیک نظامی ، روانی ، اطلاعاتی و سیاسی را کسب کردند.
8️⃣ از مهمترین دستاوردهای سیاسی، ایجاد انگیزه در ملت های مبارز بود و نمایش آسیب پذیری اسرائیل توسط یک گروه کوچک و افزایش وزن حماس به عنوان نماینده ملت فلسطین و تقویت جایگاه آن در برابر تشکیلات خودگردان و امیدبخشی به نتیجه بخش بودن راهبرد مقاومت.
🔸️همچنین کشورهایی مانند سعودی که سعی در عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی داشتند، درمعادلات خود تجدید نظر می کنند و فعلا اسرائیل از رابطه با آنها محروم خواهد شد.
9️⃣ در نهایت باید گفت عملیات طوفان الاقصی دیگر پایان نخواهد پذیرفت و هر چند شاید با افت و خیز ، تداوم ضربه به کیان رژیم صهیونیستی تداوم می یابد و احتمالا گروه حماس در روزهای آینده با تشدید نبردها از تسلیحات جدید و غافلگیر کننده مانند موشک های کروز ضد دریایی رونمایی خواهد کرد که شرایط را برای صهیونیست ها بیش از پیش بغرنج می سازد.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 طوفان الاقصی چگونه آغاز شد؟
📢 گزارش الجزیره از چگونگی انجام این عملیات
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
⁉️ طوفان الاقصی و خاورمیانه جدید!
👤 به قلم: سیدیاسر جبرائیلی؛ رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
⁉️ طوفان الاقصی و خاورمیانه جدید! 👤 به قلم: سیدیاسر جبرائیلی؛ رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجر
💢 طوفان الاقصی و خاورمیانه جدید
🔸 هفته نامه اکونومیست در سرمقاله شماره 9 سپتامبر 2023 خود، تعبیر جالبی درباره منطقه غرب آسیا (به تعبیر خودشان خاورمیانه) داشت: چه رئیس جمهور یک کشور ابرقدرت باشید، چه یک بنگاه اقتصادی کوچک داشته باشید، خاورمیانه برای شما مهم است. اگر چه این منطقه 6 درصد جمعیت جهان را در خود جا داده است، اما در اقتصاد جهان نقش بسزایی دارد.
🔹 کمهزینهترین استخراج نفت در این منطقه صورت می گیرد. 46 درصد نفت جهان از این منطقه صادر می شود. سهم آن از صادرات گاز مایع 30 درصد است و رو به افزایش. 30 درصد تجارت کانتینری و 16 درصد از حمل و نقل هوایی بار از این منطقه عبور میکند. صندوقهای ثروت ملی کشورهای این منطقه با تملک بالغ بر 3 هزار میلیارد دلار، در میان برترین صندوقهای جهان هستند...
🔸 اکونومیست اما از پرداختن به یک مسئله مهم اجتناب کرده بود. اینکه این منطقه زرخیز، گرفتار غدهای سرطانی به نام رژیم صهیونیستی است و تبدیل و ترجمه این ثروت عظیم به رفاه ملتهای منطقه، در گرو یک جراحی سنگین و خارج کردن این غده است.
🔹 رژیم آمریکا به عنوان ذینفع وجود این سرطان، بزرگترین مانع جراحی بوده است. با زوال قدرت واشنگتن و به موازات آن، قدرت گرفتن جریان مقاومت و غالب شدن مقاومت بر توطئههای آمریکاساخته در منطقه، این مانع امروز از سر راه برداشته شده است. آمریکای ترامپ، همچون پدری که بعد از خود نگران فرزند است، سعی کرد با پیمان ابراهیم، منطقه را در نظم پساآمریکایی برای اسرائیل امن کند. برخی مرتجعین عرب نیز به آرمان فلسطین خیانت کرده و وارد این پیمان شدند. مقاومت اما اجازه نداد این پیمان سازش به ثمر بنشیند و طوفان الاقصی، همه رشتههای آمریکا را پنبه کرد.
