👈جنجال در دانشگاههای امریکا از روز دوشنبه در دانشگاه هاروارد آغاز و تیتر نخست اخبار امریکا را به خود اختصاص داد
👈فارغالتحصیلان برجسته این دانشگاه، با صدور بیانیهای مشترک، اسرائیل را " مسئول کامل" جنگ نامیدند.
👈رئیس دانشگاه بعداً توضیح داد که گروهها موضع دانشگاه را نمایندگی نمیکنند
👈دردانشگاه جورج تاون در واشنگتندیسی، انجمن SJP (دانشجویان برای عدالت در فلسطین) تصمیم گرفت میزبان یک شبزندهداری در اعتراض به جنگ غزه باشد، اما به دلیل افزایش آزار و اذیت و تهدید به خشونت علیه دانشجویان فلسطینی، عرب، مسلمان و ضدصهیونیست در سراسر کشور، از ورود رسانهها به این برنامه خودداری کرد.
👈جرقه نخست درگیری بین پلیس و دانشجویان نیز از دانشگاه کلمبیا آغاز شد
👈 آنجا که یورش پلیس به کمپ تحصن دانشجویان در روز ۱۷ آوریل، جرقه گسترش سریع اعتراضات به سایر دانشگاههای آمریکا را زد و باعث شد تا دانشجویان در ۲۲ دانشگاه آمریکا، اعتراضات منظم و کمپهای تحصن برپا کنند.
۹
👈 در دانشگاه آریزونا، انجمن SJP (دانشجویان برای عدالت در فلسطین) برنامه اعتراضی خود را پس از آن که رئیس دانشگاه گفت بیانیه گروه ملی "حمایت از اقدامات حماس" "در تضاد با ارزشهای دانشگاه ما" است، به دلیل نگرانیهای امنیتی لغو کرد
👈دهها تن از دانشجویان انجمن SJP دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس نیز باوجودآنکه اعضای دانشجویی آن در چند روز گذشته مورد آزار و اذیت و حمله قرار گرفتهاند، راهپیمایی برای فلسطین را سازماندهی و برگزار کردند
۱۰
👈 در کلمبیا، درحالیکه مقامات دانشگاه دسترسی عمومی به محوطه دانشگاه نیویورک را بهعنوان یک پیشبینی امنیتی مسدود کرده بودند، دو گروه متشکل از صدها دانشجو در تظاهرات طرفدار اسرائیل و طرفدار فلسطین با یکدیگر روبرو شدند.
👈در این تجمع، حامیان فلسطینیان که بسیاری از آنها برای پنهانکردن هویت خود ماسک بهصورت داشتند، تابلوهایی را در یک منطقه چمنی در نزدیکی کتابخانه دانشگاه در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «فلسطین آزاد».
👈کمی دورتر، دانشجویانی که از اسرائیل حمایت میکردند، در سکوت پوسترهایی را با چهره اسرای اسرائیلی در دست گرفته بودند.
۱۱
👈همزمان با ادامه تحصن و اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنگ غزه، در جنوب کالیفرنیا دانشجویان حامی فلسطین و هواداران اسرائیل با عبور از موانعی که پلیس برپا کرده بود با هم درگیر شدند.
👈 به گزارش رسانهها، اعتصاب دانشجویان دانشگاه تگزاس در آستین در حمایت از فلسطین نیز با ورود پلیس برای متفرق کردن معترضان با استفاده از اسب و تجهیزات ضدشورش منجر به دستگیری حداقل ۳۴ نفر شد.
👈دو نفر از رسانهها دستگیر شدند.
👈 بیش از ۵۰۰ دانشجو نیز روز چهارشنبه از کلاس خارج شدند و خواستار آن شدند که دانشگاه تگزاس از همکاری با تولیدکنندگان سلاح اسرائیل که در حمله به مردم غزه مشارکت داشتهاند خارج شوند..
👈در دانشگاه مک گیل نیز اوضاع مشابه سایر دانشگاهها بوده است.
👈دانشجویانی که در محوطه دانشگاه مک گیل در همبستگی با فلسطینیان اردو زدند، معتقدند تا زمانی که دانشگاه از منابع مالی مرتبط با تولیدکنندگان سلاح، بانکهای تجاری، شرکتهای فناوری و سایر شرکتهایی که گفته میشود "در حمایت از رژیم آپارتاید اسرائیل هستند" خارج شود، جایی نخواهند رفت.
۱۲
👈 سارا شامی، سخنگوی جنبش جوانان فلسطینی دانشگاه مونترال :
" برخورد پلیس بخشی از یک الگوی بزرگتر است که صهیونیستها از مکانیسمهای بوروکراتیک و مکانیسمهای قانونی برای سرکوب فعالیتهای فلسطینی استفاده میکنند. "
او تأکید کرد که اعتراضات مسالمتآمیز باقیمانده است.
👈 آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا گفت که تضمین آزادی بیان و تظاهرات مسالمتآمیز "ضروری" است.
۱۳
👈کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامهای به «ولکر تورک»، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، نوشت:
همانطور که مطلع هستید اندیشمندان، نخبگان، اساتید و دانشجویان در سراسر دانشگاههای آمریکا که از حمایت های کورکورانه زمام داران کاخ سفید از رژیم صهیونیستی به ستوه آمدهاند، شخصا به صحنه آمده و با برپایی تجمعات گسترده و به مسالمتآمیزترین شکل ممکن به جنایت علیه بشریت، نسل کشی و نقض های جدی و فاحش حقوق بشر در غزه و حمایت های همه جانبه دولتمردانشان از این جنایات، اعتراض می کنند..
