🌟 امام محمد باقر علیهالسلام:
🌟 هر كس از خرج كردن داراییاش در راه خداپسندانه بخل ورزد، چند برابر آن را در راه غير خداپسندانه هزينه خواهد كرد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۸ ص ۱۷۳.
🌟 میلاد مسعود و پربرکت امام محمد باقر علیهالسلام مبارک
🆔 @ghafari_ir
24.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
✨ ای آب گوارا! ای پدر شهيدم...
🎥 سرود بسیار شنیدنی از فرزندان شهدای سرافراز لبنانی
#یا_عذب_ماء
🆔 ghafari_ir
.
✨﷽✨
▪️به مناسبت شهادت امام هادی عليه السلام
▪️ زيارت جامعه کبیره، که میتوان آن را اعتقادنامهای کامل از يکسو، و عهدنامهای با امامان معصوم از سوی ديگر تعبير کرد، از يادگارهای امام هادی عليهالسلام است.
امید که امروز، همگی توفیق قرائت این مرامنامهی جامع و مطلق را بیابیم و اندکی در سبک زندگی آن حضرت تأمل کنیم.
🌟 يکی از سخنان نفیس تربیتی و اجتماعی اين امام حکيم:
🌟 من هانَت عَليهِ نَفسُهُ فَلاتأمَن شَرَّه
خودت را از شرّ کسی که نفسش نزد خودش خوار و ذليل باشد، ايمن ندان!
✨ پ.ن. ۱: نظیر این روایت، بیان ارزشمند حضرت علی علیهالسلام در نهجالبلاغه است که میفرماید:
" من کرمت علیه نفسه هانت علیه شهوته" کسی که کرامت نفس داشته باشد، میلهای نفسانی در نظرش کوچک هستند. این بدان معنی نیست که انسان با عزت، اصلاً شهوت نداشته باشد؛ بلکه شهوت حیوانی در انسان باکرامت، تحت کنترلِ نفس انسانی است و بدین ترتیب، اشتهای تعرض به حریم دیگران، که #اشتهای_حیوانی است، تحت کنترل و تصرف #خودِ_انسانی قرار میگیرد.
✨ پ.ن. ۲: این روایات ارزشمند، ذیل مبحث بسیار مهم کرامت نفس، در اندیشهی اسلامی قابل طرح هستند و به پیامدی مهم ذیل عدم اهتمام به کرامت نفس اشاره میکنند.
اگر کسی به خودش ارزش قائل باشد، غالباً سعی میکند حریم دیگران را حفظ کند تا دیگران نیز، متقابلاً به حریم او احترام بگذارند. ولی اگر کسی خودش را ارزشمند نبیند، دلیلی برای حفظ حریم و حرمت دیگران نخواهد یافت.
✨ پ.ن ۳: در جریان اغتشاشات سال پیش، یکی از مشکلات جدی و مشهود در اغتشاشگران، دقیقاً ناظر به نبودن عنصر کرامت نفس است. بسیاری از کسانی که در این اغتشاشات، بهطمع بدست آوردن چند صد دلار، دست به اسلحه بردند یا با قمه و چماق، به هموطنان و همشهریان خود حمله کردند، معضل فقدان کرامت داشتند.
مهندسان تربیتی در جامعه، باید به این معضل، توجه ریشهای بکنند و برنامههای فرهنگی خویش را آسیبشناسی کنند. به عنوان نمونه، میتوان چنین آسیبشناسی کرد که #مجازی_نمودن_آموزش به بهانههای مختلف، ناشی از کماهمیت دانستن عنصر پرورش در نهاد مهمی مثل وزارت آموزش و پرورش است و منجر به معضلات ریشهدار در کرامت نفس خواهد شد. چرا که بدیهی است که پرورش و تربیت کودک و نوجوان را نمیتوان با ارتباط مجازی، آنهم در فضای مجازی کنونی، تعقیب کرد.
#امام_هادی
#امام_هدایت
#رجب
#کرامت_نفس
🆔 @ghafari_ir
.
☣ در صبح روز پس از حملۀ موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع دشمنان در سوریه و عراق، یادی کنیم از این توییت تاریخی!
✅ حضرت امام خامنهای روحیفداه:
اینکه بعضیها بیایند بگویند «فردای دنیا، فردای مذاکره است، فردای موشک نیست»، این حرف اگر ازروی ناآگاهی گفته شده باشد، خب ناآگاهی است؛ اگر ازروی آگاهی گفته شده باشد، #خیانت است (۱۳۹۵/۰۱/۱۱).
#انتقام_سخت_در_راه_است_انشاءالله
🆔 @ghafari_ir
.
