بازیگری.mp3
9.12M
🔰اندیشیدن به وضع کنونی بازیگری با پرسش از تاریخ نمایش و روال آموزش بازیگری ممکن میشود.
🔹بحثی درباره بازیگری
🔸ارائه دهنده: خانم مهوری
🔹٢٧ شهریور ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#بازیگری
🆔 @ghabe_hasht
🔰فصل دوم سلسله جلسات ما و تاریخ سینما
🔸تاریخ سینما ما را از جستجوهای فلسفی سینما بینیاز نمی کند، مخصوصا برای ما که میخواهیم سینما را در خدمت اسلام در آوریم، تحقیق در فلسفه سینما از اولین ضروریات است.
📖 آیینه جادو، جلد اول، مقاله «تأملاتی در ماهیت سینما»
🔹جلسه اول، پنجشنبه ۱۳ مهرماه، ساعت ١۶
🕌 خیابان بزرگمهر، مادی شهرستانی، کوچه شهید سعید احمدی، آستانه قاب هشت
🔹برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ٠٩٣٧٣۴٠١۴۴۵ تماس حاصل فرمایید.
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
May 11
قاب هشت
🔰فصل دوم سلسله جلسات ما و تاریخ سینما 🔸تاریخ سینما ما را از جستجوهای فلسفی سینما بینیاز نمی کند، م
مرور فصل اول ما و تاریخ سینما.mp3
21.73M
🔰 با شروع فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سنیما»
🎙مروری بر فصل اول سلسله جلسات ما و تاریخ سینما
🕌آستانه قاب هشت
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🔰 با شروع فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سنیما» 🎙مروری بر فصل اول سلسله جلسات ما و تاریخ سینما 🕌آ
🖋ما در کتاب دیوید بوردول و دیوید ا. کوک، با سیر تاریخی وقایع سینما روبرو شدیم... اما میتوان پرسش کرد که مردمان در چه احوالی و چگونه چنین تغییراتی رقم زدند؟ آیا امکان رقم خوردن سینما قبل از آن برهه تاریخی وجود نداشته و به علت تغییرات علمی و تکنولوژیک تحول بزرگی به نام سینما رقم خورده است؟ یا در آن برهه از تاریخ، مردم در احوال دیگری بودند که موجبات چنین تحولاتی را ایجاد میکرد؟ و میتوان این تحول را تاریخی و در رویای مردمان آن زمان جستوجو کرد، در واقع احوال و رویاهای آنها نسبت به آینده چنین امکانی را برایشان رقم زده است.
📔"ظاهرا چنین مینماید که رویدادهای تاریخ سینما را برخلاف نظم تاریخی علیت که از زیربنای اقتصادی به روبنای ایدئولوژی میرسد، باید ارزیابی کرد، ما نیز باید اکتشافات فنی اولیه را رخدادهای میمونی بدانیم که در مقایسه با اندیشه هایی که این مخترعان از پیش در ذهن داشتند، در رتبه دوم اهمیت قرار میگیرد، سینما پدیدهای آرمان گرایانه است که از درون آن انسانهایی فهمیده و با ذهنی کاملا مجهز سر برآوردهاند، چنانکه انگار در آرمان شهر افلاطونیاند و آنچه بیش از همه ما را تکان میدهد مقاومت سرسختانه ماده در برابر اندیشه است، نه کمکی که فنون گوناگون به تخیل این پژوهندگان رسانیده است."
«کتاب سینما چیست، مقاله اسطوره تام سینما، صفحه ١٧، نوشته آندره بازن»
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
روایت آستانه.mp3
18.88M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی 🔸١۶ شهریور 🕌آستانه قاب هشت #روایت_قصه_آستانه 🆔 @ghabe_hasht
🔰روایت قصه آستانه، به مناسبت دومین سالروز تولد
دو سال پیش، در همین ایام، گروه قاب هشت در ساختمان آستانه، مستقر شد و اولین رویدادی که به صورت جدی تجربه کرد، مراسم روضه اربعین بود. در این ایام، برآنیم اتفاقاتی را که در عمر دوساله آستانه رویداده است مرور کنیم؛ آن هم به زبان قصه. بهدور از توصیفات فلسفی و عبارات ثقیل، نظری بر گذشته انداخته و با «نعمتها» قصه بگوییم. چنانکه قرآن میفرماید: «فاما بنعمت ربک فحدث». یعنی گام به گام، دیدن نعمتهایی که سلسلهوار در مسیرمان قرار گرفتهاند، تا به آنچه امروز هستیم، برسیم. آنچه قرآن هم از لفظ قصه مراد میکند، به همین معنا، عبرت است. قصه میگوییم تا به فهمی از جایگاه امروزمان برسیم و فراتر از آن، تصویری از آینده در مقابل دیدگانمان مجسم شود. قصه آستانه، قصه شخصی آدمهایی است که در آن زندگی میکنند.
