قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 #یک_خبر_یک_تحلیل( ۲۰۲) 🔻خبر: یکی از مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران، توزیع غیرهدفمند یارانههاست.
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل( ۲۰۳)
🔻خبر: تغییر در نظام پرداخت یارانهها مسئلهای است که این روزها بیش از هر چیز دیگری، افکار عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار داده است؛ امری که نشاندهنده گردش در رویکرد قوه مجریه از تمرکز بر «ساختوساز» به سمت اصلاح «سازوکار» است.
🍃🌹🍃
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ دولت سیزدهم میتوانست بهجای اتخاذ مدل پرمخاطره «سازوکار»، بر الگوی «ساختوساز» تمرکز نماید؛ موضوعی که همواره برای دولتها از جذابیت زیادی برخوردار است؛ خاصه اینکه ذائقه مردم عادت کرده است تا میزان موفقیت دولتها را بر اساس عدد اجرای پروژهها ارزیابی نمایند. علاوه بر این، پیروی از متد ساختوساز میتوانست رضایت زنجیرهای از پیمانکاران و شرکتهای بزرگ دولتی، نمایندگان مجلس که دنبال اجرای پروژههای عمرانی در حوزه خود هستند، بروکراتها، تولیدکنندگان، واردکنندگان و ... را به دنبال داشته باشد.
2⃣ سالها است که مسئولین دولتی در حال کلنگ زنی پروژههای زیرساختی و عمرانی در کشور هستند؛ اما نتیجه قابلتوجهی از آن به دست نیامده است. علیرغم ساخت تعداد زیادی سد، ما بیش از گذشته با بحران آب مواجه هستیم، بهواقع با اینکه حجم پروژههای توسعه، صعودی بوده؛ اما در بسیاری از آنها بهرهوری در سطح نازلی است و برخی دیگر نیز معطل و فاقد قابلیت بهرهبرداری هستند؛ چراکه سازوکارها دچار ایراد اساسی است.
3⃣ اصلاح سازوکارها شهامت میخواهد؛ چراکه برخلاف تمرکز بر ساختوساز که رضایت خیلیها را در پی دارد، دست زدن به اصلاح سازوکارها، مستلزم درگیر شدن با کانونهای فساد قدرتمندی است که از سازوکارهای معیوب فعلی منتفع میشوند. علاوه بر این برخلاف ساخت بزرگراه و سد، پل و ... که ریسک پایینی دارد، اصلاح سازوکارها یعنی قدم گذاشتن در مسیری با تجربه کم و قبول ریسک انجام فعالیتهایی که هیچ تناسبی با نمایشهای پوپولیستی ندارد و حتی ممکن است در کوتاهمدت محبوبیت دولت را بهشدت کاهش دهد.
🔺 نکته پایانی: باید توجه داشت مشکل عمده دولتها، نه در سیاستگذاری، بلکه در سازوکارها و مکانیزمهای اجرای سیاستها است و تا زمانی که این مکانیزمها اصلاح و ترمیم نگردند، ایجاد زیرساختها نتیجهای در پی نخواهد داشت. موضوعی که به نظر میرسد دولت سیزدهم با همه پیچیدگیها و دردسرهایی که به همراه دارد، بر اجرای آن مصمم است.
✍ حسین حسینی نژاد
#روشنگری | #ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥#کلیپ | والله هر کس تیر به طرف این نظام انداخت آواره شد
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #سردار_شهید_سلیمانی
قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 📝 #پرسش_و_پاسخ (۵۵) | مگر قاتل امیر المومنین علی علیه السلام یک نفر نبود؟! چرا می گوییم اللَّهُمَ
🇮🇷
📝#پرسش_و_پاسخ (۵۶) | ماجرای «نظم نوین جهانی» مورد اشاره رهبر انقلاب چه بود؟
🍃🌹🍃
🔻 موسسه PWC (یکی از بزرگترین شرکتهای حسابرسی جهان) برآورد کرده است که ۵ قدرت برتر اقتصاد جهان در سال ۲۰۵۰ میلادی به ترتیب چین، هندوستان، آمریکا، اندونزی و برزیل خواهند بود. یعنی سقوط آمریکا به رده سوم جهان!
🔹 برآوردها حاکی از آن است که مجموع سهم ۲ کشور چین و هندوستان از تولید ناخالص داخلی (GDP) کل دنیا ۳۵% خواهد شد. در مقابل، مجموع سهم آمریکا و ۲۷ کشور اتحادیه اروپا به ۲۱% سقوط خواهد کرد
🔺 اینکه دیروز رهبر معظم انقلاب از شکل گیری نظم نوین جهانی صحبت کردند دقیقاً براساس آمار و مستندات نوین موسسات و اندیشکده های جهانی بود.
#روشنگری | #ثامن
قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 📝#پرسش_و_پاسخ (۵۶) | ماجرای «نظم نوین جهانی» مورد اشاره رهبر انقلاب چه بود؟ 🍃🌹🍃 🔻 موسسه PWC (یکی
🇮🇷
📝#پرسش_و_پاسخ (۵۷) | پشت پرده عملیات نظامی ترکیه در شمال عراق چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 ارتش ترکیه از اواخر فروردین ماه امسال عملیاتی را با نام «قفل پنجه» در شمال عراق (اقلیم کردستان) آغاز کرده و در روزهای گذشته مناطق مختلف را در استان دهوک هدف حملات سنگین قرار داده است. طبق اسناد جدید در سفر مسرور بارزانی (نخست وزیر اقلیم کردستان) به ترکیه و دیدار با اردوغان بر سر این حمله توافق صورت گرفته است.
🔹 در این جلسه مقرر شده پس از تکمیل عملیات آنکارا در شمال عراق، خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به سمت ترکیه کشیده شود؛ این پروژه به صورت مستقیم توسط ترکیه و اقلیم تکمیل می شود و همین مسئله باعث می شود دولت مرکزی عراق از جزئیات این طرح (میزان انتقال نفت و گاز) اطلاعاتی نداشته باشد و از درآمدها محروم شود.
🔺 به گفته منابع میدانی، خط لوله نفت و گاز پس از رسیدن به ترکیه در نهایت به دو شاخه تبدیل می شود و از یک مسیر به اروپا منتقل می شود و از مسیری دیگر در اختیار صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی قرار خواهد گرفت. صهیونیست ها از ساخت این خط لوله بدنبال گاز ارزان و مجانی هستند و بارزانی بدنبال اهرم فشار علیه دولت مرکزی و اعلام استقلال.
#روشنگری | #ثامن
قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 📝#پرسش_و_پاسخ (۵۷) | پشت پرده عملیات نظامی ترکیه در شمال عراق چیست؟ 🍃🌹🍃 🔻 ارتش ترکیه از اواخر فر
🇮🇷
📝 #پرسش_و_پاسخ(۵۸ ) | چرا تقلای ضدانقلاب برای آشوب در کشور شکست خورد؟
🍃🌹🍃
🔻 باوجود افزایش تحرکات و اقدامات گروههای ضدانقلاب برای تجمعات سراسری، روند تجمعات ( تعداد تجمع و تعداد معترض) درخصوص حذف #ارزترجیحی طی ۴ روز اخیر از پنجشنبه تاکنون نزولی بودهاست.
🔸مطابق گزارشات بدست آمده شب گذشته نیز تقریبا هیچ تجمع متمرکزی در کشور رخ نداد و صرفا تجمعاتی نقطهای و محدود در شهرهای شهرکرد، سورشجان و هفشجان شکل گرفت.
🔺روند اعتراضات چندروز اخیر نشان میدهد ازجمله دلایل ناکامی تلاشها برای ناآرامی، تداوم اعتماد مردم به شخص آقای رئیسی، عدم همراهی مردم باآشوبگران، افزایش التهاب و اقدامات خرابکارانه، بی فایده دانستن اعتراض و کنترل امنیتی شهرها بوده است.
#روشنگری | #ثامن #جهاد_تبیین
قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 📝#یک_خبر_یک_تحلیل( ۲۰۳) 🔻خبر: تغییر در نظام پرداخت یارانهها مسئلهای است که این روزها بیش از هر
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۰۴)
🔻 خبر: انتخابات پارلمانی در لبنان که هر ۴ سال یکبار و برای تعیین ۱۲۸ کرسی برگزار میشود، مهمترین انتخابات این کشور به شمار میرود؛ زیرا مسئولان اجرایی و قانونگذاری این کشور از همین انتخابات برگزیده میشوند.
🍃🌹🍃
🔸 گزارههای خبری:
1⃣ دیروز انتخابات پارلمانی لبنان برگزار شد و بعد از پایان رأیگیری، وزارت کشور لبنان میزان مشارکت را ۴۱ درصد اعلام کرد.
2⃣ دموکراسی در لبنان یک دموکراسی انجمنی است که با توجه به تعدد قومیتها و اقلیتها در آن، به دموکراسی فرقهای نیز شناخته میشود. برای انتخابات فعلی، ۷۱۸ کاندیدا در قالب ۱۰۳ لیست با هم رقابت کردند و رأیدهندگان طبق قانون تنها میتوانستند به یک لیست رأی بدهند.
3⃣ حوزه انتخابیه بیروت مهمترین حوزه انتخابی در لبنان است که تمامی احزاب و مذاهب در آن رقابت میکنند. یک منبع آگاه در سامانه انتخاباتی شمارش آرا در بیروت، در ساعات ابتدایی شمارش آرا اعلام کرد، «حاج امین شری» کاندیدای حزبالله در صدر آرای این شهر قرار دارد. صدرنشینی کاندیدای حزبالله در بیروت نشانهای از پیروزی بلامنازع جریان مقاومت در این دوره از انتخابات پارلمانی لبنان است؛ موضوعی که پیشازاین توسط کارشناسان و تحلیلگران سیاسی لبنان پیشبینی شده است.
🔺گزاره تحلیلی: تا قبل از برگزاری انتخابات، برخی کشورها همچون آمریکا به دنبال عدم برگزاری این انتخابات در تاریخ مقرر بودند؛ زیرا عدم برگزاری انتخابات بهمثابه عدم تشکیل پارلمان و عدم تشکیل دولت بود و این منجر به پیچیده شدن اوضاع سیاسی این کشور میشد. تحریم انتخابات لبنان با دو هدف صورت گرفت؛ اول، با توجه به مقبولیت جریان مقاومت و احتمال رأی آوری آن، تلاش شد تا از میزان مشارکت مردمی در انتخابات کاسته شود و در ادامه بهانه برای عدم پذیرش نتایج انتخابات به دلیل مشارکت کم مطرحشده و جو عمومی این کشور به اغتشاش و درگیری کشانده شود. دوم، مشروعیت دولت برآمده از این پارلمان را زیر سؤال ببرند و همین را بهعنوان دستاویزی برای عدم تشکیل و سقوط دولت در آینده قرار دهند.
✍ محمدرضا فرهادی
#روشنگری | #ثامن
قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۰۴) 🔻 خبر: انتخابات پارلمانی در لبنان که هر ۴ سال یکبار و برای تعیین ۱۲۸ کر
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل(۲۰۵)
🔻 خبر: موضوع مردميسازی و عادلانه کردن پرداخت يارانهها و جلوگيري از رانتي که در ماجراي واگذاري ارز ۴۲۰۰ نهفته بود، به مهمترین مسئله اين روزهاي کشور بدل شده است و تلاش همه دلسوزان کشور آن است که اين اقدام مهم تحولي در اقتصاد کشور، با کمترين هزينه بر ملت رقم بخورد.
🍃🌹🍃
🔸 نکات تحلیلی:
1⃣ متأسفانه غرض ورزيهاي سياسي و تنگ نظريهاي جناحي موجب شده تا بخشي از جريانهاي سياسي مخالف دولت، چشم بر اصول اوليه فعاليت سياسي بسته و تضعيف دولت را در دستور کار خود قرار دهند.
2⃣ طبيعي است که هر طرح اجرايي در کشور با موافقين و مخالفيني همراه باشد، اما انتظار آن است که نقد با انصاف همراه بوده و مبتني بر منافع ملي تعريف شده باشد. نقد بايد کمک کند تا طرحها با کمترين آفت و آسيبي اجرايي گردد، نه آنکه با سياهنمايي همراه شده و افکار عمومي را دچار ترديد کرده و ترس و نگراني در ذهنها بنشاند.
3⃣ آنچه تحت عنوان مشکلات اقتصادي امروز گريبانگير جامعه است، محصول سياستهاي غلط گذشته است! متأسفانه بخشي از بانيان وضع موجود خود به صف منتقدين پيوسته و غيرمنصفانه به تخريب اذهان عمومي مشغولاند و جراحي بزرگ دولت براي مقابله با غده سرطاني که در زمان حکمراني اين جريان رشد کرده را زير سؤال ميبرند.
4⃣ سوءاستفاده از نگرانيهاي مردم نسبت به دشوار شدن مديريت اقتصادي و ابهام نسبت به چگونگي چرخش چرخ معيشت، موجب شده تا برخي از جريانهاي سياسي که از کاهش اعتبار و محبوبيت مردمي رنج ميبرند، براي کسب محبوبيت، سياستي پوپوليستي را در پيش گرفته و عوامفریبانه خود را مدافع سرسخت طبقات محروم نشان دهند.
