🌸🌸🌿🌹🌹🌿🌸🌸
سوره بقره ــ آیه ۲۱۶
كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰٓ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰٓ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر شده، و حال آنكه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، وبسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما زیان دارد؛ وخدا [مصلحت شما را در همه امور] میداند و شما نمیدانید.
🌸🌸🌿🌹🌹🌿🌸🌸
🌸🌸🌿🌹🌹🌿🌸🌸
🌷(تفسیرآيه ٢١٦سوره البقره) -آيۀ گذشته عمدتاً در مورد انفاق اموال بود و در اين آيه سخن از انفاق جانها در راه خدا است و اين هر دو در ميدان فداكارى دوش به دوش يكديگر قرار دارند. مىفرمايد:
🌷«جنگ (با دشمن) بر شما مقرّر شده است در حالى كه از آن اكراه داريد» (كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ) . تعبير به «كُتِبَ» (نوشته شده) اشاره به حتمى بودن و قطعى بودن اين فرمان الهى است.
🌷براى انسانهاى معمولى يك امر طبيعى است كه جنگ ولو با دشمن و در راه خدا خوشايند نيست، زيرا در جنگ هم تلف اموال و هم نفوس و هم جراحتها و مشقّتها است. البتّه براى عاشقان شهادت در راه حقّ و كسانى كه در سطح بالايى از معرفت قرار دارند، جنگ با دشمنان حقّ شربت گوارايى است كه همچون تشنه كامان به دنبال آن مىروند و مسلّماً حساب آنها از حساب تودۀ مردم جدا است.
🌷 سپس به يك قانون كلّى و اصل اساسى كه حاكم بر قوانين تكوينى و تشريعى خداوند است اشاره مىكند، مىفرمايد: «چه بسا شما از چيزى اكراه داشته باشيد در حالى كه براى شما خير است و مايۀ سعادت و خوشبختى» (وَ عَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ) . به عكس كنارهگيرى از جنگ و عافيت طلبى ممكن است خوشايند شما نباشد در حالى كه واقعاً چنين نيست «چه بسا چيزى را دوست داشته باشيد و آن براى شما شرّ است» (وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ) .
🌷و در پايان مىفرمايد: «و خدا مىداند و شما نمىدانيد» (وَ اللّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ) . پروردگار جهان با اين لحن قاطع مىگويد كه افراد بشر نبايد تشخيص خودشان را در مسائل مربوط به سرنوشتشان حاكم سازند چرا كه علم آنها از هر نظر محدود و ناچيز است و معلوماتشان در برابر مجهولات همچون قطرهاى در برابر دريا است. آنها با توجّه به علم محدود خود نبايد در برابر احكام الهى روى در هم كشند. بايد بطور قطع بدانند كه خداوند اگر جهاد و روزه و حجّ را تشريع كرده همه به سود آنها است، توجّه به اين حقيقت روح انضباط و تسليم در برابر قوانين الهى را در انسان پرورش مىدهد، و درك و ديد او را از محيطهاى محدود فراتر مىبَرَد و به نامحدود يعنى علم بىپايان خدا پيوند مىدهد.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
🌸🌸🌿🌹🌹🌿🌸🌸
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💥جَانِبُوا الْکَذِبَ فَإِنَّهُ مُجَانِبٌ لِلاِْيمَانِ
🔴از دروغ برکنار باشيد، چرا که دروغ از ايمان برکنار است»
📚نهج البلاغه خطبه۸۶
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍رهبر انقلاب: انشاءاللَّه دولتی که براساس این انتخاب تشکیل میشود، خود را خادم اسلام و مردم و در صفِ اوّل مقابله با دشمنان بداند و این کشور و این ملت را یک قدمِ بلند به آرمانهای اسلامی - که مایه سعادت و خوشبختی مردم است - نزدیک کند. ۱۳۸۰/۳/۱۴
🆔eitaa.com/ghadir_ch
‼️حکم شرکت در انتخابات
🔷س 5497: آیا شرکت در #انتخابات_جمهوری_اسلامی ایران شرعا واجب و عدم شرکت، حرام است؟
✅ج: #شرکت_در_انتخابات جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است.