جمع قاب هشت، در ابتدای راه، بهواسطه مطالعه متنهای شهید آوینی دورهم جمع شدند. رفته رفته مطالعاتشان را با عمل پیوند زده و متون شهید آوینی را با ادبیات سینمای دانش بنیان بازخوانی کردند. ماحصل این نشستها، مکتوباتی از مباحث فکری و محصولاتی در حوزه سینماست. چشماندازی که این جمع برای فعالیتهایش ترسیم کرده بود در یک جمله توصیف میشد:«ایجاد ادبیاتی جدید برای تحول فضای مشهور سینما». برای تحقق این چشمانداز، نیاز به سکنی گزیدن در محلی احساس میشد. لازم بود این جمع در جایی مستقر شود. ورود به ساختمان جدید، به جمع قاب هشت، «قرار» داد. اما این مکان جدید نامش چه بود؟ شرکت، دفتر یا جبهه؟ ادبیات حاکم بر فضای فکری و عملی گروه، با هیچکدام از این نامهای مرسوم و متداول در فضاهای فرهنگی و هنری، همخوانی نداشت. انگار خانهای که قاب هشت در آن سکونت داشت، باید نامی از جنس خودش میگرفت. نامی که متناسب با مناسباتش باشد. انتخاب لفظ آستانه، ماحصل فکر کردن به مسیری بود که تا آن روز پیش آمدهبودیم؛ «انکشاف در دل تکنیک». این ترکیب، تعبیری پرتکرار بود در ادبیات شهید آوینی، که مبنای کار قاب هشت قرار گرفته و مناسبات جدیدی آفریده بود. قرار بود مکان جدید خط مقدمی شود برای تحولآفرینی در فضای هنر و سینما که در آن با تکنیک کلنجار میرویم تا به اشراق و انکشافی برسیم. چنین مکانی، درخور لفظی بود مانند «آستانه». یعنی جایی که مانند تولیت حرمها و آستانهای مقدس، با وجود نظام اداری-سازمانی، خود را تنها دربان میداند و قائل به صاحبی برای حرم است. با این تعریف، میتوان گفت هنر، آستانه دارد.
آستانه، در دوسالی که گذشت، نه کارگاهی شد برای ساخت فیلمهای متعدد سریدوزی شده و نه آموزشگاهی با روالهای آموزشی مرسوم برای هنرجویان سینما. بلکه مناسبات حاکم بر فضای آستانه، از جنس همراهی بوده و در دل کار عملی با ایجاد ادبیاتی جدید، به شکلگیری نگاهی بدیع برای افرادی میپردازد که در معرض آن قرار میگیرند.
«فهم از دریچه تکنیک سینما» و «فکر کردن با زبان سینما» دو عنصر مهم این ادبیات هستند. یعنی تکنیک را صرفا وسیله انتقال محتوای دلخواه خود ندیدن، فهمیدن از دل آن و به اشراق رسیدن؛ که برای تحقق آن، روال منسجمی از فیلمدیدن، فکر کردن و کار عملی را تجربه کرده و پیش آمدهایم.
سال اول از عمر دوساله آستانه، به تولید فیلم نیمه بلند داستانی «آب از آتش» گذشت. بعد از آن، روالی از جلسات فکری پیش گرفته شد و در یک سالهی اخیر، به ادبیات کمپانی دانشبنیان نزدیکتر شدهایم. ادبیاتی که به کار سینما نگاهی صرفا شخصی نداشته و غلبه اقتصاد بر سایر وجوه آن را نیز نفی میکند و از این نظر، تجاری صرف نیست. چنین نگاهی، با ادبیات گروهی هم فاصله دارد. که در مورد آخر میتوان گفت ادبیات گروهی با وجود اینکه مناسبات قدرت حاکم بر فضای مرسوم سینما را میشکند و میتواند نگاههای جدیدی وارد سینما کند، اما همچنان شخصی است، راهی در مقابل دیگران نمیگشاید و منجر به شکلگیری ادبیات نمیشود. ادبیات کمپانی، به معنای کار کردن در زیر سایه یک زبان مشترک است که به جای پیگیریهای اداری- سازمانی متکی بر گفتوگوهای مداوم فکری است و هنوز در سینمای ما تحقق نیافته است. چنین نگاهی، ماحصل مطالعات پیوسته متون شهید آوینی، به قصد انجام کار عملی در حوزه سینما است. شکلگیری چنین زبانی در سینما، موضوع جلسات فکری و فعالیتهای عملی آستانه، از ابتدای تولد آن تاکنون بوده است.
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
mahvari.mp3
6.21M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت دوم
🔹راوی: خانم مهوری
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
سینما نبض زمان_جلسه دوم_عاشورا.mp3
23.81M
🎙 جلسه دوم از فصل دوم سلسله جلسات «سینما نبض زمان»
🔸بررسی سریال عاشورا
🔺تاملی راجع به فیلمسازی دفاع مقدس در زمانهی ما.
🔹شنبه، ٨ مهر ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان"
🔸 فصل دوم: بررسی سریالهای پرمخاطب روز ایران و جهان
📝سریالهای جلسه سوم:
🔺عاشورا
🔺پوست شیر
📆 شنبه ١۵ مهر ماه، ساعت ١۶
🕌 مکان: آستانه قاب هشت
▪️حضور برای عموم آزاد است.
📞برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
09373401445
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
May 11
taji.mp3
10.44M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت سوم
🔹راوی: آقای تاجی
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht