🧮 «درباره بدهی دولت و افرادیکه عدد نمیفهمند»
📍اخیرا افرادی کمسواد با انتشار جدولی مدعی میراث هنگفت بدهی دولت شهید رئیسی برای دولت آقای پزشکیان شدهاند. اما:
1️⃣ مبتنی بر «مقادیر حقیقی نه اسمی» بدهی تولیدشده سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حدود نصف بدهی سال آخر دولت روحانی است
2️⃣ در اقتصاد با تورم مزمن اعداد اسمی فاقد اعتبارند و باید اعداد با تورم تعدیل شوند که مقدار واقعی بدهی مشخص شود. حرف از بدهی ۸۷۰ همت همانقدر مضحک است که کسی بگوید «من دهه ۸۰ بدهی ۱ میلیون تومانی داشتم و الان بدهی ۱۰ میلیون تومانی؛ پس مشکل من ۱۰ برابر شده است».
3️⃣ در بحث بدهی دولت شاخص دیگر «سهم تولید بدهی در تامین منابع بودجه عمومی» است که در این شاخص هم دولت شهید رئیسی وضعیت بدهیهای دولتی را به کمتر از نصف دولت آقای روحانی رسانده است.
4️⃣ شاخص مهم بعدی «نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی» است که سطح پایداری بدهیها را نشان میدهد؛ که در این شاخص هم دولت شهید رئیسی توانست روند افزایشی دولت روحانی را متوقف و این نسبت را هم به کمتر از نصف برساند و دولت را با نسبت «مانده بدهی به تولید ناخالص» بسیار کمتر از آنچه از روحانی تحویل گرفته بود به آقای پزشکیان تحویل دهد.
5️⃣ نکته بسیار مهم دیگر که عدهای میخواهند مغفول بماند این است که از کل اوراق بدهی منتشر شده توسط دولت شهید رئیسی حدود ۴۰٪ از آن بابت تسویه بدهی به ارث گذاشتهشده در دولت آقای روحانی بوده است.
🛑 واقعا نگرانیم از این حجم از عددنفهمی کمپین رسانهای حامی آقای پزشکیان که کار را برای ایشان سخت میکند، برای نجات آقای پزشکیان از این قوم دعا کنیم.
محمدطاهر رحیمی
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 دلیل هجمههای اخیر به آیت الله میرباقری مشخص شد
🌹 حوزه انقلابی
╭┅───────────┅╮
🕌 @howzehenghelabi
╰┅───────────┅╯
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
دوستان همت کنند کانال ایتای آیت الله #میرباقری را از 30 هزار نفر برسانیم به 100 هزار
یا علی
وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ﴿۵۴﴾
و نقشه کشیدند؛ و خداوندچارهجویی کرد؛ و خداوند، بهترین چارهجویان است.👆👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید رئیسی به مثابۀ یک پهلوان سیاسی
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
🔰 آقای پزشکیان! ریاست جمهوری را به ظریف اجاره داده اید؟!
۱ـ آقای ظریف که چهارشنبه شب، در اقدامی غیرمتعارف به صدا و سیما دعوت شده بود تا از جایگاه حزبی (و نه رسمی) رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم درباره فرایند انتخاب وزرا سخن بگوید، به نکاتی اشاره کردند که اولاً، از سوی کسی که سالهای متمادی در مسئولیتهای بلند پایه نظام اسلامی بوده است، تعجب آور و تأسفآور بود و تأسفآور تر آنکه ایشان در حالی به نمایندگی از جانب آقای پزشکیان سخن میگفت، که اظهاراتش نه فقط با قانون اساسی و مبانی صریح اسلامی در تناقض بود بلکه با آنچه از رئیس جمهور منتخب به وضوح دیده و شنیده شده است نیز یکصد و هشتاد درجه تفاوت داشت. بخوانید!
۲- آقای ظریف درباره معیارها و ملاک های مورد نظر برای گزینش اعضای کابینه می گوید: «از مذاهب و ادیان رسمی باشید امتیاز می گیرید، شیعه باشید امتیاز نمی گیرید»!
باید از آقای ظریف پرسید؛
الف: از کِی تا به حال «شیعه بودن» در جمهوری اسلامی خصوصیت و به اصطلاح، امتیاز منفی تلقی می شود؟!
ب: میفرمایيد؛ «از مذاهب و ادیان رسمی باشید امتیاز میگیرید، شیعه باشید امتیاز نمیگیرید»! آیا منظورتان این است که شیعه جزو مذاهب و ادیان رسمی نیست؟!
ج: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از مذهب شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور یاد شده است. جنابعالی چه کارهاید و از کدام جایگاه، شیعه بودن را در گزینش اعضای کابینه، خصوصیت منفی تلقی کرده اید؟! چه کسی به شما چنین اجازه ای را داده است؟!
د: آقای ظریف لطفا بدون سفسطه و از این شاخه به آن شاخه پریدن که عادت شناخته شده جنابعالیست بفرمایيد که این دیدگاه شما درباره شیعه با آنچه که پیوسته و بیوقفه از سوی آمریکا و صهیونیست ها تبلیغ می شود چه تفاوتی دارد؟! حتما می دانید و بارها خوانده و شنیدهاید که صهیونیستها اصلیترین مشکل خود را دیدگاه و گفتمان تشیع میدانند و بارها بر مقابله با آن به عنوان یک خط استراتژیک و غیر قابل تغییر تاکید ورزیده و میورزند.
۳ـ عجیبترین و سؤال برانگیزترین نکته در اظهارات چهارشنبه شب ظریف، مغایرت و تناقض آشکار دیدگاه اعلام شده ایشان با دیدگاه رسماً اعلام شده و به وضوح دیده شده جناب دکتر پزشکیان، رئیس جمهور منتخب است. آقای پزشکیان در طول یک هفته اخیر بیشترین حضور را در مراسم عزاداری حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام داشته و در هیئتها و مراسم مختلف حضور یافته و در سوگ امام حسین بر سینه و سر زدهاند. اظهارات آقای ظریف علیه تشیع با ارادت رسماً و بارها اعلام گردیده و دیده شده جناب پزشکیان در تناقض و مخالفت آشکار است.
۴- اصلیترین سخن در این وجیزه پرسشی است که از رئیس جمهور محترم و منتخب در میان است و آن پرسش این که؛ آقای پزشکیان! آیا ریاست جمهوری را به آقای ظریف اجاره داده اید؟! پاسخ به یقین منفی است ولی اگر خدای نخواسته مثبت باشد! باید خاضعانه به جناب پزشکیان گفت: آقای ظریف مستأجر خوبی نیست. ریاست جمهوری را از ایشان پس بگیرید!
۵- و بالاخره سخنی نیز با دستاندرکاران برنامه در صدا و سیما در میان است. اظهارات ضد شیعی ظریف (چه عامدانه و چه نا آگاهانه) بسیار صریح بود و از مجری برنامه و سردبیر پشت گوشی مجری در برنامه انتظار میرفت که سخنان سخیف آقای ظریف را بیپاسخ نگذارند و در حالی که هنوز یک روز بیشتر از عاشورای حسینی علیهالسلام نگذشته بود از کنار این اهانت بیتفاوت عبور نکنند.
#حسین_شریعتمداری
بعد از سه سال ما از بین کشورهای lower-middle income (درآمد متوسط به پایین) به جمع کشورهای upper-middle income (درآمد متوسط به بالا) اضافه شدیم!
#شهید_جمهور
#متشکریم
🔴 مانیفست فروپاشی؟
تیتر این روزنامه اصلاحطلب را ببینید
"اگر یک روزنامه منتقد پزشکیان به او لقب "گورباچف ایرانی" میداد جای تعجب نداشت؛ چون شهرت گورباچف در دنیا به خاطر ساده لوحی در اعتماد به امریکا بود که در نهایت باعث فروپاشی شوروی شد اما اینکه یک روزنامه طرفدار پزشکیان نیز از حالا او را گورباچف توصیف میکند، نشان میدهد خطر از آنچه که همه فکر میکنند نزدیک تر است!"
🔰 آقای پزشکیان بخوانند
👤 #جعفر_بلوری
🔸اینکه چرا عنوان این یادداشت را «آقای پزشکان بخوانند» گذاشتیم، یک دلیل ساده اما مهم دارد. او احتمالا این روزها سرش حسابی شلوغ است و فرصت ندارد یا اگر هم دارد، مطالب «احتمالا» آن طور که هست به دستش نمیرسند. فقط به عنوان یک نمونه اگر فراموش نکرده باشید، در ایام مبارزات انتخاباتی، صفحه توئیتر آقای پزشکیان اعلام کرد، تا ساعاتی دیگر پیام مهمی را منتشر خواهد کرد. وقتی خبرنگاری از ایشان درباره محتوای این پیام سؤال کرد، او اصلا از موضوع و پیامی که به نام او در صفحه شخصی او منتشر شده بود اطلاع نداشت و تصریح هم کرد که «حتما بچههای رسانهای آن را منتشر کردهاند.»
🔻این، یک هشدار بود هم به خود آقای پزشکیان و هم به مردم و نشان داد، آقای پزشکیان را افرادی احاطه کردهاند که بعضا، بدون هماهنگی با او اقداماتی را «سَرِ خود» انجام میدهند.
🔻عنوان این یادداشت را با توجه به این شرایط انتخاب کردیم تا شاید مطلب عینا، بدون کم و کاست و بدون تغییر در محتوا، به دست ایشان برسد.
🔸رفتارها و رخدادهای روزهای پس از انتخاب آقای پزشکیان هم، «خاص» و «ویژه» است. او طی دو هفتهای که انتخاب شده، حتی یک کنفرانس خبری نداشته است که این برخلاف رویه همیشگی است. ایشان طبیعتا باید جلوی دوربینها حاضر شود و به سؤالات پاسخ دهد. از برنامههایش، کابینهاش، اولویتهایش بگوید. اما در همین مدت، تا دلتان بخواهد این «اطرافیان» و «دور و بریها» موضع داشته و از طرح و برنامه و تشکیل شورا و....سخن گفتهاند.
🔸اطرافیان رئیسجمهور منتخب افرادی هستند که نشان دادهاند، بدون هماهنگی و اطلاع او امور را جلو میبرند. اگر ایشان یک کنفرانس خبری در این مدت تشکیل میداد، میتوانست به این شبهات و سؤالها پاسخ دهد. اما در عوض گفته شده این آقای ظریف است که با حضور در تلویزیون، میخواهد به مردم توضیح دهد!
🔸شرایطی که در بندهای بالا به گوشهای از آنها اشاره شد، در دوران مبارزات انتخاباتی آقای پزشکیان نیز، کاملا مشهود بود. او تقریبا همه چیز را به اطرافیان میسپرد. گفت یک پزشک و جراح قلب است و برنامهای هم ندارد و مسائل را به کارشناسان میسپارد.
🔸-تردید نداریم- شما هم نداشته باشید-که این اطرافیانِ مجاهد شنبهیِ طلبکار، فردا روزی اگر خدایی نکرده آقای پزشکیان موفق نشد، به هیچ وجه مسئولیت اقداماتش را نخواهد پذیرفت. آنها به بزرگتر از پزشکیان هم رحم نکردند.
🔻آقای پزشکیان اگر ۱- از این طیف فاصله نگیرد ۲- اداره امور را همانگونه که تا امروز بوده، به آنها بسپرد، همینها او را زمین خواهند زد و اگر زمین خورد، همین طیف انگشت اتهام را به سوی ما منتقدانی خواهد گرفت که خیلی زود و به موقع هشدارهای دلسوزانه را دادیم.
#یادداشت_روز
کیهان
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
🔴کربلا به ما یاد داد
🔴گاهی اوقات رای
🔴با اکثریت است
🔴ولی ولی ولی
🔴حق حق حق
🔵با اکثریت نیست🚫
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
آیت الله بهجت (رحمت الله علیه):
مراقب اوضاع یمن باشید. جرقه ای در یمن زده میشود که با ظهور، ارتباط دارد و ما باید خودمان را برای ظهور، آماده کنیم.
