❤️ امام کاظم علیه السلام در اندرز به هشامبنحکم فرمودند:
((از این دنیا و اهل آن برحذر باش؛ زیرا مردم در آن، چهار دسته اند:
یکی افتاده در ورطه هلاکت و همآغوش هوس؛
دیگری طالب دانش و قرآنخوان که هر چه دانشش زیاد میشود، کِبر و غرورش بیشتر شود و اطلاعات خود از قرآن و دانشِ خویش را وسیله گردنفرازی بر فرودستان سازد.
دیگری عابدِ نادانی که هر کس را در عبادت از او کمتر است، کوچک شمارد و دوست دارد او را تعظیم و تکریم کنند؛
و چهارمی خردمندِ دانایِ آشنا به راه حقّ که دوست دارد حقّ را بر پای دارد، اما یا ناتوان است، یا مغلوب و نمی تواند آنچه را میفهمد و میداند به کار بندد و از این رو اندوهناک و غمزده است. او بهترین فرد روزگار خود و خردمندترین آنان است.))
🔹الإمامُ الکاظمُ علیه السلام لهِشامِ بنِ الحَکَمِ و هُو یَعِظُهُ: یا هِشامُ، اِحذَرْ هذهِ الدُّنیا، و احذَرْ أهلَها؛ فإنّ النّاسَ فیها علی أربَعَةِ أصنافٍ: رجُلٌ مُتَردّی مُعانِقٌ لهَواهُ، و مُتَعلِّمٌ مُقرئٌ کُلّما ازدادَ عِلما ازدادَ کِبرا، یَستَعلی بقِراءتِهِ و عِلمِهِ علی مَن هُو دُونَهُ، و عابِدٌ جاهِلٌ یَستَصغِرُ مَن هُو دُونَهُ فی عِبادَتِهِ، یُحِبُّ أن یُعَظَّمَ و یُوَقَّرَ، و ذو بَصیرَةٍ عالِمٌ عارِفٌ بطَریقِ الحَقِّ یُحِبُّ القِیامَ بهِ فهُو عاجِزٌ أو مَغلوبٌ، و لا یَقدِرُ علَی القِیامِ بما یَعرِفُ فهُو مَحزونٌ مَغمومٌ بذلکَ، فهُو أمثَلُ أهلِ زَمانِهِ، و أوجَهُهُم عَقلاً.
📚بحار الأنوار، جلد ۷۵، صفحه ۳۱۵، شماره ۱
🔴داستانهایبحارالانوار
بهترین و بدترین کارها در اسلام؛
مردی محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله شرف یاب شده و عرض کرد: یارسول الله لطفا بفرمایید بهترین کارها در اسلام چیست؟ ما افضل الاسلام؟
پیامبر فرمودند: «ایمان به خدا»
مرد گفت: بعد از آن چیست؟
حضرت فرمودند: «صله رحم (پیوند خویشاوندی)»
مرد گفت: پس از آن چیست؟
حضرت فرمودند: «امر به معروف و نهی از منکر»
سپس پرسید: کدام عمل از همه ی کارها بیشتر مورد غضب الهی است؟
پیامبر فرمودند: «شرک به خدا»
مرد پرسید: پس از آن چیست؟
حضرت فرمودند: «قطع رحم»
مرد گفت : بعد از آن چیست؟
حضرت فرمودند: «امرکردن به کار زشت و باز داشتن از کار نیک»
📚بحار: ج ۷۶، ص ۹۷.
🔴کفاره ی غیبت
آیا می توان بدون رضایت گرفتن از فرد غیبت شونده توبه کرد؟ با توجه به این که غیبت از حق الناس است، بنابر این در مرحله اول باید از غیبت شونده رضایت گرفت، آن گاه به درگاه الهی از این گناه توبه کرد.
اما اگر رضایت گرفتن از غیبت شونده به هر دلیلی ممکن نباشد و یا این که گفتن به او موجب مفسده ای مهم تر می شود و ... که در این صورت با توجه به روایات معصومان (ع) باید برای او استغفار نمود و این کفاره غیبت او است. در این باره به دو روایت اشاره می کنیم:
🌹🌹امام صادق (ع) می فرماید از پیامبر (ص) پرسیده شد: کفاره غیبت چیست؟
حضرت فرمود: هر وقت یادت آمد، برای او از خداوند طلب آمرزش کن. امام صادق (ع) در روایت دیگر می فرماید: اگر غیبت کردى و خبرش به غیبت شده رسید، پس راهى نمی ماند جز حلالیت خواستن از او، امّا اگر خبرش به او نرسیده، از خداوند برایش طلب آمرزش کن.
📚مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج۷۲، ص۲۴۱
روز قیامت اگر بپرسند چه آورده ای...؟
#مادر:"جوانم را..."
#شهید:"دل سوخته ی مادرم را..."
#نخل_ها_ایستاده_میمیرند
🌹🍃🌹🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💔یا صاحب الزمان علیه السلام
سخنران شهید کافی