📖 نام هاى حضرت فاطمه عليها السلام
▪️رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله : إنَّما سُمِّيَت ابنَتي فاطِمَةُ لأنَّ اللّه َ عزّ و جلّ فَطَمَها و فَطَمَ مَن أحَبَّها مِنَ النَّارِ . [1]
▫️دخترم به اين دليل فاطمه ناميده شده است كه خداوند عزّ و جلّ او و دوستدارانش را از آتش [دوزخ] به دور داشته است .
▪️معاني الأخبار عن عَمَّارَة : سَألتُ أبا عَبدِ اللّه ِ عليه السلام عَن فاطِمَةَ لِمَ سُمِّيَت زَهراء ؟ فَقال : لأنَّها كانَت اذا قامَت في مِحرابِها زَهَر نورُها لأهلِ السَّماءِ كَما يَزهَر نورُ الكواكبِ لأهلِ الأرضِ . [3]
▫️معانى الأخبار ـ به نقل از عماره ـ: از حضرت صادق عليه السلام پرسيدم : چرا فاطمه را زهراء (درخشان) ناميده اند ؟ حضرت فرمود : چون وقتى در محرابش به نماز مى ايستاد ، نور او براى اهل آسمان چنان مى درخشيد كه نور ستارگان براى اهل زمين مى درخشد .
📚پی نوشت:
[1] الأمالي للطوسي : 300 .
[2] معاني الأخبار : 64 / 15 .
علی بن اسباط گفت: مردی از اولاد برامکه خدمت حضرت علی بن موسی الرضا علیهما السلام عرضه داشت: نظر شما در مورد ابو بکر چیست؟ حضرت فرمودند: سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر. (پاسخش را ندادند و به ذکر گفتن مشغول شدند) پرسشکننده، اصرار ورزید که حضرت پاسخ بدهند؛ از این رو حضرت امام رضا علیه السلام در پاسخ فرمودند: ما یک مادر نیکوکار داشتیم که وقتی از دنیا رفت، از آن دو نفر خشمگین بود و به ما خبری نرسیده که آن حضرت از آن دو نفر راضی شده باشد.
...ان رجلا من أولاد البرامکة عرض لعلی بن موسى الرضا علیه السلام فقال له: ما تقول فی أبى بکر ؟ قال له: سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله أکبر، فالح السائل علیه فی کشف الجواب، فقال علیه السلام: کانت لنا أم صالحة ماتت وهى علیهما ساخطة ولم یاتنا بعد موتها خبر أنها رضیت عنهما.
الطرائف فی معرفة مذاهب الطوائف، تالیف سید بن طاووس، صفحه ۲۵۲، چاپ مطبعة خیام
📖 فاطمه عليها السلام، پاره تن پيامبر صلى الله عليه و آله
▪️رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله: فاطمةُ بَضْعَةٌ مِنّي، مَن سَرَّها فقد سَرَّني و مَن ساءها فقد ساءني، فاطمةُ أعزُّ النّاسِ علَيَّ. [1]
▫️فاطمه پاره تن من است، هر كه او را شاد سازد مرا شاد ساخته و هر كه او را ناراحت كند مرا ناراحت كرده است. فاطمه عزيزترين فرد براى من است.
▪️إنّ فاطمةَ بَضْعةٌ مِنّي، و هي نورُ عَيْني، و ثَمَرةُ فُؤادي، يَسوؤني ما ساءها، و يَسُرُّني ما سَرَّها، و إنّها أوّلُ مَن يَلْحَقُني مِن أهلِ بيتي. [2]
▫️همانا فاطمه پاره تن من است. او نور ديده و ميوه دل من است. آنچه او را ناراحت كند، مرا نيز ناراحت مى كند و آنچه او را شاد سازد، مرا شاد مى سازد. او نخستين فرد از خاندان من است كه به من مى پيوندند.
📚پی نوشت:
[1] بحار الأنوار: 43/ 23 /17.
[2] الأمالي للصدوق: 575 / 787.
