📚شادى مؤمن
چه طور تخمه کدو براى بعضى ها خوشمزه است. براى بعضى هم «سبحان اللّه» گفتن، شیرین است. امام مى گوید: «مناجات یک شیرینى دارد. خدایا آن شیرینى را به من بچشان»؛ «الَهی أذِقْنِی حَلاوَةَ ذِکْرک». شادى خوب آن است که آدم آخرتش را تأمین کرده باشد. در این دنیا، خانه اش کاهگل بوده و آپارتمان شده است. دوچرخه اش به ماشین تبدیل شده است. مثلًا اگر عباى من نخى باشد. حالا پشمی شده. نخ، از پنبه است و پشم براى شتر است. نخ و پشم شرف نیست. حتى مدرک هم ارزش ندارد.
امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «فَلْیکنْ سُرُورُک بِمَا نِلْتَ مِنْ آخِرَتِک» (نهج البلاغه، نامه 22)؛ «کاری کن که شادی تو برای رسیدن به آخرت باشد». اگر خواستى شاد بشوى، ببین چه قدر آخرتت را تأمین کرده اى؟ چند رکعت نماز با توجه در عمرت خوانده اى؟ چه قدر جبهه رفته اى؟ چقدر به پشت جبهه کمک کرده اى؟ از پارسال تا به حال، چقدر به آوارهها و سیل زدهها کمک کرده اى؟ از پارسال تا به حال، چند بچه یتیم را بوسیده اى؟ به دیدن چند خانواده شهید رفته اى و اظهار ادب کرده اى؟ چند کتاب مطالعه کرده اى؟ چه گامى برداشته اى؟ این که آدم انبارش را بچرخاند، بازارش را بچرخاند، دکورسازى کند، خانه سازى کند، مبلمان و ماشینش را عوض کند،. اینها چیزى نیست. خودت چه قدر بزرگ شده اى؟ مهم این است که خودم چقدر بالا آمدم؟ یعنى علم، تقوا، نور، شعور، انسانیت و شخصیت من چقدر بالا رفته است؟ اینکه پنبه، پشم شده است، مهم نیست. اینکه دوچرخه به موتور تبدیل شده است، مهم نیست. خودت چه شده اى؟
📚 کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 داستان شنیدنی کبوتر و تاجر
از زبان شهید کافی (ره)
📔 شما هم یک دفتر داشته باشید!
آیت الله مجتهدی: باید همانطور که یک بازاری شب به شب به حسابِ کاسبیش می رسد ، شما هم یک دفتر داشته باشید و تمامی کارهایی که صبح تا شب انجام داده اید را بنویسید . از کارهای بدتان استغفار کنید و به خاطر کارهای نیکتان خدا را شکر کنید .
🏜شخصی می گفت : پدرم از من خواست که تمامی کارهایی که در طول روز انجام می دهم را شب ها برایش بگویم . من همان روزِ اول و دوم خسته شدم و به او گفتم : هر خواهشی داری به من بگو تا برایت انجام دهم ، اما این کار را از من مخواه که برایم مشکل است! پدرم گفت : " تو که از بازگو کردنِ کارهای یک روزت خسته شده ای، چگونه طاقت می آوری در روز قیامت خداوند به حساب تمامی اعمالت برسد؟!
📚در محضر آیت الله مجتهدی ، ص 226
🔴 چرا آدمها عیبهای خودشان را نمیبینند؟ چه ارتباطی با دوران بچگی دارد؟
محاسبه نفس یعنی بنشین به عیبهایت نگاه کن، آنها را بشمار. میفرماید: «عاقل باید بدیهای خودش را بشمارد، طبقهبندی کند، بنویسد یا در ذهن داشته باشد؛ ...يُحْصِيَ عَلَى نَفْسِهِ مَسَاوِيَهَا»(غرر/۴۵۳)
➖ اما چرا فرمود: «بدیهایت را بشمار و ببین؟» آدمها دوست ندارند به بدیهای خودشان نگاه کنند، آدمها دوست ندارند کسی مدام به بدیهایشان گیر بدهد، چیز بدی هم نیست. مثلاً در خانوادهها پدر مادرها خیلی عادت دارند بدیهای بچههایشان را میشمارند این خیلی بد است.
➖ یکی از ریشههای اینکه آدم عیب خودش را نمیگیرد این است که در خانهای بزرگشده که خیلی عیبش را گرفتند، دیگر حاضر نیست عیب خودش را بگیرد همهجا میخواهد از خودش دفاع کند.
➖ هرچقدر که عیبجویی از دیگران بد است و انسان را تاریک میکند، عیبجویی از خودتان خوب است و انسان را نورانی و لطیف و معطر میکند.
➖ برخی فکر میکنند اگر از خودشان عیب بگیرند، افسرده میشوند. بله اگر تنها هستی، افسرده میشوی، ولی اگر پیش خدا بروی و عیبهایت را بازگو کنی، خدا تحویلت میگیرد؛ برو بنشین بغل خدا بگو خدایا ببین خدایا من چه بلایی سر خودم آوردم، مثل بچهای که در بغل پدرش مینشیند و میگوید ببین بابا دستم اوخ شده مفصل آنجا گریه میکند.
📚استاد پناهیان
#دولتکریمهیامامعصر
💠داوری و قضاوت ملوکانه
🔹امام صادق عليه السلام فرمودند:
"هر گاه قائم آل محمد قيام نمايد به حکم داوود و سليمان حکم می نمايد و قضاوت می کند؛ يعنی از مردم شاهد طلب نمی کند."
