ذهن آدمی خیلی
زود مسائل را جذب میکند
و زود هم به آن مشغول می شود؛
لذا بهترین چیز برای انسان
نداشتن مشغوليت فكري است.
[ آیت الله کشمیری ]
و نهایتِ دنیا، همان جاییست که امیرِمؤمنین و مولیالموحدیـن میفرمایـد:
ای دنیا! ای دنیا! از من دور شو. آیا برای فریفتن خود را به من مینمایـی؟! یا اینکه به من مشتاق و شیفتـه شدهای؟ هرگز محبتِ تو در دلِ من جای نمیگیرد. دیگری را بفریب، زیرا مرا به تو نیازی نیست. ای دنیا من تو را سـه طلاقه کردهام و امکان بازگشت به سویِ تو نیست؛ چرا که دورهیِ زندگانیِ تو، کوتاه، ارزش و منزلت تو اندک، و آرزویِ بهرهمندی از تو پست و حقیر است. افسوس از کمیِ زاد و توشه، درازیِ راه، دوریِ سفر و عظمتِ رسـتاخیـز...
#طریقِمعـرفـت
اگر خوب دقت کنی خواهی فهمید که در این عمل کوچک «نماز» چه خصوصیات و اسرار و فوائد بزرگی مندرج است. نماز معجونی است ساخته شده و داروئی است ترکیب شده برای شفای تمام دردهای بی درمان بشر بلکه چراغ سعادت بشر روی دو پایه و دو اصل حرکت میکند یکی بندگی و عبودیت که متفرع بر ایمان و معرفت است و علامت بارز آن نماز است. «ما خلقت الجنَّ والانس الا لیعبدون» سوره ذاریات آیه ۵۵ که تفسیر نمودهاند «یعبدون» را به یعرفون که خلقت جن و انس برای عبادتی است که از روی معرفت باشد.
و دیگر انفاق مال و کمک نمودن به آنچه در دسترس وی نهاده شده که اساس تمدن بشری و نظام اجتماعیات روی اساس دیانات و اتفاق و کمک به یکدیگر استوار میگردد.
نماز ساخته شده از وظایف روحانی و بدنی است. نماز صحیح قلب پژمرده بشر را طراوت میبخشد، نماز روح انسانی را جلاء ميدهد و دل آدمی را پاک مینماید و وی را از فحشاء و منكر باز ميدارد. نماز وسیله ارتباط با خدا و مدد خواستن از اوست. تنها نماز است که روح انسان را به سوی حق تعالی اوج میدهد و از روی اخلاص در پیشگاه قرب احدی به زانو میافتد و به رکوع و سجود و تسبیح و تهلیل آفریننده خود را حمد و ستایش میکند و به خضوع و تذلل بندگی خود را اظهار مینماید و به نماز وظائف عبودیت انجام میگردد و به سوی حق راه باز مینماید و به فرموده پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم «نماز معراج مومن و عمود دین است»
#بانو_مجتهده_امین
#مخزن_العرفان
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امام محمّدباقر علیهالسلام به جابر میفرماید:
اگر همهی مردم شهرت جمع شوند و بگویند: «إِنَّک رَجُلُ سَوْءٍ؛ تو آدم بدی هستی» و تو از این حرف ناراحت شوی، یا اینکه بگویند: «إِنَّک رَجُلٌ صَالِحٌ؛ تو آدم خوبی هستی» و تو از این سخن خوشحال شوی، تو از دوستانِ ما نیستی.
انقدر انسان باید استقلالِ روحی داشته باشد ..!
[استاد پناهیان/ انتظار]