💐💐🍃💐💐🍃💐💐
🌱تفسيرآیه ۲۲۹ سوره البقره:
♦️در آيۀ قبل كه قانون «عدّه» و «رجوع» براى اصلاح وضع خانواده و جلوگيرى از جدايى و تفرقه است، ولى بعضى از تازه مسلمانان مطابق دوران جاهليّت،از آن سوء استفاده مىكردند،و براى اين كه همسر خود را تحت فشار قرار دهند پى در پى او را طلاق داده و رجوع مىكردند اين آيه نازل شد و از اين عمل زشت و ناجوانمردانه جلوگيرى كرد،مىفرمايد: «طلاق(منظور طلاقى است كه رجوع و بازگشت دارد)دو مرتبه است»(الطَّلاقُ مَرَّتانِ).
🌱البتّه بايد در جلسات متعدّد واقع شود و در يك مجلس انجام نمىشود.سپس مىافزايد: «در هر يك از اين دو بار بايد همسر خود را بطور شايسته نگاهدارى كند و آشتى نمايد،يا با نيكى او را رها سازد و براى هميشه از او جدا شود»(فَإِمْساكٌ بِمَعْرُوفٍ .....).
🌱بنابراين طلاق سوّم، رجوع و بازگشتى ندارد، و هنگامى كه دو نوبت كشمكش و طلاق و سپس صلح و رجوع انجام گرفت،بايد كار را يكسره كرد.
🌱 منظور از جدا شدن با احسان و نيكى اين است كه حقوق آن زن را بپردازد و بعد از جدايى پشت سر او سخنان نامناسب نگويد،و مردم را نسبت به او بدبين نسازد،و امكان ازدواج را از او نگيرد.
🌱 بنابراين جدايى نيز بايد توأم با احسان گردد. و لذا در ادامۀ آيه مىفرمايد: «براى شما حلال نيست كه چيزى را از آنچه به آنها دادهايد پس بگيريد» (وَ لا يَحِلُّ لَكُمْ أَنْ تَأْخُذُوا....). بنابراين، شوهر نمىتواند هنگام جدايى چيزى را كه به عنوان مهر به زن داده است باز پس گيرد.
🌱در ادامۀ آيه به مسألۀ طلاق خلع اشاره كرده مىگويد:تنها در يك فرض باز پس گرفتن مهر مانعى ندارد و آن در صورتى است كه زن تمايل به ادامۀ زندگى زناشويى نداشته باشد، و «دو همسر از اين بترسند كه با ادامۀ زندگى زناشويى حدود الهى را برپا ندارند» (إِلاّ أَنْ يَخافا أَلاّ يُقِيما حُدُودَ اللّهِ).سپس مىافزايد: «اگر بترسيد كه حدود الهى را رعايت نكنند،گناهى بر آن دو نيست كه زن فديه (عوضى) بپردازد» و طلاق بگيرد (فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاّ .....).در حقيقت در اينجا سر چشمۀ جدايى، زن است، و او بايد غرامت اين كار را بپردازد و به مردى كه مايل است، با او زندگى كند اجازه دهد با همان مهر،همسر ديگرى انتخاب كند.
🌱و در پايان آيه به تمام احكامى كه در اين آيه بيان شده اشاره كرده مىفرمايد: «اينها حدود و مرزهاى الهى است از آن تجاوز نكنيد و آنها كه از آن تجاوز مىكنند ستمگرانند» (تِلْكَ حُدُودُ اللّهِ فَلا تَعْتَدُوها.....).
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
💐💐🍃💐💐🍃💐💐
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺 امام على(عليه السلام):
👈به خدا سوگند، هرگز ملتى در زندگىِ مرفّه و پر نعمتى نبوده اند و نعمت و رفاه از آنان زائل نشده است، مگر به سبب گناهانى كه مرتكب شده اند،
چرا كه خداوند به بندگانش ظلم نمى كند. اگر مردم به هنگامى كه بلاها و سختى ها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى خوب و دلى مشتاق به پروردگارشان پناه مى بردند، بى گمان هر از دست رفته اى به آنان باز مى گشت و هر فاسدى اصلاح مى شد.
📚 نهج البلاغه، از خطبه ۱۷۸
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍رهبر انقلاب:یک نکته که باید مورد توجّه باشد، دفاع اخلاقی و قانونی از زن، بخصوص در داخل خانواده است. دفاع قانونی با اصلاح قوانین و ایجاد قوانین لازم دفاع اخلاقی با طرح این مسأله و مواجهه با کسانی که این را درست نمیفهمند و زن را در خانه، مستخدمِ مورد ستمِ مرد، بدون تمکّن از خودسازی معنوی تلقّی و اینگونه هم عمل میکنند. باید با این فکر با قوّت و شدت مقابله شود؛ البته به شکل کاملاً منطقی و عقلانی. ۱۳۷۶/۷/۳۰
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌹شهید بهشتی:ارزشها را بشناس و اشخاص را با ارزشها بسنج؛ حمایتها باید از ارزشها باشد، اول ارزشها، بعد اشخاص، نه اول اشخاص بعد ارزشها.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
12.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️باخدا باش
🌺هیچ چیزی بی حساب وکتاب نیست.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌹 به نقل از همسر سردارشهیدمحمدابراهیمهمت:
🌺معتقد بود که خانم خانه نباید سختی بکشد.