5⃣ البته فراموش نبايد کرد که در ميان مخالفان و منتقدين دولت، افراد منصفي نيز يافت ميشوند که نهتنها به تخريب جراحي بزرگ دولت سيزدهم نپرداختهاند، بلکه قلم و زبان خود را براي موفقيت آن بکار گرفته و براي همراه سازي افکار عمومي تلاش کردهاند که بايد از آنان تقدير نمود و ديگران را نيز به اتخاذ چنين رويهاي دعوت نمود.
✍ مهدي سعيدي
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
16.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝 #خبر_خوب | رونمایی از ماهواره «ارومست» توسط رئیسجمهور
🍃🌹🍃
🔻 رئیسجمهور در بدو ورود به ارومیه از دستاوردهای هوافضا در آذربایجانغربی شامل هواپیماهای سبک و نیمهسبک ساخته شده در مراکز رشد #سپاه همچنین پهپاد و ماهوارههای ساخته نوآوران ارومیهای بازدید کرد.
🔸رئیسی همچنین در این بازدید که در فرودگاه بینالمللی شهید باکری ارومیه انجام شد از ماهواره ارومست که در ارومیه ساخته شده نیز رونمایی کرد.
🔺 ماهواره ارومست، با بالاترین کیفیت تصویری قابلیت این را دارد که حداکثر با ۶۰۰ هزار دلار در مدار زمین قرار گیرد که در مقایسه با مدل خارجی بسیار کمهزینهتر است.
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
قرارگاه هدایت سیاسی ثامن زکیه (س)
🇮🇷 📝#یک_خبر_یک_تحلیل(۲۰۵) 🔻 خبر: موضوع مردميسازی و عادلانه کردن پرداخت يارانهها و جلوگيري از رانت
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۰۶)
🔻خبر: سالهاست که طرح تحول اقتصادی بهعنوان یک برنامه اصلاح ساختارهای اقتصادی با تأکید بر هفت محور بهرهوری، یارانه، مالیات، گمرک، بانک داری، ارزش پول ملی، توزیع کالا و خدمات تدوین شده است. هرچند برخی دولتها از ترس تضعیف مقبولیت سیاسی، از اجرای این طرح سر باز زدند؛ ولی دولت سیزدهم در ابتدای اولین سال شروع به کار خود، بدون ملاحظات اینچنینی، اقدام به آغاز این جراحی بزرگ نمود.
🍃🌹🍃
❌ الزامات این طرح:
1⃣ تجربه کشورهایی که اصلاحات عمیق اقتصادی داشتهاند، نشان میدهد که اجرای موفق این طرح مستلزم عزم ملی و وحدت همه گروهها و احزاب در یاری نمودن دولت است.
2⃣ دولت در اجرای طرح تحول اقتصادی میبایست مرتباً در میان مردم باشد و آنها را از جزئیات امور آگاه سازد. داشتن پیوست رسانهای برای اقناعسازی افکار عمومی از مهمترین الزامات اجرای طرح است.
3⃣ کسب نتیجه مؤثر، محسوس و پایدار فقط زمانی امکانپذیر است که هر هفت بخش اقتصادی ذکر شده، در یک دوره ۴ تا ۵ ساله اجرایی گردد. چنانچه در گام اول یا دوم دولت متوقف شد، نهتنها شرایط بهبود نمییابد، بلکه اقتصاد دچار بحرانهای شدیدتری مثل مارپیچ تورم دستمزد خواهد شد.
4⃣ اجرای سیاستهای حمایتی دقیق و علمی در سه بخش تولید، توزیع و مصرف، بهگونهای که خود این سیاستها بحرانآفرین نباشند. علم اقتصاد تأکید میدارد که در کدام بخش، از چه نوع سیاست حمایتی استفاده شود؛ اما نکته مهم این است که این سیاستها نباید تشدیدکننده شاخصهایی مثل نقدینگی بیکیفیت شود.
5⃣ در همه فرآیند اجرایی سازی طرح تحول اقتصادی، میبایست گامبهگام دولت به نقش اصلی خود در اقتصاد برگردد و با اصلاح روند سازوکار خصوصیسازی، سهم مردم را از اقتصاد افزایش دهد.
6⃣ استحکام و تقویت سیستم کنترل و نظارت بر اقتصاد از اساسیترین ملزومات است که شروع اصلاح نظامات اقتصادی بدون آن، نتیجهای جز فساد شکل نخواهد داد و اجرای طرح را با کندی مواجه خواهد نمود.
7⃣ در تمام طول دوره اجرای طرح باید ارتباط با کارشناسان منتقد و موافق قطع نشود و به صورت مستمر گزارشهای آسیبشناسی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت موجود، احصا گردد؛ تا ادامه مسیر هموارتر شود.
✍ علی محمدی
#روشنگری | #ثامن |#رئیسی