🔸 رهبر حکیم انقلاب اسلامی به حکام عرب هشدار داده بودند که «موقعیت هر رژیمی که پشت میز مذاکره با رژیم غاصب صهیونیست بنشیند در میان ملت متزلزل خواهد شد». اخیرا نیز مجدد فرمودند که قمار عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مانند شرطبندی روی اسب بازنده، محکوم به باخت است چرا که نهضت فلسطین امروز سرزندهتر و آمادهتر از همیشه است و رژیم غاصب، رفتنی و در حال مرگ است».
🔹 پس از عملیات بیسابقه مبارزان فلسطینی، ریاض که اخیرا میزبان شلومو کارهی، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی بود و او از «شکوفایی» روابط دوجانبه رژیم با عربستان تقدیر کرده بود، بیانیه داده و طرفین را به «خویشتنداری» دعوت کرده است! این موضع خنثی، موضع قمارباز بازنده است. سازشکاران با رژیم اشغالگر، باختند؛ و آنچه باختهاند، موقعیت و جایگاهشان نزد ملتهای خویش است. سیاست عدول از اصول، تجویز شیطان برای دنیاطلبان است. اما دریغ که دنیا نیز از پیروان شیطان روی برگردان است...
🔸 خاورمیانه جدید را در غیاب آمریکا و صهیونیسم، ملتهای منطقه خواهند ساخت؛ و امت اسلام، سیاستمدارانی را برای نمایندگی خود در ساختن نظم جدید برمیگزینند که خائن به آرمان فلسطین نبوده باشند. لذا به جرات می توان گفت اگر جنگ اوکراین، شکل گیری نظم جدید جهان را وارد یک فاز عملیاتی کرد، عملیات طوفان الاقصی نیز شکل گیری خاورمیانه جدید را وارد فاز عملیاتی خود کرده است.
🔹 خاورمیانه جدید، خاورمیانه ای است که غده سرطانی از آن خارج شده و ثروت سرشار و موقعیت ژئوپلتیک آن در خدمت سعادت امت اسلام قرار خواهد گرفت. باید منتظر موج جدید بیداری اسلامی در منطقه بود...
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
⁉️ فلسفه وجود اسرائیل
👤 به قلم: محسن مهدیان؛ مدیرعامل موسسه همشهری
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
⁉️ فلسفه وجود اسرائیل 👤 به قلم: محسن مهدیان؛ مدیرعامل موسسه همشهری 💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب 🆔
🔺 فلسفه وجود اسراییل
🔸 مالک بن نبی نویسنده الجزایری در کتاب «المساله الیهودیه» راست میگفت که :«اسرائیل خط مقدم استعمار جهانی است».
اگر راس شیطنت را آمریکا بدانیم، سوال این است که چرا آمریکا این مقدار برای حفظ موجودیت و منافع اسراییل هزینه میکند؟
🔹 شاید معتقد باشید اسراییل در تلاش است برای آنکه رویای مقدس خود را در عالم محقق کند. این به انگلستان و آمریکا چه ربطی دارد؟ اساسا این تقریر کامل نیست، خصوصا وقتی متوجه باشیم که جریان صهیونیست وقتی شکل گرفت بسیاری از خاخام های یهودی با آن مخالفت کردند.
🔸 به تعبیر خانم دافنا لیویت، در کتاب «نزاع با صهیونیسم»:
«صهیونیسم یک جنبش اقلیت میان یهودیان قرن ۱۹ بوده است. در آن زمان تئودور هرتزل به این جنبش دعوت کرد، با مخالفت شدید رهبران یهود در تمام جهان مواجه شد.»
🔹 جای تعجب ندارد که دستگاه حاکمه اسراییل سالها در دست اندیشه و جریانهای سکولار اداره میشده. چون اساسا با جریانی مقابل هستیم که علت شکل گیریشان تسلط بر دنیا بود و مساله مذهب برایشان همانقدر بهانه جمع شدن در فلسطین بود که افسانه هولوکاست چنین نقشی داشت. بالاخره نیاز بود یک انگیزه ای برای جمع کردن جمعیت داشته باشند، قصه هولوکاست و رویاهای مذهبی بنا بود این نقش را بازی کند.
