💐🍃▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🍃💐
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۶۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
•🍃•🍃•🍃•🍃•🍃•🍃•
آیه۶۵) هُوَ الْحَيُّ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ فَادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
💐▫️💐▫️💐▫️💐▫️
آیه۶۵) اوست زنده [بیزوال]، هیچ معبودی جز او نیست، پس او را در حالی كه ایمان و عبادت را برای او [از هر گونه شركی] خالص میكنید بپرستید. همه ستایشها ویژه خدا پروردگار جهانیان است.
•🍃•🍃•🍃•🍃•🍃•🍃•
تفسیر آیه۶۵) این آیه مسأله توحید عبودیت را از طریق دیگر تعقیب میکند، و آن طریق انحصار حیات به معنی واقعی به خداوند است، میفرماید: «اوست زنده واقعی» (هُوَ الْحَیُّ).
چرا که حیاتش از ذات اوست و متکی به غیر نیست، حیاتی است که در آن مرگ راه ندارد و جاودانه است، تنها خداوند چنین است، و همه موجودات زنده غیر از او حیاتی آمیخته به مرگ دارند، و این حیات محدود و موقت را از ذات پاک خداوند میگیرند.
روشن است کسی را باید پرستش کرده که زنده است و دارای حیات مطلق، لذا به دنبال آن میافزاید: «هیچ معبودی جز او وجود ندارد» (لا إِلهَ إِلَّا هُوَ).
«و اکنون که چنین است تنها او را بخوانید، و دین خود را برای او خالص کنید» (فَادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ).
و هر چه غیر اوست کنار بگذارید که همه فانی میشوند.
و آیه را با این جمله پایان میدهد: «حمد و ستایش مخصوص خداوندی است که پروردگار جهانیان است» (الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ).
این جمله در حقیقت تعلیمی است برای بندگان که خدا را به خاطر نعمتهایی که در آیات قبل اشاره شد، نعمتهایی که تمام وجود انسان را فراگرفته، مخصوصا نعمت حیات و زندگی، حمد و ستایش کنند، و شکر و سپاس گویند.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🌴🌴:::::::::🌴🌴::::::::::🌴🌴
📌 شکست آخرین حربه کفار
بَلْ هُوَ قُرْآنٌ مَجیدٌ؛ فی لَوْحٍ مَحْفُوظٍ
بلکه کتابى است خواندهشده و ارجمند و باعظمت، که در لوحى مصون از هر کذب و باطل قرار دارد.
#قرآن_کریم
#سوره_بروج ، آیه ۲۱ و ۲۲
📔 @ghorun 📝
🖍📘🖍📘🖍📘〰〰〰〰〰〰
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در دفع مکر دشمنان
دعای چهل و نهم
فَلَمَّا رَأَيْتَ - يَا إِلَهِى تَبَاركْتَ وَ تَعَالَيْتَ - دَغَلَ سَرِيرَتِهِ، وَ قُبْحَ مَا انْطَوَى عَلَيهِ، أَرْكَسْتَهُ لِأُمِّ رَأْسِهِ فِى زُبْيَتِهِ، وَ رَدَدْتَهُ فِى مَهْوَى حُفْرَتِهِ، فَانْقَمَعَ بَعْدَ اسْتِطَالَتِهِ ذَلِيلا فِى رِبَقِ حِبَالَتِهِ الَّتِى كَانَ يُقَدِّرُ أَنْ يَرَانِى فِيهَا، وَ قَدْ كَادَ أَنْ يَحُلَّ بِى لَوْ لا رَحْمَتُكَ مَا حَلَّ بِسَاحَتِهِ.
اى خداى من! که نام تو فرخنده و بلند باد! فساد باطن او را دیدى و زشتى سیرت او را شناختى، او را به سر در بیشه اش نگونسار کردى و در گودالش فروافکندى. پس از گردن کشى زبون شد و در کمند همان دام گرفتار آمد، که اندیشه داشت مرا در آن ببیند و نزدیک بود آنچه در سراى او فرود آمد، اگر رحمت تو نبود، در سراى من فرود آورد.
وَ كَمْ مِنْ حَاسِدٍ قَدْ شَرِقَ بِى بِغُصَّتِهِ، وَ شَجِىَ مِنِّى بِغَيْظِهِ، وَ سَلَقَنِى بِحَدِّ لِسَانِهِ، وَ وَحَرَنِى بِقَرْفِ عُيُوبِهِ، وَ جَعَلَ عِرْضِى غَرَضا لِمَرَامِيهِ، وَ قَلَّدَنِى خِلالا لَمْ تَزَلْ فِيهِ، وَ وَحَرَنِى بِكَيْدِهِ، وَ قَصَدَنِى بِمَكِيدَتِهِ.
چه بسا حسودى که بغض من راه گلوگیرش را گرفته و خشم من در حلقش چون استخوانى فرو رفته، و با زبان تیز مرا آزرده، و ننگ هاى خود را بر من نهاده و آبروى مرا آماج تیرهاى خود کرده، هر عیب که پیشه خود او بود به من بسته و به مکر مرا بد گفته و به تدبیر زشت آهنگ من کرده است.
فَنَادَيْتُكَ - يَا إِلَهِى - مُسْتَغِيثا بِكَ، وَاثِقا بِسُرْعَةِ إِجَابَتِكَ، عَالِما أَنَّهُ لا يُضْطَهَدُ مَنْ أَوَى إِلَى ظِلِّ كَنَفِكَ، وَ لا يَفْزَعُ مَنْ لَجَأَ إِلَى مَعْقِلِ انْتِصَارِكَ، فَحَصَّنْتَنِى مِنْ بَأْسِهِ بِقُدْرَتِكَ.
اى خداى من! من تو را خواندم و به تو استغاثه کردم و یقین داشتم زوداجابت مى کنى و مى دانستم هر کس در سایه حمایت تو جاى گیرد ستم نشود، و هر کس به سنگر انتقام تو پناه برد از چیزى باک ندارد، پس مرا از بیم او به قدرت خود حفظ کردى.
#صحیفه_سجادیه
📕 @ghorun ♦️
🌱🌱🌱♦️🌱🌱🌱🌱♦️🌱🌱🌱
✨ثواب الاعمال
ثواب دعا در شب و روز
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: آيا نمى خواهيد اسلحه اى به شما بگويم كه شما را از دست دشمن نجات داده و روزى شما را زياد كند؟ گفتند چرا اى رسول خدا! آن حضرت صلى الله عليه و آله فرمودند: در شب و روز دعا كنيد. زيرا اسلحه مؤ من دعاست .
#ثواب_الاعمال
📒 @ghorun ✨
:=:=:🌷:=:=:🌷:=:=:🌷:=:=:🌷:=:=:
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۶۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
= = = = = = = = = = =
آیه۶۶) قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَمَّا جَآءَنِيَ الْبَيِّنَاتُ مِنْ رَبِّي وَأُمِرْتُ أَنْ أُسْلِمَ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ
======🌷🌷======
آیه۶۶) بگو: مرا نهی كردهاند از اینكه معبودانی كه شما به جای خدا میپرستید بپرستم؛ زیرا از جانب پروردگارم برای من دلایل روشن [بر حقّانیّت توحید] آمده است و مأمورم كه فقط تسلیم [فرمانها و احكام] پروردگار جهانیان باشم.
= = = = = = = = = = =
تفسیر آیه۶۶)در آخرین آیه مورد بحث، به عنوان یک نتیجه گیرى، از بحث هاى توحیدى گذشته، و براى مأیوس ساختن مشرکان و بت پرستان، روى سخن را به پیامبر(صلى الله علیه وآله) کرده، مى فرماید: بگو: من نهى شده ام از این که معبودهائى که شما غیر از خدا مى خوانید، پرستش کنم، چرا که بیّنات و دلائل روشن از سوى پروردگارم براى من آمده است (قُلْ إِنِّی نُهِیتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِینَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّهِ لَمّا جاءَنِى الْبَیِّناتُ مِنْ رَبِّی).
نه تنها نهى شده ام که غیر او را نپرستم، بلکه مأمورم تنها در برابر ربّ العالمین تسلیم باشم (وَ أُمِرْتُ أَنْ أُسْلِمَ لِرَبِّ الْعالَمِینَ).
از یکسو، نهى از پرستش بتها است، و به دنبال آن دلیل منطقى و روشن و بینات و دلائل واضحى از عقل و نقل که از طرف پروردگار آمده، و از سوى دیگر، امر به تسلیم در برابر رَبُّ الْعالَمِینَ که خود این تعبیر، نیز دلیل دیگرى بر مقصود است، چرا که پروردگار جهانیان بودن، دلیلى است کافى براى تسلیم بودن در مقابل ذات پاک او.
قابل توجه این که، در این آیه مورد امر و نهى، جدا است، امر به تسلیم در برابر خداوند، و نهى از پرستش بت، این تفاوت، ممکن است به خاطر این باشد که در مورد بت، تنها چیزى که تصور مى شود، همان پرستش است که از آن نهى شده، و اما در مورد خداوند، علاوه بر پرستش و عبادت، باید تسلیم فرمان و دستورهاى او بود.
لذا در آیه ۱۱ و ۱۲ سوره زمر مى خوانیم: قُلْ إِنِّی أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ اللّهَ مُخْلِصاً لَهُ الدِّیْنَ وَ أُمِرْتُ لِأَنْ أَکُونَ أَوَّلَ الْمُسْلِمِیْنَ: بگو من مأمور شده ام که خدا را با اخلاص عبادت کنم، و نیز مأمورم که اولین تسلیم شونده در برابر او باشم .
به هر حال، تعبیرهاى آیه فوق که نظائرى نیز در سایر سوره هاى قرآن دارد، تعبیرهائى است فوق العاده نرم و ملایم و مؤدبانه که در برابر دشمنان لجوج و سرسخت، گفته مى شود، تا اگر کمترین آمادگى براى پذیرش حق دارند، تحت تأثیر قرار گیرند.
دقت کنید! مى گوید: من چنین مأموریت یافته ام و من چنین نهى شده ام ، یعنى، شما خودتان حساب خویش را برسید، بى آن که حسّ لجاجتشان را تحریک کند.
آخرین سخن درباره آیات فوق این که، در سه آیه پشت سر هم توصیف خداوند به رَبُّ الْعالَمِینَ تکرار شده است.
نخست مى گوید: فَتَبارَکَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمِینَ .
بعد مى گوید: أَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ .
و سپس مى فرماید: أُمِرْتُ أَنْ أَسْلِمَ لرَبِّ الْعالَمِینَ .
یک نوع ترتیب منطقى در میان آنها مشاهده مى شود; زیرا نخست سخن از جاویدان و پربرکت بودن خدا است، سپس از اختصاص هر گونه حمد و ستایش به ذات پاک او، و سرانجام انحصار عبودیت و پرستش در ذات مقدسش.
تفسیر نمونه)
📓 @ghorun 🖋