🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای تبریز بر این باور بودهاند که:
چشم گوسفند قربانی شفا بخش است و آن را خشک کرده و نگه میداشتند.🙃
🔴 قدیمیای خراسان بر این باور بودهاند که:
چشم راست گوسفند قربانی برای دفع چشم زخم و دفع بلای ناگهانی موثر و مفید است.☺️
🔴 قدیمیای ایزدخواست بر این باور بودهاند که:
چشم گوسفند قربانی را به بچه آویزان میکنند برای دفع چشم زخم😉
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃صبحی دیگر رسید🌸☺️
و من در انتظار تو چشم میگشایم
و دلم لبریز است⚡️
از دیدن خورشید جانم تا جان ببخشد و ذوب کند یخهای کسالت و اندوه را
تو با چشمانت زندگی و شادی را برایم به ارمغان میآوری🌟🌺🌟🌺🌟
ساده میآیی و پرشکوه
و چه میدانی از غوغا و بلوایی که بپا میکنی در درونم 💗
چشانم سخت تو را میجویند ای جاری زلال
ای تابیده بر دلت مهر🍁🍁
و من باز هم از دستانت شکوفه مهربانی میچینم امروز🌸🌸
برای همه پدر و مادرها
یه صبح بخیر جانانه😊
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
برق چشمهای بچگیمان در آینه زندگی هنوز هم بهوجد آورنده است 😁
👌به این نکته دقت کردی که پدر و مادرهای ما از اخلاقهای نجیبانه ما زیاد تعریف میکنند.😉
ولی ما فکر میکنیم خیلی سرخوشی و کنجکاوی داشتیم و تقریبا هر کاری دلمون خواسته کردیم😂😛
دو حالت داره، یا خیلی با ظرافت و تروتمیز شیطنتها رو انجام دادیم و رو نکردیم!!😳
و یا در ابهامی نه چندان اشتباه سرکاریم و هنوز هم دارن تربیتمون میکنند!!😩
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
11.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👀کارتون به یادماندنی بابا لنگ دراز 🕺
👒جودی آبوت 👩🦰
دختر سرزنده و باهوشی که در یک پرورشگاه بزرگ میشود اما با پشتیبانی مالی حامی ناشناس خود به مدرسه خصوصی راه مییابد. جودی که حامی خود را نمیشناسد و فقط در یک نگاه از پشت سر دیده است، او را « بابا لنگ دراز » مینامد و اغلب درباره زندگی و فعالیتهایش به او نامه مینویسد.جودی به سختی تلاش میکند تا فاصله فرهنگی خود با جامعه پیرامونش را که ناشی از بزرگ شدن در انزوای پرورشگاه است، جبران کند. در پایان «بابا لنگ دراز» خود را معرفی میکند.
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙خوانش کتاب دکل
#قسمت_سیام
بچهها اینجا لازم میدانم به بخش مهمی از تاریخ ایران اشاره کنم که خیلی دردناک است و واقعاً با شنیدن این قسمت از تاریخ کشورمان میفهمیم که مردم ایران به اندازه سرسوزن و به اندازه ی پشیزی برای حاکمان کشور ارزش نداشتند بین شما چه کسی فیلم «یتیم خانه ی ایران را دیده؟
سه- چهار نفر دست بلند کردند گفتم حتماً این فیلم را ببینید! کتاب قحطی بزرگ نوشتهی دکتر مجد را اگر توانستید بخوانید. شاید باورتان نشود که در برهه ای از تاریخ بین سالهای ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ شمسی، بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشورمان از بین رفت؛ آن هم به خاطر بی کفایتی و وابستگی شدید حاکمان ما به بیگانه و به خاطر حفظ منافع خارجیها. حدود ۹ میلیون نفر از جمعیت ایران از دنیا رفتند. در واقع، هلوکاست واقعی این است. اسناد این قتل عام همچنان در ردیف اسناد طبقه بندی شده و سری انگلیس قرار دارد و این کشور خبیث هنوز هم از انتشار این اسناد ممانعت میکند در جنگ جهانی اوّل یعنی در زمان احمدشاه قاجار، با این که ایران بیطرفی خودش را اعلام کرده بود نیروهای انگلیس و روس وارد کشور شدند.
