📚جزای خیانت
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرحیم
شخصی به نام بُریحه عباسی از طرف متوکل، مسئولیت امامت نماز جمعه شهر مدینه و مکه را بر عهده داشت و جیره خوار او بود.
جهت تقرب به دستگاه، نامه ای بر علیه امام هادی (علیه السلام) به متوکل نوشت که مضمون آن چنین بود:
«چنانچه مردم و نیز اختیارات مکه و مدینه را بخواهی، باید امام هادی (علیه السلام) را از مدینه خارج گردانی، چون که او مردم را برای بیعت با خود دعوت کرده است و عده ای نیز اطراف او جمع شده اند»
بُریحه چندین نامه با مضامین مختلف برای دربار فرستاد.
متوکل با توجه به این سخن چینی ها و گزارشات دروغین و اینکه شخص متوکل نیز، دشمن سرسخت امام علی (علیه السلام) و فرزندانش بود، لذا یحیی فرزند هرثمه را خواست و به او گفت هر چه سریع تر به مدینه می روی و علی بن محمد (علیه السلام) را از مسیر بغداد به سامرا می آوری.
یحیی می گوید در سال ۲۴۳ به مدینه رسیدم و چون آن حضرت آماده حرکت و خروج از مدینه شد، عده ای از مردم و بزرگان مدینه به عنوان مشایعت، امام را همراهی کردند که از آن جمله همین بُریحه عباسی بود.
مقداری راه که رفتیم، بُریحه جلو آمد و به امام عرضه داشت فهمیده ام که می دانی من با بدگویی و گزارشات کذب نزد متوکل، سبب خروج تو از مدینه شده ام.
چنانچه نزد متوکل مرا تکذیب نمایی و از من شکایتی کنی، تمام باغات و زندگی تو را آتش می زنم و بچه ها و غلامانت را نابود می کنم.
آن حضرت در جواب، با آرامش و متانت فرمود من همانند تو آبرو ریز و هتاک نیستم، شکایت تو را به کسی می کنم که من و تو و خلیفه را آفریده است.
در این هنگام، بُریحه با خجالت و شرمندگی روی دست و پای حضرت افتاد و ملتمسانه عذرخواهی و تقاضای بخشش کرد.
امام هادی (علیه السلام) اظهار نمود من تو را بخشیدم و سپس به راه خود ادامه داد.
منبع: اعیان الشیعه، جلد ۲، صفحه ۳۷
5.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
⭕️ پایان عصر سلبریتی ها
✍ با سخنان روشنگرانه
استاد حسن عباسی ...
#خرید_زمین
بر اساس آموزههای حدیث و روایتهای اهل بیت علیهم السلام، زمانی که امام حسین علیه السلام به #سرزمین_کربلا رسیده و مطلع شدند که در همین سرزمین به شهادت خواهند رسید، این منطقه را #خریداری کردند.
به عبارت دیگر زمینی که از عاشورای سال ۶۱ هجری تا به امروز پیکر مطهر حضرت سیدالشهدا علیه السلام و یاران آن حضرت را در خود جای داده، ملک شخصی امام شهید ما محسوب میشود.
بر اساس نقلهای تاریخی و روایتهای قابل استناد، پیش از واقعه عاشورا، زمین کربلا متعلق به قبیلههایی از مردم نینوا و غاضریه بود.
امام حسین علیه السلام این زمین یعنی اطراف مزار شریف خود را از صاحبان آن به مبلغ ۶۰ هزار درهم خریداری کرده و دوباره آن را به همان افراد بخشیدند، با این شرط که آنها زائران را به سوی مزار شریف ایشان راهنمایی کرده و از آنها به مدت سه روز پذیرایی کنند.
در این باره شیخ بهایی در کتاب کشکول مطلبی را از امام صادق علیه السلام ثبت کرده که آن را از جد خود، محمد بن علی جباعی و از سید بن طاووس نقل کرده مبنی بر اینکه آن حضرت فرمودهاند:
«حرم امام حسین بن علی علیهماالسلام به فاصله ۴ میل در ۴ میل، همان مکانی است که آن حضرت خریداری کرد.
این حرم برای فرزندان امام حسین علیه السلام و دوستداران ایشان حلال است، اما برای کسانی که با فرزندان آن حضرت و دوستدارانش مخالفت میکنند حرام است؛ و در این سرزمین برکت است.»
📚این روایت در کتاب الزیارات نیز ثبت شده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 در آخر الزمان چه امتحان هایی میشویم؟
⭕️ چه کنیم که جزء یک سوم باقیمانده باشیم؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍#داستان_آموزنده
« فرشتگان سراغش را از خدا گرفتند و خدا هر بار به فرشتگان این گونه می گفت : می آید ، من تنها گوشی هستم که غصه هایش را می شنود و یگانه قلبی ام که دردهایش را در خود نگه می دارد و سر انجام گنجشک روی شاخه ای از درخت دنیا نشست . فرشتگان چشم به لبهایش دوختند ، گنجشک هیچ نگفت و خدا لب به سخن گشود : با من بگو از انچه سنگینی سینه توست . گنجشک گفت لانه کوچکی داشتم ، آرامگاه خستگیهایم بود و سرپناه بی کسی ام . تو همان را هم از من گرفتی . این توفان بی موقع چه بود ؟ چه می خواستی از لانه محقرم کجای دنیا را گرفته بود ؟ و سنگینی بغض راه بر کلامش بست . سکوتی در عرش طنین انداز شد . فرشتگان همه سر به زیر انداختند . خدا گفت : ماری در راه لانه ات بود . خواب بودی . باد را گفتم تا لانه ات را واژگون کند . آنگاه تو از کمین مار پر گشودی . گنجشک خیره در خدایی خدا مانده بود . سپس خدا گفت : چه بسیار بلاها که به واسطه محبتم از تو دور کردم و تو ندانسته به دشمنی ام بر خاستی اشک در دیدگان گنجشک نشسته بود . ناگاه چیزی در درونش فرو ریخت . های های گریه هایش ملکوت خدا را پر کرد »
5.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 رضایت شوهر به رابطه حرام همسرش در آخرالزمان
🌕 امام صادق علیه السلام:
در آخرالزمان میبینی که زن از راه نامشروع پول به دست آورد و مرد از درآمد او بخورد؛ و او این وضع نامطلوب او را بداند و با او زندگی کند؛
و میبینی كه مرد، زن و دخترش را به اجاره مىدهد، و به خوراك و نوشيدنى پست دنیا که از راه رذالت تحصیل میکند راضى میشود.
🔴امیرالمومنین علی علیه السلام:
مرد از همسرش انحرافات را میبیند و اعتراضی نمیکند؛ از آنچه از طریق خود فروشی به دست آورده میگیرد و میخورد؛ اگر انحراف سراسر وجودش را فرا گیرد، اعتراض نمیکند، به آنچه انجام میشود و در حقش گفته میشود گوش نمیدهد.
◾️
شعائر الله همه علاماتند، برای اینکه دیگران را به یاد خدا بیاندازند!
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔶شعائر الله همه علاماتند، علامت برای چه چیزی؟ برای اینکه دیگران را به یاد خدا بیاندازند.
🔸«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ… وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ» زیارةالاربعین همان اربعین حسینیه علیهالسلام است که آدم، آنجا عدهای را که آمدهاند، میبیند [و هم خودش توسط آنها به یادِخدا میافتد و هم آنها توسط او].
📚 رحمت واسعه، ویراست سوم، ص٢٩٧
(مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیه السلام و اصحاب و یاران آن حضرت)
🔴 لذت زندگی در دنیای ظهور
🌹 بیا که دنیا با تو میشود معنا!
⭕️ در توصیف حکومت امام مهدی علیهالسلام و عصر دل انگیز ظهـور در نقل ها آمده است که: «زمین مملو از عدل و عدالت خواهد شد؛ و دنیا و اهل آن در دولت آن حضرت، لذّت بخش میشود!»