🔸 جریان شکل گیری اسراییل را باید در درگیری سهمگین تمدن ها فهمید. به عقبه تاریخی شکل گیری این جماعت نگاه کنید. چرا باید بعد از درگیری با عثمانی و ضعف و فروپاشی آن در وسط کشورهای اسلامی به اجبار یک کشور صهیونیست شکل بگیرد؟
🔹 جالب است هیتلر در فصل دهم کتاب «نبرد من» گزارش جالبی از هویت این جماعت ارائه میکند. او میگوید مسیر و افکار یهودیان را در صد سال گذشته دنبال کنید تا متوجه شوید چطور اداره دنیا را به دست گرفتند. او ساختار این جماعت را دستیابی به قدرت برتر و اهداف دنیایی میداند که «حتی مذهب نیز برای یهود چیزی بی ارزش است».
🔸 روح خبیث غربی چه در هیتلر چه در صهیونیستها واحد است. تمدن غرب در همه چهره هایش یک ویژگی دارد و آن قدرت طلبی و دنیا جویی است. امت اسلامی دو ویژگی مهم دارد که یکی برای غرب دنیا گرا انگیزه بخش و دیگری خوف آفرین است. وجه انگیزه بخش آن برای تمدن غرب، حضور مسلمین در ثروتمندترین و پر ثمر ترین منطقه دنیا است و وجه ترس آورش خود اسلام است نه در صورت قدرت سیاسی و حکومت که این را مدتها قبل در جنگ جهانی اول و دوم نابود کرده بودند بلکه اسلام به عنوان یک عقیده و فرهنگ، این منطقه را حاصلخیز ترین کنج دنیا برای قیام کرده بود.
🔹 قیام یعنی کندن از دنیا برای آرمانهایی مقدس و انسانی که ذاتا در بین مسلمین دست یافتنی تر بود. این همان تقریری بود که سید جمال و مودودی پاکستان و سید قطب و امثالهم برای مسلمین از توحید معرفی میکردند. لذا از بعد از عثمانی ها تا امروز خیزشهای مردمی اسلامی در این کشورها تمام نشد اما اوج قیامهای دینی قیام ایران بود آنهم با خوانشی ناب از اسلام توسط خمینی کبیر که با وجود چهل و چند سال دشمنی همه تمدن غرب با همه توانش دوام آورده و بلکه قدرتمندتر شده و توسعه یافته و فراگیر شده. و حالا آنچه غرب میترسید به سرش آورد.
🔸 روشن است غرب چرا همان زمان به این نتیجه رسید که در این منطقه باید کشور بسازد. آری به هر حال آن تمایل به ثروت منطقه و این خوف از قیامها، انگیزه اصلی ایجاد یک خط مقدم و یک جای پای تمدنی در میان مسلمین شد. یک موجودیت و قدرت حاکمیتی به نام اسراییل لازم بود تا نگذارد وحدت مسلمین شکل بگیرد، نگذارد قیامها شکل بگیرد، صحنه را کنترل کند ، لمس و بی خاصیت کند و خلاصه به مرور مثل یک سرطان گسترده بتواند این منطقه ذاتا درگیر با تمدن غرب را تضعیف و نابود کند.
🔹 از این دریچه حالا کل تاریخ غرب و جانبداریش از اسراییل حتی هنگام سهمگین ترین جنایتهایش آنهم مقابل چشم بشر را دوباره بازخوانی کنید. و البته از این دریچه حالا نگاه کنید به اتفاقی که این روزها در حال تحقق است تا ابعاد این واقعه عظیم را متوجه شوید. شکست اسراییل یعنی خط مقدم تمدن غرب برای به ضعف کشیدن قیام بشریت مقابل تمدن شیطانی خشن و دنیاگرا. آنهم به دست مردمی مستضعف و برخاسته.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
⁉️ تاریخ ورق خورده است!