آه بلندی کشیدم کمی مکث کردم و گفتم ببینید وابستگی وادادگی و عدم استقلال ما چقدر زیاد بود که به راحتی با اینکه اعلام بی طرفی کرده بودیم، نیروهای نظامی کشورهای بیگانه وارد کشور ما میشدند. روس و انگلیس علیه آلمان و کشورهای متحد با آلمان در جنگ بودند. انگلیس از ترس این که در ایران کودتای آلمانی رخ ندهد تا پشت دروازه های پایتخت جلو آمد. روسها نیز از آذربایجان وارد کشور شدند شمال در دست روس و جنوب هم در اشغال نیروهای انگلیس بود.
- با شروع انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه نیروهای روس از ایران خارج شدند و انگلیس به بهانه خطر آلمانها و عثمانیها جای نیروهای روس را پر کرد و ایران را کاملاً تحت اشغال خود در آوردند. اقتصاد ایران نیز به دلایل زیادی از جمله منفعت طلبی و دخالت بیگانگان و بی لیاقتی و فساد دولتمردان دچار بحران شده بود قحطی بزرگی بر کشور حاکم شد. کودکان و زنان و سالمندان هر روز به کام مرگ کشیده میشدند. نیروهای انگلیس تمام تولیدات کشاورزی و گندم را برای نظامیان خود خریداری و احتکار کردند. جالب این است که ارتش بریتانیا یا همان انگلیس، مانع واردات مواد غذایی از بین النهرین و هند به ایران شد سربازان انگلیسی به دلیل عدم رعایت بهداشت باعث شیوع بیماریهایی مثل آنفولانزا و وبا در ایران شدند. مرگ و میر در ایران فراوان شد. اجساد گرسنگان در گوشه و کنار کوچه و بازار هیزموار بر روی هم انباشته شده بودند کفن و دفن آنها میسر نبود. قیمت گندم از خرواری ۴ تومان به ۴۰۰ تومان رسیده بود و محتکران حاضر به فروش گندم و جو نمیشدند مردم به خوردن علف و گیاه مردار سگ و گربه و موش روی آورده بودند. البته انگلیس خبیث از این مرگ ومیر، خوشحال بود چرا که آن را وسیله ای برای سلطه بر ایران میدانست. حتی شاه مملکت یعنی احمدشاه و اطرافیانش در احتکار مایحتاج مردم مشارکت داشتند و حاضر به توزیع گندمهای انبار شده نبودند و دزد سر گردنه شده بودند و میگفتند ما گندم را به نرخ روز میفروشیم؛ یعنی دولت به جای کمک به مردم و نجات مردم از مرگ دنبال منفعت و ثروت اندوزی خودش بود و در این اوضاع اسفناک، تقریباً ۹ میلیون نفر در طول دو- سه
سال جان خود را از دست دادند.
- خب، این حاکمان ،فاسد منفعت طلب و دنیاپرست فقط و فقط به خاطر خودخواهی و دنیای کثیف خودشان جان ۹ میلیون زن و بچه ی بیگناه را گرفتند آیا میشود به این آدمها اعتماد کرد و سرنوشت کشور را به آنها سپرد؟
یکی پرسید ببخشید مگه آنها مسلمان نبودند؟ گفتم ببینید دوستان بعضی چیزها ارتباطی به اسلام و دین ندارد و فقط انسانی است یعنی حتی یک کافر هم اگر انسانیت داشته باشد آن را رعایت میکند مثل کمک به همنوع اکثر آدمها اینطور هستند که اگر جلوی چشمشان یک بچه ی کوچک زمین بخورد و دهان یا صورتش زخمی شود فوری میروند دستش را میگیرند و او را از زمین بلند میکنند و دلجویی میکنند اما فکرش را بکنید میلیونها زن و بچه جلوی چشمشان جان بدهند و آنها حاضر نشوند گندمی که احتکار کرده اند را به آنها بدهند. واقعاً شرم آور است. آدم چقدر باید پست شده باشد که به اینجا برسد؟
ادامه دارد...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
47.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 بل و سباستیان
#قسمت_بیستوهشتم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
دكور خونههای زمان ما😍
ساده بود، اما...
👌پشتمون به دیوارهای پر خاطره محکم بود.
خیلیهامون توی خونههای پدربزرگ و مادربزرگها قد کشیدیم .👶👧
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای گیلان بر این باور بودهاند که :
داشتن خروس سفید در خانه باعث دفع چشم زخم میشود.🐓👀
🔴 قدیمیای دزفول و بختیاری بر این باور بودهاند:
اگر آدم چشم شوری به مهمانی بیاید، پس از رفتن وی، جایی را که نشسته بوده با سوزن چندبار سوزن میزنند.🪡🪡🪡😉
🔴 قدیمیای شهرهایی از ایران بر این باور بودهاند که:
جای قدمهای کسی که قدرت چشم زخم داشته باشد، با کارد میبریدند یا بر روی آن با کارد خط میکشیدند. یا آنکه انگشت به خاک ته کفش تعریف کننده زده، روی ناف خود میکشیدند. یا اسفند دود میکردند و سیاهی آن را به پیشانی کسی که فکر میکنند چشم خورده میمالیدند.⛸😉
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌کاش میشد بعضی از خاطرات رو در پخش مجدد زد و با اونها بارها و بارها زندگي کرد.😌
🍏 هر صبح تکرار زندگی در قابهای جدید هست که میشه گاهی با پازل اون بازی کرد و جوری ساختش که دلت میخواد.😉
🌸صبحتون پر طراوت🌸
🌸حال دلتون خوب🌸
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
18.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لذت دیدن بعضی از صحنههای سریالهای قدیمی و شنیدن بعضی دیالوگها واقعا لذت بخش هست 😂
👌بعضی از شخصیتهای تلوزیونی بیشتر از آدمهای واقعی در زندگی ما نقش داشتند.
📻کانال قدیما(نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
دومینوی زمان ما😍
واقعاجذاب بود و زیبا
با دلخوشی بازی میکردیم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_سیویکم
همه ی اینها را به این جهت گفتم که این سؤال را بپرسم که در چنین فضایی که پادشاهان ما از یک طرف کاملاً مستبد، واداده و وابسته ی شدید به خارجیها بودند و از طرفی نیز حیوان صفت بودند آیا مردم میتوانستند نقشی در انتخاب سرنوشت مملکت خود داشته باشند؟
- نه
- درست گفتید؛ مسلّماً .نه در نگاه سلاطین قاجار و پهلوی، مردم اصلاً جایگاهی نداشتند محمدرضا شاه میگفت این مردم قادر به انجام هیچ چیز نیستند، مثل گوسفند میمانند.
حمید بلافاصله گفت: حاج آقا دیگر دارد به غیرتم برمی خورد. گفتم آقا !حمید اگر به غیرتت برنخورد باید به خودت شک کنی. هر انسانی هر دین و آئینی که داشته باشد اگر برای مملکتش چنین اتفاقاتی بیفتد، رگ غیرتش ورم میکند و خونش به جوش می آید. در چنان فضایی چیزی به اسم «ما میتوانیم اصلاً وجود نداشت. «ما میتوانیم» کیلویی چند بود؟ عقب ماندهی عقب مانده بودیم کاری بر سر اقتدار و عزت مردم این مملکت آورده بودند که انگار یک عقب مانده ذهنی بودیم. شرایط سخت محقرانهای داشتیم قبلاً هم اشاره کردم ما پزشک و دکتر عمومی از پاکستان، هند و بنگلادش وارد کشور میکردیم بنده، خود به یاد دارم که اوایل انقلاب توی شهرمان دکتر عمومی که میرفتیم هندی بود. وقتی کشور، پیشرفت علمی نکند و قوی نشود نتیجه اش میشود عقب ماندگی از همه لحاظ اما الآن ما در مقایسه با گذشته پیشرفت غیرقابل باوری کرده ایم. مثلاً در پزشکی و در برخی رشته ها و موضوعات علمی رتبه ی جهانی داریم که همهی مواردش را خواهم گفت.
یکی از بچه ها با عصبانیت گفت حاج آقا پس آنها چه غلطی میکردند توی این مملکت؟ گفتم غلط که زیاد میکردند حالا بگذارید کم کم همه را خواهم گفت مثلاً یکی از غلطهایشان این بود که در دوران پهلوی حتی یک اختراع برای کشور ما ثبت نشده الآن به برکت انقلاب و میدان دادن به جوانها، هزاران اختراع ثبت شده است. آن زمان در المپیادهای جهانی حتی یک ایرانی مدال نگرفته است قبلاً عرض کردم که ما در صنعت فقط هنرمان مونتاژ بود. خب، همه ی این موارد مصادیق تحقیر و ذلّت ما بود.
- یادمان نرود که ما داریم شناختی صحیح و درست از گذشتهی انقلاب پیدا میکنیم یکی دیگر از ابعاد سیاه تاریخ مملکت ما این بود که پادشاهان و سلاطین این مرز و بوم بسیار فاسد و اشرافی بودند. هم فساد اخلاقی داشتند هم فساد مالي يقيناً مسئولی که هرزگی میکند و دنبال عیش و نوش خودش است کاری به مردم ندارد و حاضر است روی سر مردم پا بگذارد و آنها را زیر چکمهی خود له کند تا به منفعت و کیف و حالش برسد چنین مسئولی نگاهش به مردم، نگاه ارباب و رعیت است؛ به خلاف حاکم دینی و یا مسئولی که در جامعه اسلامی، متعهد و باتقواست. چنین فردی خودش را خادم و نوکر مردم میداند. یکی از بچه انقلابیهای جلسهی اوّل گفت: آقا اجازه! شهید دکتر بهشتی یک جمله ای دارند که خیلی پر معناست من آن را روی دیوار دیدم
و از حفظ شدم. گفتم: همان شیفتگان و تشنگان؟
سرش را به نشانه تأیید تکان داد و گفت حاج آقا! شهید بهشتی میگفت: «ما شیفتگان ،خدمتیم، نه تشنگان قدرت.
من هم گفتم امام خمینی هم میفرمودند اگر به من خدمتگزار
بگویید، بهتر از آن است که رهبر بگویید. یکی از بچه ها گفت: آقا بقیه را بگویید.
گفتم من فقط چند نمونه از مصادیق فساد اخلاقی و مالی دوران پهلوی را ذکر میکنم تا روشن شود که چه کسانی بر مملکت ما حکومت میکردند. شاه این مملکت در برهه ای که مردم حتی به خاطر عدم دسترسی به پزشک عمومی جان خود را از دست میدادند برای دندان درد خودش از سوئیس، دندان پزشک میآورد این یعنی عین خودخواهی و بی اهمیت بودن وضعیت مردم اگر مردم برای یک حاکم مهم باشند، او برای آنها نیز زمینه ی دسترسی به پزشک را فراهم میکند درست مثل این است که یک مادر یا پدر که ادعای فرزند دوستی دارند آن قدر خودخواه باشند که سفرهای که بچه ها نان خشک هم ندارند جلوی خودشان چلوکباب بگذارند و شروع کنند به خوردن و یک لقمه هم به آنها ندهند. نتیجه ی این رفتارها سلب اعتماد مردم از مسئولین است و خشم مردم را زیاد میکند. بسیاری از مردم با همین رفتارهای ارباب گونه دل شکسته میشوند و این خود، مصداق ظلم است.
بسیاری از مردم ما در آن دوره سوء تغذیه داشتند، ولی شاه مملکت، استخر شیر داشت تا چروک بدنش را از بین ببرد. آن روزگاران مردم روستاهای این کشور برای حمل مریضهای خود از تابوت استفاده
میکردند ولی خیاط فرح دستور میداد برای خرید یک روبان قرمز برای دوخت لباسش یک هواپیمای دربست برود از پاریس روبان بخرد و بیاید، در حالی که همان روبان در تهران پیدا میشد.
ادامه دارد...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110