✨ این عکس، خلاصهی بازی ایران و ولز است.
🇮🇷 @ghafari_ir
✨ پ.ن: بهترین نذر فرهنگی در اوضاع امروز برای پیروزی بعدی ایران، نذر پرچم مقدس جمهوری اسلامی است.
.
ایرانی عزیز!
اگر بخاطر پیروزی تیم ملی ایران، مردم عراق و قطر و بحرین و یمن و غزه و لبنان و افغانستان و هندوستان و ترکیه و آذربایجان و روسیه و چین و آرژانتین و ایتالیا و ... خوشحال شدهاند، بدان از قوارهی «ملت» فراتر رفتهای و به سمت «تمدن» پا گذاشتهای.
دقیقاً بههمین دلیل است که صفحات مجازی افراد مزدوری مانند ربع پهلوی و اینترنشنال، یا اصلا خبری از پیروزی منتشر نمیکنند و یا از خوشحالی بازیکنان پس از پیروزی در فوتبال، و از جشن سادهی مردم در خیابانها ناراحت شدهاند.
آنها ترس از یک #تمدن دارند، نه یک #ملت.
#فوتبال_سیاسی
🇮🇷 @ghafari_ir
✅ #ویل_دورانت، تاریخنگار و نویسندهی فلسفی و مشهور آمریکایی:
✨ در زمانِ شکسپیر «قرن ۱۶ و ۱۷ پس از رنسانس» زن حق نداشت که روی صحنه بیاید، حتی نقش زنان را هم پسران بازی میکردند!
📗منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت
━━💠🍃🌺🍃💠━━
📳 کانال استاد غفاری:
🆔 http://eitaa.com/ghafari_ir
🇮🇷
📝 نوشتهی قابل تأمل گیلدا مورکرت (فعال اجتماعی در آمریکا، ضد امپریالیسم و ضد جنگ)
🔻گیلدا مورکرت نوشت: آمار در خصوص زنان در ایران و آمریکا چه میگوید؟!
(این آمارها به نسبت جمعیت، محاسبه شده است)
✓سهم زنان متخصص:
🔸ایران ۹۸ درصد
🔹آمریکا ۸۵ درصد
✓نرخ مرگ و میر مادران در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده:
🔸ایران ۷ درصد
🔹آمریکا ۲۳ درصد
✓سهم زندانیان زن:
🔸ایران ۳ درصد
🔹آمریکا ۱۰ درصد
✓سهم پزشکان زن:
🔸 ایران ۴۰ درصد
🔹آمریکا ۳۴ درصد
⚜ پ.ن۱: پاسخ این فعال ضد امپریالیسم، نشان میدهد بر خلاف جو حاکم بر فضای مجازی، ایران در آزادی و حقوق زنان، دارای رتبهی بالاتر از آمریکا است.
⚜ پ.ن۲: خانم مورکرت آمریکایی، این مطلب را به مسیح علینژاد ایرانی داده است، که تلاش میکند کشورش را عقبمانده و ناقض حقوق زنان نشان دهد! ببینید چقدر این زن ایرانی، بیهویت شده که یک زن آمریکایی برایش از اقتدار و آزادی در ایران میگوید.
🇮🇷 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سالگرد_شهادت
⚜ ظهور تروریسم مدرن با ترور دانشمندانِ جهان اسلام
⚜ چرا شهید فخری زاده، که یک دانشمند و استادتمام عرصهی فیزیک بود، باید ترور شود؟ جایگاه این ترور در اندیشهی حقوق بشری و حقوق شهروندی غرب چیست؟
#شهید_فخری_زاده
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
#باز_نشر
🌟 #بخش_اول يادداشت استاد سیداحمد غفاری در خبرگزاری فارس:
🌟 به گزارش خبرنگار اندیشه فارس، سیداحمد غفاری قرهباغ، عضو هیأت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران و عضو مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده، نوشت:
🆔 https://b2n.ir/490333
۱. دانش و اجتماع:
▫️ از جمله نکات برجسته در شخصیت علمی دکتر فخریزاده، تلفیق دانش و اجتماع در مجاهدت علمی است. بسیاری از پژوهشگران عرصههای علوم تجربی و علوم طبیعی و علوم انسانی، در پژوهشهای علمی خود غرق میشوند و التفاتی به جهتگیریهای اجتماعی دانش خود ندارند. دکتر محسن پس از پایان دفاع مقدس، از بین دانشهای طبیعی، دانش فیزیک و از بین گرایشهای موجود در این دانش، گرایش فیزیک هستهای را انتخاب کرد.
▫️ این نکته برای همه ما عبرتانگیز است که در پژوهشهای خود به تاثیرگذاری پژوهش در نیازهای بالفعل اجتماعی توجه کنیم و از سوگیریهای انتزاعی پرهیز کنیم. بهخصوص، خطاب این سخن متوجه پژوهشگران علوم انسانی است؛ بسیاری از پژوهشهای موجود، فقط مفید گرد و غبار کتابخانههاست و هیچ معضلی از معضلات جامعه را رفع نمیکنند و آسیب اصلی متوجه خود پژوهشگر میشود که اثر علمیاش، کارآمدی اجتماعی ندارد. دقیقاً به همین جهت، رهبر معظم انقلاب چندین سال است که درخواست راهبردی خودشان را از پژوهشگران فیلسوف در دخالت دادن مبانی فلسفی در ابعاد بنیادین زندگی اجتماعی همچون اقتصاد و سیاست و فرهنگ طرح کردهاند. همچنین است درخواست راهبردی رهبر حکیم انقلاب در خصوص اسلامیسازی علوم انسانی و پیرایش علوم انسانی از رویکردهای غربی.
۲. دانش و معنویت:
▫️ از جمله نکات مهم در شخصیت دکتر محسن، توجه جدی و غیرتشریفاتی به معنویت و تاثیرگذاری آن در پژوهشهای علمی است. او با استناد به آیه شریفه «إن تَتّقوا اللّهَ یَجعَلْ لَکُم فُرقانا» معتقد بود که پرهیزکاری و تقوا سبب میشود خداوند درهای بسته را باز کند و بنبست ها را برطرف کند. او بارها از نقش عبادت و توسل به حضرات معصومین علیهمالسلام در رفع بنبستهای پیش روی خودش و همکارانش سخن میگفت.
▫️ این نکته، بسیار نکته ارزشمندی در متدولوژی علمی است. بر اساس روششناسی مقبول از نظر بنده، اینچنین است که روشهای علمی تا زمانی که در کنار معنویت و سلوک قرار نگیرند، نتیجه نهایی را به همراه نخواهند داشت. چرا که حقیقت را خدا خلق میکند و طریق رسیدن به حقیقت نیز به دست خداست و اگر خدا نخواهد، حقیقت منکشف نمیشود. پس در کنار تلاش علمی، باید تضرع در درگاه ربوبی کرد تا خداوند درهای دانش را بگشاید و ژرفای حقیقت رخ نماید. این نکته، نتیجه تلفیق دانش روششناسی و فلسفه اسلامی است.
▫️ دکتر محسن بارها میگفت به فیزیک به مثابه عاملی برای عرفان خدا نگاه میکنم و زمانی که در ذرات بنیادین غور میکنم، احساس ذلت در برابر شکوه خداوند میکنم.
▫️همین نکته را از زبان شهید طهرانی مقدم نیز شنیدم که در ماجرای تولید اولین موشکهای بالستیک ایرانی، هیچ عاملی غیر از توسل به حضرت امام رضا علیهالسلام و عنایت خاص حضرت، تأثیر اصلی در رفع موانع تولید نداشت.
#شهید_محسن_فخری_زاده
✨✨✨✨✨✨
✍ سیداحمد غفاری
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
#باز_نشر
🌟 #بخش_دوم يادداشت استاد سیداحمد غفاری در خبرگزاری فارس:
🌟 به گزارش خبرنگار اندیشه فارس، سیداحمد غفاری قرهباغ، عضو هیأت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران و عضو مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده، نوشت:
🆔 https://b2n.ir/490333
۳. دانشمند و اجتماع:
▫️ دکتر محسن اگر اراده میکرد، بهترین دانشگاههای دنیا منّت او را میکشیدند. او در شرایط سخت کنونی ایران، مردمش را تنها نگذاشت و با وجود بیانصافی مسئولان مرتبط، مجاهدت علمیاش را گسترش داد. رونق مجاهدتش بهجایی رسید که نامش در لیست ترور موساد قرار گرفت. خودش گفت که قرار بود در ترور شهید شهریاری، که شاگردش بود، او را ترور کنند، لکن اشتباه محاسباتی دشمن، به ترور شاگردش منجر شد.
