سخنرانی سال ۱۳۶۵ آیتالله خامنهای درباره زندگی پیامبر اعظم(ص) منتشر شد
بیانات تحلیلی حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۶۵ دربارهی زندگی پیامبر اعظم (صلّیاللهعلیهوآله) از سوی پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR منتشر شد. این سخنرانی در شب ۲۸ صفر سال ۱۴۰۷ قمری، مصادف با سالروز رحلت پیامبر (صلّیاللهعلیهوآله) و شهادت امام حسن (علیهالسّلام) در مراسمی در کانون توحید ایراد شده است؛ کانون توحید پایگاه ابتدایی فعالیت حزب جمهوری اسلامی در تهران بوده است.
حضرت آیتالله خامنهای در این سخنرانی، خط مستمر در سیره پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) را عنصر مبارزه معرفی میکنند و میفرمایند: «آنچه در زندگی اجتماعی پیغمبر و در شخصیّت آن حضرت به عنوان یک رهبر از اوّل تا آخر ادامه دارد، مبارزه است.»
ایشان در ادامه با برشمردن وقایعی از زندگی رسول خدا(صلّیاللهعلیهوآله)، خط جهاد فکری، سیاسی و نظامی را در این حوادث تبیین میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای، انقلاب اسلامی ایران را در استمرار خط مبارزه پیغمبر(صلّیاللهعلیهوآله) معرفی کرده و میفرمایند: «امروز انقلاب ما و حرکتِ عمومیِ ملّتِ عزیزِ ما در ادامهی خطّ پیغمبر است، یک بعثت دوبارهای است که اسلام پیدا کرده... امروز پیغمبر نیست امّا تعالیم پیغمبر، قرآن پیغمبر، معارف پیغمبر در اختیار ما است و رهبریای از همان سبک و همان نوع، در اختیار ما و هادی و رهنمای ما است.»
ایشان در بخشی دیگر از بیاناتشان، عاطفه و مهربانی با همه مردم در عین خشونت با دشمنان متجاوز را دو خصوصیت مهم پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) قلمداد کرده و نمونههایی از این محبتهای رسول گرامی اسلام را بیان میکنند.
در پایان این سخنرانی، حضرت آیتالله خامنهای به تعدادی از پرسشهای شرکتکنندگان در مراسم پاسخ گفتند.
بیانات آیتالله خامنهای را از اینجا بخوانید:
http://khl.ink/OUqdb
رهبر انقلاب حل مشکلات اقتصادی و معیشتی را نیازمند شیوهی خاصی از مدیریت میدانند؛
به سبکِ حاج قاسم
«در برخی از بخشهای اقتصادی ما توان مدیریّتی ضعیف است... مدیریّتها بایستی قوی باشند، فعّال باشند، خستهنشو باشند. هر جا ما با مدیریّتهایی با این خصوصیّات -یعنی خستگیناپذیری و فعّالیّت و نشاط- مواجه بودیم دیدیم که کار پیشرفت کرده و هر جا که این جور حضورِ لازم و دائم وجود نداشته باشد، البتّه مشکلات پیش میآید.» ۱۳۹۹/۰۷/۲۱ این سخنان رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با دانشجویان دانشگاههای افسری یکبار دیگر مسئلهی «مدیریتِ اقتصاد ملی» را در افکار عمومی مطرح ساخت.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در یادداشت زیر براساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای، ضمن تحلیل ابعاد مشکلات اقتصادی و معیشتی، راه بُرونرفت از آن را بررسی کرده و خصوصیاتِ مدیریت کارآمدی که توانِ حل مسئلهی اقتصاد دارد را نیز تبیین کرده است:
یکم: مشکلات معیشتیِ مردم
امروز مسئلهی اولویتدار کشور «اقتصاد» است: «اقتصاد، مسئلهی اولویّتدار کشور است.» ۱۳۹۶/۰۱/۰۱ و واقعیت این است که «مردم از لحاظ معیشت دچار مشکلند.» ۱۳۹۶/۰۱/۰۱ مشکلی که برای عموم ملموس است: «مشکلات معیشتی، امروز چیزی است که آحاد مردم، همه آن را احساس میکنند؛ یک بخشی از مردم هم بشدّت و واقعاً زیر فشارند... گرانی فراوان است. خب اینها واقعاً فشار میآورد روی مردم؛ یک مشکلاتی است که وجود دارد؛ یا کاهش ارزش پول ملّی؛ اینها مشکلات اقتصادی کنونی کشور است.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
دوم: فشار حداکثریِ دشمن
یکی از اهداف جدی و مهم دشمن هم ضربه بر پیکرهی ایران اسلامی است: «هدف میانمدّت آنها مسئلهی اقتصاد کشور است، مسئلهی معیشت مردم است. اقتصاد بایستی حرکت نکند، معیشت مردم بایستی لنگ بماند، کار و تولید باید در کشور پایین بماند، بیکاری باید بهعنوان یک بلا در کشور عمومیّت پیدا کند، مردم بایستی از جمهوری اسلامی و از نظام اسلامی بهخاطر مشکلات معیشتی ناامید و مأیوس بشوند. این هدف دشمن است.» ۱۳۹۶/۰۲/۲۰ و چنین هدفی را از مسیر «فشار حداکثری» و «تحریمهای بیسابقهی جنایتآمیز» دنبال میکنند: «رئیسجمهور آمریکا اظهار خوشحالی میکند که بله، ما فشار حدّاکثری اقتصادی و تحریمهای حدّاکثری را اِعمال کردیم و اقتصاد ایران را دچار اختلال کردیم.» ۱۳۹۹/۰۷/۲۱ در واقع دشمن یکی از «ارکان قدرت ملی» کشور را هدف گرفته است.
