▼حرف روز
فساد ستیزی قانوني
يکي از مشکلاتي که در نظام سياسي میتواند تبعات مختلفي داشته باشد، برخوردهايي است که به ظاهر صورت قانوني گرفته است، اما در ذات خود برآمده از رانتهايي است که صورتبندی آن خارج از روند قانوني بوده است. در دهه پنجم انقلاب اسلامي، انتظار آن است که با چنين مواردي از تخلفات قانوني که مصداق فساد اقتصادي است برخورد شود و در اين مواجهه تفاوتي بين هيچ فرد و دستگاهي نباشد. در همين راستا رئيس بنياد مستضعفان با حضور در يک برنامه تلويزيوني در خصوص مستغلات تحت تملک افراد خاص و ارگانها، افشاگري بیسابقهای کرد که با واکنشهایی همراه بود. در مورد اين اظهارات توجه به چند نکته ضرورت دارد:
1- برخورد با رانت و فساد، انتظار فراگيري است که همه ملت خواهان تحقق آناند و قاطعيت در اين زمینه حقيقتي است که به گفتماني فراگير در جامعه اسلامي بدل شده است. لذا در اين زمینه نبايد مماشات نمود و کوتاه آمد. 2- برخورد با تخلفات قانوني، خود بايد قانوني باشد. بدان معنا که هر ادعايي در اين زمينه نيز بايد مبتني بر اسناد و مدارکي باشد که قابل ارائه به دادگاه بوده و از طرح حرفها و ادعاهاي بدون پشتوانه پرهيز گردد. 3- راهکارهاي قانوني براي رسيدگي به چنين مواردي وجود دارد که انتظار آن است فسادستیزی در اين زمينه، از آن طرق قانوني دنبال شود. خروج از مسيرهاي قانوني و عمومیسازی غيرمدبرانه ادعاهاي بدون پشتوانه و رسانهای کردن آن، بدون آنکه همه ابعاد آن مبتني بر راهکارهاي قانوني احصا شده باشد، بدون شک خطاي فاحشي است که ميتواند هم راه مبارزه با فساد را سد کند و هم افکار عمومی را بدون دليل درگير موضوع کند و زمينه را براي متهم ساختن افراد و دستگاههای مختلف نظام اسلامي فراهم سازد و هم بستر را براي بهرهبرداری بيگانگان هموار کند. 4- اظهارات آقاي فتاح در رسانه ملي بدون آنکه مقدمات مشخصي داشته و بدون آنکه تريبون انتخاب شده بستر مناسبي براي طرح چنين ادعاهايي باشد، مسير ناصوابي است که انتظار نميرود به سرانجام صحيحي بينجامد. طرح افشاگرانه این نوع موضوعات از طريق رسانه ملي، بدون شک دستاوردي براي جامعه نخواهد داشت و جامعه را بيش از آنکه به حقايقي برساند، به سمت ترديدافکني و سياهنمايي و شایعهسازی سوق خواهد داد که بايد از آن پرهيز نمود.
فراموش نبايد کرد که مبارزه با فساد از شاهراه قانون ميگذرد و کشاندن آن به جادههاي خاکي خود اقدامي انحرافي و ناصواب و فسادزا خواهد بود.
▼گزارش روز
مطالبه مردمی در آستانه سفری خارجی
بنا بر اعلام برخی رسانههای عربزبان، الکاظمی، نخستوزیر عراق در دومین سفر خارجی خود، بعد از ایران، هفته آینده به آمریکا عزیمت میکند.
گزارههای خبری: 1- کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در ۲۰ اوت (30 مردادماه) با مصطفی الکاظمی در کاخ سفید دیدار خواهد کرد. 2- در همین ارتباط، «محمد کریم» نماینده ائتلاف الفتح گفته است که الکاظمی در جریان سفر آینده خود به آمریکا، پیامی برای این کشور منتقل خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه پیام این است که عراق، محلی برای درگیریهای بینالمللی و منطقهای نخواهد بود، تصریح کرد: «الکاظمی در جریان دیدار با ترامپ، به مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای خارجی از کشور و در صدر آن، نیروهای آمریکایی پایبند خواهد بود.» 3- «امجد العقابی» نماینده ائتلاف سائرون عراق نیز در خصوص سفر الکاظمی به آمریکا، اعلام کرد: «باید تکلیف مسائلی مشخص شود که مهمترین آن اخراج فوری نیروهای آمریکای اشغالگر از خاک عراق است.» 4- طرح اخراج فوری نیروهای آمریکایی، بعد از آخرین حمله هوایی این نیروها به برخی مقرهای نیروی مردمی الحشدالشعبی در دیماه 98، در پارلمان عراق به تصویب رسید. در جلسه بررسی این طرح، نمایندگان حاضر در مجلس با ابراز تنفر از اقدامات ضدعراقی آمریکا، یکصدا شعارهای «کلا کلا آمریکا» (آمریکا هرگز) و «بغداد حره حره» (بغداد آزاد میشود) و «آمریکا اطلعی بره» (آمریکا برو بیرون) سر دادند.
گزاره تحلیلی: تا پیش از تصویب طرح اخراج نیروهای آمریکایی، حضور این نیروها در خاک عراق قانونی بود، اما چرا به یکباره خروج این نیروها به مطالبه جدی مردم و برخی از گروههای سیاسی عراقی تبدیل شد؟ نیروهای آمریکایی با خروج از عراق در آذرماه 1390، به بهانه مبارزه با داعش، در خرداد 1393 مجدداً به این کشور بازگشتند و با وجود اعلام کشور عراق در 18 آذرماه 1396 مبنی بر پایان جنگ داخلی در این کشور، آمریکا حاضر به خارج کردن نیروهایش از عراق نشد. از سویی دیگر، عملکرد این نیروها علیه امنیت ملی و تمامیت ارضی عراق در هدف قرار دادن چندباره مقرهای نظامی این کشور، انجام عملیات تروریستی همچون ترور شهید سلیمانی که به دعوت رسمی عراق وارد بغداد شده بود و ابومهدی المهندس، از فرماندهان سرشناس عراقی و سایر اقدامات مغایر با منافع ملی عراق موجب شده است که افکار عمومی این کشور و گروههای مردمی خواسته اول خود از الکاظمی در سفر به آمریکا را باز پس گرفتن حاکمیت کشورشان با پیگیری خروج فوری نیروهای آمریکایی مطرح کنند.
🌸 یک خانم مسیحی بنام لورا بعد از انفجار بیروت اینطور توییت کرده:👏👏
نخ عمامه ات شرف است، از نخش، شرف، شرافت می گیرد.
مسیحی خلق شدیم و دارمان برافراشته است.
تو پرچم پیروزی را برافراشتی،
مسیحی ها را حمایت کردی،
همانطور که مسلمانان را حمایت کردی،
به خون مسیح سوگند، متحد خواهیم ماند
و وفادار به راهت،
پرچمت را برافراشته می داریم،
برای ایجاد رعب در دل اسرائیل، هرگز اعتراف نخواهیم کرد،
مگر به شهدایی که سرزمین ما را از داعش و اسرائیل آزاد ساختند،
عهد می بندیم، ای صاحب عهد، قرآن را در آغوش می گیریم همانگونه که انجیل را.
#من_قلبي_سلام_لبیروت
🌷 @IslamlifeStyles
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 حس زیبای بندگی مولا....
استاد پناهیان
🌷توبه آنانکه ازروی نادانی یک گناه میکنند و زودتوبه میکنندقبول میشود:
إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوٓءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولَٰٓئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا (١٧)نساء
🌷توبه آنانکه گناهان متعددمیکنندوتوبه راتاوقت مرگ عقب می اندازندوتوبه آنانکه کافر
می میرندقبول نمیشود:
وَلَيْسَتِ التَّوْبَةُ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ حَتَّىٰٓ إِذَا حَضَرَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ إِنِّي تُبْتُ الْآنَ وَلَا الَّذِينَ يَمُوتُونَ وَهُمْ كُفَّارٌ أُولَٰٓئِكَ أَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا (١٨)نساء
🌷به بندگان من بگو،
من خدایی بسیارآمرزنده ومهربانم.
وقطعاعذابم هم بسیاردردناک است:
نبِّئْ عِبَادِيٓ أَنِّيٓ أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ۴۹حجر
وَأَنَّ عَذَابِي هُوَ الْعَذَابُ الْأَلِيمُ ۵۰حجر
📚 شیوه جبران خسارت در هنگام خجالت کشیدن
💠 سؤال: من قبلا به شخصی #خسارتی وارد کردم و الان خجالت می کشم بروم و خسارت را #جبران کنم آیا می توانم پول آن را از طرف صاحب حق، به فقیر #صدقه بدهم؟
✅ جواب: صدقه، کفایت نمی کند و باید #مبلغ_خسارت را به او بپردازید می توانید به گونه ای که مطلع نشود ـ مثلا از طریق واسطه یا واریز به حساب ـ آن را ادا کنید.
🔰تکریم پدر و مادر در وصیت نامه شهید عبد الله میثمی
📝فرازی از وصیت نامه شهید عبد الله میثمی (۷)
[پدر] فراموش نمي كنم وقتي كه آمديد پشت ميله هاي زندان قصر و گفتيد خدايا من از اين فرزند راضي هستم تو هم راضي باش و من چقدر آسوده شدم…
اي مادرم، شما آن مادري هستيد كه در اولين برخورد هنگام ملاقات در زندان حماسه اي همچون حضرت زينب آفريديد. همان جا كه گفتيد فرزندم ناراحت نباش تو سرباز امام زمان (عج) هستي؛ درس هايت را بخوان و مرا از آن گرداب هولناك به ساحل اطمينان خاطر آورديد.
و اگر اين فرزند كوچك شما فاتحانه و پيروزمندانه با چهره سفيد از دنيا رفت، بدانيد همان دعاي شماست كه در اولين سال عروسي خود جهت فرزندي صالح كرديد مستجاب گشته و خدا اين فرزند صالح را از شما پذيرفته است.
📚کتاب تنها ۳۰ ماه دیگر، نوشته: مصطفی محمدی، ناشر: فاتحان، تاریخ چاپ: ۱۳۹۰- سوم؛ ص ۲۰۲-۲۰۰٫
🔴 #جوشآوردی_بزن_کنار
💠 ماشینت که جوش میآورد حرکت نمیکنی کنار زده و می ایستی! وگرنه ممکن است ماشینت آتش بگیرد!
💠 خودت هم همینطور هستی وقتی جوش میآوری، عصبی میشوی، تخته گاز نرو! بزن کنار! ساکت باش! و هيچ نگو!
🆔 @khanevadeh_313
چهارشنبه ۲۲مرداد ماه ۱۳۹۹
با بهترین تحلیل های سیاسی ما را همراهی کنید
🔰🔰🔰🔰
@ghasedak40
▼حرف روز
فرصتسازی تهدیدات با فروش اوراق سلف موازی
«گشایش اقتصادی» کلیدواژهایست که چند روز پیش رؤسای قوه مجریه و مقننه وعده آن را دادهاند و از همان روز تحلیلها و گمانهزنیهای مختلفی در رسانهها، شبکههای اجتماعی و محافل مختلف در خصوص اینکه این وعده چه میتواند باشد، صورت گرفت؛ برخی خبر از رفع احتمالی تحریمها میدادند، عدهای از پیوستن ایران به FATF گفتند و موضوعات دیگری هم بهصورت پراکنده مطرح شد؛ اما به نظر میرسد گشایش اقتصادی از طریق هیچکدام از مسائل یاد شده صورت نخواهد گرفت، بلکه یک مسئله و موضوعی است که کاملاً منشأ داخلی دارد و در صورت همراهی مردم، تا حدود زیادی احتیاجات کشور در شرایط تحریم در زمینه تأمین نقدینگی را برطرف کند. در این طرح دولت قصد دارد که اوراق سلف موازی با پشتوانه نفت خام را عرضه کند. شنیدههای اولیه حاکی از آن است که در این طرح ۲۲۰ میلیون بشکه (بهطور میانگین روزی ۶۰۰ هزار بشکه) در فاصله یکساله پیشفروش میشود. اجرای صحیح طرح میتواند دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد که بهصورت فهرستوار به دو مورد اساسی آن اشاره میشود:
1- با خروج آمریکاییها از برجام، جمهوری اسلامی تحت شدیدترین فشارهای اقتصادی و بینالمللی از سوی ایالاتمتحده قرار گرفته است. تحریمها و فشارهای ظالمانهای که قرار بود در عرض چند ماه ایران را به زانو درآورد و پای میز مذاکرهای بکشاند که رئیسجمهور و مقامات آمریکایی جزئیات آن را تعیین میکنند، اما اکنون باوجود همه سختیها، این خواب آشفته آمریکاییها تعبیر نشده است و درنهایت منجر به تغییر «برایان هوک» مسئول میز ایران انجامید. به نوعی میتوان گفت جمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای خاص اقتصادی دارد که در صورت آزادسازی ظرفیتها، هم از حربه دشمن خلاصی یابد و هم آن تهدید را به فرصت تبدیل نماید. 2- تأمین نقدینگی بودجه یکی دیگر از دستاوردهای این طرح است که در برآورد اولیه، حدود ۱۹۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی از اجرای این طرح عاید دولت میشود که در صورت تحقق، بخش زیادی از کسری بودجه دولت برای سال 99 جبران میگردد.
نکته مهم در طرحهایی در این سطح که از سوی دولت مطرح میشود، اعتماد سرمایهگذاران، بهویژه سرمایهگذاران خرد بسیار تعیینکننده است. اگرچه در این اوراق، ریسک نوسان قیمت دلار و نفت وجود دارد، اما دولت در این مورد تضمین میدهد که سرمایهگذاران در هیچ شرایطی متضرر نمیشوند و حداقل به میزان سقف سود سپرده بانکی، نفع میبرند؛ اما سوابق عملکردی دولت در مواردی همچون؛ سپردههای ارزی، حواشی ایجاد شده در خصوص عرضه صندوق دارا دوم و سابقه فروش سکه برخلاف مواضع اعلامی، استقبال جدی مردم از این طرح را در هالهای از ابهام قرار داده است
▼گزارش روز
کفش آهنی جریان تحریف
افول آمریکا یک واقعیت است و نیاز به اثبات ندارد، حتی آمریکاییها خودشان هم میگویند که در حوزههای مختلف، روند آمریکا، روند افت قدرت است. بااینحال آمریکا تلاش میکند ایران را وجهالمصالحه نجات خود قرار دهد و با طرحهای مختلف فشار حداکثری و میز مذاکره به دنبال رهایی از فشارهای درونی و بیرونی است.
گزارههای خبری: آمریکا برای عبور از مشکلات در سالهای اخیر به اقداماتی متوسل شد و در داخل پاسخهایی هم داده شد که عبارتاند از: 1- فشار حداکثری: پمپئو گفت ما به دنبال تشدید تحریمها در حوزههای مختلف هستیم و ایرانیها اگر میخواهند فشارها برداشته شود، در ۱۲ مورد باید اقداماتی را انجام دهند. وقتی شما آن ۱۲ مورد را نگاه میکنید، میبینید که باید استقلال، عزت، هویت، توانمندیها و ابزار دفاع و ... را به آمریکاییها تقدیم کنیم تا گوشهای از تحریمها را بردارند. 2- دام مذاکره: نگاه آمریکاییها این است تا به آنچه در طی این ۴۱ سال گذشته نتوانستهاند برسند، با مذاکره برسند که آنهم متوقف کردن حرکت ملت ایران، گرفتن هویت دینی ملت ایران و ... است. چون وقتی آمریکاییها کشوری را تحتفشار و تحریم وادار به مذاکره میکنند، یعنی باید پای میز مذاکره خواستههای آنها را بپذیرید. 3- اعتماد به مذاکره : نگاهی در کشور وجود داشت که میگفت با مذاکره میتوانیم سرمایه کشورهای غربی را وارد کشور کنیم و به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم. بعد از مدتی دیدیم که هیچ اتفاقی که نیفتاد، تحریمها هم تشدید شد.