👤 به قلم: مهدی محمدی، مشاور رییس مجلس در امور راهبردی
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
⁉️ تاریخ ورق خورده است! 👤 به قلم: مهدی محمدی، مشاور رییس مجلس در امور راهبردی 💡 پایگاه تحلیلی گرا
💢 تاریخ ورق خورده است!
🔹 تاریخ ورق خورده است. روزهایی که اکنون در آن هستیم به آینده منطقه شکل خواهد داد. ظرف چند ساعت انبوهی از محاسبات و معادلات بسیار قدرتمند دود شده و به هوا رفته است. آتش از همان جایی شعله ور شده که گمان می کردند برای همیشه خاموش شده است.
🔸 نبرد ‘طوفان الاقصی’ حمله ای بزرگ و تاریخی به محاسبات دشمن صهیونیستی است. چنین ضربه ای از روز اشغال تاکنون بی سابقه است. جنگ البته تازه آغاز شده و بسیاری شگفتی ها در راه خواهد بود. اسراییل هنوز نتوانسته آنچه را در چند ساعت با آن مواجه شد، حتی فهرست کند.
🔹 حمله به محاسبات اسراییل روح نبرد فعلی است. اسراییل مجموعه ای از محاسبات بسیار خطرناک پیدا کرده و بر اساس آن راهبردهایی احمقانه تنظیم کرده بود. این توهمات باید زدوده می شد.
🔸 محاسبه نخست اسراییل در ماه های گذشته این بود که می تواند مسجدالاقصی را حقیقتا ویران کند و معبد خویش را بر ویرانه آن بسازد. تیمی از رادیکال های اسراییل که اکنون بر سرکارند عزم خود را جزم کرده بودند که به زودی دیگر چیزی به نام مسجد الاقصی وجود نداشته باشد.
🔹 بر همین اساس، محاسبه دیگر اسراییل این بود که می تواند به دوران نخستین اشغال و کشتار بازگردد. خانه ها را در قدس غصب کنند و هر اسراییلی بتواند همینطور که در خیابان راه می رود مسلمانان را به صرف یک ظن ساده به قتل برساند و راه خود را بکشد و برود. این داستان هر روزه در قدس بود.
🔸 اسراییل محاسبه کرده بود که کار در غزه تمام است و کسی در حماس اراده جنگیدن ندارد. گمان می کردند اختلاف میان گروه های مقاومت در اوج است و جهاد تنها مانده. حساب کرده بودند که قطر و مصر واقعا حماس را مهار و اراده جنگی آن را سرکوب کرده اند.
🔹 محاسبه مهم دیگر اسراییل این بود که جبهه شمالی در وضعیت بازدارندگی پایدار قرار دارد و حزب الله هرگز ریسک ورود به یک درگیری دیگر را نخواهد پذیرفت.
🔸 بر این مبنا، اسراییل به ۴ نتیجه مهم رسیده بود: ۱- می تواند اشغال را کامل و قدس را تخریب کند. ۲-می تواند جبهه های جنوبی و شمالی را برای همیشه خاموش نگهدارد. ۳- عادی سازی را به بقیه کشورهای اسلامی تحمیل کند و ۴- کل انرژی خود را صرف ‘گسترش نظامی به شرق’ و تمرکز بر ایران کند.
🔹 درون این مجموعه محاسبات هیچ جایی برای چند گزینه وجود نداشت: ۱- غزه دست به تهاجم ترکیبی بزند و آزادی فلسطین را مانور کند. ۲-جبهه های شمالی و جنوبی همزمان و با رویکرد تهاجمی فعال شود. ۳-در حالی که موساد ژست اشراف و اقدام در تهران می گرفت، جنگ به درون شهرکها کشیده شود.
🔸 اکنون تاریخ ورق خورده و من فکر نمی کنم هیچ سناریوی ساده ای وجود داشته باشد. روشن شده که اسراییل رفتنی است؛ بقیه جزئیات است!
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus