کنار بخاری هیزمی با چای دم کشیده و نان تازه از تنور آمده 🌸
نوش جان، انگار همین دیروز بود. مزه یک مشت قند خودنها هنوز در دهانمان طلب چای میکند.☺️
اون چوبهای کنار دیوار کلاس کار بود برای خراب نشدن گچ دیوار، به ظرافت دیوار کاری نداشته باش، میخواستن داغ نشه کَنده بشه😂
البته الان شدن پارکت زیر پا خبری هم از اون زیلوهای پشمی و گرم نیست.😌
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
14.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برنامه کودک "جزیرهی ناشناخته"
"سرنتیپیتی"
برنامهی کودکی با تخیلات و فانتزیهای ذهنی که اون موقع خیلی جدید بود.😉
میدونی شاید فانتزی ذهن شما هم مثل من این بود که یکی از این سرنتیپیتیها داشته باشم، 😂
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_هفدهم
خب حالا این قسمت بحث را بیشتر دقت کنید؛ بیاییم همین قضیه را برای انقلاب ایران تصوّر کنیم باید چند نکته پیرامون هدف انقلاب روشن شود؛ اوّلاً باید ببینیم انقلاب ما باید چند مرحله را طی کند تا به قله ی اصلی، یعنی تمدن نوین اسلامی برسد؟ ثانیاً باید ببینیم در حال حاضر، انقلاب ما در کدام مرحله و کدام قسمت از این مسیر قرار دارد؟ ثالثاً باید ببینیم با توجه به گذشت زمانی که از اول انقلاب داشتیم یعنی حدود چهل سال، آیا با این میزان از پیشروی که در این مسیر داشته ایم انقلاب، نمرهی قبولی میگیرد یا خیر؟ پس ابتدا باید مشخص شود انقلاب ما چند مرحله را باید طی کند تا قله رفیع آرمان و هدفش را فتح کند؟
- بچه ها خوب دقت کنید که این مراحل و گامهایی که به شما عرض میکنم، درست مثل مراحل ساخت شهرکی است که مثال زدم؛ یعنی مراحل آن كاملاً عقلی و منطقی است و سیر طبیعی انقلاب برای رسیدن به هدفش یعنی تمدن اسلامی طبق نظر کارشناسان و عقلای جامعه و جامعه شناسان همین مراحلی است که خواهم گفت:
اولین مرحله برای رسیدن به نقطه مطلوب یعنی تمدن اسلامی، مرحلهی ایجاد انقلاب است یعنی همان اتفاق سال ۵۷ که یک انفجار علیه نظام طاغوت بود این همان مرحله ای است که یکی از دوستان شما گفت: «باید غاصبان زمین خود را بیرون کنیم تا بتوانیم برای ساخت شهرک اقدام های بعدی را انجام دهیم.
- بچه ها درباره ی این مرحله و اصل انقلاب و قیام مردم ایران در آینده مفصلاً حرف خواهم زد اما فعلاً در همین حد از بنده قبول کنید که اولین مرحله برای رسیدن به تمدن اسلامی برداشتن مانع بزرگ، یعنی نظام طاغوت در مملکت ما بود که اهدافش از بن و اساس با اهداف ما زاویه داشت.
اما مرحله دوم بعد از ایجاد انقلاب مرحلهای است که باید یک هندسه کلی از نظام اسلامی طراحی کنیم این همان نقشه ی مهندسی است که برای ساخت شهرک لازم داشتیم به این مرحله میگویند تشکیل نظام اسلامی منتها این نظام جدید و این طرح مهندسی باید بر اساس اهداف آرمانها و ارزشهای اسلامی تهیه شود آرمانها و ارزشهایی همچون آزادی عزّت، استقلال، معنویت و غیره که تجلّی و بروز این نظام اسلامی را در قانون اساسی مشاهده میکنیم یعنی نقشه ی کلّی نظام و زیر مجموعههای آن در قانون اساسی ما طراحی شده است. منتها عرض کردم که حتماً باید این نظام و نقشه بر اساس مبانی دینی و قرآنی پایه ریزی شود. خب این هم مرحله ی دوم.
اما مرحله ی سوم مرحله ای است که باید ارزشها و آرمانهایی که در مرحلهی قبل یعنی در مرحله ی نظام اسلامی تعریف شده بود، توسط یک دستگاه مجری و مدیریتی تحقق پیدا کند و به معنای ساده باید این نقشه روی زمین توسط معمار و بنا و کارفرما پیاده شود به این مرحله میگویند مرحلهی تشکیل دولت اسلامی. البته منظور از دولت در اینجا هیئت دولت و وزرا نیستند، بلکه منظور، مجموعه ی مسئولین کشور هستند پس ما به یک سیستم مدیریتی نیاز داریم تا نظام اسلامی و نقشه و هندسه ی کلّی نظام را در جامعه اجرا و پیاده کند.
اما مرحله چهارم این است که با اجرای درست قانون توسط سیستم مدیریتی کشور و مدیریت سالم اسلامی آرمانها و ارزشهای اسلامی در سطح جامعه و بین مردم گسترش پیدا کند که نتیجه اش میشود جامعهی اسلامی.
- پس بچه ها مرحله ی چهارم چیست؟ مرحله ی چهارم تشکیل جامعه ی اسلامی است در مثالی که زدیم اگر مهندس یا معمار و کارفرما که سیستم مدیریتی برای ساخت شهرک به حساب میآیند درست کار کنند و بر طبق نقشهی مهندسی کار را پیش ببرند، بعد از مدتی شما اسکلت شهرک و جاده کشیهای آن را از دور میبینید و میتوانید بگویید که شهرک دارد ساخته میشود این هم از مرحله.ی چهارم که تشکیل جامعه اسلامی بود.
و اما مرحلهی پنجم و آخرین مرحله، تشکیل تمدن اسلامی است. یعنی اگر جامعهی ما در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اسلامی شد و زندگی مردم ما رنگ و بوی اسلامی گرفت و سبک زندگی آنها دینی و اسلامی گشت در این صورت، زمینه برای ایجاد تمدن نوین اسلامی هم به وجود خواهد آمد.
- خب بنده مایلم تا اینجای بحث را روی تخته ثبت کنم شما زحمت بکشید و بنویسید.
مطلب سیزدهم: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید پنج مرحله طی شود؛ اوّل ایجاد انقلاب دوّم تشکیل نظام اسلامی سوم تشکیل دولت اسلامی، چهارم تشکیل جامعهی اسلامی و پنجم تشکیل تمدن اسلامی.
همین طور که با هر دو دستم دو طرف ماژیک را گرفته بودم و آن را
میچرخاندم نگاهی به حمید کردم و گفتم خب آقا حمید گل نکته ای که این جا لازم است عرض کنم این است که ما اکنون در مرحلهی سوم، یعنی مرحله ی تشکیل دولت اسلامی هستیم. بعد رو به بچهها گفتم اینکه آقا حمید ما میگوید تو کتم نمیره که بگیم ما اسلامی هستیم از یک لحاظ درست است. چرا که جامعه ی ما الحق و الانصاف، هنوز کاملاً اسلامی نیست ...
ادامه دارد ...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
50.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 بل و سباستیان
#قسمت_پانزدهم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای لرستان و ایلام بر این باور بودهاند که:
دیگ سیاه مسی را نباید بین دو نفر بگذارند، چون بد یمن است.😉
🔴 قدیمیای خراسان بر این باور بودهاند که:
کف روی دیگ را نباید پشت اجاق ریخت، کار مرد خانه عقب میرود. باید با کفگیر برداشت و جلو ریخت تا کار مرد پیش برود و رونق بگیرد.☺️
🔴 قدیمیای سروستان استان فارس بر این باور بودهاند که:
نباید از میان دوتا آدم، چیز سیاهی مثل دیگ عبور داد، میانشان کدورت میافتد.🙁
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌صبح است و هوا
هــوای لطف است و صفا!
صبح است و نوا
نـوای مهر است و وفا!