نکتههای راهبردی: اثرات زیانبار مذاکره در برجام هنوز برای برخیها مایه عبرت نشده است و با تحریف دستاوردهای مذاکره به دنبال برجامهای بعدی هستند: 1- جریان تحریف برای انتخابات آمریکا کفش آهنی پوشیده است و اینگونه فکر میکنند که منتظر انتخابات آمریکا باشیم تا اگر دموکراتها بیایند، ما میتوانیم به میز مذاکره برگردیم، چون آمریکا هم به برجام باز خواهد گشت. این مانند همان داستانی است که پس از خروج آمریکا از برجام گفته شد ما برجام را با کشورهای اروپایی دنبال میکنیم و پس از مدتی هیچ نتیجهای حاصل نشد. 2- بخشی از اینها کسانی هستند که از ابتدا این موضوع را بهعنوان یک راهحل اساسی مطرح کردند و نمیخواهند بپذیرند که تحلیلشان تحلیل اشتباهی بوده و میخواهند بگویند راهی بهجز مذاکره با آمریکا نداریم. 3- همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند؛ اگر تحریف شکست بخورد،تحریمها قطعاً برطرف میشود. باید به این نکته توجه داشت، آنچه میتواند بر تحریفهای مذاکرات سابق غلبه کند، بحث روشنگری و تبیین است و در این شرایط راهکار شکست سد تحریف، نگاه نافذ تبیین است.
مرادرستڪنوبهوصالخودبرسان
نمیرسدبهوصالتدلیڪهمعیوباست...
#یامهــــــدی ..
🌺🍃
@ghasedak40
🔴 #استاد_پناهیان
💠 یکی از ریشههای اینکه آدم #عیب خودش را نمیگیرد این است که در خانهای بزرگشده که خیلی عیبش را گرفتند، دیگر حاضر نیست عیب خودش را بگیرد همهجا میخواهد از خودش #دفاع کند. برخی #والدین خیلی #عادت دارند بدیهای بچههایشان را میشمارند، این خیلی بد است.
💠 پدر و مادری که میتوانند از بچههایشان #عیب نگیرند، یک روز در هفته را بگذارند بچهها هر کسی برود یکگوشهای عیبهای خودش را برای خودش بنویسد.
🆔 @khanevadeh_313
روزگاری که یاد و نام علی علیه السلام
جرم بود و عشق علی تاوان داشت،🍃
میثم تمار را دیدم
که
عاشقانه از فضائل علی
می گفت🌷
چوبه ی دار و سایه ی سیاه ظلم اموی هم نتوانست این شیفته ی مجذوب را ارام کند،
💫اری....
از علی گفتن تاوان دارد....
برای کشتن او یک بهانه کافی بود
نیافتند جز عشق بهانه ای دگر🌷
۲۲ ذی الحجه
🍂شهادت جناب میثم تَمّار مدافع حریم ولایت و امامت و یار با وفای امیرالمؤمنین علی عليه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹مناظره ی #میثم_تمار
تو خود به راستگویی علی واقفی، پس بیهوده تقلا نکن
به خدای لاشریک هرگز سخنی جز حجت و حقیقت از #علی نشنیده ام..
🌷دوستی ودشمنی،اساس دین ما:
🌷رشدیافتگان،آنانندکه عاشق ایمانندوازکفروگناه بیزارند.۷حجرات
🌷قل لااسئلکم علیه اجرا الاالمودة فی القربی..۲۳شوری
اجر ومزدپیامبر،طبق این آیه عشق ومحبت به اهل بیت ع است.
🌷محمدرسول الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم..۲۹ فتح
نشانه همراه بودن باپیامبر ص،دشمنی باکفار ومهربان بودن بامومنین است
🌷نشانه مومن وحزب اللهی ،
دشمنی بادشمنان خداورسول است.۲۲مجادله
🌷ای مومنین،کفار رادوست نداشته باشیدکه دوستان کفار،ظالمند.۲۳توبه
🌷البته باآن گروه ازمخالفین که بامادرجنگ نیستند،بایدمداراکنیم وتوهین به مقدساتشان که باعث توهین آنهابه مقدسات مامیشود،جایزنیست:
لاتسبوا الذین یدعون من دون الله فیسبوالله..۱۰۸انعام