▼ حرف روز
پیام توافق آمریکا با طالبان
صرف نظر از اینکه توافقنامه امضاشده بین طالبان و آمریکا چه آثار منفی یا مثبتی برای افغانستان دارد یا اساساً دو طرف تا چه حد به تعهدات خود پایبند خواهند بود، پیام مهمی که این توافقنامه دارد این است که تابوی مذاکره و توافق مستقیم با آمریکا شکسته شد، آن هم از طرف یک گروه اسلامگرای افراطی و رادیکال که همچنان داعیه جهاد مبارزه و تشکیل امارت اسلامی را دارد.
آنچه مربوط به طالبان میشود، این است که این گروه پس از سالها مبارزه، علاوه بر تجربه میدانی و نظامی، پیچ و خم سیاست را نیز به خوبی آموخته است و با نوعی فرصتطلبی و از طریق این توافقنامه، قصد دارد به صحنه قدرت در افغانستان بازگردد؛ قدرتی که اگر به تمامی تصاحبش نکند، حداقل در آن دست برتر را داشته باشد؛ البته مذاکره طالبان با دولت افغانستان، که طبق توافقنامه قرار است از 20 اسفند آغاز شود، در هالهای از ابهام قرار دارد؛ زیرا هیچ یک از دو طرف، طرف دیگر را قبول ندارد.
اما پیام امضای توافقنامه بیش از همه، متوجه جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه بزرگ افغانستان است که طی 41 سال گذشته پیوسته به استکبارستیزی و عدم مذاکره با آمریکا قائل بوده است. از سویی دیگر، «دونالد ترامپ» که وارد فصل مبارزات انتخاباتی شده، به شدت نیازمند دستاوردهای تازه است. هدف اصلی رئیسجمهور فعلی ایالات متحده آمریکا تحقق رؤیای دیرینهاش، یعنی مذاکره با جمهوری اسلامی ایران است که آن را برگ برنده اصلی در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر 2020 میداند؛ از این رو یکی از انگیزههای دونالد ترامپ از امضای توافق با طالبان این است که به زعم خود نشان دهد اهل مذاکره است حتی با گروهی مانند طالبان و نهایتاً در فضایی از فشار و انزوا، مقامات جمهوری اسلامی ایران را به پای میز مذاکره بکشاند. قطعاً در یک سال باقیمانده از ریاستجمهوری ترامپ، چنین چیزی محقق نخواهد شد؛ اما اگر رئیسجمهور فعلی آمریکا چهار سال دیگر مهمان کاخ سفید باشد، بیتردید برای ایران برنامههای تازهای در دستور کار خواهد داشت و سعی میکند آنچه در دور اول کاشته است، در دور دوم درو کند. این فرض در صورتی قابل اعتناست که توافق میان طالبان و آمریکا در صحنه عمل موفق شود؛ در حالی که طبق شرایط و واقعیتهای موجود، اجرای این توافق با موانع و چالشهای جدی مواجه است.
▼ گزارش روز
وقتی نقابها میافتد!
رسانههای فارسیزبان، از «اینترنشنال» سعودی تا «بیبیسی» انگلیسی، شبکههای پرتعداد سلطنتطلبها، منافقین و... حرکت همهجانبهای را آغاز کردند تا شیوع بیماری کرونا در کشورمان را در خدمت اهداف ضد ایرانی خود قرار دهند، یکی از موضوعات اصلی که این رسانهها در پی ایجاد آن هستند، تشکیک در آمار قربانیان این ویروس منحوس در ایران است. عددبازیهای رسانههای ضد انقلاب که پیشتر در حوادث آبانماه نیز انجام شده بود و متأسفانه در آن زمان به علت نداشتن مدیریت درست فضای رسانه توانسته بودند آمارهای غلو شدهای را به بخشهایی از جامعه القا کنند، خوشبختانه این بار با ایجاد ستاد و سخنگوی مشخص و ارائه آمار شفاف به نتیجه نرسید و فرایند قابل قبولی از اطلاعرسانی شکل گرفته است؛ روندی که مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز در گفتوگو با «سیانبیسی» آن را تأیید میکند؛ «تدروس آدهانوم» در پاسخ به پرسش هدفمند این رسانه مبنی بر اینکه آیا از تفاوت آمار رسمی ایران با آنچه برخی رسانهها اعلام میکنند، نگران نیست، گفت: «گزارشهایی در رسانهها هست، اما همانطور که میدانید سازمان جهانی بهداشت یک سازمان فنی است و باید واقعیتها را بررسی کند. ما چیزهایی را که خبرنگاران میگویند، تکرار نمیکنیم... ما سازوکار خود را داریم و از این طریق چنین چیزی را مشاهده نکردهایم.»