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
🔴آقای پزشکیان ملت به تو رأی دادن نه به ظریف... ظریف صد سال هم کاندید میشد رای نمیآورد پس به جای خرید از سوپرمارکت و هیئت عزاداری و کار های پوپولیستی..برو در مورد انتخاب افراد مناسب برای کابینه دولت نظارت کن. وگرنه مدیون این مردم هستی...
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
فتنه مثل یک مه غلیظ
فضا را نامشخص می کند،
چراغ مه شکن لازم است
که همان «بصیرت» است ..
امام خامنه ای(حفظه الله تعالی)
پذیرش fatf یعنی تعهد به ارائه کامل اطلاعات مالی مردم ایران به اسرائیل و آمریکا و قبول تروریست بودن نیروی قدس سپاه و فرماندهان آن و تحویل دادن آنها به دشمنان ایران
طرفداران داخلی fatf احتمالا بدون غرض و بی اطلاع از متن آن، حتی نمیدانند fatf چیست و مخفف چه کلماتی است
✅ ظرفیت شرکت های خانوادگی کوچک برای تبدیل شدن به لوکوموتیو نوآوری در جهان / حفاظت از حقوق مالکیت انگیزه بخش شرکت های خانودگی
🔻 دکتر کلی دیبرل، استاد مدیریت و کارآفرینی مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه می سی سی پی، به همراه چند نویسنده دیگر در مقاله ای مطرح کردند؛
🔹 شرکتهای کوچک و متوسط خانوادگی در محیطهایی که حفاظت از حقوق مالکیت جدی گرفته شده است، نوآورترین شرکتها در جهان هستند و شرکت های کوچک و متوسط خانوادگی توانسته اند در حوزه نوآوری در همه ابعاد از شرکت های بزرگ بیشی بگیرند.
🔹 شرکتهای بزرگ اغلب سیستمهای قویتری برای محافظت در برابر ریسکهایی مانند سرقت و تقلب دارند و به دلیل اندازه و حضور تثبیت شده در بازار نیاز کمتری به نوآوری دارند. در مقابل، شرکتهای کوچکتر باید به طور مداوم نوآوری کنند تا بتوانند رقابت کنند و رشد کنند.
🔹 کسبوکارهای خانوادگی همچنین به انتقال شرکت خود به نسلهای آینده اهمیت میدهند که این موضوع به آنها انگیزه اضافی برای نوآوری میدهد: اگر نوآوری نکنند، ممکن است در آینده از بین بروند. احتمال حذف از بازار در صورت عدم نوآوری بیشتر برای شرکتهای خانوادگی کوچکتر و کمتر تثبیتشده نگران کننده است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38018
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غرب و نظام #سرمایه_داری چه بر سر سایر کشورها می آورد؟
تاسیس نظام #امپراطوری_پنهان در کشورهای در حال توسعه با اجرای سیاست های اقتصاد سرمایه داری!
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
📌کارتخوان و عابربانکهای ایران و روسیه از این تاریخ بههم وصل میشوند
🔹اخیرا قرارداد پیمان پولی میان ایران و روسیه منعقد شد و بر اساس آن، از ابتدای شهریور ماه شبکه بانکی ایران به شبکه بانکی میر روسیه (سیستم پرداخت ملی روسیه) متصل میشود که بیشک میتواند نقش مهمی در حذف دلار از مبادلات تجاری و بانکی میان کشورها ایفا کند.
🔹با این توافق نامه مبادلات دو کشور با ارزهای محلی دو کشور تسهیل شده و ریسک و هزینه ناشی از تبدیل ارز برای تجار دو طرف کاهش مییابد.
💢بانک جهانی نوشت: در حالی که ۹.۵میلیون نفر طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ در فقر فرو رفتند طی سه سال گذشته ۶.۱میلیون ایرانی از خط فقر بالا آمدهاند.
🔹 بانک جهانی در گزارشی از وضعیت فقر در ایران نوشت: روندهای اخیر در ایران نشاندهنده پیشرفت در کاهش فقر و بهبود نابرابری درآمدی است. بین سالهای 1399 و 1401، نرخ فقر با معیار 6.85 دلار آمریکا در روز 7.4 درصد کاهش یافت و تقریباً 6.1 میلیون ایرانی را از خط فقر بالاتر برد. بر اساس معیار خط فقر با معیار درآمد متوسط به پایین 3.65 دلار آمریکا در روز، فقر از 6.05 درصد به 3.8 درصد کاهش یافت. نابرابری درآمدی نیز که توسط شاخص جینی اندازهگیری شد اندکی بهبود یافت و از 35.8 به 34.8 کاهش یافت.
🔹رشد مصرف فراگیر، ناشی از افزایش درآمد حاصل از دستمزدها و خوداشتغالی، به کاهش سطح فقر کمک کرد. برنامههای اجتماعی، ازجمله یارانههای نقدی موقت و مستمری، نقش مهمی در کاهش فقر، بهویژه در سال 1401 و بعد از آن ایفا کردند.
🔴رهبر انقلاب: یک تحرک اقتصادی حساب شده قوی و پیگری نیاز است/کارهایی در دولت قبل انجام شده با ارزش هستند و باید ادامه پیدا کنند
🔹حضرت آیت الله خامنه ای در مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب: همه میدانند چقدر بنده به مسائل فرهنگی اهمیت میدهم اما امروز اولویت با مسائل اقتصادی است.
🔹یک تحرک اقتصادی حساب شده قوی و پیگری نیاز است.
🔹کارهایی در دولت قبل انجام شده که با ارزش هستند که باید ادامه پیدا کنند.
🔹باید با دید اقتصادی کلان به مسائل اقتصادی پرداخت.
🔹هم از نظر بهبود وضع معهیشت مردم که یک کار فوری و کوتاه مدت است باید کارهایی را انجام داد.
🔴توصیههای رهبر انقلاب به دولت جدید؛ توصیه رهبر انقلاب به تلاش مجاهدانه و اجتناب از کنترل از راه دور
🔹️افراد اهل فکر ثروت ملی هستند و از این باید استفاده کرد.
🔹️دولت برای مردم، با مردم و در میان مردم از این ظرفیت مردمی استفاده کند.
🔹️در کنار فرصت های انسانی فرصت های طبیعی نیز فراوان است.
🔹️توصیه بعدی کار جهادی است.
🔹️کار جهادی یعنی بی مزد و بی منت کار کردن.
🔹️البته چارچوب های اداری و قانونی باید رعایت شود اما کار جهادی کیفیت کار است.
🔹️شهید رئیسی دنبال احسنت برای کاری که می کرد نبود؛ به معنای واقعی کلمه کار میکرد و هرچه از دست او برمی آمد انجام میداد.
🔹️توصیه من تلاش مجاهدانه و اجتناب از کنترل از راه دور است.
🔹️توصیه بعدی تعامل ارکان کشور است.
🔹️توصیه بعدی رعایت اولویتها است امروز از لحاظ زمانی اولویت با مسائل اقتصادی است.
🔹️توصیه بعدی مربوط به فضای احساسات عمومی ناشی از انتخابات که مخاطب این موضوع، فعالان سیاسی و آحاد مردم هستند.
🔹️نباید احساسات دوره انتخابات که افراد را وادار به مجادله میکرد ادامه پیدا کند.
🔹️در همه این انتخاباتهای گذشته ملت ایران پیروز شده است ما شکست خورده نداریم.
🔹️آن کسانی که از نامزدی حمایت کردند که رای نیاورد شکست نخوردهاند اینها هم پیروزند.
🔹️توصیه بعدی خطاب به مسئولین آینده، اتکا به توان داخلی است.
🔹️این به معنای این نیست که از امکانات خارجی استفاده نکنیم.
🔹️حتی گاهی دشمنان ما حرکتی انجام می دهند به نفع ما است از آن باید استفاده کرد.