⚜ بهمناسبت درگذشت استاد کریم مجتهدی
✍ سیداحمد غفاری
⚜ هرچند تحقیقات فلسفی دکتر مجتهدی، غربشناسانه بود، ولی بهلحاظ شخصیتی، هیچگاه مانند برخی خودتحقیران، شیفتهی فرهنگ غرب نشد. دکتر مجتهدی عمیقاً معتقد به تحفظ بر فرهنگ ایرانی-اسلامی بود و برخورد کاریکاتوری با فرهنگ را توسط برخی روشنفکران داخلی، نکوهش میکرد؛ به گوشهای از عبارات مرحوم مجتهدی در این خصوص توجه کنیم:
«...امروز زبان فارسی در خطر است و این خطرات چند جنبه دارد. یک جنبه به خطرات طبیعی مربوط است، علوم جدید وارد ایران شده و هنوز زبان محلی خود را پیدا نکردهاند. این جنبه خیلی تأسفبار نیست و طبیعی است. برای حل این مسئله هم باید فرهنگستان زبان و ادب فارسی و اساتید به فکر معادلسازی بیفتند. اصطلاحات طبی، فنی، سیاسی، بهداشتی و غیره در دنیا به وجود آمده و ما از این دنیا دور نیستیم. این اصطلاحات معادل میخواهند و معمولا ما بیمحابا این اصطلاحات را بکار میبریم. مثلا به جای کلمهی دموکراسی میتوانیم به سادگی بگوئیم مردمسالاری.
اما آن جنبهی خطرناکتر، تضعیف کردن به عمد زبان فارسی است که متأسفانه در جامعهی تحصیلکرده ما بیشتر رواج دارد. تحصیلکردهها و روشنفکران برای خودنمایی و برای اینکه جایگاه خاصی برای خود در جامعه تعبیه کنند، سعی دارند یک چهرهی مصنوعی و ممتازی از خود ترسیم کنند و برای همین دست به استفاده از کلمات انگلیسی، فرانسوی و گاهی آلمانی میزنند.
من قبلاً یک مقاله نوشتهام با عنوان به کار بردن کلمات خارجی در زبان فارسی و روش سوفسطایی. بعضی از اساتید و تأثیرگذاران و روزنامهنگاران، با این کلمات خارجی میخواهند نادرست را درست نشان بدهند.
امروزه دانشجویان در دانشگاه بهویژه در رشتههای علوم انسانی به جای علم و دانش و شناخت، تعدادی اصطلاح یاد میگیرند بدون اینکه معنایش را بهطور دقیق بدانند. همین روش سوفسطایی است. سوفسطاییان چه کار میکردند؟ در مقابل حقیقت راستین، یک مجموعهای از اصطلاحات را به شما یاد میدادند که شما با این مجموعهی اصطلاحات اسقاط خصم کنید. یعنی آن کسی که مخاطب شما بود را به نحوی ساکت کنید.
...استفاده از لغات بیگانه باید قدغن شود.»
🆔 @ghafari_ir
.
صحبت شوریدهحالان مایهی شوریدگی است
با امین هر گه نشستم بیامان برخاستم
✅ غزلی تازه منتشرشده از رهبر عزیز انقلاب
🆔 @ghafari_ir
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
⚜ گاه در تخیلات زیبای خودمان، اینگونه مرور میکنیم که این بار اگر قسمت بشود و زیارت امام رضا علیهالسلام مشرّف بشویم، فلان زیارتنامهی طولانی را میخوانیم و فلان قدر در حرم میمانیم؛ ولی فکری به این نمیکنیم که این بار اگر به حضور امام علیهالسلام برسم، چه کنم که نکتهای از محضرش دریافت کنم و طرحی نو برای زندگیام دراندازم.
🤔 آقا و خانم زائر! نکند خودت را زنده دیدهای و -العیاذ بالله- امام را میت یافتهای؟!
⚜ اکنون از این پنجره، این فیلم چند دقیقهای را تماشا کن:
سر به سر گذاشتن یک پیرمرد روستایی توسط خادم امام رضا علیه السلام
و ادامه ماجرا....
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
گفتند جواد است سَرِ راه نشستیم
در جمعِ گدایان خبری بهتر از این نیست...
بسیار مجرب است که برای تدارک حوایج دنیوی و اخروی، سوره یس بخوانید و ثواب آن را به امام جواد (علیهالسلام) تقدیم کنید.
🆔 @ghafari_ir
.
🌙 ۳۲ کتاب به مناسبت حلول ماه رجب
🔰 کامل ترین لیست کتب ادعیه
💐 کتابخانه تسنیم به مناسبت حلول ماه رجب ۳۲ جلد کتاب درباره دعا و آداب ماه رجب تقدیم کاربران گرامی می کند.