سوم: به سبکِ سلیمانی
در برخورد با فشارها و توطئههای دشمن ۲ نوع برخورد متصور است. برخی راه بُرونرفت از مشکلات را «سازش» و عقبنشینی از اصول و منافع ملی میدانند اما علاوه بر مبانی اعتقادی، تجربهی تاریخی نیز چنین چیزی را رد کرده است. نزدیکترین این تجربیات را میتوان «تجربهی برجام» دانست. اما از سوی دیگر شیوهی دیگری نیز برای عبور از موانع دشمنساخته و غلبه بر مشکلات مختلف اقتصادی و معیشتی وجود دارد. الگویی که «شجاعت» و «تدبیر» را توأم کرده و «عقلانیت» را «محافظهکاری» و «عقبنشینی» معنا نمیکند.
نمونهی عینی چنین سبک و شیوهای در زمانهی ما «حاج قاسم سلیمانی» است: «شهید سلیمانی، هم شجاع بود، هم با تدبیر بود؛ صِرف شجاعت نبود؛ بعضیها شجاعت دارند امّا تدبیر و عقل لازم برای به کار بردن این شجاعت را ندارند. بعضیها اهل تدبیرند امّا اهل اقدام و عمل نیستند، دل و جگر کار را ندارند... هم شجاع بود، هم با تدبیر بود.» ۱۳۹۸/۱۰/۱۸ حاج قاسم با چنین شیوه و مدلی توانست جمهوری اسلامی را در جبههی مقاومت و مبارزه علیه مستکبرین و وابستگانشان به پیروزی برساند و اینک «جنگ اقتصادی» نیز به الگو و مدل حاج قاسم نیاز دارد یعنی مدیریتِ «قوی، فعّال و خستهنشو.»: «برای شکوفایی اقتصاد کشور، به کاری احتیاج داریم که هم مجاهدانه باشد، هم عالمانه باشد. با تنبلی، با بیحالی، کمانگیزگی، مسئلهی اقتصاد کشور حل نخواهد شد. کار جهادی باید انجام بگیرد، مدیریّتهای جهادی باید بر مسائل اقتصادی کشور احاطه داشته باشند.» ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
🏴 زندگی و شهادت کریم اهل بیت (ع)
◼️شهادت امام حسن مجتبی(ع) در روز هفتم و یا بیست و هشتم ماه صفر سال 50 هجری و در سن 47 سالگی رقم خورده است.
▪️امام پیش از شهادت چندبار مسموم شده بود، اما هر بار شفا مییافت. همسر بیوفای حضرت، یعنی جعده دختر اشعث بن قیس، زهری را که معاویه برایش فرستاده بود، با شیر مخلوط کرد و زمان افطار حضرت ایشان را مسموم کرد. معاویه به او وعده داده بود که صد هزار درهم پاداش او خواهد شد و او را به همسری یزید درخواهد آورد که البته به این وعده عمل نکرد.
▪️جناده بن ابیامیه میگوید: به محضر امام حسن علیهالسلام رفتم؛ در حالی که تشتی مقابل ایشان بود و پارههای جگر آن حضرت میان تشت میریخت. عرض کردم: چرا مداوا نمیکنید؟ فرمود: ای بنده خدا! مرگ را به چه چیز میتوان علاج کرد؟ گفتم:انا لله و انا الیه راجعون. پس فرمود:رسول خدا (ص) به ما خبر داد که بعد از اودوازده امام خواهند بود. یازده نفر از آنان از فرزندان علی و فاطمهاند وهمه باشمشیر یا زهر شهید میشوند. و بعد گریست.
▪️از ایشان موعظه خواستم و ایشان مشغول سخن شد تا اینکه نفسش به شماره افتاد و رنگش زرد شد. در این حال، امام حسین وارد شد و برادر را در آغوش گرفت و او را بوسید. ایشان گریه میکرد و میفرمود: گریهام از دو چیز است؛ فراق دوستان و هول زمان حساب.
نقل است که امام حسن فرمود: گرچه فراق تو و دوستان و برادرانم بر من سخت است، اما خواهان رفتنم که جد خود رسول خدا و پدرم امیرالمومنین و مادرم زهرا و دو عموی خود حمزه و جعفر را ملاقات میکنم.
▪️سپس برای برادر خود وصیت کرد و سفارش اهل بیت و فرزندانش را به ایشان فرمود که برای ایشان پدری مهربان باش و وصیت فرمود که مرا در کنار رسول خدا(ص) دفن کن که من نسبت به آنان که بیاجازه در آنجا دفن شدهاند اولیترم و اگر آن زن مانع شد، نگذاری خونی بر زمین ریخته شود تا از آن چه بعد پیامبر از مردم کشیدم به ایشان شکایت کنم و بعد از این وصایا جان به جان آفرین تسلیم کرد.