۱۴
👈غریبآبادی در ادامه توجه کمیسرعالی حقوق بشر را به گسترش سریع اعتراضات به تمامی دانشگاههای آمریکا و برخی کشورهای غربی جلب کرد و افزود:
امواج بلند اعتراضات دانشجویی که از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به سرعت دیگر دانشگاه های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس ، کالیفرنیای جنوبی و ... را در برگرفته است، به سایر کشورهای غربی از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، استرالیا و ... نیز رسیده و اینک شعارهای اعتراضی «نه به نسل کشی و جنایت علیه بشریت در غزه»، «فلسطین آزاد»، «آتش بس فوری»، «نه به تسلیح، حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی گناه غزه» از نیویورک تا پاریس، از لندن تا برلین و از ملبورن تا اتاوا طنین انداز شده و به گوش می رسد.
۱۵
👈دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد:
اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، خواسته های مشخص و صریحی را مبنی بر «برقرای آتشبس دائمی در غزه»، «قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل»، «پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاهها با تامینکنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی و سایر شرکتهایی که از جنگ سود میبرند»، و «عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به دلیل اعتراض به حمایتها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شدهاند» مطرح نموده و به مدنیترین شکل ممکن با برپایی تجمعات مسالمتآمیز در محیط دانشگاهها، خواستار پاسخگویی و مسئولیت پذیری و شنیده شدن خواستههایشان توسط روسای دانشگاه ها و مقامات دولت آمریکا شدهاند.
۱۶
👈معاون امور بینالملل قوه قضائیه در ادامه این نامه ضمن ابراز تاسف از حمایتهای آمریکا از جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل، گفت:
متاسفانه، دولت آمریکا که از زمان شروع تهاجم کور و همه جانبه رژیم صهیونیستی به غزه در کنار این رژیم ایستاده و ضمن حمایت های نظامی و اطلاعاتی همه جانبه، از ظرفیت های سیاسی و مالی و رسانه ای خود برای سرپوش نهادن بر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و به بن بست کشاندن ابتکارات و تلاشهای بین المللی برای دستیابی به آتش بس فوری استفاده کرده است، به جای شنیدن نصایح و ندای اعتراض اساتید و دانشجویان، به شدیدترین وجه ممکن با این اعتراضات مسالمت آمیز برخورد نموده و با توسل به زور افراطی سعی در سرکوب جنبش های اعتراضی دانشجویان داشته است؛ پاسخی که توسط دیگر دولت های غربی حامی رژیم صهیونیستی از جمله فرانسه و انگلیس و آلمان نیز اتخاذ شده و به وضوح، مبیّن دروغین و متزورانه بودن ادعاهای کشورهای غربی در زمینه آزادی بیان و حقوق بشر است.
۱۷
👈غریب آبادی تاکید کرد:
بدون شک، سرکوب خشونت آمیز جنبش های دانشجویی در آمریکا و دیگر دولت های غربی در امتداد سیاست حمایت علنی آنان از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی قرار داشته و موجب تشویق این رژیم به ادامه جنگ افروزی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت در سرزمین های اشغالی خواهد شد.
👈 تلاش برای سرکوب و خفه کردن صدای اساتید و دانشجویان معترض و ارعاب آنان از حمله از طریق بازداشت خودسرانه، اخراج و محرومیت از کار و تحصیل و امنیتی کردن فضای دانشگاه ها، در تضاد آشکار با تعهدات این کشورها در تضمین آزادی بیان، آزادی اجتماعات مسالمت آمیز، منع بازداشت خودسرانه، و تضمین حق بر آموزش و ... تحت معاهدات و کنوانسیون های بین المللی به ویژه میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی قرار دارد.
۱۸
👈دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در ادامه نوشت:
بدیهی است در شرایطی که اعتراضات دانشجویی موجی از خوشحالی و امید نسبت به آینده حقوق بشر و روحیه عدالت جویی جوانان و دانشجویان در آمریکا و کشورهای غربی را ایجاد کرده و اهرم فشاری برای جلوگیری از کشتار بی رحمانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه محسوب می شود، سکوت و انفعال سازوکارها و نهادهای حقوق بشری ضمن اینکه به ترغیب رژیم های ناقض حقوق بشر غربی به ویژه آمریکا در سرکوب بیشتر جنبش های دانشجویی منجر میشود، رژیم صهیونیستی را برای ادامه نسل کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و نقض فاحش و جدی حقوق بشر در غزه گستاخ تر خواهد کرد.
۱۹
در پایان این نامه آمده است:
در این چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت کامل از جنبش های اعتراضی دانشجویی در آمریکا و سایر کشورهای غربی، از جنابعالی به عنوان عالی ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد انتظار دارد تا به صورت حرفهای و غیرگزینشی به وظایف خود عمل نموده و ضمن محکوم کردن و ابراز انزجار از سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز جنبش های دانشجویی در آمریکا، به صورت همدلانه و جدی اهداف این جنبشهای اعتراضی مبنی بر «پیگیری فوری آتش بس در غزه و پایان دادن به نسل کشی و جنایت علیه بشریت در غزه» و «پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات» را در دستور کار قرار داده و ترتیبات و سازوکارهای بین المللی حقوق بشری را در راستای دست یابی به این اهداف هدایت، ترغیب و تشویق نمایید. افکار عمومی منتظر واکنش مناسب و اقدامات فوری شما میباشد..
۲۰