حضرت امام على عليه السلام
لا تَستَشِرِ الكَذّابَ فَإِنَّهُ كَالسَّرابِ يُقَرِّبُ عَلَيكَ البَعيدَ و يُبَعِّدُ عَلَيكَ القَريبَ؛
با دروغگو مشورت نكن، چون دروغگو، مانند سراب ، دور را در نظرت نزديك نشان مى دهد و نزديك را دور.
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص442 ، ح10092
آیت الله العظمی محمدتقی بهجت (ره)
🔴👈موضوع: اصلاح نفس برای رهایی از بلاها
🔵👈چه باید بکنیم در ابتلائات داخلیه و خارجیه. چه کار کردیم که به این چیزها مبتلا می شویم. چه کار کردیم که مانده ایم بی سرپرست. اشکال در این است که خودمان را اصلاح نمی کردیم، و نکردیم و نمی کنیم. حاضر نیستیم که خودمان را اصلاح کنیم. اگر ما خودمان را اصلاح می کردیم به این بلاها مبتلا نمی شدیم.
🔵👈ما می خواهیم هر چه دلمان می خواهد بکنیم اما دیگران حق ندارند به ما ظلمی بکنند. ما به خودمان به نزدیکانمان، به دوستانمان هر چه بخواهیم بکنیم اما دیگران، دشمنان حق ندارند با ما بکنند.
🔵👈 ما اگر خودمان را درست بکنیم خدا کافی است. خدا هادی است. ما خودمان را درست نمی خواهیم بکنیم اما از کسی هم نمی خواهیم آزار ببینیم.
ما خودمان حاضر نیستیم خودمان اصلاح بکنیم.
🔵👈 اگر خودمان را اصلاح بکنیم به تدریج همه بشر اصلاح می شود. ما می خواهیم اگر دلمان خواست دروغ بگوییم، اما کسی به ما حق ندارد دروغ بگوید. ما ایذا بکنیم. دوستان و خوبان را، اما دیگران حق ندارند به ما ایذا بکنند. با خدا بساز کار را درست می کند. چرا در خلوت دلت هر چه می خواهد می کنی. می شود با خدا نباشیم.
🔵👈 خدا یار ما باشد در هر جزئی و کلی. در امور داخلیه و خارجیه. پس هیچ چاره ای از بلیات دنیوی و اخرویه، داخلیه و خارجیه نیست الا خدایی بودن. و با خدا بودن و با خدا معیت داشتن و تبعیت داشتن.
📿📖 #احکام_تقلید
📕 سؤال
چرا مراجع تقلید، با یکدیگر اختلاف نظر دارند؟
📗پاسخ
ارائه نظریات مختلف در ادبیات و اصول فقه، برداشت متفاوت از آیات و روایات و اختلاف نظر در سند احادیث و شناخت راویان، به طور طبیعى موجب تفاوت در بعضى از فتاوا مى شود.
گفتنى است این مقدار اختلاف نظر و اختلاف سلیقه، در میان صاحب نظران و حتى متخصصان پزشکى طبیعى است.
آب هر چند هم آلوده باشد ، حتی لجن هم شده باشد. اگر به دریا برگردد صاف و زلال و پاک می شود. یادمان باشد خداوند دریای رحمت است و ما چون آب آلوده.
اگر به آغوش رحمت خدا باز گردیم کار تمام است ، و پاک پاک می شویم
نَبِّیء عَبادِی اَنّی أنَا الغَفورُ الرَحیمِ. به بندگان من خبر بده که من آمرزنده و مهربانم
سوره مبارکه حجر ، آیه ۴۹
▼حرف روز
حماسهاي که خلق شد!
«انتخابات» همچون هر پديده سياسي دیگر، رخ ميدهد و سرانجام به پايان ميرسد، اما آنچه در اذهان باقي ميماند، تصويرسازيهايي است که توسط شارحان و مفسران، ارائه شده و به آنچه رخ داده معنا ميبخشد. بهواقع پس از هر رخداد سياسي، رقابت و جدالي ميان خوانشها و روایتها و ادراکها از آن آغاز ميگردد و اين بازيگران سياسي مختلف هستند که تلاش دارند تا برداشت خود را بهعنوان تصوير واقعي از آن رخداد بدل نمايند. رهبر معظم انقلاب در سخنان دیروزشان تلاش کردند تا قرائتي صحيح از آنچه در 28 خردادماه 1400 در پاي صندوق رأی اتفاق افتاده را ارائه دهند و در برابر تفسيرهاي انحرافي بايستند!
گزارههاي تحليلي: 1- «حماسه» ديدن آنچه در 28 خردادماه رخ داده است، دال مرکزي فهم ايشان از انتخابات رياست جمهوري سيزدهم است؛ حماسهای که در آن اردوگاه وسيع تحريم گران انتخابات در آن ناکام ماندند و مردم عليرغم تخريبها و ناميدسازيها، مشکلات و ناکارآمديهاي اقتصادي و کرونا به پاي صندوق رأی آمدند و رأی خود را به صندوقها ريختند. در اين ماجرا فرق نمیکند که اين رأی، رأی سالمي بود که به صندوقها ريخته شد، يا رأی باطلهای که به هر دليل جزو آراء نامزدهاي انتخاباتي خوانده نشد! 2- ديگر ويژگي حماسه 28 خرداد، اخلاقي بودن آن بود. هرچند در مواردي مباحثي مطرح شد که از انگارههاي اخلاقي فاصله داشت، اما درمجموع، ازجمله انتخاباتي بود که چهرهاي اخلاقي از آن در اذهان عمومي باقي ماند. نامزدها و هوادارانشان با هم رقابت داشتند، اما درمجموع رقابتها به منازعه و تنش و درگیری نینجامید و در فردای انتخابات همه فعالين سياسي و نامزدهاي انتخاباتي نتيجه انتخابات را پذیرفتند و به رئیسجمهور منتخب ملت تبريک گفتند؛ رفتار سياسي نکوهيدهاي که متأسفانه در سال 1388 شاهد آن نبوديم و محصول آن آتشي بود که بر خرمن رأی ملت افتاد و حماسه بزرگ مشارکت 85 درصدي ملت را تباه کرد! 3- پيام ديگر انتخابات 1400 آن بود که عليرغم مشکلات متعددي که امروز وجود دارد، برونرفت از مشکلات راهکار دارد و کسانی که به میدان رقابت انتخاباتی آمده بودند همگی بر این موضوع تأکید داشتند. اين در حالي است که مخالفان ملت در طول اين سالها تلاش کردهاند خط ياس و نااميدي و بنبست را به افکار عمومی القاء کنند.
نکته پایانی: حماسه بزرگ ملت، افقی روشن پیش روی این سرزمین گشوده است که انشاءالله با تشکیل دولت جوان انقلابی و حضور درصحنه ملت، این افقها دستیافتنی خواهد شد. (نویسنده: مهدی سعیدی)
▼گزارش روز
به دنبال مقصر ناکارآمدیها!
ناکامی جریان اصلاحات در انتخابات 1400 و از دادن سبد آرای مردمی در آن، سبب شده است تا از یکسو نقد درون گفتمانی شکل گیرد و از سوی دیگر احزاب میانهرو و تندروی اصلاحطلب تیغ اتهام را به سمت هم بگیرند!
گزاره خبری: 1- کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران بهصورت مصداقی انتقادات خود را متوجه بیعملی سید محمد خاتمی از یکسو و رفتارهای تند و ساختارشکنانه تاجزاده از سوی دیگر کرده است. او با حمایت تلویحی از نظر شورای نگهبان در رد تاجزاده که بهصورت علنی برخی اصول جمهوری اسلامی را زیر سؤال میبرد، میگوید: «تاجزاده فقط حرف میزند. ما نمیتوانیم همزمان هم در انتخابات شرکت کنیم و هم بگوییم میخواهیم قانون اساسی را زیرورو کنیم. کسی که در انتخابات میآید میخواهد در ساختار فعلی کار کند». 2- آذر منصوری عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز کارگزاران را به قدرتطلبی به هر قیمت متهم میکند. 3- محمدعلی وکیلی عضو لیست امید در مجلس دهم، شکست اصلاحطلبان را متوجه هر دو سوی این جبهه معارض، یعنی اصلاحطلبان افراطی و کارگزاران سازندگی میداند.
نکات تحلیلی: 1- جریانات سیاسی اصلاحطلب سالهاست که با براندازان همنوا شدهاند و برخی از آنان همچون تاجزاده علناً بیان میکند که قانون اساسی و رهبری را قبول ندارد، اما جبهه اصلاحات بهصورت یکپارچه به تندروها بهمنظور گزینههای کاندیدای ریاست جمهوری رأی میدهد؛ طبیعی است که شورای نگهبان مطابق قوانین کشور میبایست چنین افرادی را رد کند؛ بنابراین مهمترین چالش امروز اصلاحطلبان، خطکشی با جریانات تندرو و برانداز این جریان است 2- ناکارآمدی چالش دوم اصلاحطلبان است. اگرچه اکثریت این جریان تلاش داشتند تا ناکارآمدی دولت روحانی و شرایط فعلی جامعه را به نهادهای انتصابی نسبت دهند، اما شعارهای انتخاباتی آنها در سالهای 92 و 96 و وعدههایی که به سرانجام نرسید و سفره مردم را کوچکتر از قبل کرد، باعث رویگردانی مردم از این جریان شد. بهطوریکه وکیلی، مدیرمسئول روزنامه ابتکار وابسته به این جریان در این خصوص میگوید: «واقعیت آن است که حتی اگر همتی امضای خاتمی و جبهه اصلاحات را نیز میگرفت، رأی او بیش از نتیجه لیست جمهور در انتخابات شورای شهر تهران نشده و حتی ممکن بود سبدش از همین رأی فعلی نیز کوچکتر شود» (نویسنده: فرهاد کوچک زاده)
▼ خبر ویژه
اقدامات رئیسی در دستگاه قضا؛ مصداق حرکت جهادی و امیدآفرین
رهبر معظم انقلاب در دیدار دیروزشان با جمعی از مسئولین دستگاه قضایی کشور، با تعریف و تمجید از رئیس این دستگاه که اکنون رئیسجمهور منتخب ملت شدهاند، بیان داشتند: «لازم است یک خدا قوّتی به جناب آقای رئیسی عرض بکنیم. ایشان در این دو سال و چند ماهی که مسئولیت قوهی قضائیه را داشتند حقاً زحمت کشیدند، تلاش کردند، کارهای خوبی انجام گرفت در این قوه و حرکت جناب آقای رئیسی در قوهی قضائیه مصداق همان چیزی بود که ما همیشه تکرار میکنیم؛ [یعنی] حرکت جهادی، حرکت جهادی؛ یعنی جدی، شبانهروزی، پرتلاش، پرانگیزه، یک حرکت اینجوری بود بحمدالله. آثار خوبی هم داشت و مهمترین اثر این حرکت همین بود که امید مردم به قوهی قضائیه را زنده کرد، احیاء کرد، مردم را به قوهی قضائیه خوشبین کرد. ما شکایتهای مردم را از دستگاههای مختلف دریافت میکنیم، خیلی تفاوت هست بین آن قبل از این دو سال و اندی با بعد از این دو سال و اندی در نظرات مردم. خیلی تفاوت هست. امید و اطمینان به قوه را زنده کرد. این سرمایهی اجتماعی است، این اعتماد مردم به دستگاههای فعال در جمهوری اسلامی یک سرمایهی بزرگ اجتماعی است.
🔵 هیچ عیبی بالاتر از آن نیست که انسان عیب خود را نفهمد و از آن غافل باشد
⚠️ چقدر زشت است انسانی که خود دارای هزاران عیب است از عیوب خود غفلت کند و به عیوب دیگران بپردازد تا عیوب دیگران را مانع و سرپوشی از کشف عیوب خود قرار بدهد.
⚠️ اگر انسان قدری در حالات و اخلاق و اعمال خود سیر کند و به اصلاح آن بپردازد در نهایت کارهایش اصلاح میشود و اگر خود را خالی از هر گونه عیبی بداند نهایت جهل و نادانی او است و هیچ عیبی بالاتر از آن نیست که انسان عیب خود را نفهمد و از آن غافل باشد و با آن که مجموعهی عیوب است ، به عیوب دیگران بپردازد.
( امام خمینی- ره ، چهل حدیث ، ص ۲۶۹)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 251
💠 زمینهها و اهداف پیشروی طالبان در افغانستان
🎙 کارشناس برنامه: دکتر فرزان شهیدی
#طالبان
#افغانستان
#غرب_آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری از بیسابقهترین جنایت جنگی و قتل عام شیمیایی مردم حلبچه به مناسبت روز جهانی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی
🌷 لا تقربوا
به ۶ کار نزدیک نشوید:
🌷به حدود الهی نزدیک نشوید:
تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فلاتقربوها...۱۸۷بقره
🌷درحال حیض ،نزدیکی نکنید:
وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىٰ يَطْهُرْنَ... (٢٢٢)بقره
🌷مست نشویدودرحال مستی نمازنخوانید:
لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنتم سکاری (٤٣)نساء
🌷به کارهای زشت نزدیک نشوید:
وَلَا تَقْرَبُوا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ (١٥١)انعام
🌷به مال یتیم نزدیک نشوید:
وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ... ٣٤اسراء،۱۵۲انعام
🌷به زنا نزدیک نشوید:
وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَآ...(٣٢)اسراء
أ لا مُنتَبِهٌ مِن رَقدَتِهِ قبلَ حينِ مَنِيَّتِهِ؟
آيا كسى هست كه پيش از فرا رسيدن مرگش، از خواب بيدار شود؟
#امامعلیعلیهالسلام
#غررالحكمحدیث۲۷۵۱
📖 #قَبایِ_قاضی
ملا با غلام خود برای گردش به باغ های اطراف شهر رفته بود که درون باغی قاضی را دیدند.
قاضی مست و مدهوش یک طرف افتاده بود و قبایش یک طرف دیگر
ملا قبا را برداشت و پوشید و رفت. وقتی قاضی مست به هوش آمد ، قبای خود را ندید.
به اطرافیان سپرد: قبا را تن هرکس که دیدید ، او را پیش من بیاورید
در بازار چشمشان به ملانصرالدین افتاد که قبا را پوشیده بود. جلوی او را گرفتند و گفتند باید با ما بیایی به محضر قاضی!
ملا بی آنکه اعتراض کند همراه آنها رفت. قاضی سوال کرد قبا را از کجا آوردی؟
ملا گفت دیروز با غلامم برای گردش به اطراف شهر رفته بودم. مستی را دیدم که قبایش افتاده بود. قبایش را برداشتم و پوشیدم.
شاهد هم دارم ، هر وقت که آن فرد مست را پیدا کردید ، خبرم کنید تا بیایم و قبایش را پس بدهم
قاضی گفت: من چه می دانم کدام احمقی بوده. قبا پیش شما باشد اگر صاحبش پیدا شد خبرت می کنیم.
میگویند اگر خالص و آرام باشید به بهشت میروید.
ولی حقیقت عکس آن است.
اگر شما چنین باشید بهشت به سراغ شما می آید.
اگر به خودت عشق بورزی،
به دیگران عشق خواهی ورزید.
اگر از خود متنفر باشی،
از دیگران هم متنفر خواهی بود.
در روابط با دیگران،
این تنها خود تو هستی،
که در آینه بازتاب شده
📿📖 #احکام_روزه_قضا
📕سؤال
فردی روزه مستحبی گرفت و سپس متوجه شد که روزه قضا بر گردن داشته است. آیا او می تواند همان روزه مستحبی خود را به عنوان روزه قضایش در نظر بگیرد؟
📗پاسخ
کسی که روزه قضا دارد، روزه مستحبی او باطل بوده و در فرض سؤال، بجای روزه قضا محسوب نمی شود. البته اگر تا هنگام افطار یادش نیاید که روزه قضا داشته، ثواب روزه مستحبی را خواهد برد.
چهارشنبه ۹تیرماه ۱۴۰۰
با بهترین تحلیل های سیاسی ما را همراهی کنید
🔰🔰🔰🔰
@ghasedak40
▼حرف روز
دست برتر ایران در مذاکرات احیای برجام
در سه دهه اخیر هیچ موضوع بینالمللی بهاندازه برجام، توسط مردم ایران دنبال نشده است؛ بهگونهای که امروز نیز جزئیترین تحولات این موضوع توسط آحاد مردم پیگیری میشود. مذاکراتی که تحت عنوان احیای برجام در جریان است، با فرازوفرودهایی همراه بوده بهگونهای که بسیاری از مردم نسبت به آینده این مذاکرات و تأثیری که بر معیشت آنها دارد، دچار تردید و ابهام هستند. برای تحلیل بهتر باید به چند نکته توجه کرد:
1- با توجه به خروج یکجانبه آمریکا از برجام، از نظر همه مراجع حقوقی، ایران حق دارد تضمینی را مطالبه کند که این اتفاق تکرار نشود. پیششرطی که مقام معظم رهبری برای احیای برجام مطرح فرمودند، یعنی راستی آزمایی تعهدات گذشته، حداقل کاری است که طرف غربی باید انجام دهد؛ یعنی ایران نگفته که غرب نسبت به رفتار آینده خود به ما اطمینان بدهد، بلکه بخشی از رفتار سوء گذشته خود را جبران کند. اتقان و استحکام خواسته ایران در این موضوع به حدی قوی است که هیچ مرجع معتبری در دنیا این خواسته را غیرمنطقی ندانسته است. 2- هر کنش سیاسی توسط بازیگران در عرصه بینالمللی بر اساس منافع آنها صورت میگیرد. این منافع ممکن است دسترسی به یک سود آشکار باشد یا جلوگیری از یک ضرر بزرگتر. به نظر میرسد منافع ایران در مذاکرات، دستیابی به یک سود آشکار یعنی منافع تصریحشده در برجام و ازجمله منابع ارزی بلوکهشدهاش در خارج از کشور بوده و منافع آمریکاییها در این حوزه، جلوگیری از گسترش توان هستهای ایران و همچنین جلوگیری از نزدیکی بیشتر ایران به چین و روسیه باشد. 3- آمریکاییها بیش از ایران به برجام نیاز دارند، زیرا اگر احیای برجام به نتیجه نرسد جمهوری اسلامی ایران، ذخایر غنیسازی 20 درصدی خود را افزایش میدهد، غنیسازی 60 درصد را باقدرت ادامه میدهد، سایت هستهای فردو را گسترش داده و اجازه ازسرگیری بازرسیهای فراتر از NPT را نمیدهد و از طرف دیگر با به بنبست رسیدن تحریمها، ایران مسیرهای جایگزین را بهدرستی پیدا کرده است و همکاری راهبردی با چین میتواند تیر خلاصی باشد بر ساختار تحریمها. این تصویر از آینده که بسیار محتمل هم هست، آمریکاییها را در موقعیت امتیازدهی به ایران برای حفظ وضع موجود قرار داده است.
نکته راهبردی: ایران در این دوره از مذاکرات دست برتر را دارد چراکه تا حد زیادی تحریمها را خنثی کرده است و در صورت ایستادگی بر مواضع حق خود، میتواند به اهداف خود دست یابد. (نویسنده: علی کارگر)
▼گزارش روز
سه نکته مهم بیانات رهبر معظم انقلاب
انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم یکی از برگهای زرین انقلاب اسلامی است که هرچه از آن فاصله میگیریم عظمت آن بیشتر در چشمها متجلی میشود. مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان قضایی کشور به برخی از نقاط برجسته این انتخابات اشاره کردند.
گزارههای خبری: 1- شکست پروژه دشمن: مقام معظم رهبری در مورد دشمنان این انتخابات میفرمایند: «تحلیلگرانی که چشمشان به این انتخابات بود، آنها میفهمند چه اتّفاقی افتاد. در کجای دنیا معمول است و دیده میشود که همه دستگاههای تبلیغاتی مخالف، فعّال و مؤثر به کار بیفتند برای اینکه به مردم نهیب بزنند که در انتخابات شرکت نکنید؟». 2- بنبست نداریم: دشمنان فضا را بهگونهای جلوه میدادند که گویا جمهوری اسلامی با بنبست مواجهه است و بر همین اساس تبلیغ میکردند که مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکنند. تنوع سلیقههای نامزدها نشان داد که بنبست وجود ندارد. آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در این زمینه میفرمایند: «تنوع سلیقهها در مناظرات مشاهده شد و پیدا بود؛ امّا همه این نامزدهای محترم بر این معنا متّفق بودند که مشکلات اقتصادی کشور راهحل دارد؛ درست نقطه مقابل آن چیزی که دشمن میخواهد اعلام کند که راهحلی وجود ندارد. همه متّفق بودند راهحل دارد، منتها این [یکی] میگفت راهحل من درست است، آن [دیگری] میگفت راهحل من درست است؛ امّا همه وجود بنبست را انکار کردند. 3- اعتماد بهنظام: در هنگام شمارش آرا در این دوره، تعداد آرای باطله نسبت به گذشته دارای برجستگی رسانهای بیشتری شد. مقام معظم رهبری این آرای باطله را دلیل جدایی آنها از نظام ندانست و فرمودند: «بعضیها روی آراء باطله تکیه میکنند که آقا آراء باطله [زیاد است]. خب حالا چه؟ آراء باطله دلیل چیست؟ آراء باطله دلیل جدایی آن افراد از نظام است؟ ابداً! عکسِ قضیّه است. آنکسی که میآید در شعبهی رأیگیری و میخواهد رأی بدهد -با صندوق قهر نکرده، میخواهد رأی بدهد- نگاه میکند میبیند آن شخصی که قبول دارد، در این مجموعه نامزدها نیست؛ خب این چهکار کند؟ میتواند قهر کند بگوید حالا که شخص مورد نظر من در این فهرست نامزدها نیست، من رأی نمیدهم و برود؛ اگر قهر نکرد، نرفت و رأی داد و اسم همان شخص را نوشت -که این میشود آراء باطل- یا رأی سفید انداخت، پس پیدا است که این [شخص] به صندوق رأی علاقهمند است، پیدا است که با صندوق رأی قهر نکرده، پیدا است که بهنظام علاقهمند است».
نکته پایانی: انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با توجه به مجموعه تحرکات داخلی، خارجی و حتی وضعیت کرونایی، در دنیا بینظیر بود. باید جنبههای روانشناسی سیاسی، رسانهای و جامعهشناسی این انتخابات مورد تحلیل قرار بگیرد، اما باید مراقب بود که در دام دشمنان برای تخریب آن قرار نگرفت. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
▼ خبر ویژه
روسیه شایعه درباره نیروگاه بوشهر را تکذیب کرد!
چندی پیش روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» به نقل از یک منبع روس مدعی شده بود که اختلافات میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه در خصوص پرداخت هزینههای نیروگاه بوشهر احتمالاً بر مذاکرات برجامی وین تأثیر میگذارد. «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی با رد گزارش این روزنامه انگلیسی تصریح کرد که مسائل مربوط به تأمین منابع مالی نیروگاه بوشهر هیچگونه تأثیری در گفتوگوهای «وین» برای احیای برجام ندارد. پیشازاین نیز روز شنبه (پنجم تیرماه)، «علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در ارتباط با مسئله تأمین منابع مالی نیروگاه بوشهر نیز توضیح داد: «در حال تأمین سوخت جدید نیروگاه بوشهر هستیم و منابع مالی آن نیز در حال تأمین است». وی مشکل نیروگاه بوشهر را مسائل فنی توصیف کرد که در نیروگاهها بهصورت طبیعی ایجاد میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💕 مکالمه جذاب امیرالمومنین علی علیه السلام با یک عاشق بیابانگرد...
🔸استاد پناهیان
✅ @IslamlifeStyles