▪️امام حسین(ع)، بدن برادر را غسل داد و کفن کرد و به سمت حرم رسول خدا برد. مروان بن حکم سراغ آن زن رفت و اورا تحریک کرد که مانع ازدفن امام شود. سپس او راسوار براسب خود کرده به نزد قبر پیامبر آمد و در حالی که بنیامیه و آل ابوسفیان همراهیاش میکردند، مردم را تحریک بر جنگ میکرد و میگفت: اجازه نمیدهم کسی را که دوست ندارم در خانه من دفن کنید.
▪️بعد از این، خود را از اسب به زیر انداخت و فریاد زد: بخدا تا یک مو در سر من است، اجازه نمیدهم او را اینجا دفن کنید.
▪️ابن عباس گفت: یک روز بر شتر سوار میشوی، یک روز بر استر و میخواهی نور خدا را خاموش کنی و با دوستان خدا بجنگی و بین رسول خدا و حبیبش حایل شوی.
▪️ناگهان آن زن دستور داد جنازه امام(ع) را تیرباران کردند؛ به طوری که گفتهاند تا 70 تیر از جنازه ایشان بیرون کشیدند. بنیهاشم دست به شمشیر بردند که امام حسین(ع) با وجود وصیت برادر، مانع شد و فرمود: اگر وصیت برادرمم نبود، میدیدید چگونه بینی شما را بر خاک میمالیدم و او را نزد پیامبر دفن میکردم.
▪️سپس بدن مطهر را به بقیع بردند. امام حسین(ع)، بدن برادر را درقبر گذاشتند
▪️پیامبر اکرم فرمود: «وقتی فرزندم حسن را با زهر شهید کنند، ملائکه هفت آسمان بر او گریه میکنند و همه چیز حتی مرغان هوا و ماهیان دریا بر او میگریند. هرکه برای او گریه کند چشمش در روزی که همهء چشمها کور میشوند ـ روز محشر ـ نابینا نمیشود و هرکس بر مصیبت او غمگین شود، روزی که همه دلها اندوهگین است، غمناک نمیشود و هر که او را در بقیع زیارت کند، روزی که همه گامها بر صراط میلرزد، قدمش استوار میماند.»
▪️جلوههای مظلومیت حضرت بیشمار است. به عنوان نمونه در قضیه نبرد ایشان با معاویه، پس از اینکه برخی یاران ایشان و فرماندهان و سران قبایل به امام مجتبی(ع) خیانت کردند در ساباط مدائن لشکریان، در حالی که حضرت را متهم به مماشات با معاویه میکردند به خیمه ایشان حمله کردند، سجاده از زیر پایش و ردا از دوشش کشیدند و با عصایی که تیغ تیز مسموم داشت بر ران مبارکش زدند و ایشان را مجروح کردند. بعد از آن که راهی جز صلح برایش نماند، همانها زخم زبان میزدند که تو مسلمین را خوار و ذلیل کردهای.
▪️امام حسن (ع)بعد از صلح به مدینه رفت و در میان نکوهش اطرافیان، زخم زبان دوستان، عداوت دشمنان، از دست دادن بسیاری از یاران قدیم و شهادت ایشان به دست عمال معاویه، ناسزاگویی خطبا به امیرالمومنین(ع)، دوران سختی را سپری فرمود
📚منابع:ارشاد جلد 2/ شیخ مفید
مقاتل الطالبین/ ابوالفرج اصفهانی
منتهیالآمال جلد اول/ شیخ عباس قمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سردار حاجی زاده: مشکلات اقتصادی امروز کشور حل شدنی است منتها ما از خودی ها داریم گل میخوریم مردم در انتخاباتها دقت کنند دوباره فریب رسانه های معاند را نخورند
#رادا رسانه انقلابی دانشگاهیان استان مرکزی
#تلگرام
#تویتر
#اینستاگرام
@rada_arak
#ایتا
Eitaa.com/rada_arak
#سروش
Sapp.ir/rada_arak
♦️چین ترجیح می دهد ترامپ برنده انتخابات آمریکا شود
🔹خبرگزاری فرانسه: چین رسما از هیچ کاندیدای حمایت نمی کند یعنی نه از ترامپ حمایت می کند نه از بایدن ولی برخی از تحلیلگران چینی امیدوار هستند که ترامپ پیروز شود زیرا وی را تضعیف کننده کشورش و غرب می دانند، در مقابل، صعود چین به رتبه نخست در جهان را تسریع می کند.
🚨نامه ظریف به روحانی: کسی برای قاتل حاج قاسم آرزوی مرگ نکند!
🔺آقای ظریف پس از ابتلای ترامپ به کرونا طی نامه ای به رئیس جمهور، از او خواسته است از طریق شورای عالی امنیت ملی و وزارت ارشاد مانع هرگونه اظهارنظر در استقبال از ابتلای ترامپ به کرونا و همچنین آرزوی مرگ برای وی شوند!
🔺ظاهرا دیپلمات های دولت اعتدال حتی به مرگ طبیعی یا بیماری قاتلان حاج قاسم نیز راضی نیستند. در شرایطی که ایران صراحتا اعلام کرده است که از همه عاملان ترور حاج قاسم (که ترامپ متهم ردیف اول آن است) انتقام خواهد گرفت، وزیر خارجه جمهوری اسلامی از اینکه کسی برای این کاباره زاده آرزوی مرگ کند، بیمناک است!
🔺اینکه آقای ظریف از موضع اخلاقی و حقوقی در مقابله با آمریکا و آن هم در دوره یکی از هرزه ترین روسای جمهور این کشور سخن می گوید جای سوال دارد.
🔺به نظر می رسد در پشت پرده و بین خطوط این نامه هراس ظریف از برهم خوردن بساطی را باید دید که ظاهرا طی ماههای گذشته بین برخی مقامات ایران و آمریکا برپا شده است. آیا بازهم فرستادگان و حلقه نیویورکی ها و نایاکی ها در حال پخت و پز هستند؟
🔺در شرایطی که گره زدن مسائل کشور به آمریکا و توافق با آن وضعیت کشور را به آنچه امروز مردم تحمل میکنند رسانده، ظریف از کدام موضع اخلاقی و حقوقی صحبت می کند؟
🔺آیا صحبت های اخیر روحانی درباره صلح امام حسن (ع) را هم باید در همین پازل و اتفاقات پشت پرده دید؟
🔺در این ماههای آخر هشدار داده می شود که مبادا ننگ نشستن بر سر میز مذاکره با قاتلان حاج قاسم بر دامانشان بماند؛ که هزینه ای گزاف پرداخت خواهند کرد.
🔺سازشکاران بدانند که دیگر زیر بار صلح تحمیلی نخواهیم رفت. از صلح با امام حسن نگویند که اگر قرار بر تکرار تاریخ باشد؛ عاشورا تکرار خواهد شد.
هیچ وقت فکر نمیکردم روزی را ببینم که وزیر خارجه ایران از شورای عالی امنیت ملی بخواهد جلوی مردم را بگیرند تا از خدا مرگ برای قاتل حاج قاسم نخواهند . ای کاش برای مشکلات معیشتی مردم که 7 سال گره زدید به برجام و مذاکره با کد خدا هم یک بار نامه نگاری می کردید . تا کی فکر کنیم استعفای شما در زمان حضور بشار اسد در ایران و تلخ کردن جشن پیروزی مقاومت از روی عمد نبود و...
وزرات صمت تابستان 97 دستور داد فولاد به قیمت سرکوب شده متناسب ۴2۰۰ دلار فروخته شود. آن دستور طی 51روز رانت هنگفتی ایجاد کرد، اما کسی بابت آن مجازات نشد. اخیرا صمت دوباره همان دستور رانت زا را ابلاغ کرده! با این دستور، هم تولیدکننده و هم مصرف کننده فولاد ضرر می کنند فقط رانتخوار سود می برد.
نمایندگی عبدالهی:
استاد #رحیم_پور_ازغدی
🔹شانس مردم ما را ببین که :
آن یکی میخواهد با آنجلیناجولی، خودشان دو نفری مشکلات جهان را حل کنند .
این یکی، در پایان هشت سال حکومتش هنوز منتظر ترحم ترامپ و تعهد اوباما و امید جدیدش، جو بایدن است.
#صلح_امام_حسن
❣️https://eitaa.com/esfandan1
هدایت شده از غدیر
🔞سیاهترین عکس تاریخ ایران..
🔹 دعوای مردم ایران بر سر روده و کثافتهای گوسفندی که گوشتش را سربازان انگلیس خوردهاند😞
🔻 این عکس در سالهای پایان جنگ جهانی اول(1297ش)، در اطراف شهر #بیجار گرفته شده است. قوای انگلیس که از سمت ترکیه و سوریه وارد ایران شده اند و به سمت تهران در حرکت اند، گوسفندی را برای طبخ غذای سربازان انگلیسی سر بریدهاند.
🔻 قصاب، امعاء و احشاء گوسفند را دور انداخته و مردم گرسنه برای برداشتن آن کثافت هجوم آورده اند. نسخه ی اصلی این عکس در موزه ی یادبود قربانیان جنگ در استرالیا نگهداری می شود.
🖋 کتاب قحطی بزرگ نوشته ی دکتر محمد قلی مجد به نقش انگلیس در #قحطی_بزرگ پرداخته و ثابت میکند که انگلیس با خرید عمده گندم و مواد غذایی داخلی، کوتاهی از وارد کردن آذوغه از هند و عراق، منع وارد کردن مواد غذایی از ایالات متحده و پرداخت نکردن درآمدهای نفتی ایران بر شدت قحطی افزود.