هیچ وقت اجازه نمی داد خرید خانه را انجام بدهم،به من می گفت:
«فکر نکن من تو را در خانه اسیرکرده ام،اگر می خواهی بروی در شهر بگردی، برو؛
ولی حاضر نیستم تو حتی یک کیلو بار دستت بگیری و به خانه بیاوری!
🌸وقتی می آمد خانه من دیگر حق نداشتم کار کنم....
لباس بچّه را عوض می کرد.
شیر براش درست می کرد.
سفره را می انداخت و جمع می کرد.
پا به پای من می نشست لباس ها را می شست،
پهن می کرد،
خشک می کرد و جمع می کرد.....
#سیره_شهدا
#از_شهدا_بیاموزیم
🍂🍃🍂🍃🌹🍂🍃🍂🍃
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️چند ویژگی سبک زندگی مهدوی و اسلامی:
🌺مهمترین ویژگی سبک زندگی منتظرانه، شکلگیری رفتارهایی با محوریت گرایش به حضرت مهدی(ارواحنافداه)، پذیرش ولایت وی و انتظار ظهور اوست.
🌸سبک زندگی منتظرانه کلیتی انتزاع شده از مجموعه رفتارهای خاص معطوف به انتظـار حضرت مهدی(ارواحنافداه) است نه تک تک رفتارها.
🌺سبک زندگی منتظرانه ناظر به جلوههای ظـاهری و رفتاری است و باورهای مهدوی تنها به عنوان مبانی این سبک از زندگی مطرح میشود نه خود سبک.
🌸سبک زندگی منتظـرانه هویت و نماد شیعه راستین بر مبنای اسلام اصیل و اصل امامت است.
🌺 سبک زندگی منتظرانه تمام ابعاد فردی، اجتماعی، مادی و معنوی را به خاطر قیام سراسری امام قائم، در مقیاسی جهانی در بر میگیرد.
🌸سبک زندگی منتظرانه به همه حوزههای رفتاری اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ورود پیدا میکند.
🌺رویکرد جهادی که تلاش همه جانبه برای زمینهسازی(ایجاد مقتضیات و دفع موانع فردی و اجتماعی) ظهور است روح حاکم بر سبک زندگی منتظرانه است.
🌸سبک زندگی زمینهساز، باید بتواند باعث مرزبندی و شفافیت بین ایمان، کفر و نفاق باشد؛ از این رو اگرهویت و نشانههای زندگی که بین مؤمن و منافق و کافر یکسان باشد زمینهساز نخواهد بود.
🌺سبک زندگی زمینهساز، باید در شرایط سخت، قدرت تمییز بین حق و باطل را داشته باشد.
📚استاد تراشیون
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️ خشــم خود را مدیریت و کنتـرل کنید!
💐همسـرانی که بتواننـد در ناراحـتی هایی که برایشان پیش می آید،خشمگین نشوند و عصبانیت را از میان ببرند،بزرگترین خدمت را به زندگی زناشویی خود کرده اند.
🔸خشم در زندگی زناشویی جایی ندارد و اگر دو نفر همدیگر را دوست دارند،دیگر خشم نباید باشد و اگر مشکل پیش می آید که می تواند با صحبت و همفکری نرم و عاشقانه و یا در نهایت مشاوره و ریش سفیدی بزرگان آن را حل کرد؛ پس نیازی به خشم و داد زدن نیست.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💐اصلِ پذیرش همسر
🌺یاد بگیریم همسر خود را با کمبودهایش دوست داشته باشیم وگرنه آدمهای کامل را همه دوست دارند!
👈این اصل را بدانیم که ما و همسرمان همیشه، نواقصی داریم. مهم این است که با پذیرشِ همسرمان از نقاط مثبت و زیبای او لذّت ببریم. و با همکاری دو طرفه، نقص یکدیگر را جبران کرده و پوشش دهیم.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💐#زندگی_زیبا
🌺ارتباط چشمی بین دو نفر، نیرومندترین و موثرترین ارتباطات است،
↫ که پیامــدش فعال شدن چرخههایِ دیگرِ بدنِ هر دو طرف است.
🌸پس با نگاهی عاشـــقانــه به همــســـرتان احساس محبوبیت بدهید و از مزایای آن لذت ببرید.
🌺اضافه کنید به این نگاه عاشقانه؛ یک لبخند ملیح و زبان محبّتآمیز را
↫ تا ببینید در قلب همــسرتان چه غوغایی به پا میکنـد.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️علی را برتر بدانید
🆔eitaa.com/ghadir_ch