📗إثبات الهداة، ج ۵، ص ۲۳۴
📗كشف الغمة، ج۳، ص ۲۹۵
با برقراری حکومت صالحان، چنان بهشتی بروی زمین برپا میشود که بهشتیان آن همه خوشی و لذت و زیبایی را رها کرده و آرزوی هبوط به زمین را دارند؛ مردم به خوشی میرسند که هرگز در طول تاریخ خلقت سابقه نداشته؛ سطح دنیا عوض میشود؛ روزگار شیرین تر از عسلی که سخن گفتن درباره آن به مانند این است که آب اقیانوس را در یک لیوان جای دهیم؛ درک حقایق بهشت دنیای ظهور مافوق عقل و ادراک بشری است؛ مبادا احادیث را رها کرده و به سراغ بافته های باطل این و آن بروید و این فرصت طلایی(حضور در دنیای ظهور) را از خود بگیرید؛ راستی چه شیرین است زندگی در زیر سایهاش و در زمان حضورش!
⭕️ اگر خداوند همه جا هست پس چرا هنگام دعا دست به سوى آسمان بلند می کنیم؟
این سؤال براى مردم مطرح است که در عین اینکه خداوند، مکان و محلى ندارد چرا هنگام دعا کردن دست به سوى آسمان بلند میکنیم؟بلند کردن دست سوی آسمان، به این جهت نیست که خداوند مکان خاصی دارد، کما اینکه رو به قبله ایستادن به هنگام نماز ، هم به معنای این نیست که خداوند جهت معینی دارد، بلکه این رفتارها، هر یک حکمت خاص خود را دارد...
امام علی (علیه السلام) میفرماید:«هر وقت از نماز فارغ شدید دستهاى خود را به سوى آسمان بلند نمایید براى دعا کردن»شخصی از آنحضرت پرسید: اى مولاى من! آیا خداوند در هر مکان و جهتى نیست؟ امام(علیه السلام) فرمود:«بله» پرسید: پس چرا باید دستهاى خود را به طرف آسمان بلند کنیم؟
امام(علیه السلام) فرمود: «مگر آیه “وَ فِی السَّماءِ رِزْقُکُمْ وَ ما تُوعَدُونَ” را قرائت نکردهاى! روزى باید از محلش طلب شود و محل آن آسمان است که خداوند بیان فرموده؛ چون باران از آسمان نازل میشودو به سبب آن از زمین قوت خلایق روئیده و بیرون میآید...
🌹امام صادق(علیه السلام) فرمود:
«هیچ بندهاى دست به درگاه خداى عزیز جبار نگشاید جز اینکه خداى عزّوجلّ شرم کند که آنرا تهى بازگرداند تا اینکه به مصلحت خود چیزی از فضل رحمتش در آن بنهد... پس مستحب است هرگاه یکى از شماها دعا کرد تا دستش را به سر و روى خود نکشیده، آن را پس نکشد...
📘بحار جلد 3 صفحه 330
❤️عشق به همسر
همسرش [همسر علامه طباطبایی] که بیمار شد، 27 روز تمام کار و زندگی اش را رها کرد و به طور شبانه روزی به او می رسید.
بعد از مرگ او به عشقش وفادار بود و تا چهارسال، هر روز می رفت کنار مزارش. بعد از آن چهارسال هم که فرصت کمتری داشت، به طور مرتب دو روز در هفته (روزهای دوشنبه و پنج شنبه) سر مزار همسرش می رفت و امکان نداشت این برنامه را ترک کند. به شاگردش هم پولی داده بود تا به کسی بدهد و تا یک سال هر هفته در شبهای جمعه در حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) به نیابت از همسر مرحومش زیارت نامه بخواند.
می گفت: " بنده خدا باید حق شناس باشد. اگر آدم نتواند حق مردم را ادا کند، حق خدا را هم نمی تواند ادا کند."