#دشمن_شناسی #استعمار #انگلیس #قحطی
🌓 https://eitaa.com/esfandan1
#هفت_سرخط_تحلیلے_کوتاه
✔️ طرح و تکرار گزینه ی استیضاح روحانی خطاست
✔️ حاشیه سازی های جناب روحانی با تحریف تاریخ خطاست و پاسخ های عالمانه میطلبد
✔️ توئیت منسوب به جناب ذوالنور در پاسخ به روحانی و استفاده از تعبیر اعدام خطاست و بازنشر و مانور اینچنین سخنانی در کانال های ارزشی هم مناسب نیست.
✔️ پایان تحریم تسلیحاتی نتیجه مقاومت فعال ملت است اما نبایست از این نکته غفلت شود که وعده های برجام چیز دیگری بود . برجسته سازی پایان تحریم تسلیحاتی که به روایت هیئت روسی در مذاکرات با پیشنهاد خود ایران صورت گرفته است نبایست موجب تحلیل عالمانه و بیان خطاهای راهبردی در تصویب برجام و نوع نگاه به آمریکا و اروپایی ها گردد.
✔️ در بیان مشکلات اقتصادی ضمن پذیرش نقاط ضعف و چالش های معیشتی در کنار سوء تدبیرها به نقش تحریم و خیانت های آمریکا و محدودیت های شرایط کرونا و ... اشاره گردد. از یکسو ناامید کردن مردم تکمیل پازل دشمن است و از طرفی تحلیل های غیرواقع بینانه و وعده حل دفعی مشکلات هم خطاست.
✔️ بخواهیم یا نخواهیم نتیجه ی انتخابات آمریکا در کوتاه مدت از متغیرهای موثر بر بازار و اقتصاد ایران خواهد بود اما آنچه که بایست برجسته شود این است که راه علاج مشکلات اقتصادی در داخل کشور است و نه در شرطی و وابسته کردن اقتصاد.
✔️ در راهبرد و اصول تفاوتی بین بایدن و ترامپ نیست
🖌 #شوراے_تحلیلے_زمانـه
✅یادداشت/
💢راه برونرفت از مشکلات
🔻در شرايط فعلي کشور، با وجود مشکلات اقتصادي و معيشتي، بخصوص در قشر مستضعف و کارگري جامعه، يک پرسش اساسي با فراواني بالايي مطرح است؛ برای برونرفت از اين شرايط بد اقتصادي و کاهش فشارهاي اقتصادي و معيشتي بر مردم، چه بايد کرد؟ جواب به این سؤال از سوي جریانها و شخصیتهای سياسي، متفاوت و متنوع است. البته وجود اين تنوع نگاهها در جامعه سياسي ما امري طبيعي است؛ مهم اين است که بتوانيم از ميان اين دیدگاهها، راهحل مناسب برای گرهگشایی مسائل اقتصادي و معيشتي مردم را شناسایی کرد.
🔸متأسفانه عدهای در داخل کشور، برونرفت از مشکلات اقتصادي و معيشتي را در مذاکره مجدد با آمريکا میدانند. نبايد فراموش کرد که تجربه مذاکره با آمريکا در مسائل اقتصادي به برجام منتهي شد که نهتنها مشکلات کشور را حل نکرد، بلکه مشکلات ديگري را هم رقم زد. مذاکره با دشمن نشان داد که دشمن براي اينکه ما را فريب دهد، از طريق تغيير محاسبات، ازجمله مشکلات اقتصادي به دنبال اهداف خود است.
🔹عدهای در داخل کشور براي پايان دادن به اين شرايط سخت و حل مشکلات اقتصادي مردم، استيضاح رئیسجمهور را تبليغ ميکنند. امروز اين نگاه در فضاي سياسي کشور التهاب ايجاد کرده و بسياري از مسائل را تحتالشعاع خود قرار داده است و اين سؤال را مطرح کرده که آيا واقعاً استيضاح کار درستي است و گرهگشایی از مشکلات موجود ميکند؟! البته لازم است به اين نکته توجه داشته باشيم که در نظام مردمسالاری ديني، بر اساس قانون اساسي، استقلال قوا پذيرفته شده و سؤال از وزرا، رئیسجمهور و همچنين استيضاح هرکدام از آنها ازجمله حقوق و وظايف قطعي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي است که طبق مقررات در شرايط خاص میتواند انجام گيرد؛ اما مسئله اصلي اين است که استيضاح رئیسجمهور در شرايط فعلي، راهحل درستي است و اين روش ميتواند در عمل هم گرهگشایی کند يا فقط صرفاً جنبه ذهني و روانی دارد؟ وقتي به معضلات اقتصادي و اجتماعي کشور با دید جامع و راهبردي نگاه کنيم، حتي تمامي متغيرها و عوامل دخيل در موضوع را با هم بررسی کنیم، در آن صورت راهحل در شرايط کنوني نهتنها «استيضاح رئیسجمهور» نمیتواند باشد، بلکه استيضاح میتواند آسیبزا و مشکلآفرین نیز شود.
🔺نکته راهبردی: در شرايط فعلي، راهحل برونرفت از مشکلات اقتصادي و معيشتي؛ پرهيز از افراط، تفريط و حاشیهسازی فرصت سوز و التهاب آفرين و همچنين اتحاد سه قوه در اقدام جهادي شبانهروزی است.