11.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تهاجم فرهنگی غرب برای تغییر سبک زندگی زن مسلمان
معامله شیرین حجاب با ماشین فراری
خلفای نخستین به قصد جلوگیری از اقدامات امیرالمؤمنین در براندازی حکومت شان، به تصرف آنچه امیرالمؤمنین در اختیار داشت، اقدام نمودند؛ زیرا به عقیده آنان، انسانی که منابع مالی در اختیار ندارد همتش کاهش یافته، احساس حقارت می کند و با اشتغال به کسب و کار، از طلب مُلک و ریاست فاصله می گیرد[64] با این عقیده، تصرف اموال اهل بیت از جمله خیبر و فدک، خمس، صدقات موجود در روستاهای اطراف مدینه خصوصا مزرعه «بانقیا» آغاز شد[65]
🔹پس از رحلت پیامبر خدا و در زمان حضورِ نداشتن غالبِ مردانِ شهرِ مدینه، خلیفه افرادی را برای تصرف فدک و اخراج کارگزاران حضرت فاطمه، اعزام کرد.[68]
با تصرف منابع مالی و به ویژه فدک، از روز دهمِ پس از رحلت رسول خدا به بعد، اقدامات امیرمؤمنان و حضرت فاطمه زهرا برای باز پس گیری آن آغاز شد. حضور امام علی به عنوان شاهدفدک و آمدن حضرت فاطمه به مسجدالنبی و ایراد خطبه در همین ایام، اتفاق افتاده است.
غالب مهاجران و انصار از قضیه اطلاع داشتند، اما به سبب اصرار خلیفه بر آوردن شاهد، حضرت فاطمه به ناچار، امیرمؤمنان و امّ ایمن را به عنوان گواه، نزد ابوبکر بردند.
خلیفه اول در جمع حاضرانِ مسجدالنبی، تنها یادگار پیامبر خدا را روباهی خواند که شاهدش دمش است![71] که تنها ام سلمه به این سخن اعتراض کرد و به خاطر این اعتراض نیز به مدت یک سال حقوق او از بیت المال قطع شد.[72]
ابنابیالحدید: «از ابنفارقی پرسیدم چرا ابوبکر فدک را به فاطمه نداد؟ گفت اگر چنین میکرد فردا خلافت را برای شوهرش ادعا میکرد و ابوبکر نمیتوانست سخنش را نپذیرد؛ چرا که درباره فدک حرف او را بدون شاهد پذیرفته بود».
نَحْنُ قَسَمْنَا بَيْنَهُم مَّعِيشَتَهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا
🔸یادمان باشد هر چقدر هم ارزاق گران شود، رزاق عوض نمیشود
زخرف آیه ۳۳ 🌼
#درمحضرقرآن
مهم تر از دعا برای تعجیل فرج
حضرت مهدی علیه السلام
دعا برای بقای ایمان و
ثبات قدم در عقیده و
عدم انڪار آن حضرت
تا ظهور می باشد.
♻️ امام صادق فرمودند:
❇️ به زودی شُبهه ای شما را فرا می گیرد، پس شما بدون راهنما و امامی هدایت کننده باقی خواهید ماند و نجات پیدا نمیکند مگر کسی که به وسیله "دعای غریق" خدا را بخواند:
❇️ يا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ، يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ.
❇️ عبدالله بن سنان گفته است که يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ والاَبصار ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ. و عبارت (و الابصار) را به دعا اضافه کردم.
❇️ اما امام صادق علیه السلام فرمودند: همانا خداوند بلندمرتبه دگرگون کننده قلبها و دیده هاست، ولی تو آنطور که من میخوانم (و خواندم) بخوان.
📚مهج الدعوات و منهج العبادات، ص ۳۹۶
هدایت شده از سبک زندگی دینی
با توجه به بلند شدن شب ها، میتوانیم روزه های نگرفته خود و اموات خود را در این کوتاه ترین روزهای سال قضا نماییم.
5.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقش خلیفه دوم در شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها
مولوی مدنی:
ما گیر کردهایم و نمیتوانیم حقایق را انکار کنیم!