▫️ این نکته برای پژوهشگران خارجنشین، قابل فکر و تأمل است. شاید عمرشان کفاف جبران ندهد؛ پس بهتر است که خیلی زود به نتیجه بازگشت برسند و دانش خود را با وجود همه بیمهریهای مسئولان، در اختیار مردم خود بگذارند.
۴. دانشمند و حدیث بدعهدی!
▫️ یکی از وقایع تلخ سالهای اخیر، اعتماد عملی مسئولان امر به برخی وعدههای خام از سوی رؤسای کشورهای اروپایی و آمریکایی بود؛ بستر تعاملی میان ایران و کشورهای خارجی، بستر لغزندهای است که در عین حال که میتواند سبب خیر و منفعت برای طرف ایرانی باشد، میتواند مایه سوء استفاده طرف خارجی در ابعاد مختلف اطلاعاتی و امنیتی شود.
▫️ دکتر محسن فخریزاده حکایتهای تلخی در این باره داشت؛ به عنوان نمونه، وی از کملطفی برخی مدیران مسئول، به برخی پژوهشگران عرصه پژوهشهای هستهای اشاره میکرد که به خاطر تعهداتی که به کشورهای طرف تعهد داده شده بود، به جای اینکه در تخصص خودشان بکار گمارده شوند، از کار بیکار شدند و سرمایه علمیشان نادیده گرفته شد.
▫️ این نیز از نکات عبرتآمیز تاریخ است که امت اسلامی هیچگاه از اعتماد به دشمن، نتیجه نگرفته است. قرآن کریم از سران استکبار، با تعبیر «عهدنشناس» یاد میکند و هیچ ارزشی به وعدهها و تعهدات آنها قائل نمیشود. به همین دلیل است که رهبری عزیز، بارها به بدبینی به برجام تأکید کردند و معالاسف، تیزهوشی قرآنی و عقلانی ایشان از سوی مجریان امر، مورد بیاعتنایی قرار گرفت.
#شهید_محسن_فخری_زاده
⚜⚜⚜⚜⚜
✍ سیداحمد غفاری
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پخش زنده شبکه تلويزيونی اسرائیل از حواشی بازی ایران ولز 😂😂
🇮🇷 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💠 #تبيين وظيفهای است که بدوش شماست...
✨ مرحوم صفايی چقدر دقيق، ظرافتهای تبيين را توضيح میدهد و چقدر ظريف، مخاطب امروز ما را با همهی ويژگیهای درونی و روحیاش به رخ خود ما میکشاند، گويی که اکنون زنده است و جوان و نوجوان دوران ما را میبیند و توصيف میکند.
🆔 @ghafari_ir
.
🔺وقتی از یک فروشگاه بزرگ خرید میکنید، کمک میکنید یک نفر #هفتمین ویلای خود را بسازد و #دهمین ماشینش را بخرد.
✅ اما وقتی از بقالی محل یا یک مغازه ساده خرید کنید، آن فرد میتواند برای #فرزندش، آن وسیلهای که نیاز دارد، را بخرد ...
🔹حداقل نصف خریدهاتون را مخصوص بقالی و مغازههای کوچک بگذارید و همهی مایحتاج خود را از فروشگاههای بزرگ نخرید و به اندازه خود، کمی جلوی این سیستم سرمایه.دار پرور و تبعیض آمیز را بگیرید.
🆔 @ghafari_ir
سیداحمد غفاری
. 🔺وقتی از یک فروشگاه بزرگ خرید میکنید، کمک میکنید یک نفر #هفتمین ویلای خود را بسازد و #دهمین ماشی
❓ اشکال مخاطب:
ببخشید عوضش در یک بقالی، برای یک نفر کار هست؛ اما در فروشگاههای بزرگ، برای چند نانآور خانواده، کار هست.