🌀نویسنده: یدالله جوانی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اقتصاد
#معیشت
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
مروری بر سیر عقلانی رخدادهای انقلاب؛
انقلاب عقلانی
حضرت آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح (۱۳۹۹/۰۷/۲۱) به مبنای عقلانیت در اقتدار ملی اشاره کردند و فرمودند: «مبنای اقتدار در جمهوری اسلامی یک مبنای «عقلانیّتی» است؛ یعنی ما اقتدار را بر اساس احساسات و عواطف و توهّمات و مانند اینها دنبال نمیکنیم. محاسبهی اقتدار ملّی یک محاسبهی عقلانی است؛ یعنی یک محاسبهِی درست و منطقی.» ایشان در ادامه قدرت دفاعی و امکانات نظامی را از جملهی محاسبات عقلانی دانستند.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR مصادیقی از رخدادهای عقلانی جمهوری اسلامی که در بیانات رهبرانقلاب به آن تصریح شده است را در این مطلب مرور میکند.
تعامل با دنیا براساس عزت، حکمت و مصلحت
ارتباط با دنیا از اصول اساسی روابط خارجی جمهوری اسلامی است و با اینکه مرزهای مشخص با دشمنان اسلام دارد اما با کسانی که وارد دشمنی نشدهاند، اصل ابتدایی امکان ایجاد ارتباط دوستانه است. «کشورهای زیادی در دنیا هستند که در مرز و ایدئولوژی و افکار و منطقهی جغرافیایی، با ما اشتراک ندارند؛ ولی ما با آنها رفتوآمد و معامله و روابط دوجانبه و بینالمللی داریم.»(1) ارتباط دوستانه با همسایگان از سیاستهای جمهوری اسلامی است، «سیاست ایران نیز در تعامل با کشورهای اسلامی و همسایگان خود، برادرانه و دوستانه و در تعامل با کشورهایی که تعرضی به جمهوری اسلامی ندارند، تعامل صحیح، معقول و منطقی است.»(2) رهبرانقلاب اسلامی برای این تعامل منطقی سه ضلع «عزت، حکمت و مصلحت» قائل هستند. «عزت یعنی تحمیل هیچکس را قبول نکردن.» ما به نژاد و نسل افتخار نمیکنیم، افتخار ما به اعتقاد توحیدی و ایمان به خداست. اگر کسی بخواهد بخاطر نژاد و ثروت و قدرت زورگویی کند قبول نمیکنیم. «ملت ما باید در روابط بینالمللی خواری نبیند و اهانت نشود.» حکمت در روابط خارجی یعنی «هیچگونه نسنجیدگی را نباید در اظهارات دیپلماتیک و هرآنچه که مربوط به سیاست خارجی و ارتباطات جهانی است، راه داد.»(3) مراد از مصلحت هم رعایت مصلحت انقلاب و کشور است و در صورت تعارض با مصلحت شخصی، ترجیح مصلحت انقلاب است.
۱) بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم، ۱۳۶۸/۶/۲۲
2) دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب، ۱۳۸۸/۰۶/۲۹
3) بیانات در دیدار مسئولان وزارت امور خارجه۱۳۷۰/۰۴/۱۸
نمایندگی عبدالهی:
نسیم آنلاین: کشور الان قفل است. چه کسی آن را قفل کرده است؟ آقای روحانی. با چه چیزی آن را قفل کرده است، با همان کلیدی که سال 92 به مردم نشان داد. وقتی هم نشان میداد، جوری به آن نگاه میکرد که انگار می خواهد پیامی منتقل کند.
من بارها گفتهام آقای روحانی این کلید را به مردم نشان داد ولی پیامش به مردم نبود. علتش چیست؟ من هر کسی الان این گفتوگوی من را نگاه میکند، در جیبش دست کند. کلیدهایی که در جیبش است را درآورد. اگر یک نفر از ملت ایران، کلیدی که از جیبش درآورد، شبیه کلیدی بود که آقای روحانی در روز آن سال 92 در گفتوگوی ویژه خبری، اینطور دستش گرفت رو به ملت، من به او جایزه میدهم. حتی یک نفر، چنین کلیدی که آقای روحانی نشان داد، ندارد. همه کلیدهای ما حالت سوئیچی است. این کلیدهای قدیمی است.
سوال چرا آقای روحانی این کلید را نشان داد؟ این همه کلید وجود داشت. یعنی آقای روحانی هم اگر دست در جیبش میکرد، دست در جیب مشاوران آشنا و غیر آشنایش میکرد، آن کلید درنمیآمد. باید یکی از این کلیدها درمیآمد. ولی چرا آن کلید را نشان میدهد؟ اگر آقای روحانی میخواست به ملت ایران پیام دهد که ملت ایران، من میخواهم...، کلید حل مشکلات دست من است، میخواهم تحریمها را بردارم و مشکلات را حل کنم، باید از اینها استفاده میکرد.
