فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 شهادت حضرت امام حسن مجتی (علیه السلام) را تسلیت عرض میکنیم.
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
7.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#ببینید
⁉️ وقتی انگیزهام برای حرکت به سمت خدا کم میشه، چیکار کنم؟
💠 یک راه حل جالب!
#سبک_زندگی
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
« هفتم صفر؛ روز ماتم یا سُرور شیعیان؟! »
✍️ در منابع تاریخی برای روز هفتم ماه صفر، دو مناسبت مهم نقل شده است: یکی از آنها، ولادت امام کاظم(ع) و دیگری روایت شهادت امام حسن مجتبی(ع) است؛ که هر دو مناسبت نیز سالها در تقویم نوشته شده است، حال سؤال این است که:
❓وظیفهی شیعیان در این روز چیست؟ آیا باید مسرور باشند یا مراسم ماتم و سوگواری برپا نمایند؟
✅ در جواب این سؤال باید گفت؛ اگرچه به پا کردن مراسم عزاداری برای حضرات معصومین(ع)، از جهت مظلومیت آنان و فضیلت عظیم این آیینها در تمام اعصار، پسندیده است، اما حقیقت آن است که درباره هفتم ماه صفر، از هیچیک از این دو مناسبت مهم نمیتوان گذشت! چنانچه سالها در شهر مقدس قم که قطب حوزههای علمیه جهان تشیع محسوب میشود، در این روز ضمن گرامیداشت روز ولادت امام موسی کاظم(ع)، برای شهادت امام حسن مجتبی(ع) مراسم سوک و ماتم برگزار نموده و مینمایند؛
اما نکتهی مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که هیچگونه تناقضی در فلسفهی برگزاری مراسم ولادت امام هفتم و شهادت امام دوم شیعیان وجود ندارد! چراکه همهی اهلبیت عصمت و طهارت (ع) برگرفته از یک نور واحد هستند: «کُلُّهُم نورٌ واحدٌ»؛ و هدف از برگزاری مراسم بزرگداشت برای ولادت و شهادت آنها نیز جهت زنده نگهداشتن شعائر اسلامی، تبیین فرهنگ و معارف اهلبیت و الگوگیری از خاندان عصمت و طهارت علیهمالسلام است!
همچنین برگزاری این مراسمات، نشانهی محبت و ارادت به اهلبیت رسول اکرم(ص) است، چنانچه طبق آیه ٢٣ سوره شوری، دوستى آنها بر همهی مسلمانان واجب شده است: «... قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ...»: «(ای پیامبر) بگو: من از شما اجر رسالت، جز این نخواهم که مودّت و محبّت مرا در حقّ خویشاوندان من منظور دارید (و دوستدار آل محمّد باشید)»
از این رو، امیرالمؤمنین (ع) با تأکید بر محبت اهلبیت (ع)، فرمودند: «شیعیان و پیروان ما در شادى و حزن ما شریکند و دارایی و جان خویش را در راه ما بذل میکنند، آنان از ما هستند و بازگشتشان به سوی ما است»: «...یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا و یبذلون اموالهم و انفسهم فینا،اولئک منّا و الینا» (بحارالأنوار، ج ١٠ ، ص ١١۴)
همچنین امام صادق(ع) فرمودند: «شیعیان ما پارهايى از وجود ما هستند و از زیادى گل ما آفریده شدهاند؛ آنچه ما را بدحال یا خوشحال مىسازد، آنان را نیز بدحال و خوشحال مىگرداند»: «شیعتنا جزء منا خلقوا من فضل طینتنا یسوؤهم ما یسؤنا و یسرّهم ما یسرّنا» (بحارالأنوار، ج۶۴، ص٧۶)
امام رضا (ع) نیز به ریان بن شبيب، فرمودند: «اگر خوشحال میشوید از اینکه در درجات عالی بهشت با ما باشید، در حزن ما محزون و در شادی ما شاد باشید!» (أمالی شيخ صدوق، ص١٣٠)
بنابراین در فرهنگ شیعه، فرقی نمیکند که شما، مراسم جشن برپا کنید یا عزادارى! بلکه آنچه اهمیت دارد اخلاص در عمل، و معرفت و شناخت نسبت به خاندان عصمت و طهارت (ع) است؛ لذا شایسته است که مؤمنین در روز هفتم صفر، با تأسی به علماء و مراجع عظام تقلید، ضمن بزرگداشت و تکریم مقام امام کاظم (ع)، با برگزاری مراسم عزاداری، احترام ایام سوگواری امام حسن مجتبی (ع) را به جا آورده، و با ذکر مناقب، فضایل و آرمانهای این دو امام همام، شور و شعور و شناخت و عاطفه را درهم آمیخته و در پرتو آن، به دنبال الگوگیری و پیاده کردن اوصاف اهلبیت (ع) در وجود خویشتن و انتقالدهنده فرهنگ ناب شیعى به نسلهای آینده باشند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
﷽╬بِـسـْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحــیْم╬﷽
▪️روز #سیُششم از چله #زیارت_عاشورا به نیت ظهور آقا امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف
◾️صوت زیارت عاشورا
◾️متن زیارت عاشورا
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
7.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 موشن گرافیک احکام: اگه تو کوچه و خیابون چیزی پیدا کردیم، چیکار کنیم؟!
🔸احکامی که باید بدانیم
#آموزش_احکام
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
👇👇👇
⁉️ سوال:
🔰چرا به امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت می گویند؟
✍️پاسخ:
✅ امام حسن(ع) نسبت به دردمندان و تیرهبختان جامعه بسیار دلسوز بودند و با خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد همراه و همنشین میشدند و دردِ دلِ آنها را با جان و دل میشنیدند و به آن ترتیب اثر میدادند، و در این حرکت انسان دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند. هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا میرفتند و آنها را به منزل دعوت میکردند و به آنها غذا و لباس میدادند.(۱)
👈 امام حسن(ع) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال فراوانی در راه خدا میبخشید. مورخان و دانشمندان در شرح حال زندگانی پر افتخار ایشان، بخششهای بیسابقه و انفاقهای بسیار بزرگ و بینظیری ثبت کردهاند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.(۲)
👈 از ابن شهر آشوب روایت شده که روزی امام حسن(ع) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند، چون نظر ایشان به آن حضرت افتاد از امام دعوت کردند و حضرت از اسب پیاده شدند و فرمودند: «خدا متکبّران را دوست نمیدارد» و با ایشان نشستند و از طعام ایشان تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند و حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.(۳)
👈 تاریخ از بخشندگیهای امام حسن(ع) داستانهای فراوان به یاد دارد، مثلاً روزی عربی به نزد ایشان آمد و درخواست کمک کرد و امام دستور دادند که آنچه موجود است به او بدهند و قریب ده هزار درهم موجود را به آن اعرابی بخشیدند.(۴)
👈 روایات تاریخی مربوط به بخششهای آن حضرت فراوان است که ذکر تفصیلی آنها مناسب این نوشته نیست، وقتی از خود امام پرسیدند، چرا هرگز سائلی را ناامید بر نمیگردانید؟ فرمودند: «من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم که خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم که با چنین امیدی سائلان را ناامید کنم، خداوندی که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم».(۵)
👈 به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(ع) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند و با توجه به کرامتها و بخششهای کمنظیر و گاهی بینظیر آن امام بزرگوار لقب «کریم» برازنده آن حضرت است.
📚پینوشتها:
۱. زمانی، احمد، حقایق پنهان، نشر دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اوّل، سال ۱۳۷۵، ص ۲۶۸.
۲. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، انتشارات هجرت، چاپ هشتم، ۱۳۷۴، قم، ج۱، ص ۴۱۷ ـ پیشوایی، مهدی، سیره ی پیشوایان، نشر مؤسسة تحقیقاتی امام صادق، چاپ دوّم، ۱۳۷۴، ص ۹۰.
۳. مجلسی، محمد باقر، جلاء العیون، نشر انتشارات علمیه اسلامیه، ص ۲۴۱.
۴. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، پیشین، ص ۴۱۸.
۵. قرشی، باقر شریف، زندگانی امام حسن ـ علیه السّلام ـ ، ترجمه ی فخر الدین حجازی، تهران: نشر بعثت، چاپ اوّل، ۱۳۷۶، ص۱۳۵.
🏴 #شهادت_امام_حسن_مجتبی(ع)
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
#گزارش_تصویری
#نورالهدی
☘ همایش ویژه مادرانه
◾️در سالروز شهادت حضرت رقیه (سلام الله علیها) با همت ستاد برگزاری نماز جمعه سپاهانشهر و مجموعه فرهنگی تربیتی نورالهدی "همایش ویژه مادرانه" برگزار گردید.
🔸 در این جلسه که با حضوره گستره بانوان برقرار گردید، حجت الاسلام و المسلمین استاد دهنوی (کارشناس رسانه ملی) به بیان مهمترین شاخصههای خانواده آرام اشاره نمودند.
🔹 ایشان در ادامه مطالب خود به برخی از ناهنجاریهای فرهنگی در خانواده اشاره نمودند و به راهکارهای برون رفت از این معضلات اشاره نمودند.
🔸 در ادامه پرسش و پاسخ با موضوع خانواده شکل گرفت.
🔹 این جلسه با حضور امام جمعه محترم سپاهانشهر حضرت حجت الاسلام و المسلمین ملکیان (زید عزه) برقرار گردید.
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr
🌸امروزمان را با نام و یاد شهید مدافع حرم #اسماعیل_خانزاده متبرک میکنیم.
🗓امروز:
☀️ چهارشنبه ۲۴ شهریور ١۴٠٠
🌙 الأربعاء ۰۸ صفر ١٤٤۳
Wednesday 15 sep 2021🌲
💫 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
💫 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
🌸در افق آرزوهایم
تنها«أللَّھُمَ ؏َـجِّلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج»را میبینم...
#تقویم_شهدایی
┈┈•✾🌸✾•┈┈
#قلبفرهنگیشهر
@ghalbefarhangishahr