✅ پاسخ:
در فروشگاههای بزرگ، روح حاکم، روح سرمایهداری است. همهی کارکنان این فروشگاهها، با کمال معذرت، کارگران و نوکران اقتصاد سرمایهداری هستند. علت کار کردن آنها در آن فروشگاهها، اقبال ما مشتریان است. وگرنه، هرکدام از آن کارکنان میتوانستند برای خودشان، فروشنده و تولیدکننده باشند، نه کارگر.
مشتریان این فروشگاهها، تکمیلکنندهی پازل اقتصاد سرمایهداری و تثبیت کنندهی نوکری همه به نفع سرمایهداران هستند.
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆 خرزوخان اعظم😂
👈بیچاره کسانی که تحت امر این رییس پخمهی آمریکا، علیه ایران و رهبر حکیم انقلاب اسلامی مبارزه میکنند.
🆔 @ghafari_ir
راهنمای کانال های درسی و علمی و ... :
https://eitaa.com/joinchat/2877816889C2015afa665
.
✅ شهید بهشتی برای سخنرانی به مسجدی رفته بود، منافقین بیرون مسجد شعار میدادند. مسئول مراسم به او گفت: از درب پشت مسجد وارد شوید تا با خلقیها مواجه نشوید.
دکتر بهشتی خندید و گفت: این همه راه آمدهاند تا علیه من شعار بدهند؛ بگذار چند «مرگ بر بهشتی» هم در حضور من بگویند؛ اگر خودمان را با رفتارمان به مردم ثابت کنیم، تبلیغاتشان خنثی میشه. شهید بهشتی از همان درب اصلی وارد شد.
✨ پ.ن: آقایان مسئول! قبول! اغتشاشگران اشتباه میکنند و باید مجازات شوند؛ ولی کمی به خودتان برگردید؛ نیمنگاهی به خانهتان، به ماشین و زندگی و به نوع نگاهتان به مردم بیندازید و ببینید آیا شما مسئولان، چقدر به مرام و زندگی آقا سید روحالله خمینی ره و سادگی و بیتشریفاتی سیدعلی آقای خامنهای شباهت دارید؛ آن وقت متوجه میشوید که آیا شریک جرایم اغتشاشگران هستید یا خیر!
🆔 @ghafari_ir
.
✨ تهران قحطی اومده بود و مردم فقیر، عَلف و لاشهی حیوانات میخوردند. برنج و گندم نایاب شده بود و دربار قاجار هم کاری نمیکرد.
شهید #میرزا_کوچک_خان_جنگلی با کمک جنگلیها ۲۰۰ خروار برنج از گیلان به تهران آورد و چون به دربار اعتماد نداشت، خودش همهی برنجها را بین معتمدین محلات پخش کرد.
🌟 پ.ن: اغتشاشگر نادان! ایرانیِ باغیرت همان است که وقتی دربار بیغیرت، به فکر تأمین مایحتاج اولیهی مردم نبود، خودش تدبیر میکرد و نمیگذاشت بیتدبیری شاه و اطرافیانش، به زندگی مردم آسیب بزند؛ آنوقت تو در مغز پوچت فکر کردهای که بازاریهای باغیرت، با اعتصاب، به مردمشان آسیب میزنند؟! خیلی مانده که ایران و ایرانی را بشناسی.
✨ پ.ن۲: ما نسل میرزاکوچکها و ستارخانها و سلیمانیها هستیم. به وطنمان و به نسلمان حساسیم. البته هر مشکلی و هر اعتراضی داشته باشیم، بیتفاوت نمیمانیم و بلند اعتراض میکنیم و داخل خانواده حل میکنیم؛ هر کس که صحبت داخل خانه را بیرون میبرد و با دشمن مطرح میکند، اهل خانهی ایران و ایرانی نیست.
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
✅ پاسخ متخصص جنگ روانی، زاکانی عزیز، به توهین یک دانشجوی دختر به رهبر انقلاب و سید حسن نصرالله:
✨ اجازه بدهید همه حرف بزنند؛ شاید یک نفر بخواهد نماینده اسرائیل و داعش باشد ؛ ولی ای کاش بفهمد اگر دست داعش بیفتد، چه بلایی سرش میآمد.
🆔 @ghafari_ir
.
🌟 اینکه تیم ملی مراکش، پس از پیروزی بر رقبا در جام جهانی، پرچم فلسطین را به آغوش میکشد و اینکه رییسجمهور کرواسی همراه با پرچم فلسطین، به تماشای جام جهانی میپردازد و اینکه بازوبند کاپیتانی برخی تیمهای کشورهای عربی مانند قطر و تونس، منقش به پرچم فلسطین است، یعنی انقلاب اسلامی خمینی، از ایرانیبودن عبور کرده و پا به مرحلهی تمدن بینالمللی گذارده است.
✅ آفرین به ایران و ایرانی که استقامتش در مقابل اسراییل، در دل ملتها جوانه زده است.
#فلسطین
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
✨ بهمناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
#بخش_اول
از رحلت پیامبر(ص) چند روزی نگذشته بود، شخصی به خانه حضرت فاطمه(س) آمد و پس از شرفیابی به حضور آن بانوی گرامی عرض کرد: «آیا رسول خدا(ص) چیزی نزد شما یادگار گذاشته، تا مرا از آن بهرهمند سازی؟».
حضرت فاطمه(س) به یاد حدیثی از پیامبر(ص) افتاد و به کنیز خود فرمود:
هَاتِ تِلْکَ الْجَرِیدَةَ: «آن کاغذ را به اینجا بیاور».
کنیز به جستجو پرداخت و آن را نیافت، و بازگشت و به حضرت فاطمه(س) گفت: «آن را نیافتم».
فاطمه(س) به او فرمود:
وَیْحَکِ اُطْلُبِیها فَاِنَّها تَعْدِلُ عِنْدِي حَسَناً وَ حُسَیْناً:
«وای بر تو، برو آن را پیدا کن، که ارزش آن در نزد من همطراز ارزش حسن و حسین(ع) است».
کنیز رفت و به جستجوی دقیق پرداخت، و سرانجام آن صفحهی نوشته شده را یافت و به حضور حضرت آورد؛ حضرت فاطمه نوشتهی آنرا برای آن شخص خواند، در آن چنین نوشته شده بود:
لَیْسَ مِنَ اَلْمُؤْمِنینَ مَنْ لَمْ یَأْمَنْ جارُهُ بَوائِقَهُ...
«از مؤمنان نیست آن کسی که همسایهاش از آزار او در امان نیست و کسی که ایمان به خدا و روز جزا دارد، به همسایهاش آسیب نمیرساند.
کسی که به خدا و روز قیامت اعتقاد دارد، سخن نیک میگوید و یا سکوت میکند. خداوند انسان خیرخواه، بردبار و پاکدامن را دوست دارد و انسان بدزبان و کینهتوز و وبال جامعه را دشمن دارد.
بدانکه حیاء، از ایمان است، و ایمان موجب ورود به بهشت میشود، و ناسزاگویی از بیشرمی است و بیشرمی موجب ورود به آتش دوزخ است».
#فاطمیه_اول
[۲]. دلائل الامامه، طبری، ص ۱ ـ سفینة البحار، قمی، ج ۱، ص ۲۳۱.
✍ سیداحمد غفاری
━━💠▪️💠━━
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
✨ بهمناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
#بخش_دوم
در متن پیشین، چنین گذشت که حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها، متنی را از رسولالله صلیاللهعلیهوآله در اختیار داشتند که مشتمل بر چند توصیهی اخلاقی و شرعی بود و ارزش آن متن مکتوب را معادل وجود مطهر حسنین علیهماالسلام بر شمردند.
حال پرسش مهم این است که چرا یک روایت از رسول اکرم، آن هم روایتی که مضمونش چندان مضمون پیچیدهای نیست، معادل وجود مطهر دو امام معصوم تلقی شده است؟
پاسخ این پرسش، کلید کشف رویکرد ویژهای است که حضرت زهرا سلاماللهعلیها در مواجهه با منافقان زمان خودشان بکار گرفته بودند.
توضیح اینکه پس از رحلت پیامبر اکرم، تلاش منافقان بر آن شد که حضرت رسول را صرفاً در قالب رییس حکومتِ چندساله معرفی کنند، که در اینصورت، قوانینش محدود به زمان ریاست خودش میشود و میتوان پس از او، قوانینش را نقض کرد.