📚دولت کريمه امام زمان، ص۷۶
🔹بر طبق اين کلام نورانی و نيز روايات ديگر، امام عصر قضاوتی حکيمانه خواهند داشت که در خلال آن از هيچکدام از طرفين شاهد و مدرک و دليلی طلب نخواهند کرد؛ و فقط با علم امامت و به سرعت، حق و حق دار را تشخيص داده و به نفع او حکم خواهند داد.
ديگر اطاله(طولانی شدن) دادرسی و حکم به ناحق وجود نخواهد داشت.
#امام_زمان
🔴 هرچه جلوتر میرویم اوضاع بدتر میشود
⭕️ الان وضع دنیا چطوره؟ فزونی ظلم وجنایت، فقر، گرانی، بیماری، کشف حجاب و.. حال و روز مردم آخرالزمان هر روز مشکل تر خواهد شد و جو حاکم بر دنیا خیلی سنگین شده، و هر روز سنگین ترهم میشود؛ واضح است به هیچ وجه این جریان پیوسته متوقف نخواهد شد! مردم در حال حاضر تلخی حوادث و فشار فتنه ها و آشوب ها را حتی لمس نکردهاند! خلاصه جهان به سوی فساد و تباهی پیش میرود و اصلاح جهان جز به دست غیبی غیرممکن نخواهد بود
🌕 پیامبر صلی الله علیه و آله:
لَاٰ یَأْتِی عَلَیکُم زَماٰن إِلاّ الَّذي بَعْده شَرّ مِنْه
➖هیچ زمانی پیش نمیآید جز اینکه زمان بعدی بدتر از آن است!
➖به خدا قسم سالی نمیآید مگر اینکه از سال پیش بدتر است؛
➖و امیری به قدرت نمیرسد مگر اینکه از امیر سابق، ظالمتر و شرورتر است؛
همواره وضع شما چنین خواهد بود تا آن هنگام که خداوند عزوجل مردی از من و از اهل بیت من علیهمالسلام را برانگیزد و او زمین را پر از عدل کند، چنان که دیگران پیش از وی، آن را پر از ستم کرده باشند.
🌕 امام صادق علیه السلام:
و در هر سال، شرّ و بدعت پيش از سال گذشته مىگردد.
🔴امام زمان در عصر غیبت چه میکنند؟
جواب: در غیبت کبری کارها و مشاغل و مسئولیت های امام زمان بسیار حساس و مهم است. اگرچه تصرّفات و حکومت ظاهری بر اوضاع ندارند ولی ناظر بر اوضاع هستند و عنایاتی دارند. عمر طولانی شان در اطاعت خدا میگذرد.
ایشان علاوه بر انجام تکالیف فردی، بر حسب حکایات بسیار آنچه مصلحت باشد مانند هدایت اشخاص، یاری دادن مومنین بر مخالفین، حل مسائل و مشکلات، شفای امراض، هدایت گمشدگان، تعلیم ادعیه، کمک مالی به نیازمندان، فریادرسی گرفتاران و... را انجام میدهند.
از جمله میتوان به بقای شیعه و سازمان رهبری و تشکیلات علمی و تبلیغی شیعه و فعالیت حوزه های علوم دینی و همچنین وجود انقلاب اسلامی در جهان امروز که همه علیه شیعه بسیج شده اند، اشاره کرد که دوام و بقای این توفیقات نبوده مگر به عنایات و توجهات حضرت مهدی. دقیقا همانطور که امام زمان به شیخ مفید فرموده اند: «ما همواره به یاد شما هستیم»
📚کمال الدین
🔴 مدت زمان حکومت امام حسین در عهد رجعت
🌕 امام صادق علیه السلام فرمودند:
نخستین کسی که به دنیا بر میگردد، حسین بن علی علیهماالسلام است؛ آن حضرت آن قدر حکومت میکند که از شدّت پیری ابروانش به روی دیدگانش میافتد.
عَنِ اَلْمُعَلَّى بْنِ خُنَيْسٍ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَوَّلُ مَنْ يَرْجِعُ إِلَى اَلدُّنْيَا اَلْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ فَيَمْلِكُ حَتَّى يَسْقُطَ حَاجِبَاهُ عَلَى عَيْنَيْهِ مِنَ اَلْكِبَرِ.
📗تفسيرالبرهان، ج ۳، ص ۵۰۷
📗مختصر البصائر، ج ۱، ص ۱۱۹
📗بحارالأنوار، ج ۵۳، ص ۴۶
📚داستان کوتاه
🎁 “طعم هدیه”
روزی فردی جوان هنگام عبور از بیابان، به چشمه آب زلالی رسید.
آب به قدری گوارا بود که مرد سطل چرمی اش را پر از آب کرد تا بتواند مقداری از آن آب را برای استادش که پیر قبیله بود ببرد. مرد جوان پس از مسافرت چهار روزه اش، آب را به پیرمرد تقدیم کرد.
پیرمرد، مقدار زیادی از آب را لاجرعه سر کشید و لبخند گرمی نثار مرد جوان کرد و از او بابت آن آب زلال بسیار قدردانی کرد. مرد جوان با دلی لبریز از شادی به روستای خود بازگشت.
اندکی بعد، استاد به یکی دیگر از شاگردانش اجازه داد تا از آن آب بچشد.
شاگرد آب را از دهانش بیرون پاشید و گفت: آب بسیار بد مزه است.
ظاهرا آب به علت ماندن در سطل چرمی، طعم بد چرم گرفته بود. شاگرد با اعتراض از استاد پرسید:
آب گندیده بود. چطور وانمود کردید که گوارا است؟
استاد در جواب گفت:
تو آب را چشیدی و من خود هدیه را چشیدم.
این آب فقط حامل مهربانی سرشار از عشق بود و هیچ چیز نمی تواند گواراتر از این باشد.