باید توجه کرد تأیید عملکرد ستاد مبارزه با کرونا پایان ماجرا نیست. رسانههایی که فلسفه وجودی آنها نفرتپراکنی و ایجاد بیاعتمادی و تفرقه در کشور است، خاموش نمینشینند و برنامههای جدیدی طراحی میکنند. برای مقابله با سیاهنمایی آنها لازم است علاوه بر تداوم روند صحیح ستاد مبارزه با کرونا، رسانهها و فعالان مجازی کشورمان نیز وارد میدان شوند تا واقعیت و چهره کریه ضد ایرانی این رسانهها در پس نقاب ایراندوستی، بیش از پیش هویدا شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آینه شو جمال پری طلعتان طلب
جاروب کن تو خانه، سپس میهمان طلب
توصیه امروز رهبر انقلاب به خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه برای دفع بلا
رهبر انقلاب اسلامی:
🔹البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگتر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
🔹دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوشمضمونی است که میتوان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت.
🔹حضرت آیت الله خامنهای همچنین همه دستگاه های کشور را به همکاری و در اختیار قرار دادن امکانات مورد نیاز وزارت بهداشت که در صف مقدم مقابله با بیماری قرار دارد، توصیه کردند و گفتند: نیروهای مسلح و دستگاه های مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شدهاند.
🔹 مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند اما برخی کشورهای دیگر که این بیماری در آنها شدیدتر و همهگیرتر است، پنهانکاری میکنند البته ما برای آن بیماران نیز از خداوند طلب عافیت میکنیم.
🔹البته من نمیخواهم مسئله را خیلی کوچک فرض کنم اما آن را خیلی بزرگ هم نکنیم، این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمیبندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاهها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، میتواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند.
متن دعای هفتم:
وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ إِذَا عَرَضَتْ لَهُ مُهِمَّةٌ أَوْ نَزَلَتْ بِهِ، مُلِمَّةٌ وَ عِنْدَ الْكَرْبِ :
يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكَارِهِ، وَ يَا مَنْ يَفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ، وَ يَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ. ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعَابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْأَسْبَابُ، وَ جَرَى بِقُدرَتِكَ الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِكَ الْأَشْيَاءُ. فَهِيَ بِمَشِيَّتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإِرَادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ. أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ، لَا يَنْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا يَنْكَشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا كَشَفْتَ وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبِّ مَا قَدْ تَكَأَّدَنِي ثِقْلُهُ، وَ أَلَمَّ بِي مَا قَدْ بَهَظَنِي حَمْلُهُ. وَ بِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَيَّ وَ بِسُلْطَانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَيَّ. فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ، وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ، وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ، وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ، وَ لَا مُيَسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ، وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ. فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِي يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ، وَ اكْسِرْ عَنِّي سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ، وَ أَنِلْنِي حُسْنَ النَّظَرِ فِيمَا شَكَوْتُ، وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ، وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً، وَ اجْعَلْ لِي مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً. وَ لَا تَشْغَلْنِي بِالِاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِكَ، وَ اسْتِعْمَالِ سُنَّتِكَ. فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بِي يَا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَيَّ هَمّاً، وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى كَشْفِ مَا مُنِيتُ بِهِ، وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِيهِ، فَافْعَلْ بِي ذَلِكَ وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْكَ، يَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.
ترجمه دعای هفتم:
نيايش آن حضرت در كارهاي مهم
اي آنكه گرهِ كارهاي فرو بسته به سر انگشت تو گشوده ميشود، و اي آن كه سختيِ دشواريها با تو آسان ميگردد، و اي آن كه راه گريز به سوي رهايي و آسودگي را از تو بايد خواست.
سختيها به قدرت تو به نرمي گرايند و به لطف تو اسباب كارها فراهم آيند. فرمانِ الاهي به نيروي تو به انجام رسد، و چيزها، به ارادهي تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بي آن كه بگويي، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نيست، بي آن كه بگويي، رو بگردانند.
تويي آن كه در كارهاي مهم بخوانندش، و در ناگواريها بدو پناه برند. هيچ بلايي از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگرداني، و هيچ اندوهي بر طرف نشود مگر تو آن را از دل براني.
اي پروردگار من، اينك بلايي بر سرم فرود آمده كه سنگينياش مرا به زانو درآورده است، و به دردي گرفتار آمدهام كه با آن مدارا نتوانم كرد.
اين همه را تو به نيروي خويش بر من وارد آوردهاي و به سوي من روان كردهاي.
آنچه تو بر من وارد آوردهاي، هيچ كس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوي من روان كردهاي، هيچ كس برنگرداند. دري را كه تو بسته باشي. كَس نگشايد، و دري را كه تو گشوده باشي، كَس نتواند بست. آن كار را كه تو دشوار كني، هيچ كس آسان نكند، و آن كس را كه تو خوار گرداني، كسي مدد نرساند.
پس بر محمد و خاندانش درود فرست. اي پروردگار من، به احسانِ خويش دَرِ آسايش به روي من بگشا، و به نيروي خود، سختيِ اندوهم را درهم شكن، و در آنچه زبان شكايت بدان گشودهام، به نيكي بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شيرينيِ استجابت بچشان، و از پيشِ خود، رحمت و گشايشي دلخواه به من ده، و راه بيرون شدن از اين گرفتاري را پيش پايم نِه.
و مرا به سبب گرفتاري، از انجام دادنِ واجبات و پيروي آيين خود بازمدار.
اي پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بيطاقتم، و جانم از آن اندوه كه نصيب من گرديده، آكنده است؛ و اين در حالي است كه تنها تو ميتواني آن اندوه را از ميان برداري و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور كني. پس با من چنين كن، اگر چه شايستهي آن نباشم، اي صاحب عرش بزرگ.
AUD-20200303-WA0038.
1.64M
صوت دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر معظم انقلاب اسلامی سفارش کرند برای دفع بلا خوانده شود.
👇👇👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صوت ومتن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیه کردند بخونیم تا ان شاء الله بلا دفع شود
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
ذات اسلام درگیری ومبارزه با مستکبران عالم است
سوره النحل
وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطاغوت(36)
تمام پیغمبران اولین حرفشان عبارت بوده از اینکه از خدا اطاعت کنید و از طاغوت، از کسانی که غیر خدا هستند و میخواهند انسان را اسیر کنند و برده کنند، اجتناب کنید؛ "أَن اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنبُوا الطَّاغُوتَ". بنابراین آزادی اسلامی متکی بر توحید است.
مجموعهی تبیین منظومه فکری امام خامنه ای
در کنار مراقبت از ویروس #کرونا ، مراقب #ویروس_های_روحی هم باشیم
💠امام صادق علیه السلام
🔺أَكلُ الحرامِ یَطرُدُ الایمانَ.
🔰 #لقمه_حرام ، ایمان را از انسان سلب میكند.
📙مواعظ عددیّه، ص 153
🌺یک نکته از دعای ماه رجب :
🍂 یا مَن یُعطی مَن لَم یَسئَلهُ وَ مَن لَم یَعرِفهُ🍂
ای خدایی که حتی به کسی که او را نمی شناسد هم عطا میکنی.
⚡️ خدای متعال، بندگانش را از عطای خود محروم نمیکنه، تا جایی که حتی به آنها که اصلا خدا را نمی شناسند و با او ارتباطی برقرار نمی کنند نیز عطا می کند.
🍁البته عطای خدا به بندگان، متفاوت است. زیرا برای «مَن سَئَله» یکبار کلمه ی «یُعطی» بطور جداگانه آمده، و برای «مَنْ لَم یَسئَلهُ وَ مَن لَم یَعرِفهُ» نیز یکبار دیگر.
معلوم میشود عطایی که به به سائلین میشود، با عطایی که به غیر سائلین میشود، فرق دارد.
🍀همچنین، عطای به سائلین درگاه الهی، خاص و ویژه است، چون اول عطای به آنها ذکر شده، سپس عطای به دیگران.
قاصدک
صوت ومتن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیه کردند بخونیم تا ان شاء الله بلا دفع
لطفا برای دفع بلا این دعا رو بخونیم تا ان شاء الله بلا از همه بشریت دور بشه
▼ حرف روز
خرافهزدايي
اين روزها مسئله کرونا به عاملي براي انتشار مطالبي ضد و نقيض در حوزههاي مختلف، از جمله عرصه معرفت ديني بدل شده است. فضاي مجازي نيز فرصتي را فراهم آورده است تا بيشتر از گذشته بستر براي معرکه شيادان فراهم آيد. طبيعي است شيوع بيماريهاي واگيردار، تجمعات انساني را تحت تأثير خود قرار دهد و به سمت تعطيلي بکشاند و در اين ميان تجمعات مذهبي نيز بيرون از اين قاعده نخواهند بود. همين امر موجب شد بخش عمدهاي از نمازهاي جمعه و جماعت، جلسات هيئتهاي مذهبي، اعتکاف، برنامه زيارتگاهها در سراسر کشور با نظر بزرگان ديني و مراجع عظام تقليد تعطيل شود.
در اين ميان، برخي جريانهاي انحرافي، در حوزههاي اعتقادي نيز انحرافات مبنايي خود را در قالب انتشار مطالبي آشکار کردند؛ در حالی که این باورها در تضاد با يافتههاي مسلم علميـ عقلاني بشري قرار دارند. به واسطه وجود اين افراد، بار ديگر اتهام قديمي «تعارض ميان علم و دين» شايع شده و بهانه فرصتطلبان براي تخريب چهره اسلام فراهم شده است. الگوي ارائهشده از جانب اين منحرفان، تصويري خرافي از دين و آموزههاي ديني است که يافتههاي علمي بشري را نفي ميکند. حاصل آن نيز تخريب چهره دين و قرابت دين با تحجر و عقبماندگي است. برخی مفاهيم عميق و متعالي چون، زيارت، توسل، شفا، دعا و... که جزء باورهاي اصيل تشيع علوي هستند، دستخوش تحريف و تحقير قرار گرفته است.
اما آنچه روز گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب انتشار يافت، پاياني بود بر اين معرکه شيادان و منحرفان. ديروز ملت ايران ديدند که مرجع عاليقدر شيعه، در روز درختکاري با دستکش مخصوص در برابر دوربينها قرار ميگيرد تا نشان دهد که بين اسلام و يافتههاي علميـ پزشکي تعارض ذاتي وجود ندارد! ايشان در کلامشان ضمن درخواست از ملت براي تخطي نکردن از توصيهها و دستورالعملهاي مجموعههاي مسئول، تأکيد دارند:
«يقيناً هر چيزي که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شيوع اين بيماري، يک حسنه است؛ در نقطه مقابل، هر چيزي که کمک کند به شيوع اين بيماري، يک سيئه است. خداي متعال ما را موظف کرده که نسبت به سلامت خودمان و سلامت ديگران، سلامت مردم، احساس مسئوليت کنيم؛ بنابراين توصیه اول اين است که ما کاملاً رعايت مقرّراتي را که مسئولان براي ما مشخص ميکنند، براي خودمان فريضه بدانيم و لازم بدانيم و عمل کنيم.»
▼ گزارش روز
چرا حکم حکومتی؟
رهبر معظم انقلاب با حکم حکومتی، دولت و مجلس را از شرایط بحرانی در تصویب لایحه بودجه نجات داد؛ ولی چرا مجلس از رهبری حکم حکومتی را برای تصویب لایحه بودجه درخواست کرد؟ فرصت اندک باقیمانده تا پایان سال جاری امکان بررسی و اصلاح لایحه بودجه سال 99 توسط مجلس را غیر ممکن کرده بود؛ ازاینرو، راهکاری که مجلس پیش رو داشت، بررسی بودجههای دو دوازدهم یا سه دوازدهم بود که این تدبیر نیز با توجه به مهلت باقیمانده از عمر مجلس کنونی و فرصت چندماهه برای تشکیل مجلس جدید، عملاً بودجه سال 1399 را در بنبست قرار میداد و در این صورت و در خوشبینانهترین حالت، لایحه بودجه باید در شش ماهه دوم سال آتی تعیین تکلیف میشد. از سویی دیگر، تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا به منظور پیشگیری از شیوع این ویروس، موجب تعطیلی جلسات علنی مجلس شد و عملاً امکان بررسی و تصمیمگیری در خصوص لایحه بودجه یا لوایح دو دوازدهم و... در صحن علنی را غیرممکن کرد. در این شرایط دولت نیز نمیتوانست بودجه را بدون مصوبه مجلس اجرایی کند و بسیاری از خدمات و برنامههای دولتی و حقوق کارمندان برای سال آینده معطل تصویب بودجه میماند. برای عبور از این وضعیت، هیئترئیسه مجلس تصمیم گرفت از ظرفیتهای موجود در قانون اساسی استفاده کند؛ به همین دلیل، «علی لاریجانی» در نامهای به رهبر معظم انقلاب، موافقت ایشان را برای ارسال لایحه بودجه از سوی کمیسیون تلفیق و بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی تقاضا کرد. در اصل 85 قانون اساسی آمده است مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند؛ ولی در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی قوانین را با رعایت اصل 72 به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند. در نهایت، با اعلام موافقت رهبر معظم انقلاب، مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه به شورای نگهبان ارسال شد و پس از تأمین نظر شورای نگهبان، برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد. در شرایطی که کشور در جنگ اقتصادی تمامعیار قرار دارد، تأخیر در بررسی و تعیین تکلیف لایحه بودجه به صلاح کشور نبود و با این تدبیر، هم کشور از مشکلات پیش رو رهایی یافت و هم قوت و ظرفیت قوانین کشور بیش از پیش آشکار شد