برای پوشک گرفتن از دو روش استفاده می کنیم. (مثل از شیر گرفتن) یک روش یک دفعه ای است. یعنی مثلاً بچه ما دوسالش شده، البته ما تو سن دوسال وسه ماه ۲ سال و چهار ماه تو این روش ما شروع میکنیم برای از پوشک گرفتن. به هیچ وجه از دو سالگی یا ۱۸ ماهگی، ۱۹ ماهگی شروع نمی کنیم برای پوشک گرفتن. حالا کسی میاد تو این روش میگه بچه من دو سالشه یا دوسال و یک ماهشه می خوام به صورت یک دفعه ای بچه رو از پوشک بگیرم پوشاکش رو یک دفعه در میارم میگم مامان جان هر وقت جیش داری یا به من بگو یا برو روی لگن بشین این بچه رو دیگه پوشک نمی کنم. این روش یکدفعه ای است که خب خیلی از مادرها هم استفاده میکنن و لازم به ذکر است که این روش روش درست و مناسبی برای بچه ها نیست.
برای بچه های زیر ۳ سال یا زیر ۳ سال و نیم این روش روش مناسبی نیست بچه تازه داره یاد میگیره کم کم کنترل ادرارش رو به دست بیاره وقتی که من کودک را یکدفعهای می خوام عادتی رو ترک بدم این بچه هیچ برنامهای رو به روی خودش نداره روبروی خودش هیچ چشم اندازی رو نداره و هیچ تجربه ای کسب نکرده انگار که یه بچه که میخواد شنا یاد بگیره رو ببریم و تو عمق چهار متری ولش کنیم. اصلا یه همچین چیزی امکان نداره. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت8}
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
اجازه بدهید حسّ کنجکاوی کودکانِ با خراب کردن اسباببازی ها یشان، پاسخ داده شود تا آرام آرام، جذّابیت این کار برای آنها از بین برود.
برخی معتقدند باید مراقبت از وسایل شخصی را از همان ابتدا به فرزند یاد داد؛ امّا این دسته از دو نکته غافلاند که
اوّلاً کودک، بویژه در سنین دو یا سه سالگی و پایینتر از آن، مراقبت از اشیای شخصی را در سالم نگهداشتن آنها نمیداند. او دوست دارد از وسایلش استفاده کند و خراب کردن اسباببازی را هم نوعی استفاده از آن میداند
ثانیاً کودکان هر اندازه به هفت سالگی نزدیکتر میشوند، حسّ مراقبت از وسایل در درونشان قویتر میشود.
[استاد عباسی]
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
همه کودکان علاقه دارند، نقاشی کشیدن روی دیوار را تجربه کنند؛ پس آمادگی آن را از حدود دوسالگی کودک داشته باشید. برای پیشگیری از مواجهه با نقاشی کودک بر روی دیوار، محلی برای نقاشی کودک در نظر بگیرید و آنجا را به او نشان دهید. مثل رنگ انگشتی روی کاشیهای حمام یا دفتر نقاشی.
یک مقوای حدود یک متر یا چند برگه A4 روی دیوار اتاق فرزندتان بچسبانید. نقاشی روی دیوار، آموزش ترکیب رنگها، تجربهای جدید و جالب، نقاشی در ابعادی متفاوت، فضایی بزرگتر از دفتر، که همه سبب افزایش خلاقیت کودک میشود. بعد از تمام شدن نقاشی، برای تمیز کردن دیوار حمام یا اتاق حتما از کودک کمک بگیرید.
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
جایزه باید غیر مترقبه باشد و برای کودک هیجان داشته باشد. اگر بدون هیجان باشد هیچ اثری نخواهد داشت. مثلاً بچه سه ماهه که یک توپ یا یک اسباب بازی را می خواهد، تمام دلش دنبال آن بوده حالا این بچه دو ماهه که مرتب داره مسواک میزنه، مادر خلاق یک مسواک بزرگ درست می کند و روی آن می نویسد: قربون اون مسواک زدنت برم و یک توپ هم که بچه خیلی دوست داشته را کادو پیچ می کنه و با پدر هماهنگ می کند که پدر سر بچه را مشغول کند، مادر هدیه ها را می برد توی دستشویی آویزان می کند، کودک که میره مثل همیشه مسواک بزنه ...حالا حال این کودک چه جوری خواهد بود؟ این میشه جایزه. این کودک تا آخر عمرش مسواک خواهد زد و اصلاً از مسواک زدن لذت خواهد برد.
در کتابی که درباره ی آموزش و پرورش ژاپن بود خواندم که آقایی به نام سوزوکی در ژاپن مربی ویولون کودکان دو ساله هستند و معتقدند که همه ی بچه ها استعداد ویولون زدن را دارند. اولین جلسه و اولین درس این مربی این است که کودک وارد سالنی می شود که بچه های قدیمی و پدر و مادر های شاگردان قدیمی در آن سالن حضور دارند و همه به محض این که هر بچه ای وارد می شود، بلند می شوند و دست می زنند، کودک از پله ها بالا می رود و می رود روی سن و یک ویولون کوچک با یک آرشه را برمی دارد و دوباره همه ی جمعیت برایش دست می زنند، کودک به جمعیت تعظیم می کند و پایین می آید و کودک بعدی .... و درس آن روز تمام می شود. بدون این که حتی یک آرشه بکشند..
ابراز احساسات جمع برای همیشه در مغز کودک حک می شود. هر وقت ویولون ببیند احساس افتخار می کند. این جایزه است. با این نگاه به بچه هایمان جایزه بدهیم وگرنه جایزه بگیر حرفه ای و رشوه بگیر بار می آوریم. (پایان نشست تنبیه)
#نشست_تنبیه {قسمت23}
[استادسلطانی]
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
تربيت با ماديات، اول از همه ظلم در حق کودک است چرا که او در آينده نمي تواند مفاهيم عاطفي و نماديني که ما انسان ها براي زندگي مان به آنها نياز داريم را درک کند.
و مطمئناً روابطش را به جاي عاطفه، احساس و شور و شوق از طريق شيء و کالا تنظيم مي کند و آرام آرام ميانجي روابط انساني به مادياتي چون طلا و پول و امثالهم تبديل مي شود.
[قانعی راد/جامعه شناس]
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
گرفتن لگن و توالت فرنگی سیار و گذاشتن گوشه اتاق خیلی کمک می کنه که کودک این پدیده لگن و توالت فرنگی را قبلاً دیده باشه. ببینه که این چیه اصلاً خوردنیه پوشیدنیه. پس یک ماه قبل از پوشک گرفتن، ما این لگن رو تهیه میکنیم و گوشه اتاق می گذاریم که هر از گاهی بلندش کنه بزار زمین اگر دری داره برداره اگر عروسکی داره مثلاً عروسک جیش داره میره روی لگن و اون دستشویی فرنگی میشینه بعد که تمام شد...همون بازی هایی که می کنیم بدون آموزش. قسمت از زندگی رو بازی میکنیم .
در قالب قصه این موارد رو میگنجونیم
مثلا تو قصه شب می خوابیم و خروس قوقولی قوقو میکنه و بیدار میشیم و میگیم صبح شده و حالا مادر میخواد این کار رو بکنه، اون کار رو بکنه. این لگن و دستشویی فرنگی هم باید توی قصه جا بگیره و بصورت طبیعی برای بچه دیده بشه و مادر و بچه بازی کنن.
#پوشک_گرفتن {قسمت7}
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
کار بچه ها مثل شاخه ی گل است ما شاخه ی گل را تزئین نشده به کسی نمی دهیم. کار بچه ها را بگیرید، تزئینش کنید و روبان ببندید و به خودشان برگردانید.
بعد خودشان برای گرفتن این گل های قشنگ سعی می کنند که دائم به شما شاخه گل بدهند و گل تزئین شده بگیرند که به این ترتیب در یک چرخه ی مثبت می افتید.
#کانال_تربیتی_کودکانه 👇
@ghesehaye_koodakaneh
#نکته_تربیتی
برای آموزش،فرزندتان را بادیگران #مقایسه نکنید .
ببین دخترعمه غذاشو تا آخر خورد
ببین پسرخاله حرف زشت نمیزنه
ببین دخترخاله گریه نمیکنه .
بامقایسه کردن،فرزندتان رقابت منفی و حسادت راخواهد آموخت.
👈 کانال تربیتی کودکانه
@ghesehaye_koodakaneh
بازی های دیگری هم داریم برای اینکه بتونیم بچه مون رو آماده کنیم برای از پوشک گرفتن. مثلاً قصه گفتن های کوتاه و خوشایند. البته نه بصورت آموزش بلکه به صورت قصه روزمره. مثلا بگید یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچکس نبود یه خرگوش کوچولو بود که می خواست با مادرش بره پارک. مادر خرگوش کوچولو لباس هاشو به خرگوش کوچولو میده بعد میگه بریم بپوشیم. بعد میرن دستشویی دستاشونو میشورن باز میان بیرون دستاشونو میشورن لباسهاشون میپوشن، خوراکی هاشونو برمیدارن میرن پارک کیف کنن.
شما دارید یک کار ساده و روزمره خرگوش کوچولو رو می گید. اصلاً آموزش نمی دید که مثلا اول باید بریم دستشویی جیش کنیم وقتی میخوایم بریم پارک اصلاً همچین چیزی نیست. شما فقط یه قصه روایت می کنید. این قصه کمک میکنه ذهن کودک یه چیزی رو تو ذهنش ناخودآگاه پرورش بده که وقتی جیش داره میره تو دستشویی جیش میکنه یا وقتی میخواد بره بیرون اول میره دستشویی. یه الگو با قصه داریم به بچه می دیم.
آموزش موقعیه که شما بگید باید این کار رو بکنی باید این کار را نکنی اگر این کار را بکنی این اتفاق میافته خرگوش کوچولو باید این کار را بکند. آیا درسته این کار؟ آیا نا درسته یا نه؟ این میشه آموزش. پس شما همینطور که تو قصه دارید میگید که مادر خرگوش کوچولو یه هویج بهش میده بخوره چقدر خوشمزه است این هویج رو مادرش شسته بهش داده بخورن دوتایی. عین همین رو میشه برای دستشویی رفتن بگید. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت6}
👈 کانال تربیتی کودکانه
@ghesehaye_koodakaneh
بدون #بازی کردن با کودک
و فراهم کردن زمینۀ بازی برای او
راههای دیگر ابراز محبت،
کارآیی لازم را نخواهد داشت.
[استاد عباسی]
👈 کانال تربیتی کودکانه
@ghesehaye_koodakaneh
تربیت فرزند به وسیلهی مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالایی خواندن است؛ با زندگی کردن است.
👈 کانال تربیتی کودکانه
@ghesehaye_koodakaneh
كودك درمانده تربيت نكنيد.
"هميشه كارت خرابكاريه"
"هيچ وقت حرفمو گوش نميدي"
"يكبار ازت يه كاری خواستما ببين چكار كردى"
این جملات به كودكان درمانده بودن را مي آموزد.
👈 کانال تربیتی کودکانه
@ghesehaye_koodakaneh