✅ کتب ادعیه
۱. الصحیفه السجادیه الکامله 👈 دانلود
۲. صحیفه سجادیه (با ترجمه) 👈 دانلود
۳. مصباح المتهجد 👈 دانلود
۴. مختصر مصباح المتهجد 👈 دانلود
۵. منهاج الصلاح فی اختصار المصباح 👈 دانلود
۶. اختیار المصباح الکبیر (جلد۱) 👈 دانلود
۷. اختیار المصباح الکبیر(جلد۲) 👈 دانلود
۸. مفتاح الفلاح 👈 دانلود
۹. ترجمه مفتاح الفلاح 👈 دانلود
۱۰. سلوة الحزین (دعوات راوندی) 👈 دانلود
۱۱. المراقبات 👈 دانلود
۱۲. ترجمه المراقبات 👈 دانلود
۱۳. اقبال الاعمال 👈 دانلود
۱۴. مفاتیح الجنان (عربی) 👈 دانلود
۱۵. مفاتیح الجنان (با ترجمه) 👈 دانلود
۱۶. بلد الامین 👈 دانلود
۱۷. مصباح کفعمی 👈 دانلود
۱۸. جمال الاسبوع 👈 دانلود
۱۹. عدة الداعی 👈 دانلود
۲۰.ترجمه عدة الداعی 👈 دانلود
۲۱. ترجمه دیگر عدة الداعی 👈 دانلود
۲۲. زاد المعاد (علامه مجلسی) 👈 دانلود
۲۳. مناجاتنامه 👈 دانلود
۲۴. مُهَج الدعوات 👈 دانلود
✅ کتب مخصوص ماه رجب
۲۵. فضائل الأشهر الثلاثة 👈 دانلود
۲۶. سه ماه با فضیلت 👈 دانلود
۲۷. مختصر اعمال شهر رجب 👈 دانلود
۲۸. الاعمال الرجبیه 👈 دانلود
۲۹. شرح دعای رجبیه 👈 دانلود
۳۰. جدول مراقبه رجبیه (شماره ۱) 👈 دانلود
۳۱. جدول مراقبه رجبیه (شماره ۲) 👈 دانلود
۳۲. جدول مراقبه رجبیه (شماره ۳) 👈 دانلود
📲 ثواب انتشار این لیست با شما
ا•┈┈••••✾•▪️•✾•••┈┈•ا
🆔 @ghafari_ir
.
✅ #جهاد_اکبر | قوت اراده در جوانی
✨ اگر در #جوانی انسان #مهذب شد، شد. اگر در جوانی، خدای نخواسته مهذّب نشد، بسیار مشکل است که در زمان کهولت و پیری که #اراده_ضعیف است و #دشمن_قوی، اراده انسان ضعیف میشود و جنود ابلیس در باطن انسان قوی، ممکن نیست دیگر آن وقت. اگر هم ممکن باشد بسیار مشکل است. از حالا به فکر باشید.
📚 صحیفه امام خمینی (ره)، جلد ۲، صفحه ۴۰
🆔 @ghafari_ir
30.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 چند میگيری تا نام علی را نبری؟
#حتما_ببينيد
🆔 @ghafari_ir
.
⚜ تصویری از ساختمانهای شهر و افسوسهای الهیاتی-تمدنی
✍ سیداحمد غفاری
✨ امیرالمومنین علیهالسلام فرمود: "لَا يَنْفَعُ الْحُسْنُ بِغَيْرِ نَجَابَة: زیبایی ظاهری، بدون نجابت سودی ندارد" (تصنیف غرر/حدیث ۹۳۹۶).
✨ این روایت شریف، بهخوبی حال و روز نماهای ساختمانی بیهویت بسیاری از ساختمانهای نوساز شهر را توصیف میکند. معماری جدید، که پر است از پیام تظاهر و تفاخر، که هم نجابت را نقض میکنند و هم اصالت را.
✨ مرکز این نما عبارتی همچون بسماللهالرحمنالرحیم نقش بسته است. اینگونه استفاده از این اسم الهی، برای بنده یادآور همان مواجههای است که برخی با قرآن کریم در مجالسی همچون مراسم عروسی یا مجالس رسمی و .. داریم؛ کتابی که فقط و فقط آن را میخواهیم برای حواشی همچون تزیین مراسم و نه برای عمل در متن زندگی! اگر دقیق بیاندیشیم حال و روز بسم الله وسط این نوع نماهای رومی با هزینههای آنچنانی هم همان است؛ نماهایی که به پرچمی برای ترویج فرهنگ غرب حتی در قلب شهرهای مذهبی ما تبدیل شدهاند، اما در همان حال، بر پیشانی آنها عباراتی همچون «و إن یکاد» و یا «بسم الله الرحمن الرحیم» نقش بسته است!
✨ و تلختر اینکه گاه نما، فاقد پشتوانهی ساختمانی است؛ یعنی گاه در پشت نمای ساختمان، هیچ طبقهای نیست و صرفاً برای تداعی اینکه این ساختمان، بلندمرتبه است، نما بگونهای ساخته میشود که بیننده فکر میکند این ساختمان دارای یکطبقهی بیشتر است. آیا این اتفاق، چیزی غیر از ریاکاری و مسابقه در نمایش دارایی، پیام دیگری دارد؟
❓ چرا مهندسان معماری ایرانی مراقب سنتهای اسلامی-ایرانی در شهرسازی نیستند؟
🆔 @ghafari_ir