آن کلید، همان کلیدی است که بعد از اشغال جاسوسخانه آمریکا، میبینید که مک فارلین به فرودگاه میآید، یک انجیل با خودش میآورد که رئیس جمهور آمریکا روی آن امضا کرده است و یک کیک میآورد، دقیقا شکل کلیدی که دست آقای روحانی است، همان کلیدی است که روی کیک آمریکاییهاست. همان کلیدی اس
دکتر فواد ایزدی
از این جهت دعوای ایران و آمریکا حلشدنی و درستشدنی نیست. خیلی هم بین ترامپ و بایدن فرقی نمیکند. این دعواها و درگیریها ادامه دارد، هر دو حزب در چهل سال گذشته، بهدنبال سرنگونی جمهوری اسلامی بودند. بعضی از آنها مثل بولتون بهصراحت میگوید که جمهوری اسلامی باید سرنگون شود، بعضی دیگر هم همین تفکر را دارند، امّا به زبان نمیآورند.
زمان اوباما یک اختلافی بین دموکراتها و جمهوریخواهان شد. اختلاف بر سر این شد که دموکراتهای طیف اوباما میگفتند سرنگونکردن ایران راحت نیست و اگر میشد ما ۳۵ سال پیش این کار را میکردیم. آقای کری و آقای اوباما بارها این حرف را میگفتند. میگفتند سرعت برنامهی هستهای ایران زیاد است و سرعت تأثیر تحریمها کند است. یعنی تحریمها باید روی مردم فشار بیاورد تا به خیابان بیایند و حکومت را عوض کنند. از این جهت میگفتند ما باید یک فکری برای برنامهی هستهای ایران بکنیم. فکرشان هم این بود که یک توافقی در حوزهی هستهای داشته باشند و بعد سر فرصت به سراغ منطقه، موشک و موارد دیگر بروند. این ذهنیت دموکراتها پنج سال پیش بود که برجام داشت مذاکره میشد.
امّا ذهنیت جمهوریخواهان و طیف تندروتر چه بود؟ اینها میگفتند جمهوری اسلامی را میشود سرنگون کرد و شکننده است. اینها برآورد دموکراتها برای سرنگونی ایران را قبول نداشتند. میگفتند ما باید فشار حداکثری بیاوریم. زمانی هم که به قدرت رسیدند، این کار را کردند. فشار حداکثری آوردند، منتها جواب نداد و معلوم شد همان دموکراتها و اروپاییها درست میگفتند. آن زمانی که آقای ترامپ میخواست از برجام خارج شود، اروپاییها به او گفتند الان که محدودیتهای برجامی برداشته نشده، شما بمانید هروقت خواست برداشته شود ما با هم خارج میشویم. ولی اطرافیان ترامپ که او را تشویق میکردند چه میگفتند؟ میگفتند ما نمیخواهیم مثلاً تا ۲۰۲۵ صبر کنیم و بعد خارج شویم. ما میخواهیم همین الان خارج شویم و جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم. این تفاوت دو طیف بود.
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=46561
#تلنگر
یکی از کارمندان شهرداری ارومیه میگفت:
تازه ازدواج کرده بودم و با مدرک دیپلم دنبال کار میگشتم.
از پله های شهرداری میرفتم بالا که یکی از کارکنان شهرداری را دیدم و ازش پرسیدم آیا اینجا برای من کار هست؟
تازه ازدواج کردم و دیپلم دارم.
یه کاغذ از جیبش درآورد و یه امضاء کرد و داد دستم گفت بده فلانی، اتاق فلان.
رفتم و کاغذ را دادم دستش و امضاء را که دید گفت چی میخوای؟
گفتم: کار.
گفت: فردا بیا سرکار!
باورم نمیشد!
فردا رفتم مشغول شدم.
بعد از چند روز فهمیدم اون آقایی که امضاء داد شهردار بود.
چند ماه کارآموز بودم بعد یکی از کارمندان که بازنشسته شده بود من جای اون مشغول شدم.
شش ماه بعد جناب شهردار استعفاء کرد و رفت جبهه.
بعد از اینکه در جبهه شهید شد یکی از همکاران گفت: توی اون مدتی که کارآموز بودی و منتظر بودیم که یک نفر بازنشسته بشه تا شما را جایگزین کنیم، حقوقت از حقوق جناب شهردار کسر و پرداخت میشد. یعنی از حقوق شهید باکری،
این درخواست خود شهید بود.
به راستی اونا کجای کاربودندو
این مسئولین فعلی و اقازاده هاشون کجای کارند.
🆔 @Shamimeashena
💢 سردار پاکپور: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک مرزی، خط قرمز ایران است
♦️فرمانده نیروی زمینی #سپاه: جمهوری اسلامی با هرگونه اشغال و تجاوز مخالف بوده و آن را محکوم می کند.
♦️از اولین روزهای درگیری اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، قرارگاه عاشورای نیروی زمینی سپاه در منطقه مرزی فعال بوده و تحولات مرزی را رصد کرده و زیر نظر داشته و اقدامات و تقویت های لازم متناسب با شرایط پیش آمده انجام شده است.
♦️هر گونه ناامنی و تهدید در مرزهای ما که موجب آسیب به امنیت و آرامش روانی مردم عزیزمان باشد با اقدام مقابله ای ما مواجه خواهد شد و اساساً امنیت مردم و منافع ملی کشورمان خط قرمر ماست.
