بسم الله الرحمن الرحيم
در روز 13 اسفند 97 با جمعي از طلاب موسسه عالي فقه و علوم اسلامي ديداري خصوصي با اقايمان ، امام خامنه اي داشتيم. اين نوشته مضمون برخي از مطالب ايشان در جلسه است.
تذکر مهم اينکه اين مطالب برداشت نويسنده از بيانات ايشان است و ممکن است با اصل مطالب ايشان متفاوت باشد. هر چند نويسنده تمام تلاش خود را بکار برده تا دقيقا مراد ايشان ذکر شود. همچنين نوشته زير فقط بخشي از مطالب معظم له ميباشد.
1 . ايشان با توجه به گزارشي که مديريت مدرسه مطرح کردند که برخي طلاب کوشا از 6 صبح تا 9 شب در مدرسه مشغول فعاليت هستند فرمودند : بنده با اين کار مخالفم. همه مسائل خانواده مسائل عقلاني نيست بلکه برخي مسائل جنبه عاطفي و واقعي دارد. لازم است مرد ساعت هايي در کنار خانواده باشد. البته خود بنده در برهه اي از زمان همين طور زندگي ميکردم . صبح وقتي از خانه خارج ميشدم بچه ها خواب بودند و وقتي بر ميگشتم هم بچه خواب بودم. اما در ان زمان چاره اي جز ان نبود. اما امروز شما استقرار داريد و شرايط ان روز ما را نداريد.
2 . درباره ضرورت فلسفه و نقش ان استنباط احکام فرمودند : بنده مخالف فلسفه خواندن نيستم بلکه انرا خوب بلکه لازم ميدانم. اما فلسفه نظري ما چون تبديل به حکمت عملي نشده ظهور وبروزي در جامعه ندارد هر چند غربي ها اين کار را کردند و فلسفه نظري خود را به حکمت عملي تبديل کردند اما اين کار در مورد مثلا فلسفه صدرايي انجام نشده هر چند که ظرفيت ان وجود دارد و نياز به کار هست. بنابراين انچه که امروز عملا در جامعه کار ميکند و اداره جامعه را به عهده دارد فقه است و بايد به ان پرداخته شود.
3 . با توجه به اينکه گفته شد درس خارج اصول در حوزه به طور متوسط 15 سال طول ميکشد فرمودند: اين اصلا خبر خوبي نيست. بنده شنيده ام که خارج اصول ايشان 5 سال طول ميکشيد . اصولي تر از محقق خويي کيست ؟ اين فقيه اصولي کجاي اصول را در درس خود از قلم ميانداختند ؟ بنابراين اصول را بايد مضيق تر خواند. البته اين مساله درباره فقه مطرح نيست و عرصه کار در ان باز است.
4 . با توجه به درخواست طلاب درباره مطالعه تفسير و حديث فرمودند : بنده برنامه درسي شما را نميدانم اما شما هرگز خود را از تفسير قران جدا نکنيد. همين تفسير مجمع البيان تفسير خوبيست که مولف ان طبرسي ، در ضمن برخي ايات ملايي خود را نشان داده است.
5 . فرمودند : بنده قبلا به مديران حوزه هم گفته ام که کسي که درس ميخواند نياز به يک مدرک و گواهي دارد. مثلا کسي که سه سال درس خارج عمومي ميگذراند بايد معلوم باشد که کيست. اشتباه بزرگ اين بود که ابتدا مدارک حوزوي را با مدارک دانشگاهي مقايسه کردند و بعد هم بحث معادل سازي مطرح شد که مثلا فلان اگر درس بخوانيد معادل کارشناسي ارشد است. درحالي که اين اشتباه است زيرا سبک کار در حوزه با سبک کار در دانشگاه متفاوت است. شما نياز به يک گواه و شهادت داريد. سابق اجازه اجتهاد مطرح بود که کسي که درس ميخواند به او اجازه اجتهاد ميدادند.
6 . درباره اينکه روش برخي موسسات اين است که درس توسط خود طلاب ارائه ميشود و استاد نظارت دارند فرمودند : درس هايي که توسط طلاب ارائه ميشود استاد نبايد در حاشيه قرار گيرد.
7 . کار بطيء و متقن بهتر از کار سريع و سست است.
8 . به دنبال اساتيد خود حرکت کنيد.
9 . بدون توسل نماز شب و تضرع نميشود به جايي رسيد. گاهي انسان از کساني سخني هم ميشنود اما به دل انسان نمينشيند. دعا و توسل باعث انفتاح دل و معنويت ميشود . مخصوصا نماز شب که اگر هم موفق به ان نشديد قضاي ان را به جا اوريد .
