15.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جهانشهر۲
قلعه خیابان؛ مسیر ورود حضرت رضا علیه السلام از مرو به توس، میزبان دومین رویداد بین المللی ماه امت
📌۲۹ فروردین تا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
📌ثبت نام برای حضور با ارسال عدد۲ به ۱۰۰۰۱۰۸
@ghale_khiaboon
دل عشاق را باغ صفا شد
غریبه آمد اینجا آشنا شد
حریم کوچک قلعه خیابان
قدوم عشق را باب الرضا شد
جشن بین المللی ماه امت
۲۹ فروردین تا ۸ اردیبهشت
به میزبانی قلعه خیابان (شهرک شهید باهنر)
@ghale_khiaboon
چرا مشهدی ها در جشن های ماه امت۲ شرکت خواهند کرد؟ حسین کمیلی
یادداشت روزنامه شهرآرا ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
جشن های بین المللی ماه امت، به مناسبت عید سعید فطر از سه شنبه همین هفته آغاز می شوند.
1⃣یک. چون مشهد به الگوهای تفریحی متناسب با خودش نیاز دارد؛ همانطور که در اقتصاد و معماری و شهرسازی و سایر عرصه ها هم باید مشهد بودنِ مشهد لحاظ میشد و بخاطر غفلت و بی هویتی نشد! و آسیب های جبران ناپذیری به مشهد خورد! اما اکنون فرصتی است تا در الگوی مراسم و تفریح، ویژگی های متمایز مشهد لحاظ شوند. اگر مشهد، جهانشهر است پس باید حضور چهره های جهانی، برجسته باشد. جریان مدرن که هویت جهانی مشهد را در هضم شدن ذیل الگوی جهانی شدن می بیند، درک درستی از این ویژگی ندارد در حالیکه جریان دلسوز متعهد، مشهد جهانی را در درجه اول، ناظر به اشتراکات هویتی اش با امت اسلامی می بیند.
2⃣دو. چون رمضان و عید فطر، گل سال برای یک شهر جهانی در امت اسلامی است؛ فصل تکاپوی مسلمین جهان است و مشهد می تواند و باید پیشتاز نقش آفرینی و الهام بخشی رمضانی باشد. حضور قاریان برجسته جهان که امسال در حدودی تجربه شد و حضور چهره های هنری و خوانندگان متعهد و گروه های سرود کشورهای اسلامی که در سال گذشته نیز «به میزبانی گلشهر» و با حضور گروه هایی از پاکستان و لبنان و افغانستان تجربه شد، یک ویژگی مهم این رویداد است. راستی، «قوالی» که هنری ناب و سراسر ذکر و یاد خاندان پیامبر علیهم السلام است چرا باید برای اولین بار سال گذشته در ماه امت۱ به مشهد بیاید؟! آیا این نشان دهنده یک خلا فکری و هویتی برای جهانشهر مهم امت اسلامی نیست؟
3⃣سه. چون در جشن های ماه امت، مکان برگزاری هم موضوعیت دارد. جشن های ماه امت، صرفا یک جشن برای افزایش سرانه جشن های شهری نیستند. این رویدادها می خواهند عقب ماندگی شهر در توجه به ظرفیت های هویتی «محلات اصیل» خودش را جبران کنند. جشن های ماه امت مخاطب مشهدی را که صرفا در تفریح گاه های غرب مشهد تجربیاتی دارد را به دنیای فرهنگی و اجتماعی جذاب و جدیدی می آورد که بوی اصالت و بوی فطرت از آن به مشام می رسد. یک تجربه آشنا که گویا به دلایل نامعلومی فراموش شده است. آشنایی مردم با مشترکات فرهنگی مشهد و خراسان بزرگ تاریخی، یک ویژگی راهبردی این جشن هاست.
4⃣چهار. چون ماه امت۲ به میزبانی «قلعه خیابان» برگزار می شود و تو چه میدانی که قلعه خیابان کجاست؟! قلعه خیابان، نگین غبار گرفته «مشهد اصیل» است. قدمگاه حضرت شمس الشموس از مرو به توس است. محله عاشقان «خدمت» به زوار پیاده حضرت رضا علیه السلام. محله همزیستی و هنر و هنر و هنر. وقتی از مشهد اصیل صحبت میکنیم حتما امام و زیارت و خدمت و تنوع و صفا و ایمان، شاخص های مهمتری خواهند بود. قلعه خیابان، دروازه شرقی مشهد, دروازه مرو و آسیای مرکزی و دروازه ما به تاریخ و گذشته خودمان است. پس خوش آمدید.
#قلعه_خیابان #جهانشهر #مشهد_الرضاع #به_میزبانی_قلعه_خیابان #مشهد
@ghale_khiaboon
28.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنایی با اجراهای هنری دومین رویداد بین المللی ماه امت
#معظم_علی_میرزا
#پاکستان
ارسال ۲ به ۱۰۰۰۱۰۸
#جهانشهر
@ghale_khiaboon
8.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنایی با اجراهای هنری دومین رویداد بین المللی ماه امت
#امجد_بلتستانی
#پاکستان
ارسال ۲ به ۱۰۰۰۱۰۸
#جهانشهر
@ghale_khiaboon
دفاع از شهر امام (علیه السلام)
چرا باید تجربه ی برگزاری رویداد ماه امت در حاشیه شهر مورد توجه قرار گیرد؟
حجت الاسلام احمد قوی
1. ماه امت صرفا یک رویداد فرهنگی تفریحی با هدف سرگرمی نیست. این رویداد برخاسته از دل یک مساله عینی اجتماعی است که به عنوان بخشی از پاسخ به آن طراحی شده.
2. ماه امت برای بهبود شاخص عدالت شهری مولفه های توسعه ی سرمایه داری واقع در مرکز شهر را در حاشیه تکرار نکرده است. چه آنکه به عنوان مثال تکرار مال سازی در حاشیه منجر به عدالت نخواهد شد. بلکه دوباره باعث شکل گیری سرمایه داری در حاشیه می شود.
3. ماه امت به این نکته ی مهم توجه داشته که در مدل توسعه ی شهری فعلی علاوه بر عدالت هویت شهر نیز مورد هجوم قرار گرفته و طراحی ها باید بگونه ای انجام گیرد که هر دو شاخصه مورد توجه قرار گیرد. و اساسا مطلب کلیدی همین است که هویت مهاجم شهر برآمده از سرمایه داری مدرن نافی عدالت شهری است و اگر ما نتوانستیم یا نخواستیم از هویت اسلامی ایرانی شهر دفاع کنیم یا آن را یک پدیده ی حاشیه ای قلمداد کردیم لاجرم به سمت یک توسعه ی ناعادلانه حرکت خواهیم کرد. و شاید با توجه به همین مهم است که ماه امت برای تحقق عدالت روی نقطه ی راهبردی تقویت هویت دست گذاشته.
4. چنان که گفته شد ماه امت از لحاظ هویتی یک پدیده ی خنثی نیست و کاملا در جهت تقویت هویت دینی و امتی شهر قدم برداشته که از قضا همین رویکرد بین المللی یکی از مزیت های نسبی اصلی اقتصادی مشهد الرضا (ع) هم می باشد.
5. ماه امت صرفا نخواسته تا به اهالی حاشیه خدمت رسانی کند. بلکه خدمت را به حاشیه شهر برده تا علاوه بر جنبه های اقتصادی، اعتماد به نفس و هویت حاشیه نیز تقویت گردد.
6. مشهد الرضا ع در شرایط کنونی در حالی با چالش توسعه ی ناعادلانه و هویت ستیز روبرو است که تکنونکرات های مذهبی و غیر مذهبی با جهت گیری واحد شهر را بدان سو مدیریت کرده اند. و فی الحال ما با این سوال مواجه هستیم که چگونه می توان از #شهر_امام در برابر این هجوم افسار گسیخته دفاع کرد؟ بنا بر این هر اقدامی که با خودآگاهی نسبت به این رویکرد غلط و درجهت تغییر آن انجام شود، برای نیل به یک الگوی مطلوب توسعه ی شهری قابل توجه خواهد بود.
@ghale_khiaboon
11.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قلعه_خیابان
قلعه غیرت
قلعه شهادت
دومین رویداد بین المللی #ماه_امت #به_میزبانی_قلعه_خیابان
ارسال ۲ به ۱۰۰۰۱۰۸
@ghale_khiaboon