📚برشی از کتاب "مشق مهر"
🔴 پیامی تکاندهنده برای شیعیان!
💚 حضرت ولیّعصر عجّلاللهفرجه در توقیعی فرمودند:
🌸 ...كَيْفَ يَتَسَاقَطُونَ فِی الْفِتْنَةِ وَ يَتَرَدَّدُونَ فِی الْحَيْرَةِ وَ يَأْخُذُونَ يَمِيناً وَ شِمَالًا، فَارَقُوا دِينَهُمْ أَمِ ارْتابُوا أَمْ عَانَدُوا الْحَقَّ؟! أَمْ جَهِلُوا مَا جَاءَتْ بِهِ الرِّوَايَاتُ الصَّادِقَةُ وَ الْأَخْبَارُ الصَّحِيحَةُ؟! أَوْ عَلِمُوا ذَلِكَ فَتَنَاسَوْا؟!
مَا يَعْلَمُونَ إِنَّ الْأَرْضَ لَا تَخْلُو مِنْ حُجَّةٍ إِمَّا ظَاهِراً وَ إِمَّا مَغْمُوراً؟!
[بنگر که] چگونه در فتنهها سقوط میکنند و در تحیّر و سرگردانی میگردند و به راست و چپ میروند.
از دینشان دست برداشتهاند و یا در مورد حق دچار تردید شدهاند؟ یا عناد میورزند؟
یا اینکه از روایات راست و خبرهای صحیحی که به آنها رسیده است بیخبرند؟ و یا آنها را میدانند اما از یاد بردهاند؟
آیا نمی دانند که زمین هیچگاه از حجّت خدا [که یا ظاهر است یا نهان] خالی نمیماند؟
📙 كمالالدينوتمامالنعمة، ج ۲، ص ۵۱۱
🌼شکر گزاری
پيامبر(ص) فرمودند: روز قيامت منادي ندا مي كند: حمد كنان برخيزند! پس گروهي برخيزند! آنگاه پرچمي براي آنان نصب مي كنند و ايشان به بهشت در مي آيند. پرسيدند: حمد كنان كيستند؟ فرمود: كساني كه خدا را در هر حال سپاس مي گذارند.
📚اخلاق اسلامي ترجمه جامع السعادات دكتر مجتبوي ج3ص304
امام سجاد(ع) فرمودند: سپاسگزارترينتان براي خدا، سپاسگزارترين شماست براي مردم. و فرمودند: خداوند در قيامت به بنده اي مي فرمايند: آيا فلاني را شكر نمودي؟ گويد: بلكه تو را پروردگارا شكر كردم! خداوند فرمايد: اگر او را شكر ننمودي؛ مرا نيز شكر نكردي.
📚اخلاق اسلامي ترجمه جامع السعادات دكتر مجتبوي ج3 ص،386
روايت شده: شكر گزارترين اهل زمين را در روز قيامت آورند و خدا پاداش سپاسگزاران را به وي عطا فرمايد و شكيباترين اهل زمين را آورند و به وي گويند: آيا راضي هستي كه همانند اين سپاسگزار تو را پاداش دهيم؟ گويد: آري خدايا! خداوند فرمايد: نه! به او نعمت دادم؛ پس شكر گزارد و تو را مبتلا ساختم؛ پس صبر نمودي، پاداش تو را مضاعف مي كنم! آنگاه چندين برابر پاداش سپاسگزاران به وي عطا كند.
📚اخلاق اسلامي ترجمه جامع السعادات دكتر مجتبوي ج3 ص387
امام صادق(ع) فرمودند: كمترين حد شكر اينست كه نعمت را از طرف خدا ديده و علتى را كه مورد علاقه قلب و جالب توجه باشد، براى نعمت نتراشد، و تنها علت و سبب نعمت را خدا دانسته، و به آنچه او عطاء مىكند، راضى باشد، و به وسيله نعمتهاى او معصيت و مخالفت اوامر و نواهى او نكند.
📚 مصباح الشريعه ترجمه مصطفوي صفحه28