اقتصاد سرمایهداری یا مردمیسازی اقتصاد⁉️
کارگران باید سهیم باشند، نه اجیر...
بسیاری از دانهدرشتها در فضای اقتصاد رانتی بزرگ شدهاند و مردم حداکثر، کارگران آنها میشوند.
۷۰درصد سپردههای بانکی متعلق به حدود ۱ونیم درصد از سپردهگذاران است و این یعنی تشدید شکاف طبقاتی و عدم توزیع عادلانه امکانات در کشور؛
#مهدی_عسگری 🇮🇷
ارز و سکه پاشی سیاستهای کوری هستند که نه تنها فایدهای ندارند (جز اثر موقت)، بلکه هم ذخایر کشور را مستهلک میکنند، هم روند تضعیف پول ملی را تشدید میکنند و هم روند تولید ارزش افزوده بخشهای مولد را کند میکنند.
بازدهی سکه تنها در تغییر قیمت آن است و ارزش افزودهای ایجاد نمیکند.
✅ غلامی
♦️ جای خالی مرکز آموزشهای مجلس
🔹 نیمی از نمایندگان مجلس دوازدهم تازه وارد اند، و قاعدتاً اطلاعات چندانی از مباحثی مثل بودجه و مانند آن ندارند.
🔹 این نمایندگان جدید و حتی قدیمیها عمدتا نگاهشان به #مرکز_پژوهش_های_مجلس است که چه پخت و پزی برایشان میکند که متاسفانه گاهی غذای تقنینی که سرو میکند خیلی هم ارگانیک و سالم نیست! بگذریم که نیروهایشان را به دولت هم صادر میکنند و کاش برخیشان همانجا میماندند!
🔹 غیر از اینکه نیاز است در مرکز پژوهش های مجلس تحولی اساسی به سمت نظریه های بومی و اسلامی پیشرفت اقتصادی به جای تبعیت از نظریه های توسعه عاریتی امثال صندوق بینالمللی پول صورت گیرد، نمایندگان هم نیازمند #آموزش_ضمن_خدمت اند. حداقل میتوان از دوره بعد از انتخاب شدن تا زمان تحویل صندلی نمایندگی استفاده کرد. کاش نهادی مثل #مرکز_آموزش_عالی_قانونگذاری_مجلس هم میداشتیم!
✍️ توکلی
💢ما میخواهیم منابع این کشور از انحصار در آید و ملی شود.
جهانیسازی قیمتها، خصوصیسازی انفال، رهاسازی نرخ ارز و اعطای امتیاز خلق پول به بانکهای خصوصی، ملت ایران را از داراییهای خود محروم و ایرانیان ثروتمند را فقیر کرده است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
📣جبرائیلی
به دلیل به حد نصاب نرسیدن حضور نمایندگان در مجلس امروز ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ مجلس تشکیل نشد
با شنیدن این خبر تاسف بار یاد حادثه ی هفتم تیر ۱۳۶۰ افتادم که بعد از شهادت ۷۲ نفر از یاران امام که بخش عمده ای از آنان نماینده ی مجلس بودند روز سوم بعد از حادثه یعنی ۱۰ تیر ۱۳۶۰ نمایندگانی که مجروح بودند با تخت و ویلچر در مجلس حاضر شدند؛ تا مجلس تعطیل نشود، همه ی حرف در همین خلاصه می شود
🔴 از کدام بازار حرف میزنید؟
🔸 مگر بازار در ایران واقعی است که نرخش را واقعی میدانید؟ از کدام بازار حرف میزنید؟ از بازاری که کاخسفید ساز و کارش را دست گرفته و قیمتهایش را بالا میبرد؟ از بازاری که با رانتِ دولت در آن سودآور میشوند اما درآمدشان را به نرخ غیردولتی عرضه میکنند؟
🔹 این چند دقیقه از صحبتهای حسین صمصامی را بشنوید و همه آنچه درباره بازار و نرخِ واقعی شنیدهاید را دور بریزید.
🔸 اصلا بازاری وجود ندارد که منطقِ حاکم بر آن عرضه و تقاضا باشد، میدانی است از جنگ قدرت. یک طرف غولِ سرمایهداری است که فشار میآورد و بسیاری از سودجویانِ داخلی با آن همراه شدهاند، طرف دیگر مردم هستند که دولت باید منافعشان را حفظ کند.
🔹 در توصیف سیاستِ ما همین بس که شعار مقاومت در برابر آمریکا دادند اما منطقِ بازار را در اقتصاد جا انداختند. بخش خصوصی را آنقدر مقدس دیدند که غارتِ مردم و فرار سرمایه را آزاد گذاشتند، طلا و دلار عملا جایگزین ریال شد، سفره مردم هم هر روز خالیتر.
🔸 آیا این حرفها در عمل فایدهای دارد؟ معلوم است که خیر، اصلِکاریها هنوز میخواهند دعوای دهه شصت را برنده شوند.
📝 به الگوی توسعه سلام کنید!👆
🔹 اینجا شهر مکه را میبینید؛ در کشوری که نه تحریم است نه با آمریکا مشکلی دارد نه اپوزیسیون فاند بگیر و بزرگ برایش ساختهاند؛ با حدود ۳۵ میلیون جمعیت روی نفت خوابیده و روزانه ۱۰ میلیون بشکه میفروشد.
🔸 به خاطر پروژههای جاهطلبانه و اشرافی صندوق ملیشان تا حدود ۷۵ درصد کاهش داشته، به استقراض روی آورده و طبق برآوردها با کسری بودجه ۹.۵ میلیارد دلاری مواجههاند.
🔹 همان الگوی پهلوی است، شمال تهران و کیش و رامسر را برای خودشان درست کردند و هیچ اهمیت ندادند که بقیه کشور در فلاکت دست و پا میزند. الگویی که در ذهن بعضی استوانهها و نخبههای جمهوری اسلامی هم وجود دارد. 👆🌷