♦️اعزام یگانها از نیروی زمینی سپاه در راستای اهداف و صیانت از منافع ملی و همچنین تامین امنیت و آرامش مردم منطقه خواهد بود.
♦️تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما محترم است و هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک مرزی، خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است
🆔 @Shamimeashena
☝️معاندین دست به کار شدند.....
⭕️ مقام معظم ولایت و رهبری :
توهین حرام، انتقاد جایز است....
sapp.ir/afsaran_javan
ردیف اول: چیزی که جمهوریخواهان به شما القا می کنند
ردیف دوم: چیزی که دموکراتها به شما القا میکنند.
ردیف آخر: حقیقت ماجرا!
@afsaran_javan
【 #شـهادت_تسـلیت 】
🔻 #زمانه| رهبرانقلاب: شش تدبیر امام رضا(ع) برابر دشمن:
1⃣ ابراز عمومی بدبینی نسبت به دشمن
2⃣ نپذیرفتن پیشنهاد دشمن مگر بالاجبار و حفظ جان خود
3⃣ ارائه شروط سخت برای بی اعتبارکردن پیشنهاد دشمن
4⃣ استفاده از تریبون دشمن برای رساندن پیام خود به جهان
5⃣ استفاده از هر فرصتی برای قرارگیری در معرض ارتباط با مردم
6⃣ حمایت امام از معترضان شیعه در برابر دشمن
【 #زمانه: خوراک تحلیلی و معرفتی ویژه نخبگان سیاسی 】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | @zamanehh
✅ #توجـه: بازنشر مطالب #زمانه بدون ذکر منبع #مجاز میباشد.
【 #شـهادت_امام_رضا_تسـلیت 】
🖌 #سرخط_معرفتے :
🔻 #زمانه| امام رضا(ع) میفرمایند عقل شخص مسلمان تمام نيست، مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد:
1⃣ از او اميد خير باشد.
2⃣ مردم از بدى او در امان باشند.
3⃣ خير اندك ديگرى را بسيار شمارد.
4⃣ خير بسيار خود را اندك شمارد.
5⃣ هرچه حاجت از اوخواهند، دلتنگ نشود
6⃣ گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد.
7⃣ درعمرخود از دانشطلبى خسته نشود
8⃣ فقر در راه خدايش،از توانگرى محبوب تر باشد
9⃣ خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد.
🔟 احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او از من بهتر و پرهيزكارتر است.
📚 تحف العقول/ص۴۴۳ #التماس_دعا
➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: خوراک تحلیلی و معرفتی ویژه نخبگان سیاسی 】
🆔 | @zamanehh
🔴 🖌➖➖➖| #هفت_سرخط_تحلیلے
✔️ طرح و تکرار گزینه ی استیضاح روحانی خطاست
✔️ حاشیه سازی های جناب روحانی با تحریف تاریخ خطاست و پاسخ های عالمانه میطلبد
✔️ توئیت منسوب به جناب ذوالنور در پاسخ به روحانی و استفاده از تعبیر اعدام خطاست و بازنشر و مانور اینچنین سخنانی در کانال های ارزشی هم مناسب نیست.
✔️ پایان تحریم تسلیحاتی نتیجه مقاومت فعال ملت است اما نبایست از این نکته غفلت شود که وعده های برجام چیز دیگری بود . برجسته سازی پایان تحریم تسلیحاتی که به روایت هیئت روسی در مذاکرات با پیشنهاد خود ایران صورت گرفته است نبایست موجب تحلیل عالمانه و بیان خطاهای راهبردی در تصویب برجام و نوع نگاه به آمریکا و اروپایی ها گردد.
✔️ در بیان مشکلات اقتصادی ضمن پذیرش نقاط ضعف و چالش های معیشتی در کنار سوء تدبیرها به نقش تحریم و خیانت های آمریکا و محدودیت های شرایط کرونا و ... اشاره گردد. از یکسو ناامید کردن مردم تکمیل پازل دشمن است و از طرفی تحلیل های غیرواقع بینانه و وعده حل دفعی مشکلات هم خطاست.
✔️ بخواهیم یا نخواهیم نتیجه ی انتخابات آمریکا در کوتاه مدت از متغیرهای موثر بر بازار و اقتصاد ایران خواهد بود اما آنچه که بایست برجسته شود این است که راه علاج مشکلات اقتصادی در داخل کشور است و نه در شرطی و وابسته کردن اقتصاد.
✔️ در راهبرد و اصول تفاوتی بین بایدن و ترامپ نیست
🖌 #شوراے_تحلیلے_زمانـه
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | @zamanehh
🆔 | sapp.ir/zamanehh
#تلگرام #ایتا #سروش
🔻 #زمانـه| پیشتازی بایدن از ترامپ در ۳ ایالت سرنوشتساز انتخابات آمریکا
🔹شبکه سیانان: بر اساس نظرسنجیها در ۳ ایالت با آرای سرنوشتساز در غرب آمریکا، جو بایدن، نامزد دموکراتها با فاصلهای زیاد از دونالد ترامپ رقیب جمهوریخواهش پیش افتاده است.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #ویدئوے_بصیرتے میخواهید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd