هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
خدمات متقابل اسلام و ایران.pdf
6.12M
📙 دانلود فایل PDF کتاب #خدمات_متقابل_ایران_و_اسلام
📝نویسنده: استاد شهید مرتضی مطهری
🌐 حجم: 6مگابایت
✅ کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام به مناسبت پاسخ به شبهات کتاب «دو قرن سکوت» عبدالحسین زرین کوب نوشته شده است.
✅ این کتاب که از #آثار_قلمی استاد شهید مرتضی مطهری است دارای سه بخش اصلی است:
1. ملی گرایی و ملیت از نگاه اسلام
2. خدمات اسلام به ایران
3. خدمات ایران به اسلام
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
صرفه جویی به سبک فرانسوی
در جمعی از دوستان ایرانی بحث سبک های رفتاری فرانسوی ها شد و هرکس به ذکر تجربه شخصی خودش پرداخت. تجربه های جالب و قابل تاملی مطرح شد که به نظرم رسید مکتوبش کنم:
ـ چند روز پیش در کلاسی در دانشگاه نشسته بودیم و در حال صحبت بودیم که یکی از اساتید آمد و چراغ کلاس را خاموش کرد. ما که با تعجب نگاهش کردیم، گفت: فقط صحبت می کنید. نیازی به این چراغ که ندارید...
ـ همیشه در کلاس دانشگاه وقتی هوا سمت غروب می رود یا هوا ابری است فقط منم که چراغ کلاس را روشن می کنم. اصلا تحمل کم نوری را ندارم. اما اگر این کار را نکنم هیچ وقت استاد یا بچه های کلاس چراغ را روشن نمی کنند. وقتی هم که روشن می کنم، پایان کلاس استاد تاکید می کند که بعد از خروج حتما چراغ را خاموش کنید.
ـ همکار من سر کار خیلی اهل صرفه جویی است. حتی در خصوص یک برگه چرکنویس. حتی دور تا دور برگه را هم می نویسد. می گوید من از همه جاهای خالی برگه استفاده می کنم.
ـ دوست من با یک مداد سر کلاس تمرین ها را حل می کرد که حتی کامل در دستش قرار نمی گرفت. انقدر که تراشیده بود و کوچک شده بود. اما حاضر نبود مداد نو بخرد و می گفت: هنوز می شود از این استفاده کرد.
ـ در کل آزمایشگاهی که من در آن دوره دکتری را می گذرانم فقط اتاق ما کولر داشت. یک روز که ما خیلی گرممان شده بود کولر را روشن کردیم. مشغول کار بودیم که ناگهان مدیر گروه آمد و کولر را خاموش کرد و معترضانه گفت که چرا کولر را روشن کرده ایم؟؟ چون از نظر او هنوز می شد گرما را تحمل کرد و کولر برق زیادی مصرف می کند.
ـ چون در فرانسه فقط یکی دو ماه در تابستان هوا گرم می شود، خانه ها اصلا دریچه کولر ندارند. واقعا تحمل بعضی روزها خیلی سخت می شود. برخی پنکه خریده ایم... اما خودشان می گویند برق زیادی مصرف می کند و این ایام را باید تحمل کرد.
ـ روزهای زمستان اینجا واقعا تجربه های خاصی داشتیم. سیستم گرمایشی در هر ساختمانی مرکزی است و به دست مدیر ساختمان. هر سال زمان مشخصی از سال سیستم گرمایش روشن می شود تازه نه انقدر پر حرارت که ما در ایران تجربه داریم. انقدری روشن می کنند که فضا را گرمای نسبی بگیرد. در هر حال ما در خانه لباس گرم و جوراب و ... هم باید استفاده کنیم.
ـ من در دانشگاه گاهی از شدت سرما خود را به شوفاژ دانشگاه می چسباندم که دقایقی گرمم شود. انقدر که دانشگاه سرد بود. تمام وقت در کلاس با کاپشن و گاهی حتی دستکش هایم را هم در نمی آوردم.
ـ هم کلاسی من آلمانی بود. در خوابگاه دانشگاهی اش مدام سرما میخورد. می گفت شوفاژها را یا روشن نمی کنند یا روشن کردنش با نکردنش فرقی ندارد. رفته بود یک هیتر برقی خریده بود برای اتاق خودش. اما یک روز دیده بود مامورین خوابگاه بی خبر به اتاقش آمده اند و هیتر را برده اند. گفته بودند کار او ممنوع بوده چون هیتر خیلی برق مصرف می کند.
ـ دوستم در یک ساختمان اجاره نشین است. بیش از 15 سال است که در فرانسه با همسر و فرزندش زندگی می کند. تعریف می کرد که قانون ساختمانشان اینطور است که شوفاژها در زمستان صبح تا شب روشن است. اما شب تا صبح خاموش می شود. من با تعجب زیاد گفتم: شب که سردتر است! می گفت: مسئول ساختمان گفته است: شب با لباس گرم بخوابید، پتو هم که دارید. هوای خنک برای خواب بهتر است...
ـ من با فرانسوی ها رفت و آمد داشته ام. تقریبا می توانم بگویم در خانه هایشان اصلا چراغ روشن نمی کنند... کم نور... شوفاژها را هم. می گویند برق زیادی مصرف می شود. هزینه ها بسیار سنگین است.
ـ فرانسوی ها عموما ساده پوش هستند. خیلی گران پوشی را نمی پسندند، سر داستان جلیقه زردها و دغدغه های اقتصادی مردم، از هم انتظار داشتند که خیلی نشان ندهند که توان خرج کردن دارند که مردم دیگر اذیت نشوند.
ـ مالیات در اینجا بسیار زیاد است. مبلغ زیادی از حقوق افراد شامل مالیات می شود. به همین خاطر مردم نسبت به باقی مانده پول و دارایی خود صرفه جو هستند.
ـ من عموما با دوستان فرانسوی ام به ناهار خوری سرکارم می روم. خیلی برایم جالب است که تا آخر غذای خود را همیشه می خورند حتی نون بر می دارند و ته بشقابشان را هم تمییز می کنند. اصلا هم این رفتار را بد یا بی کلاسی نمی دانند.
ـ کیف استاد من انقدر قدیمی است که پوست پوست شده است. اما اصلا ابایی ندارد که با همان دانشگاه بیاید و کل سال ندیدم که کیف دیگری دست بگیرد.
ـ دوست من همیشه یک کفش ثابت به پا دارد. مدت زیادی بود که کفشش پاره شده بود و اصلا خجالت نمی کشید و کفش نو نمی خرید و با همان به سر کار می آمد.
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در فرانسه
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔻برنامه تلویزیونی روایت هیأت با حضور علیرضا پناهیان
👈🏼 موضوع: هیأت؛ کهنتشکلِ تمدننویناسلامی
🕓 امشب، ۲۰ شهریور، ساعت ۲۱، شبکه افق
@Panahian_ir
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
📌 نقدِ معصوم با چاشنیِ دلسوزی!
▪️ خودمان را ارادتمند به امام حسین و عقلِ کل میدانیم و به بهانهی دلسوزی، به خود اجازه میدهیم حتی حادثهی کربلا و عملکرد امام حسین و یارانش را نقد کنیم. دقت نمیکنیم که حسین، خلیفةالله است و عملکردِ او مورد تایید خداست. توجیهمان اینست که با دیپلماسیِ مذاکره و تعامل، میشود جلوی وقوعِ حادثهای عظیم و از دست دادن نیروهای ارزشی را گرفت.
▫️ با همین توجیه میتوان حتی با دشمن هم نرمِش و مذاکره کرد و در مقابل هر سیاستی، با دشمنان، با منطقِ بِده بِستان عمل کرد؛ غافل از اینکه در مقابلِ دشمن، بُردِ دوسره وجود ندارد و اگر به دشمن، چراغِ سبز نشان بدهیم، فقط مسیر دشمنی را برای او هموارتر میکنیم.
▪️ اگر ما به جای حضرت عباس اماننامه میگرفتیم، ممکن بود با این توجیهات به راحتی خودمان را گول بزنیم و اماممان را تنها بگذاریم. وقتی به خود اجازه میدهیم با این توجیهات عملکردِ خدا محورِ امام حسین و یارانش را نقد کنیم، وقتی امام زمان بیاید، آیا تسلیم و همراهِ او خواهیم بود یا منتقد و مقابلِ او؟!
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۱۸
☑️ کانال مهدویت مهدیاران
eitaa.com/joinchat/2885222402Ce75349b11c
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
📌 اَسبَت را کجا پنهان کردی؟
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۱۹
☑️ کانال مهدویت مهدیاران
@Mahdiaran
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
📌 اَسبَت را کجا پنهان کردی؟
▪️ تا اینجای کار که همه چیز خوب پیش رفته است؛ هم از کسی که دوستش دارم دفاع کردم و هم خطری مرا تهدید نمیکند؛ حتی اگر خطری هم در کار باشد، راهِ فرار را میدانم. «ضحاک بن عبدالله مشرقی» از کسانی بود که در واقعهی عاشورا حضور داشت اما... او حضور و حمایتی موقت و مشروط به امام حسین پیشنهاد داده و برای فرار، اسبش را در میان خیمهها پنهان کرده بود. گویا از همان اول، قصد ماندن نداشت.
▫️ مبادا ما هم برای پایِ کار امام زمان بودن، شرط و شروط بگذاریم! شرطهایی مانند: تا وقتی که خانواده، جان یا مال و آبرویم به خطر نیفتند؛ تا وقتی که احساس کنم مفید هستم و یا تا وقتی که تعدادمان کم نشود و... . اینها شاید توجیهاتِ خوبی باشند، اما کربلا هم پُر از توجیهاتِ قابل ملاحظه بود که نتیجهاش زیانکار شدنِ توجیه کنندگان شد.
▪️ برای پای کارِ امام بودن و ماندن، باید امام زمان، از همهی علایقَت عزیزتر باشد؛ سخت است، اما عاشقی سختی را لذت بخش میکند؛ همانطور که تیر خوردن، باعث لبخندِ سعید بن عبدالله شد و مرگ برای قاسم بن الحسن همچون عسل شیرین بود.
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۱۹
☑️ کانال مهدویت مهدیاران
eitaa.com/joinchat/2885222402Ce75349b11c
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
📌 پیراهنِ عثمانمداران
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۲۰
☑️ کانال مهدویت مهدیاران
@Mahdiaran
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
📌 پیراهنِ عثمانمداران
▪️ حتماً این جملات را شنیده یا حتی به کار بُردهاید: ما را چه به سیاست؟ یا سیاست پدر و مادر ندارد، ولش کن، راحت زندگیت را بکن. آیا این جملات توجیه خوبی برای کوتاهی کردن است؟!
▫️ برخلاف تصورِ عدهای، سیاست بسیار هم مهم است. مهم است چون کربلا مهم بود. سیاستمدارانی که به جدایی دین از سیاست اعتقاد دارند، در واقع دین را بیخطر میخواهند. آنان با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم، بیشترین سود را میبرند. اگر مردم در عرصهی سیاست، ناآگاه و بیتجربه باشند، به راحتی با شُبهاتِ سیاسی، فریب میخورند و به قاتلان یا دشمنانِ امام تبدیل میشوند. مانندِ کسانی که تنها به خاطرِ یک شبههی سیاسی (ماجرای قتل عثمان) در سپاهِ یزید بودند. از طرف دیگر، زهیر بن قین که عثمانی مسلک بود، با رفع این شبهه، به جمع یارانِ امام پیوست.
▪️ یک مثال امروزی: گاهی عدهای با اینکه دیندار هستند، تنها به خاطر جهلِ سیاسی، به نفعِ دشمن کار میکنند؛ مانند افرادی که در ملأ عام قمهزنی میکنند. آنها با این کار، در واقع خوراک رسانهای دشمن را تامین میکنند و دشمن از این کار آنها برای بد جلوه دادنِ شیعیان استفاده میکند.
▫️ میتوان با معرفیِ دین، همراه با آگاهی و سواد سیاسی، مردم را از خطرِ بازیها و شُبهات سیاسی نجات داد. باید مراقب باشیم؛ امروز حتی کسانی هستند که مردم را با شُبهه سیاسی، در مقابل امام زمان قرار میدهند.
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۲۰
☑️ کانال مهدویت مهدیاران
eitaa.com/joinchat/2885222402Ce75349b11c
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
📌 این عزت نیست؛ خودت را ذلیل نکن!
▪️ مگر میشود عزت را که در دستِ خدا و پیامبر و مومنان است، در جای دیگری پیدا کرد؟ در کربلا عدهای گفتند: آری [میشود] و این توجیهشان شد تا هر وقت نفسِ لوامه به سراغشان آمد، بگویند میخواهیم با پول و مقام عزیز شویم؛ مگر بد است؟ ان شاءالله بعداً جبران میکنیم.
▫️مگر میشود عزتی را که خدا به امام حسین علیه السلام داده است، در دربارِ یزید و ابن زیادها پیدا کرد؟ تاریخ ثابت کرد که حکومتِ ری، هیچ کس را عزیز نکرده است. پس چرا عدهای به دنبال خدمت به شرق و غرب هستند تا شاید عزیز شوند؟
▪️نیازی به درنظر گرفتنِ دین هم نیست، تاریخ خوان بودن کافیست؛ اگر تاریخ خوانده بودیم، امروز جای عزت و ذلت را گم نمیکردیم که در جایی جز درِ خانهی خدا و اهل بیت و صالحان دنبال آن بگردیم.
▫️اگر حواسمان را جمع نکنیم و از کربلا درس نگیریم، ندانسته کارِ منافقین را انجام میدهیم و به جای خدمت به مولایمان که اصلِ عزتمندی است، باز هم حسینِ زمان را فراموش میکنیم و به کارهای باطلی که ما را از امام دور میکند، میپردازیم.
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۲۱
کانال مهدویت مهدیاران
eitaa.com/joinchat/2885222402Ce75349b11c
🌐 #توییت_نگاشت | هرگونه آموزش دینی ممنوع است!
➖طبق سند۲۰۳۰ هر گونه آموزش دینی به کودک ممنوع است، فرقی ندارد #اسلام یا مسیحیت و... کلاً ممنوع است؛ اما آموزش جنسی نه تنها ممنوع نیست بلکه جزو حقوق کودکی است که هنوز نه بلوغ جسمی دارد و نه بلوغ جنسی.
در ضمن #مستشاران بینالمللی هم باید ناظر اجرای سند باشند.
#آموزش_بدجنسی
#محاکمه_ملاوردی
✍ امیدوار به آینده
☑️ @ghateee
🔘اسماعيلي: سلبريتيها درباره همهچيز اظهارنظر ميكنند بدون اينكه چيزي از ماجرا بدانند
➖ سخنگوي قوه قضاييه: چرا دلسوزان «نويد افكاري» درباره خانواده داغدار مقتول حرفي نميزنند؟ او هم انسان است
#نويد_افكاري دست به قتل زده و خب بايد #قصاص شود؛ خودِ قاتل در دادگاه علني به جرمش اقرار كرده، آنوقت اين فضاسازي براي چيست
➖برخي از چهرههای مشهور تا خبري ميشنوند بدون اينكه چيزي بدانند اظهارنظر ميكنند؛ انگار قسم خوردهاند در همه چيز ورود كنند بدون اينكه #تخصصي يا اطلاع درستي داشته باشند.
🏴 @ghateee