✨﷽✨
🔴چگونه گناه نکنم
✍شهید مطهری :اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان میشود.
امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: النَّفْسُ انْ لَمْ تَشْغَلْهُ شَغَلَک؛ یعنی اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول میکند. یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمی شود، مثل یک جماد است. این انگشتر را که من به انگشتم می کنم، اگر روی طاقچه ای یا در جعبه ای بگذارم طوری نمی شود.
ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید و الّا اگر شما به او کار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش می خواهد وادار می کند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز می شود؛ در رختخواب فکر می کند، در بازار فکر می کند، همین طور خیال خیال خیال، و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه می کشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار و شغل، او را به سوی خود می کشد و جذب می کند.
📚تعلیم و تربیت در اسلام، ص278
🆔@ghadir_ch
ویژگی های #دوران_نوجوانی (قسمت ۹)
14-نیاز عاطفی_ارتباط با جنس مخالف
یکی از نیازهای نوجوانان محبت و توجه از طرف والدین است که اگر تامین نشود این نیاز عاطفی را در محبت به دیگران تامین خواهند کرد.
پایان
🆔@ghadir_ch
#مهارت_اردو_داری
🔻خصوصیات منحصر به فرد اردو
1⃣بهترین مکان و زمان برای شناخت نقات ضعف و قوت اعضاست.
2⃣بهترین برنامه برای آموزش آداب اجتماعی و تعاملات جمعی است.
3⃣بهترین مکان برای ایجاد و تقویت دوستی ها و صمیمیت ها.
4⃣بهترین روش برای آموزش آموزه های دینی و پرورش خلقیات اسلامی است.
5⃣بهترین مکان برای شروع و هدایت فعالیت های جمعی و یا نتیجه گرفتن از آنها
6⃣بهترین زمان برای تذکر و تدبر و شروع مشاورات فردی
7⃣بهترین روش برای تقویت روحیه نظم پذیری و ایجاد فرصت برای قبول مسئولیت
8⃣و به طور کلی بهترین بستر برای آموزش سبک زندگی اسلامی است.
🆔@ghadir_ch
#مهارتهای_سرگروه
ادامه.....
مهارت سخنوری در گروه های تربیتی
از این رو، آنچه در این بخش از نظر شما میگذرد، نکاتی است که هم به شیوههای ایراد سخن در حلقههای تربیتی مربوط میشود، هم به کیفیّت تنظیم مطلب و هم تمرینهای عملی و کسب مهارتهای تجربی؛ به علاوه، از آن جا که معیار فهم و دانش هر کس از روی سخن و کیفیّت بیان او ارزیابی میشود، سزاوار است که «آداب سخن گفتنِ» نیک و شایسته را بیاموزیم. به قول سعدی:
تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد
و این ترجمهی کلام امام علی علیه السلام است که:«المرءُ مخبوءٌ تحتَ لِسانِه»
ماهیّت سخنوری
سخنوری، صرف سخن گفتن در یک جمع نیست، بلکه «برانگیختن» افراد است؛ چه نسبت به انجام یک کار، چه نسبت به باز داشتن از یک عمل. از این رو، در سخنوری چنان باید سخن گفت که مستمعان برانگیخته شوند و دارای انگیزهی «عمل» یا «ترک عمل» شوند. به همین دلیل است که سخنوری یک «هنر» است و ویژگیهای خاصّی را میطلبد. مثلاً، باید چنان سخن گفت که شنوندگان، برای جهاد، انفاق، کار، تحصیل، خدمتگزاری و ایثار برانگیخته شوند، یا از اموری همچون گناه، تنبلی، ترس و عقب نشینی، دنیاگرایی و حرص، تکبّر و خودبرتربینی، و ... دست بکشند. این در سایهی تأثیر پذیری روحی شنوندگان و تأثیر گذاری نیرومند گوینده در دل و جان شنونده است و «هزار نکتهی باریکتر ز مو این جاست.»
برانگیختهها، یا بر اساس «مهر» و «محبّت»است، یا بر پایهی «کین» و «نفرت»؛ یعنی، یا باید در دل طرف، شادی، عشق، امید و مهربانی آفرید، تا تحریک به عمل شود، یا باید سردی، افسردگی و ناخوشایندی پدید آورد، تا ترک کند.
آنچه در این مسأله به «گوینده» کمک میکند، عبارتست از:
ـ عامل درونی شورانگیزی .
ـ روش تدریجی در برانگیختن مخاطب .
ـ موقع شناسی زمانی و مکانی .
ـ نکته سنجی و دقّت در ویژگیهای شنوندگان .
ـ تناسب میزان انگیزش با موضوع .
ـ طبیعی بودن شورانگیزی، و تصنّعی نبودن آن
🆔@ghadir_ch
🔹تربیت پذیری نوجوان 🔹
🌹امیر المؤمنین علیه السلام در نامه ای که به فرزندشان امام مجتبی علیه السلام نوشته اند، در این باره میفرمایند:
و إنما قلب الحدث کالأرض الخالیة ما القی فیها من شئ قبلته فبادرتک بالأدب قبل أن یقسو قلبک ویشتغل لبک؛
👈بی تردید قلب نوجوان همچون زمین کاشته نشده آماده پذیرش هر بذری است که در آن پاشیده شود. پس در تربیت تو شتاب کردم، پیش از آن که دل تو سخت شود و عقل تو به چیز دیگری مشغول گردد.
✅یعنی قبل از این که بزرگ شوی و شکل بگیری و قلب تو قسی شود، از ابتدا روی تو کار کردم. مواظب تو بودم و ادب را به تو یاد دادم.
-----------------
📚نهج البلاغه،نامه ۳۱:وسائل الشیعة،ج ۲۱،ص۴۷۸؛بحارالانوار،ج ۱،ص۲۳۳.
🆔@ghadir_ch
✅ فلسفه و علت غيبت امام زمان(عج)
✍استاد قرائتی: اگر لامپی در یك خیابانی بزنند، افرادی بیایند این لامپ را بشکنند.لامپ دوم را بزنند، لامپ دوم را هم بشکنند.لامپ سوم را بزنند، لامپ سوم را هم بشکنن .اگر یازده لامپ بزنند و مردم نااهل بشکنند حکما عاقلی دیگر می گوید: لامپ دوازدهمین را وصل نکـن ایـن ها هنوز آدم نشده اند،لیاقت ندارند بگذار در تاریکی باشند.
یازده امام آمد و یازده چراغ هدایت را شهید کردند .چراغ دوازدهمیـن را دیگر خداوند وصل نکرد. مي گوید: هر وقت آمادگی اش را داشتید، شما هنوز متمدن نشده اید ...
🆔@ghadir_ch
➣
✍حاج اســماعیل دولابی:
وقـتی میخواهی از مـنزل خارج
شـوی اهـــلخانــه را خشـــنود
کن و بـــیرون بیا.
وقــتی هــم خواستی وارد خـانه
شوی بیـــرون در اســـتغفار کن
صلوات بفرست هرناراحتی داری
بـیرون بگـــذار و با روی خــوش
داخــل شـــو.
🆔@ghadir_ch
#تربیت_در_زندگی_متاهلی
به دنبال عشق رمانتیک و مداوم نباشید
ابتدای ازدواج دوران عشق رمانتیک است
اما گذر زمان این عشق را به تعهد و رابطه صمیمی تبدیل میکند
بسیاری از زوج های جوان وقتی به دوران صمیمانه زندگی میرسند، گمان میکنند عشق بین شان نیست در صورتی که صمیمانه ترین و متعهدانه ترین رابطه وجود دارد
🆔@ghadir_ch