10 . اين مطلب را شايد بتوان مهمترين قسمت فرمايشات ايشان دانست که فرمودند : هيچ يک از مسائل مدرسه نبايد وجهه انقلابي بودن را تحت الشعاع قرار دهد . طلبه و ملا و استاد و مرجعي که انقلابي نباشد بدرد اين کشور ( يا بدرد اين انقلاب ) نميخورد. امروز بسياري از افراد در کشورهاي ديگر از مکتب هاي غلط غربي سرخورده اند و هيچ ملجا و پناهي ندارند و فقط نگاهشان به جمهوري اسلاميست.
تلک عشرة کامله . و الحمد لله رب العالمین
@gharar_at
باز خوانی وصیت نامه حضرت امام:
نویسندگان و جامعه شناسان و تاریخ نویسان،مسلمانان را از این اشتباه بیرون آوورند و آنچه گفته شده و می شود که انبیا(علیهم السلام)به معنویات کار دارند و حکومت و سررشته داری دنیایی،مطرود است و انبیا و اولیا و بزرگان از آن احتراز میکردند و ما نیز باید احتراز کنیم اشتباه تأسف آوری است که نتایج آن،به تباهی کشاندن ملت های اسلامی و باز کردن راه برای استعمارگران خون خوار است.زیرا آنچه مردود است حکومت های شیطانی و دیکتاتوری و ستمگری است جمع آوری ثروت و مال و قدرت طلبی و طاغوت گرایی است و بالاخره دنیایی است که انسان را از حق تعالی غافل کند،اما حکومت حق برای نفع مستضعفان و جلوگیری از ظلم و جور و اقامه عدالت اجتماعی،همان است که مثل سلیمان نبی(علیه السلام) وپیامبر عظیم الشأن اسلام(صلی الله علیه و آله) و اوصیای بزرگوارش برای آن، کوشش میکردند از بزرگترین واجبات و اقامه آن،از والاترین عبادات است.
@gharar_at
بهترین طرح
حداد عادل با تأکید به اینکه بیانیه رهبری یک جهش به سوی آینده است، تصریح کرد: «خوب است درنگی داشته باشیم و بدانیم کسی که این بیانیه را نوشته، چه تجربه و دوراندیشی داشته است. ایشان دست کم از شصت سال تجربه برای تحقق اندیشه انقلاب اسلامی برخوردارند. مهندس بازرگان میگوید از نخبگان و متفکرانی که فکر اسلامی دارند، خواستیم تا طرحی برای جهانبینی اسلامی ارائه دهند. طرحهای متعددی آمد و بین آنها بهترین طرح، طرح آقا سیدعلی خامنهای بود.
https://eitaa.com/gharar_at/2742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف تلخ راجب برجام!
ببینید یکی از موافقان برجام چطور به این خیانت با تمام وقاحت اعتراف میکنه! به بزک #برجام توسط دولت در رسانه ها وفریب مردم! و امروزه همین ها باز سنگFATF را به سینه میزنند!!!!وقاحت تا کجا؟خیانت ازین اشکار تر مگر وجود دارد
https://eitaa.com/gharar_at
«فرازهای بیانیه گام دوم»
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین.
از میان همهی ملّتهای زیر ستم، کمتر ملّتی به انقلاب همّت میگمارد؛ و در میان ملّتهایی که بهپاخاسته و انقلاب کردهاند، کمتر دیده شده که توانسته باشند کار را به نهایت رسانده و بهجز تغییر حکومتها، آرمانهای انقلابی را حفظ کرده باشند. امّا انقلاب پُرشکوه ملّت ایران که بزرگترین و مردمیترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که یک چلّهی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همهی وسوسههایی که غیر قابل مقاومت به نظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است. درودی از اعماق دل بر این ملّت؛ بر نسلی که آغاز کرد و ادامه داد و بر نسلی که اینک وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوّم میشود.
https://eitaa.com/gharar_at
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢هشداری که حجت الاسلام رئیسی به نزدیکان فساد روحانی و جهانگیری داد:
♦️«آقای روحانی شما من را میشناسید، من سخن واهی بر زبان نمیرانم؛ این مسئله فساد نزدیکان شما را معاون اول قوه قضاییه و دادستان کل کشور در دفترتان صحبت کردند و مدارک و اسناد کامل به شما دادند که نزدیکترین فرد به شما دچار مشکلات میلیونی هستند. من جای شما بودم مساعدت میکردم برخورد قانونی شود؛ گفتند اینکه اکنون انجام نشود یا مورد تشکیک است با روحیه کسی که رئیس دولت است سازگار نیست».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢هشداری که حجت الاسلام رئیسی به نزدیکان فساد روحانی و جهانگیری داد:
♦️«آقای روحانی شما من را میشناسید، من سخن واهی بر زبان نمیرانم؛ این مسئله فساد نزدیکان شما را معاون اول قوه قضاییه و دادستان کل کشور در دفترتان صحبت کردند و مدارک و اسناد کامل به شما دادند که نزدیکترین فرد به شما دچار مشکلات میلیونی هستند. من جای شما بودم مساعدت میکردم برخورد قانونی شود؛ گفتند اینکه اکنون انجام نشود یا مورد تشکیک است با روحیه کسی که رئیس دولت است سازگار نیست».
با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی؛
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به ریاست قوه قضائیه منصوب شد
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوهی قضائیه منصوب کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد، و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.
متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی دامت برکاته
آغاز دههی پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربهها و دستاوردها و رهنمودهای انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفتها و تنگناها در قوهی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزهئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمتآمیز، دوران جدیدی را که زیبندهی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیدهام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوهی قضائیه و آشنا با همهی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان دادهاید.
سند تحول قضائی پیشنهادی جنابعالی را ملاحظه کردم. بر اساس مشورتها و نظرات کارشناسی، آنرا مفید و کارساز میدانم. با این حال چند نکته را مؤکداً به جنابعالی سفارش میکنم.
نخست آنکه برای همهی فصول این سند و بندهای ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمائید. در زمانبندیها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.
دوم آنکه در همهی فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.
سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکیِ دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اوّل برای همه توفیقات شما است. در ریشهکنی فساد از درون قوه که مایهی مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاهها و دادسراها است، هیچ تردید و درنگ نکنید.
چهارم آنکه گسترش عدل و احیاء حقوق عامه و آزادیهای مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدفهای قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامهها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.
پنجم آنکه در برخورد قضائی ملاحظهی این و آن را نکنید.
ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسؤولیتهای قوه استفاده کنید.
هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سدّ محکمی در برابر انگیزهها و عوامل نفوذ و انحراف است.
هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و همافزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند.
در پایان لازم میدانم از آیت الله آملی بخاطر تلاشهای ارزشمندشان تشکر و قدردانی کنم و برای توفیق کامل جنابعالی و همکارانتان دست دعا و توسل به درگاه ربوبی بلند کنم و توجهات و دعای حضرت بقیة الله ارواحنا فداه را مسألت نمایم.
والسلام علیکم و رحمة الله
سید علی خامنهای
۱۶ اسفند ۱۳۹۷
https://eitaa.com/gharar_at
🔻تصاویر روسای قوه قضائیه پس از انقلاب، از آغاز تاکنون
#سیاسی
☝️ ۸ توصیه اخیر رهبرانقلاب برای تحول دستگاه عدالت
💻 @Khamenei_ir
https://eitaa.com/gharar_at/2759
📺بازپخش مستند جنجالی «در آغوش فرانسه»
🔹پیش بینی تلخ یکسال پیش مستند ثریا از تبعات تصمیمات پسابرجامی صنعت خودرو که متاسفانه امروز به حقیقت پیوست!
🔹وقتی کمپانی های پژو و رنو بدون دادن غرامت عهدشکنی های قبلی، آمدند و دوباره عهدشکنی کردند و رفتند....
🔸ریشه اتفاقات تلخ صنعت وابسته خودرو و افزایش قیمتها را در مستند «در آغوش فرانسه» ببینید
🔹اگر می خواهید بدانید «برجام با صنعت ایران چه کرد؟» دیدن این مستند را از دست ندهید!
⏰امشب ساعت ۲۰ شبکه افق سیما
https://eitaa.com/gharar_at
تیر خلاص حجت الاسلام مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص به کنوانسیون های استعماری:
این چه اصراری است از آقای رییس جمهور و دولت که مجمع تشخیص نظام را تحت فشار قرار داده اند که کنوانسیون ها را تصویب کنید؟!
خیر! ما مصلحت نظام را مبنا قرار می دهیم نه هواها و نه هوس ها را.
(97/12/17 قبل از خطبه نماز جمعه تهران)
https://eitaa.com/gharar_at
1/ بیانات رهبر انقلاب در دیدار 13 اسفند97 با اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی منتشر شد:ما یک نظام داریم که با این حوادثی که پیرامونش و در درونش وجود دارد؛ باید اداره بشود با اسلام، با فکر اسلامی. فکر اسلامی در جنبه عملی، همان فقه اسلام است/ بنده با فلسفه خواندن، نه فقط مخالف نیستم بلکه کاملاً تأیید میکنم، فلسفه هم لازم است؛ لکن آنچه زندگی را اداره میکند، عملاً فقه ما است.
متن کامل دیدار:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=41898
🔻 @gharar_at
«فرازهایی از بیانیه گام دوم»
آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمیبُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود. طبیعی بود که سردمداران گمراهی و ستم واکنش نشان دهند، امّا این واکنش ناکام ماند. چپ و راستِ مدرنیته، از تظاهر به نشنیدن این صدای جدید و متفاوت، تا تلاش گسترده و گونهگون برای خفه کردن آن، هرچه کردند به اجلِ محتوم خود نزدیکتر شدند. اکنون با گذشت چهل جشن سالانهی انقلاب و چهل دههی فجر، یکی از آن دو کانون دشمنی نابود شده و دیگری با مشکلاتی که خبر از نزدیکی احتضار میدهند، دستوپنجه نرم میکند! و انقلاب اسلامی با حفظ و پایبندی به شعارهای خود همچنان به پیش میرود.
https://eitaa.com/gharar_at
🔴 جای خالی یک حرف مهم در گام دوم‼️
🔻 مهدی محمدی (تحلیلگر):
🔹بیانیه #گام_دوم یک حرف مهم را نمیگوید. پیام در این باره که اگر این انقلاب این راه را آمده و چنین سرافراز و پرنشاط است، اگر به آینده امیدوار است و دشمن را خسته و ناامید کرده، اگر گام اول را با قهرمانی برداشته و در تدارک گام دوم است، همه به این سبب است که رهبری حکیم، امین، با تقوا، بنده خداوند و خادم بندگان خداوند، و تیزهوش و استثنایی بالای سر آن بوده است.
🔸 صاحب پیام عمداً از کنار این نکته اصلی و بنیادین میگذرد؛ ولی ما دقیقاً همین جا باید توقف کنیم.
#گام_دوم
🔻 @gharar_at
🌟 انس با قرآن و انس با تفسیر لازم است
👈 تفسیر مجمع البیان بسیار تفسیر عالمانهای است
🔻 رهبر انقلاب: سؤال شد که برای ورود در حدیث و قرآن یعنی اُنس با قرآن و اُنس با حدیث، حقیر چه چیزی پیشنهاد میکنم؛ من البتّه در برنامههای درسی نمیدانم، امّا معتقدم از تفسیر، رها و جدا نشوید. مثلاً فرض کنید یک دوره تفسیر مجمعالبیان؛ بسیار تفسیر خوبی است؛ مجمعالبیان بسیار تفسیر عالمانهای است، یعنی مرحوم طبرسی در یک جاهایی و در ذیل یک آیاتی، مُلّاییِ خودش را و تبحّر خودش را در استدلال و استنباط نشان داده.
🔸 اُنس با قرآن جداگانه و اُنس با تفسیر جداگانه، به نظر ما لازم است؛ و همین طور البتّه حدیث که شما احتیاج هم دارید؛ یعنی شما برای فقاهت چون به منابع حدیثی نیاز دارید، به رجال و به حدیث و علم حدیث و به این چیزها طبعاً احتیاج دارید؛ لابد در برنامههایتان هم علیالقاعده باید باشد، لابد در برنامهها هست؛ و راه آن این است و باید انجام بگیرد. ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
💻 @Khamenei_ir
🔻 @gharar_at
📌 #خبر_ویژه
🔹ناامیدی آقای «تَکرار میکنم» از امکان فریب دوباره مردم در انتخابات
🔸سید محمد خاتمی از سران فتنه ۸۸ در دیدار شماری از اعضای فراکسیون امید تصریح کرد دیگر خیلی سخت است که به مردم بگوییم بیایید رأی بدهید.
▫اخیراً حدود ۴۰ نفر از اعضای فراکسیون امید با خاتمی ملاقات کردند و این در حالی است که فراکسیون مذکور بنابر اعلام گردانندگان آن، بالغ بر ۱۳۰ نفر عضو دارد. به عبارت دیگر حدود ۸۰ تا ۹۰ نفر (از جمله پزشکیان) در این ملاقات حضور پیدا نکردند.
خاتمی در این ملاقات به جای عذرخواهی درباره وعدههای اقتصادی فریبنده و بزک آمریکا از سوی طیف متبوع وی که به گرانی بیسابقه در قبل از برجام منتهی شده، گفت: «ما در موقعیت فوقالعاده سختی قرار داریم باید به ریشه بحرانها توجه کرد. نتیجه این وضعیت افزایش بیاعتمادی مردم به نظام و تبدیل این بیاعتمادی به ناامیدی است. وضعیت کنونی نتیجه برخی سیاستها و جهتگیریها است که باید اصلاح شود.»
▪️وی افزود: هم در ساختار و هم در رویکرد اشتباه و اشکالاتی وجود داشته است و در مجلس، آقای مطهری خیلی شجاعانه، بسیاری از مسایل را مطرح میکند اما این سخنان چقدر شنیده میشود؟ اصلاحات اگرچه نظر انتقادی دارد اما درون نظام است. نظام باید اصلاحپذیر و انعطافپذیر شود تا با اصلاح نظام، یأسها از بین برود.
وی گفته است: دیگر خیلی سخت است که به مردم بگوییم بیایید رأی بدهید. آیا فکر میکنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوقها خواهند آمد؟ بعید میدانم مگر اینکه در یک سال آینده تحولی رخ دهد.
وی همچنین گفت: درباره FATF ضمن احترام به نظرات موافق و مخالف، نمیدانم با توجه به مصالح ملی، به چه حسابی در مقابل آن مقاومت میشود.
این سخنان در حالی است که بنابر گزارشهای متعدد، خاتمی و برخی افراد منسوب به وی، هنگام مواجه شدن با مردم، مورد اعتراضهای شدید درباره وعدههای دروغ اقتصادی و برعکس درآمدن برجام قرار میگیرند. از سوی دیگر،...
🔻 @gharar_at
♨ طلبه و استاد و مرجع ما اگر معتقد به انقلاب نباشد، به درد کشور نمیخورد
🔹 رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی: مواظب باشید جهتگیری انقلابی، مقهور هیچ کدام از این شاخصها و مهمّات کار این مؤسّسه قرار نگیرد؛ جهتگیری انقلابی. طلبهی ما، استاد ما، فاضل ما، عالِم ما، مرجع ما اگر چنانچه معتقد به این تحوّل عظیمی که اسمش انقلاب است، بود، به درد این کشور خواهد خورد. اگر معتقد به این نبود، به درد کشور نمیخورد، به درد جمهوری اسلامی نمیخورد؛ باید معتقد باشد.
🔸 اینکه بنده میگویم حوزهی انقلابی، معنایش این نیست که حالا حتماً در مثلاً فلان جا شعار [بدهد]؛ حالا یک وقت لازم هم باشد، شعار هم باید داد؛ بنده هم گاهی که لازم است، شعار میدهم لکن مهم این است که عمیقاً از بن دندان معتقد باشد که این تحوّلی که در این کشور اتفاق افتاده، باید همچنان ادامه پیدا بکند. ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
@Khamenei_ir0
@gharar_at
👈 دوره اصول مرحوم آقای خوئی پنج سال طول میکشید
❗ اینکه دوره اصول در حوزه ۱۵ سال است، برای من تعجبآور است
🔸 رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی: در مورد اصول که ایشان فرمودند متوسّط [دورهی] آن در حوزه پانزده سال است، خیلی برای من تعجّبآور است و این هیچ خبر خوبی نیست از نظر بنده. اصول خب لازم و ضروری است؛ برای تفقّه، بلاشک اصول لازم است. خب مرحوم آقای خوئی (رضوان الله علیه) فقیه اصولی بود دیگر؛ از ایشان اصولیتر کیست؟ در فقه او هم کاملاً اصول واضح است، آشکار است؛ من شنیدهام که دورهی اصول ایشان پنج سال طول میکشد؛ خب ایشان مثلاً چه کار میکرده؟ چه چیزی را از اصول میانداخته که پنج سال میشده؟
🔹 یعنی بنابراین میشود اصول را پنج سال گفت، میشود شش سال گفت. متوسّط که پانزده سال است، یعنی مثلاً تا بیست سال هم دارد! چقدر بخوانند؟ چرا بخوانند؟ به چه دردشان میخورد؟ کجای فقه استفاده میشود از این اصول؟ نه، به نظر من یک مقداری در مورد اصول بایستی جمع و جورتر و بهاصطلاح مُضیَّقتر حرکت کرد، مواظبت کرد؛ غیر از فقه است؛ فقه باز است، هر چه میتوانید در زمینههای فقهی کار کنید، به نظر ما خیلی خوب است. ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
@Khamenei_ir0
@gharar_at