#احکام_انتخابات
#انتخابات
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌿 حاج اسماعیل دولابی(ره) :
از هر چيز تعريف کردند، بگو مال خداست و کار خداست نکند خدا را بپوشانی و آن را به خودت يا به ديگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگتر از اين نيست؛ اگر اين نکته را رعايت کني، از وادی امن سر در میآوری!
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀
🌹آرمانهای حکومت اسلامی در قرآن🌹
🌺حاکمیت دین واجرای قوانین الهی
الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ
ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﺗﻤﻜّﻦ ﺩﻫﻴﻢ ، ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺮﭘﺎ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ، ﻭ ﺯﻛﺎﺕ ﻣﻰ ﭘﺮﺩﺍﺯﻧﺪ ، ﻭ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﻭﺍ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺯﺷﺖ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ.(حج٤١)
🌺اقامه عدل و داد
يَا دَاوُودُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فِي الْأَرْضِ فَاحْكُم بَيْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ
ﺍﻱ ﺩﺍﻭﺩ ! ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ ; ﭘﺲ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﺑﻪ ﺣﻖ ﺩﺍﻭﺭﻱ ﻛﻦ.(ص٢٦)
🌺فراهم ساختن امنیت اجتماعی
وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا
ﻭ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺗﺮﺱ ﻭ ﺑﻴﻤﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﻛﻨﺪ.(نور٥٥)
🌺فراهم ساختن مقدمات بندگی خدا و نفی هر گونه اسارت
يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا
ﻓﻘﻂ ﻣﺮﺍ ﺑﭙﺮﺳﺘﻨﺪ [ ﻭ ] ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﺷﺮﻳﻚ ﻣﻦ ﻧﮕﻴﺮﻧﺪ.(نور٥٥)
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺شیوه های تربیتی امام حسن مجتبی(علیه السلام)🌺
✔️تربیت عملی.
👈تواضع و فروتنی.
🌺حضرت روزی به گروهی از تهیدستان برخورد کرد،آنان مشغول خوردن خردههای نان بودند،وقتی که چشمشان به امام افتاد به نشانه احترام از جای خکد برخواستند
امام در حالی که لب های مبارکش را حرکت می داد فرمودند: خداوند متکبران را دوست ندارد. از مرکب خود پایین آمدند و به همراه آنان به تناوب غذای ساده مشغول گردید. پس از صرف غذا حضرت همه فقرا را به میهمانی در منزل خویش فراخواند و ایشان را با اهدای خوراک و پوشاک نواخته و مورد مهر و محبت خویش قرار دادند.
📚بحارالانوار، ج ۴۳ ص ۳۵۲.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍امام خمینی (ره):موقعيت در ساختن ديگران ، در گرو توفيق در خودسازى است۰
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️تقدم تربيت خود بر ديگران
👈تربيت نفس(خودسازى)از حيث رتبى و زمانى بر تربيت نفوس(ساختن ديگران) تقدم دارد.
🔻فلسفه تربيتى اسلام،ناظر به تعالى فرد و جامعه است،ليكن اولى را مقدم و اولى بر دوم تلقى ميكند. چنانچه آدمى قادر به سلطه بر خويشتن شود،در پرورش ديگران نيز توفيق خواهد يافت.
👈يكى از فرمايشهاى امام على(عليه السلام)ناظر به همين معناست:
هر كس كه خود را در منصب پيشوايى(هدايت) مردم قرار مى دهد،بايد بيش از آنكه به تربيت ديگران اهتمام ورزد،در تاءديب نفس خويش همت گمارد و كسى كه ابتدا به تعليم نفس خود، قبل از تاءديب ديگران،بپردازد،بيشتر سزاوار تجليل و تكريم است،نسبت به كسى كه (فقط) به تعليم ديگران اشتغال دارد.
👈بى ترديد مربيانى كه قادر به خودسازى و تعالى خود باشند،در ساختن جامعه اى متعالى و پيشرو توانا هستند و در جلب اعتماد ديگران از موفقيت چشمگيرى برخوردارند.
🆔eitaa.com/ghadir_ch