تاریخ مربوط به سوزاندن روایات نبوی را میتوان در این قالب منافقانه توضیح داد. روایت مربوط به تحریم متعتین را نیز میتوان در همین قالب درک کرد، که خلیفه دوم خودش را قانونگذاری همچون پیامبر اکرم نشان میدهد.
در چنین روزگاری، حضرت زهرا سلاماللهعلیها سعی میکند کوچکترین و سادهترین قاعدههای شرعی و اخلاقی را مستند به وجود مطهر رسول اکرم نماید تا استناد قانون و شرع به پیامبر اکرم، به عنوان «تنها مستند معتبر» جلوه کند. بدین ترتیب، بقیه نیز موظفند برای قوانین ادعایی خویش، مستند نبوی نشان دهند، وگرنه جعلی محسوب خواهد شد.
این کیاست از وجود مطهر حضرت زهرای مرضیه در سن ۱۸ سالگی، برای خاندان عصمت و طهارت امر عجیبی نیست.
پ.ن: اینکه رهبر حکیم انقلاب هرگونه تدبیر و سیاست حکمرانی را مستند به دیدگاههای حضرت امام خمینی رضواناللهعلیه میکنند، بدین جهت است که تلاش میکنند قرائت امام از اسلام را به عنوان قرائت ناب اسلامی توصیف کنند تا همگان موظف به ارزیابی خود بر اساس آن قرائت باشند. همچنین، امام خمینی ره، امام انقلاب اسلامی است و توجه همهجانبه به ریشه و بازگرداندن فروع به این ریشه، محکم کردن ریشه و تقویت آن است، و تقویت ریشهی انقلاب اسلامی، مستلزم تنومند کردن بدنهی تنومند آن است.
#فاطمیه_اول
✍ سیداحمد غفاری
━━💠▪️💠━━
🆔 @ghafari_ir
.
⚜ جناب برهانی! امیدوارم مطالب اخیر شما به عنوان حقوق خوانده و مدرّس دانشگاه، برای لایک گرفتن و جذب فالوور نباشد!
۱. عبارت جواهر الکلام میگوید «محارب به هر کسی گفته میشود که حمل یا کشف سلاح کند بهقصد ترساندن حتی یک نفر از مردم.» آن فرد امنیتی یا انتظامی، در نگاه شمای حقوقدان، انسان نیست؟ از مردم نیست؟ از چه زمانی نیروی انتظامی، در نگاه شمای حقوقدان، دشمن مردم شد؟!
۲. سخن از شجاعکردن مردم توسط خیابانبستن و اسلحه کشیدن روی مأمور انتظامی طرح کردهاید!
واقعاً برای این سطح نازل از تحلیل یک استاد دانشگاه متأسف شدم!
خیابان بستن و اسلحه به روی مأمور انتظامی کشیدن، شجاعکردن اغتشاشگر است، نه شجاعکردن مردم! همان اغتشاشگری که اگر همین فعل را تکرار کند، او نیز محارب است.
#دعوت_به_مناظره
🆔 @ghafari_ir
.
▪️ مرحوم #اسفندیار_قرهباغی ، که امروز تشییع و تدفین شد: خیلی راحت بگویم؛ خاک بر سر آن ایرانی که به ضرر مملکت خودش در یک کشور دیگر، فعالیتی داشته باشد. این افراد فکر میکنند هنر کردهاند.
روحت شاد هنرمند باغیرت! تو این مطلب ساده را فهمیدی؛ ولی برخی سیاستزدهها نفهمیدند و هنوز که هنوز است، در روزهی سکوت هستند!
امشب #نماز_لیلة_الدفن را هدیه کنیم به روح #صدای_انقلاب که امروز تشییع و در وادی رحمت تبریز آرام گرفت.
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 اگر تاکنون شوکت و شکوه بانوی مقتدر و مظلوم ایرانی را ندیدهاید، مباد که از این چند دقیقه بیبهره بمانید!
#مادر_شهید_مدافع_امنیت شهید زینالزاده
🆔 @ghafari_ir
15.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
آقای جلیلی!
چرا شما در دولت آقای رئیسی ورود نکردید؟
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
❓ پرسش مخاطب
لطفاً طبیعتگرایی متافیزیکی را توضیح دهید و بفرمایید آیا چنین رویکردی قابل دفاع است؟
✅ پاسخ:
✨ طبیعتگرایی متافیزیکی (metaphysical naturalism) که به آن طبیعتگرایی وجودشناختی (ontological naturalism) هم اطلاق می شود.
✨ این نوع طبیعتگرایی، یک نوع جهانبینی است که فقط وجود طبیعت و قوانین طبیعی را به رسمیت می شناسد. مطابق این دیدگاه، جایی برای ماوراء طبیعت و دخالت آن باقی نمی ماند.
✨ البته انواع دیگری از طبیعتگرایی هست مانند طبیعتگرایی روششناختی، که مورد پرسش شما نیست.
🌟 یکی از براهینی که بر نفی طبیعتگرایی متافیزیکی اقامه شده است، "برهان فرگشتی ضد طبیعتگرایی (Evolutionary argument against naturalism)" نامیده می شود که نخستینبار توسط فیلسوف آمریکایی الوین پلنتینجا ارائه شده است. همان طور که از نام برهان مشخص است، پایه استدلال بر مبنای نظریهی تکامل در علوم زیستی هست.
✨ البته شاید شکل اولیهی این بزهان، مربوط به چارلز داروین، طبیعیدان مشهور انگلیسی باشد. داروین در نامه ای به ویلیام گراهام، مینویسد:
with me the horrid doubt always arises whether the convictions of man’s mind, which has been developed from the mind of the lower animals, are of any value or at all trustworthy. Would any one trust in the convictions of a monkey’s mind, if there are any convictions in such a mind?
⬅️به این معنا که:
"این تردید نفرتانگیز همواره در من بوده است که اگر ذهن ما از حیواناتِ پستتر، توسعه یافته است، آیا احکام ذهنی ما از هیچ ارزش یا اعتمادی برخوردارند؟ آیا کسی به احکام ذهنی یک میمون، در صورتی که وجود داشته باشد، اعتماد میکند؟"
📜 برای مشاهده متن نامه میتوانید رجوع کنید به:
http://www.darwinproject.ac.uk/letter/DCP-LETT-13230.xml
🎗 موضوع فقط به خود داروین ختم نمیشود. سی.اس.لوییس (C.S. Lewis)، یکی از نویسندگان و اندیشمندان مسیحی نیز، اظهارات مشابهی در یکی از آثارش به نام "Miracles" دارد، که Argument from reason نام دارد.
✅ شکل بسیار ساده برهان این است که: "اگر در جهان انسان، عقلانیتی حاکم نباشد و تفکر انسان صرفا حاصل فرایندهایی مادی و در نتیجه بدونشعور باشد، آن گاه نمیتوان به هیچ اندیشهای اعتماد کرد".
✨ شکل رسمی برهان را که پلنتینجا در سال ۱۹۹۳ ارائه داد، میتوان در چند بند زیر خلاصه کرد:
1⃣ اگر طبیعتگرایی صادق باشد و باور به خدا نفی شود، آنگاه طبیعت تحت ارادهی هیچ شعوری که غیر از طبیعت باشد، نیست (N).
2⃣ فرگشت انسان از جانوران دیگر (E) به بیان طبیعتگرایانه، تنها تحت کنترل طبیعت است که آن هم تحت نظارت هیچ شعوری نیست (N&E).
3⃣ اگر N&E صادق باشد، آن گاه قوای شناختی و ذهنی انسان، تنها به دلیل سازگاری بیشتر جاندار با محیط شکل گرفته و تغییر یافتهاند، نه به منظور شناخت هر چه دقیق تر و مطابق با واقع.
4⃣ شناخت حاصل از این قوا، باورهای ما را تشکیل می دهند.
5⃣ چون تنها معیار شکلگیری این باورها طبق N&E سازگاری بوده است، پس ممکن است این باورها لزوما مطابق با واقع نباشند و تنها محصول جانبی تکامل بشر باشند (همانگونه که اخیراً بارها شاهد این ادعا بودهایم که دین صرفا محصول تکامل بوده است؛ کاری با صحت این ادعا نداریم).
6⃣ طبیعتگرایی نیز حاصل شناخت قوای شناختی ماست. پس احتمال خطای مذکور علاوه بر باورها، در این نظریه نیز وجود دارد. پس قابل اعتمادبودن N نیز، تابع قابل اتکابودن قوای شناختی ما (R) است.
7⃣ اگر N&E صادق باشد، آن گاه احتمال اتکاپذیری شناخت ما، یعنی R|N&E، پایین میآید. به عبارت دیگر، هر چه احتمال N&E بیشتر باشد، احتمال R پایینتر میآید و طبق ۵ و ۶، احتمال صدق N نیز پایینتر میآید.
🔀 نتیجه بسیار مهم: از آنجا که احتمال N&E با N رابطهی معکوس دارد، پس میان فرگشت و طبیعتگرایی متافیزیکی، تناقض وجود دارد.
دقت شود: دلیل این نیست که احتمال R کاهش یافت؛ بلکه به این دلیل که با بالا رفتن احتمال N&E، احتمال صدق N به تنهایی، کاهش یافت، که در تضاد با فرض اولیه است.
↩️ بنابراین، طبیعتگرا به بنبست شدیدی بر میخورد؛ لذا یا باید نظریه تکامل (فرگشت) را طرد کند و طبیعتگرا باقی بماند، یا این که طبیعتگرایی را کنار بگذارد!
✍ سیداحمد غفاری
━━💠🍃🌺🍃💠━━
🆔 @ghafari_ir
.
☣ نشست علمی مشترک اندیشکده معنویت و معاونت علمی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
امروز شنبه مورخ ۱۴۰۱/۹/۲۶ از ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰ به صورت مجازی
آدرس سامانه مجازی نشست: theory.olgou.ir
بدون نیاز به رمز ورود است.
سخنران :
حجتالاسلام دکتر سید احمد غفاری قرهباغ
⚜ موضوع سخنرانی:
«بررسی انتقادی تأثيرات مدرنيته بر معنويت با تأکيد بر بنيادهای حکمت متعاليه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
مصباح یزدی و مسأله #علوم_انسانی_اسلامی
#بخش_اول
در خبرها آمده است که شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان مرجع نامگذاری روزهای سال، روز دوازده دی، روز رحلت #علامه_مصباح_یزدی را به عنوان «روز علوم انسانی اسلامی» نامگذاری کرد.
احمد زیدآبادی، از عناصر اصلی جریان اصلاحات، در یادداشتی این نامگذاری را مورد نقد قرار داده است.
در ادامه، یادداشت او را منعکس میکنیم و سپس، نقد او را مورد نقد منصفانه قرار میدهیم.
___________
#متن_یادداشت_احمد_زیدآبادی 👇
نامگذاری روز فوت مصباح یزدی
گویا شورای فرهنگ عمومی کشور، دوازدهم دی ماه، روز فوت شیخ محمدتقی مصباح یزدی را به عنوان "روز علوم انسانی اسلامی" نامگذاری کرده و مصوبۀ مذکور را برای تأیید نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده است.
قاعدتاً ما میتوانیم به چیزی تحتِ عنوان "علوم انسانی از نگاه متفکران مسلمان" قائل باشیم، اما این چیز نه جای "علوم انسانی" به معنای عام آن را میگیرد و نه به نظر من، آقای مصباح یزدی کمترین صلاحیتی برای نمایندگی آن دارد.
جعلِ ترکیب "علوم انسانی اسلامی" در کنارِ جنبههای بدفهمی ماهیت علوم انسانی و اسلامی، عمدتاً تلاشی برای سیطرۀ نوعی ایدئولوژی بر علوم انسانی در ایران است و پشت آن نیز علاوه بر تخصیص بودجههای کلان به پروژه های فاقد هر نوع ارزش علمی، ایجاد رانت برای برخی افراد بیاستعداد به منظورِ نشستن آنها بر کرسیهای دانشگاهی است. بنابراین، بیدلیل نیست که روز فوت آقای مصباح یزدی را برای نامگذاری روز "علوم انسانی اسلامی" انتخاب میکنند!
__________
🆔 @ghafari_ir