صبح است و دلا
هرآنچه می خواهی هست؛
بر سفرۀ گستردۀ الطافِ خدا💗
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی ها واقعا ساده بود و البته هرچیزی معنی واقعی خودشو داشت.🌾
مزههای زندگی کاملا طبیعی بود🧂
ماست واقعا ماست بود و شیر واقعا طعم شیر داشت.🥛🍯
برای داشتن بعضی چیزها حتی آرزو هم نمیکردیم تا نکنه در ذهنمون رنج پدر و مادرمون بینیم تا چه برسه به اینکه با زبان یا رفتار نشون بدیم.👌
نهایت خواستمون در گفتن این جمله بود که بچه همسایه فلان چیزو داره .
آفرین به صداقتها، سادگیها و مهربونیهاتون .🙏
ان شاءالله اینها همیشه جزء سرمایههاتون بمونه و نگاه خدارو براتون بخره. 🤲
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
23.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاهکار استاد محمد رضا سرشار در برنامه خندوانه 😉
قصهگویی زیبای ایشان را این هفته در این برنامه با صدای نوستالژی خودشان بشنوید و ببینید😁
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_هجدهم
... چون هنوز رفتار و منش کارگزاران مدیران و مسئولین ما صددرصد با ارزشهای اسلامی و قرآنی انطباق کامل ندارد.
یکی از بچه ها که میزش نزدیک من بود با حالت اعتراض گفت: حاج آقا، مردم خودشان باید رعایت کنند و جامعه را اسلامی کنند. چه ربطی به مسئولین دارد؟
سرم را به سمتش چرخاندم یک گام به طرف میزش برداشتم و گفتم: آفرین! به نکتهی خوبی اشاره کردی بله درست است. مردم باید خیلی از مسائل را بدون این که نگاهشان به مدیران و کارگزاران باشد، خودشان مراعات کنند؛ مثل نماز خواندن و روزه گرفتن که ربطی به مسئولین کشور ندارد و اگر بدانم که تکلیف من خواندن نماز است باید نمازم را ادا کنم، حتی اگر حاکمان و مسئولین کشورم مسلمان نباشند. اما بچهها اینجا یک نکته ی بسیار دقیق و ظریف است که نباید از آن غافل شویم. ببینید عزیزان، وقتی ما میگوییم دولت ما، یعنی مسئولین ما باید اسلامی باشند، دو رکن اساسی را باید برایش در نظر بگیریم؛ یکی اینکه تفکر، اخلاق و رفتار و منش کارگزاران باید با ارزشهای اسلامی منطبق باشد که توضیح خواهم داد و رکن بعدی این است که علاوه بر ویژگیهای کارگزاران، روشها و ساختارهای ادارهی کشور نیز باید اسلامی باشد.
یک مثال ساده میزنم تا برایتان خوب جا بیفتد؛ مدرسه ای را که مدیر، ناظم معلم و معاون پرورشی دارد تصور کنید اگر این مدرسه بخواهد اسلامی باشد باید دو رکن داشته باشد؛ یکی این که مدیر و بقیهی مسئولین و معلمان باید مسلمان واقعی باشند؛ رفتار و منش آنها باید اسلامی باشد؛ یعنی دیندار و اخلاق مدار باشند؛ مثلاً اهل نماز و واجبات شرعی باشند؛ علنی جلوی دانش آموز گناه نکنند؛ خوش برخورد و مهربان و دلسوز باشند؛ ساده زیست، اهل گذشت و خوش زبان باشند؛ به دانش آموز احترام بگذارند و او را تکریم کنند ،خب تصوّر کنید اگر همه ی مسئولین مدرسه اینگونه باشند یقیناً فضا و جوی که از دینداری و اخلاق اسلامی آنها در مدرسه ایجاد میشود تأثیر زیادی در تدیّن و رفتار اسلامی دانش آموزان خواهد داشت بنده به عنوان مبلغ دینی در مدرسههای زیادی رفت و آمد دارم با چشم خودم دارم میبینم وقتی کادر یک مدرسه در این قضیه ای که گفتم یک دستتر و هماهنگ تر باشند، دانش آموزان آن مدرسه نیز یک سروگردن نسبت به بچههای مدارس دیگر از لحاظ ادب و دینداری جلوتر هستند و این به طور واضح در رفتار و ظاهر آنها مشهود
است.
حالا برعکس اگر فرض کنید کادر مدرسه از مدیر گرفته تا خدمتکار، همگی نسبت به دین و اخلاق اسلامی و احکام شرعی مقید نباشند، خب به ضرس قاطع دانش آموزان این مدرسه در این فضا، رشد دینی و اخلاقی نخواهند داشت؛ درست مثل این میماند که شما وقتی در فضای یک هیئت مذهبی و اهل مسجد قرار میگیرید و با اتوبوس راهی زیارت کربلا می شوید، اصل این فضا و شرایط روحیهی شما را متناسب با همان جو، تغییر میدهد این یک قانون است که روحیه و حال، در تصمیم گیری ها، رفتارها و عکسالعملهای ما مؤثر است مثلاً اگر شما در هیئت عزاداری برای امام حسین عالم سینه زدید، اشک ریختید دعا کردید حال و روحیهی خوبی پیدا خواهید کرد. حال اگر موقع بیرون آمدن از هیئت، مادرتان به شما زنگ بزند و بگوید در مسیر برگشت نان بخرید، تقریباً بدون گارد و با پذیرفتن حرف مادرتان می روید توی صف نانوایی و اگر هم یک ربع، بیست دقیقه معطل میشوید ولی باز نان را بدون ناراحتی و غر زدن میخرید و میآیید منزل. امّا اگر شما توی کوچه با بعضی از دوستانتان دعوا کرده باشید و اعصابتان خُرد باشد و همان لحظه که اعصابتان خط خطی است مادرتان زنگ بزند و بخواهد شما از سر راهتان نان بخرید، شما به خاطر حال و روحیه ای که دارید دل و دماغ نان خریدن ندارید. حالا ممکن است بروید نان را هم بخرید اما ممکن است پشت گوشی هی چک و چانه بزنید بگویید: مامان میشود الان نخرم؟ حال ندارم بالاخره یک جوری میخواهید از زیرش در بروید و حتی ممکن است به خاطر هیجان و عصبانیتی که دارید، ناخودآگاه به مادرتان بی احترامی کنید پس ببینید بچه ها، حال و روحیه واقعاً در رفتار و عکس العمل ما نقش دارد.
- خب برگردیم به مثال خودمان آن مدرسه ای که مسئولینش با دینداری و اخلاق دارند مدرسه را اداره میکنند و معلمهایی دارد که با اخلاقشان باعث ایجاد حال خوش و روحیهی خوب در دانش آموز می شوند به طور قطع چنین دانش آموزی در این فضا آرامش و نشاط بیشتری دارد و همین باعث میشود تا رفتارهای دانشآموزان در جهت دینداری و اخلاق مداری شکل بگیرد درست مثل فضای داخل خانه؛ اگر والدین در خانه، متدیّن و نمازخوان باشند معمولاً فرزند نیز نمازخوان میشود. پس فضایی که در آن مردم دارند زندگی میکنند مثل هواست. اگر هوا تمیز و سالم باشد راحت نفس میکشیم و اگر آلوده باشد نفس کشیدن سخت می شود.
ادامه دارد...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
49.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 بل و سباستیان
#قسمت_شانزدهم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای شهرضا استان اصفهان بر این باور بودهاند که:
اگر هنگام صحبت راجع به یک متوفّی، فرد عطسه کند، او باید انگشت سبابهی خود را گاز گرفته و به پشت گردنش بزند، وگرنه اتفاق بدی برایش میافتد.🙃
🔴 قدیمیای مشهد بر این باور بودهاند که:
اگر کسی ناخودآگاه از کسی صحبت کند، گویند صاحب آن اسم دارد در مورد این مرد صحبت میکند یا به فکر اوست.😉
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
11.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام صبحت بخیر😊
این کلیپ، نوستالژیِ غذایی نداره😜
اما میتونه نوستالژی طبیعتگردی بچگیهامون باشه😁
الهی سفره روزیتون همیشه پر نعمت 🤲
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110