مرجعیت گریزی آیت الله بهجت
درسی که فضلای حوزه نباید از یاد ببرند
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹 حجتالاسلام و المسلمین علی بهجت می گوید:
🔸هفت بار رسالهاش را بیاسم چاپ کردیم. راضی نبود اسمش را بنویسیم. وقتی هم که با اصرار زیاد راضی شد، فقط اجازه داد بنویسند: «العبد، محمدتقی بهجت»؛ آن هم با اِکراه.
کتاب مناسک حج ایشان را که چاپ کردیم، نوشتیم: «آیتالله بهجت»؛ خیلی جدی در حضور بزرگان توبیخمان کرد.
🔸هنگامی که رسالهاش چاپ شد؛ یک روز مرا کنار کشید و فرمود: «علی آقا! تو هر کسی میخواهی باشی، باش! میخواهی حجتالاسلام باشی، باش! میخواهی آیتالله باشی، باش! میخواهی آیتاللهالعظمی باشی، باش! میخواهی مرجع تقلید باشی، باش! میخواهی اعلم فقها هم باشی، هیچ مانعی ندارد. پدرت یک طلبۀ معمولی بیشتر نیست!»
🔸میگفت: «راضی نیستم دربارهام سخنی بگویی یا خدای ناکرده، در فکر تبلیغ و جذب کسی باشی، رساله را هم به کسی نده...!
🔸آخر کار بعد از آنکه همه رساله دادند و همه گرفتند، اگر کسی طالب بود و اصرار کرد، مانعی ندارد.»
منبع: این بهشت، آن بهشت، ص٢١
🔶حاشیه
اکنون با طیفی از درس خارج گوهای نسل سومی مواجهیم که برخلاف سیره قطعیه سلف صالح٬ به طرز عاشقانه ای در پی تمهید مقدمات #مرجعیت خویش هستند و در این راه از انشقاق و افتراق در حوزه مقدسه قم هم ابایی ندارند و عجیب آنکه اینان خود را وارثان سلوک بزرگان شیعه معرفی می نمایند!
گرچه این سنخ ایرادات اساسی ممکن است در همه طیف های فکری و سیاسی حوزوی رسوخ کند اما سران (و نه همه اعضای محترم) تشکل موسوم به #نشست_اساتید٬ بیش از دیگران در معرض این چالش تاریخی اند و خوب است مدام انطباق سیره رفتاری خود با سلوک اعاظم شیعه را پایش کنند!
https://eitaa.com/gharar_at/3920
🎭 #ادبی_هنری
🔹 روایت 43 روز نخست انقلاب در یک مستند
🔸 مستند «43 روز» روایتی از برخی ناگفتههای روزهای اول انقلاب اسلامی است که از سیما به نمایش در میآید.
به گزارش خبرنگار کیهان، این مستند از آغاز انقلاب تا روز برکناری سپهبد شهید محمد ولی قرنی از ریاست ستاد ارتش توسط مهدی بازرگان را روایت میکند.
این مستند حاوی تصاویر بسیاری است که برای اولین بار از صداوسیما پخش خواهند شد. از ویژگیهای دیگر این مستند پرداختن به چگونگی شکلگیری گروهکهای جداییطلب در کردستان، مذاکرات حسن نیت بازرگان با جداییطلبان، مخالفت شهید چمران و شهید قرنی با شیوه و شکل این مذاکرات است.
در این مستند با شاهدان عینی وقایع گفتوگو شده و ناگفتههایی از روزهای نخست انقلاب برای نخستین بار مطرح میشود.
«۴۳روز»، ماجرای التهابات، جنگها، مذاکرات و سقوط پادگانهای ارتش، همراه با تصاویر بکر و دیده نشده است که به سفارش معاونت فرهنگی و روابط عمومی ارتش تهیه شده و احتمالا در سوم اردیبهشت؛ سالروز ترور و شهادت سپهبد محمد ولی قرنی از شبکههای مختلف سیما پخش خواهد شد.
تهیهکنندگی این مستند را عباس مرادیان و پژوهش، نویسندگی و کارگردانی آن را داوود مرادیان برعهده دارد.
@gharar_at
🔸امام مهدی علیه السلام :
🔹 أنا خاتِمُ الأوصِياءِ ، بي يُدفَعُ الله البَلاءَ عن أهلي و شيعَتي ؛
🔹من وصىّ آخرين ام ؛ و خداوند به واسطه من بلا را از خانواده و شيعيانم برطرف مى کند .
📚 الغيبة طوسی ص 285، داشنامه امام مهدی(عج)، ج 2 ص 344
#حدیث
🆔 @gharar_at
🌍 #بین_الملل
🔹 آغاز همهپرسی نمایشی تداوم حضور السیسی در قدرت/استقرار نظامیان در خیابانهای مصر
🔸 همزمان با آغاز همهپرسی درباره ادامه یافتن ریاست جمهوری ژنرال «عبدالفتاح السیسی»، نیروهای ارتش و پلیس مصر در استانهای مختلف این کشور مستقر شدند.
پس از آن که پارلمان مصر روز سهشنبه اصلاحات قانون اساسی که به موجب آن عبدالفتاح السیسی تا سال ۲۰۳۰ در قدرت خواهد ماند رای مثبت داد، اکنون قرار است مردم این کشور برای تایید یا رد این تغییرات به پای صندوقهای رای بروند. همهپرسی برای تایید نهایی این اصلاحات، گام نهایی السیسی در جهت قبضه قدرت خواهد بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العالم، ارتش مصر در بیانیهای از مشارکت نیروهای مسلح در تأمین امنیت نقاط مختلف کشور طی روزهای برگزاری همهپرسی اصلاح قانون اساسی خبر داد. در این بیانیه آمده است که نیروهای ارتش با هماهنگی دستگاههای وزارت کشور در تأمین امنیت نقاط مختلف به خصوص مناطق نظامی مشارکت خواهند کرد. طبق این بیانیه، مأموریتهای محوله به این نیروها، حمایت از شهروندان، مقابله با تمامی تهدیدات علیه مراکز اخذ رأی، نظارت و رصد هوایی تمامی ۲۷ استان این کشور است.
«لاشین ابراهیم»، رئیسهیئت عالی انتخابات مصر اعلام کرده که ۱۹ تا ۲۲ آوریل (۳۰ فروردین تا سوم اردیبهشت) زمان همهپرسی برای تغییرات قانون اساسی است. وی گفت که روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه در خارج رأیگیری خواهد شد و رأیگیری در داخل از شنبه تا دوشنبه صورت خواهد شد. بر اساس تغییرات جدید در ماده ۱۴۰ قانون اساسی مصر، مدت ریاست جمهوری در این کشور از دو دوره چهار ساله به دو دوره شش ساله تغییر یافته است. اجرای اصلاحات در قانون اساسی با مخالفت معارضان در داخل و خارج از مصر مواجه شده است. در همین ارتباط جنبش جوانان ۶ آوریل در بیانیهای بر مخالفت قاطع خود با اجرای اصلاحات در قانون اساسی و فراهم کردن زمینه بقای «عبدالفتاح السیسی» در رأس قدرت، تأکید کرد.
@gharar_at
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 قدم زدن در لسآنجلس با فکر کشتهشدگان!
🔸 روزنامه اعتماد دیروز در مطلبی با عنوان «رویای آمریکایی» نوشت: «چند سال بعد از انقلاب، خانم معلمی آشنا از تهران به آمریکا مهاجرت کرد تا رویای خود را مانند هزاران ایرانی تحقق ببخشد. در تهران، او کار و زندگی متوسط، فرصت تشکیل خانواده و مسافرت داشت. در آمریکا این خانم معلم ایرانی سه شیفت کار میکرد. روزها از صبح تا شب در دو مدرسه حقالتدریسی درس میداد و شبها در رستورانی تا دیروقت کار میکرد. ولی او با این همه فشار کاری خود را آزاد میدانست. او نه فرصت فکر کردن، نه فرصت تشکیل خانواده و نه فرصت مسافرت به نقاط دیگر آمریکا را در ده سال اول اقامت کسب نکرد. اکنون همان خانم معلم بعد از سی و چند سال به ایران بازگشته تا دوستان، محله قدیمی، ... صمیمیت و معنویت را بیابد. رویای آمریکا چیست که این همه انسان را به سوی خود میکشد؟»
سعید عابدپور در بخش دیگری از این مطلب آورده است: رویای آمریکایی، ... رویای صدها هزار انسان فقیر آمریکای لاتین و مرکزی است که در سلطه 50 سال اخیر آمریکا با رژیمهای دیکتاتوری نظامی، کودتا، ترور، تحریم و قحطی را چشیدهاند. رویای آمریکایی رسیدن به آن 5 درصد خیلی ثروتمند جهان، صاحبان گوگل، یاهو، آمازون، مال، هاروارد، استانفورد، موسسات مالی و غیره است. رسیدن به رویایی که از جاده خونین فقیران عالم گلگون است... آمریکا برای تحقق این رویای خود [رویای آمریکای] به گفته جیمی کارتر، در تاریخ 246 ساله خود فقط 16 سال از صلح برخوردار بوده است. آمریکا جنگدوستترین کشور جهان است که برای تحمیل خود به دیگران با همه جنگیده است.»
وی در ادامه نوشت: «میلیونها نفر انسان در تجاوز آمریکا به ویتنام، کره، آمریکای لاتین و خاورمیانه کشته شدهاند. بیش از 625 هزار نفر در عراق به دست نیروهای آمریکایی و داعش و القاعده کشته شدهاند. آیا میتوان در خیابانهای نیویورک و لسآنجلس قدم زد و به این همه انسان کشته شده، فکر نکرد؟ رویای آمریکا به قول نوام چامسکی، رویای سرکوب دموکراسی، ایجاد ایدئولوژیها برای حاکمیت ابدی سرمایهداری نئولیبرال، گذاشتن سنگینی بار اقتصاد بر دوش فقرا و طبقه متوسط، حمله به کرامت و همبستگی انسانی، انتخابات مهندسی شده، ایجاد ترس و دلهره از دیگران و دهها شیوه مختلفی است که در آمریکا و جهان اعمال میشود... رویای آمریکا؛ رویای ثروتمندان، جنگافروزان، مدیران مالی و سیاستمداران این کشور است.»
@gharar_at
🗓سالروز غیبتکبریحضرتحجت
🏴و درآستانه سیامین سال رحلت
🏴موسسحکومتاسلامیدر غیبت
🏴خلیفه بقیةالله، امام روح الله/۳
💠امام خمینی
‼️مصداق وصف قائم برای حضرت صاحب این آیۀ شریفه قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی است، خدا میفرماید من شما را یک موعظه میکنم و آن قیام لله است لذا همه باید قیام بکنیم، قیام واحد؛ که بالاترین قیام همان قیام آن شخص واحد یعنی حضرت قائم است و همۀ قیامها باید دنبال آن قیام باشد؛ البته آن حضرت قیامِ لله میفرمایند و آن قیام لله و خلوصی که برای ایشان هست، برای دیگران نیست لکن شیعیان آن حضرت هم باید پیروی از او بکنند در اینکه «لله» قیام کنند، اگر قیام برای خدا باشد، اگر عمل برای خدا باشد اگر نهضت برای خدا باشد، شکست ندارد! ۵۸/۳/۸
💠رهبرانقلاب
‼️قیام امام راحل یک حرکت ارتجالی نبود در تمام مراحل زندگی ایشان «ان تقوموا لله» سابقه داشته است. کل زندگی امام، با قصد قیام لله بود. تنها همین یک چیز هم بود که موجب شد معجزه انقلاب اسلامی توسط ایشان اتفاق بیفتد. امام با تکیه به آیه «ان تقوموا لله» توانست این کار را بکند! ۶۸/۱۱/۹
# نقل از کانال جهاد تبیینی
@gharar_at
🗓سالروزغیبتکبریحضرتحجت
🏴و درآستانه سیامین سال رحلت
🏴موسسحکومتاسلامیدر غیبت
🏴خلیفه بقیةالله، امام روح الله/۱
💠امام خمینی
‼️متاسفانه ما درطول تاریخ بعد از غیبت حضرت نتوانستیم آنطورکه باید، اسلام را عرضه کنیم. در این ۳۰۰سال اخیر عوامل خارجی آمدند و همه چیز ما را مطالعه کردند و چنین یافتند که اگر اسلام آنطورکه هست عرضه شود، برایشان مجالی نمیماند لذا باعوامل داخلی و خارجی که داشتند تلاش کردند تا نگذارند اسلام کامل نمایش پیدا بکند و معالأسف خودما هم به آنها کمک کردیم و از مسائل اسلام، فقط روابط بین فرد و خدا را گرفتیم و باقی مسائل در کتب فقهی ما مدفون شد و در خارج به وقوع نیامد. مباحثی که در حوزه بحث میشد، محدود به همین مباحث بود و آنهمه آیات و روایات و کتب فقهی ما نمایش خارجی پیدا نکرد. لذا نتوانستیم امور سیاسی و اجتماعی و اقتصادی که مال زندگی است، راعرضه کنیم. آنها باقلمهای مسموم، که حالا هم بعض از آن انگلها در ایران هستند، اسلام را اینگونه تبلیغ کردند که مال ۱۴۰۰ سال پیش است و کهنه است، ماهم غافل بودیم و اسلام کامل را عرضه نکردیم! ۵۸/۶/۱۰
#نقل از کانال جهاد تبیینی
@gharar_at
با حکم فرمانده معظم کل قوا؛
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی به فرماندهی کل سپاه منصوب شد
حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا در حکمی با سپاس از خدمات باارزش و ماندگار سردار سرلشکر پاسدار جعفری در فرماندهی سپاه، سردار حسین سلامی را با اعطای درجه سرلشکری به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در حکم جداگانهای سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری را به مسئولیت قرارگاه فرهنگی و اجتماعی حضرت بقیةالله الاعظم اروحنا فداه منصوب کردند.
متن احکام فرمانده معظم کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سردار سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری
نظر به تمایل جنابعالی به حضور در عرصه های فرهنگی و نقشآفرینی در جنگ نرم و با تقدیر از تلاشهای شایستهتان در دوران فرماندهی کل سپاه، شما را به مسئولیت قرارگاه فرهنگی و اجتماعی حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه منصوب میکنم.
بهرهگیری از ظرفیتهای گسترده و توانمندیهای ژرف در جامعه بویژه علماء دینی و نخبگان فرهنگی و جوانان جهادی و انقلابی برای گسترش و تبیین معارف انقلاب اسلامی بر پایه خطوط ترسیم شده در بیانیه گام دوم، با برنامهریزی عالمانه و مدبرانه و تعامل و همافزایی با مجموعههای فرهنگی سپاه و بسیج از جنابعالی انتظار میرود.
توفیق شما را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سید علی خامنهای
۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
بسم الله الرحمن الرحیم
سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی
نظر به ابراز ضرورت جابجایی در فرماندهی سپاه از سوی سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری و با سپاس از یک دهه خدمت باارزش و پرحجم و ماندگار معزیالیه، با توجه به شایستگیها و تجارب ارزنده جنابعالی در مدیریتهای کلان و مسئولیتهای گوناگون نهاد انقلابی و جهادی و مردمی سپاه، شما را با اعطای درجه سرلشکری به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب میکنم.
انتظار دارد ارتقاء توانمندیهای همه جانبه و آمادگی در همه بخشها و نیز تقویت گوهر درونی سپاه یعنی تقوا و بصیرت و همچنین گسترش مدیریتهای برخوردار از بنیهی معنوی و تواناییهای کارشناسی و اعتلاء فرهنگی که در مدیریت سردار جعفری بدان پرداخته شده است، با ابتکارات جنابعالی افزایش یابد و سپاه در حرکت خود به سوی تکامل گامهای بلند بردارد.
توفیقات شما و همکارانتان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سید علی خامنهای
۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
🌟 سخننگاشت | معنویت در مسجد مبارک جمکران بیشتر است
🔺️ رهبرانقلاب: جایی که انسان میداند یا ظنّ به این دارد که مورد توجّه اولیای الهی است، طبعاً معنویّت آن مکان بیشتر است و مسجد مبارک #جمکران جزو این گونه جایگاهها و مراکزی است که توجّه به خدای متعال و تذکّر و خشوع و تضرّع در آن برای انسان فراهمتر است. ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
💻 @Khamenei_ir