✨🌻✨🌿✨🌻✨🌿✨🌻✨🌿
#لیلة_الرغائب
🔸حضرت رسول (ص) هنگامی که فضیلت ماه رجب را برای اصحاب خود بیان میکردند، درباره لیلة الرغائب فرمودند: «از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلةالرغائب» نامیدهاند.»
📝اعمال لیله الرغائب و شب آرزوها
از مهمترین اعمالی که میتوان برای شب «لیلة الرغائب» نام برد خواندن دوازده رکعت نماز است، پنجشنبه اول ماه رجب که همان لیله الرغائب است روزه بگیرید و چنانچه وارد شب جمعه شدید میان نماز مغرب و عشاء نماز دوازده رکعتی را به جا آورید.
🔅نماز مخصوص لیله الرغائب
نمازی دوازده رکعتی به صورت هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحید» میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه میگویی:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ].
خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر میداری و هفتاد مرتبه میگویی:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگتری.
دوباره به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت و آرزوی خود را طلب کنید تا به خواست و اراده خدا به آن برسید.(ابن طاووس، الإقبال بالأعمال الحسنة، ۱۳۷۶ ش، ج ۳، ص ۱۸۶)
#این_الرجبیون
#ماه_رجب
#لیله_الرغائب
🌙 @ghorun 💐
🌸🌸🌸🍃🌸🌸🌸🍃🌸🌸🌸🍃
🌿نماز شب لیلةالرغائب
پیامبر اکرم (ص) در فضیلت این نماز میفرماید: کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش میفرستد. پس او به آن فرد میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی.
میّت میپرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرینتر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو به مشامم نرسیده است. آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.(منبع: اقبال الاعمال - المراقبات)
#این_الرجبیون
#ماه_رجب
#لیله_الرغائب
🌙 @ghorun 💐
📙📙📙〰〰〰〰〰〰
♦️تنها استدلال وجود خدا
أَمْ خُلِقُوا مِنْ غَیْرِ شَیْءٍ أَمْ هُمُ الْخالِقُون
آیا از هیچ خلق شدهاند؟ یا آنکه خودشان خالق [خود] هستند؟
#قرآن_کریم
#سوره_طور، آیه ۳۶
🌙 @ghorun ✨
🌸▫️▫️🍃▫️▫️🌸▫️▫️🍃▫️▫️
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در اظهار فروتنی
دعای پنجاه و سوم
مَوْلاىَ ارْحَمْ كَبْوَتِى لِحُرِّ وَجْهِى وَ زَلَّةَ قَدَمِى، وَ عُدْ بِحِلْمِكَ عَلَى جَهْلِى وَ بِإِحْسَانِكَ عَلَى إِسَاءَتِى، فَأَنَا الْمُقِرُّ بِذَنْبِى، الْمُعْتَرِفُ بِخَطِيئَتِى، وَ هَذِهِ يَدِى وَ نَاصِيَتِى، أَسْتَكِينُ بِالْقَوَدِ مِنْ نَفْسِى، ارْحَمْ شَيْبَتِى، وَ نَفَادَ أَيَّامِى، وَ اقْتِرَابَ أَجَلِى وَ ضَعْفِى وَ مَسْكَنَتِى وَ قِلَّةَ حِيلَتِى.
اى خداى من! بر افتادگى و لغزش من رحمت آور به حلم خود از نادانى من در گذرد و به احسان خود بدکردارى مرا عفو کن، که من به گناه اقرار دارم و به خطاى خود معترفم، اینک این دست من و این موى پیشانى من به زارى و نیاز از تو مى خواهم مرا به قصاى گیرى، به موى سپیده شده، عمر سپرى گشته، و نزدیکى مرگ، و ناتوانى و درویشى و بیچارگى من رحمت آور.
مَوْلاىَ وَ ارْحَمْنِى إِذَا انْقَطَعَ مِنَ الدُّنْيَا أَثَرِى، وَ امَّحَى مِنَ الْمَخْلُوقِينَ ذِكْرِى، وَ كُنْتُ مِنَ الْمَنْسِيِّينَ كَمَنْ قَدْ نُسِىَ
آن هنگام که نشانى از من در این جهان نماند و یاد من از اندیشه آفریدگان به درود و از فراموش شدگان شوم، دیگران بر من ببخشاى.
#صحیفه_سجادیه
🌙 @ghorun ✨
🌻➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿🌻
✨ثواب الاعمال
ثواب نافله خواندن در ساعت غفلت
امام صادق عليه السلام از پدرش و او از پدرانش عليهماالسلام نقل نموده كه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرموده اند، در ساعت غفلت نماز نافله بخوانيد، گرچه دو ركعت ساده باشد، زيرا با اين كار به سراى كرامت (بهشت ) مى رسيد. كسى گفت : اى رسول خدا! ساعت غفلت كدام است ؟ فرمودند: بين مغرب و عشاء
#ثواب_الاعمال
🌙 @ghorun ✨
•°•°•✨⚫️✨⚫️✨⚫️✨⚫️✨•°•°•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۸۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۸۵) فَلَمْ يَكُ يَنْفَعُهُمْ إِيمَانُهُمْ لَمَّا رَأَوْا بَأْسَنَا سُنَّتَ اللَّهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ فِي عِبَادِهِ وَخَسِرَ هُنَالِكَ الْكَافِرُونَ
✨▫️▫️▫️▫️▫️✨
آیه۸۵) ولی زمانی كه عذاب سخت ما را دیدند، ایمانشان سودی به آنان نداد. سنت خداست كه از دیرباز نسبت به بندگانش جاری شده است [كه ایمانشان را پس از دیدن عذاب نمیپذیرد] و آنجاست كه كافران زیانكار شدند.
... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۸۵) اما هنگامى که عذاب ما را مشاهده کردند، ایمان آنها به حالشان سودى نداشت (فَلَمْ یَکُ یَنْفَعُهُمْ إِیمانُهُمْ لَمّا رَأَوْا بَأْسَنا).
چرا که به هنگام نزول عذاب استیصال ، درهاى توبه بسته مى شود، و اصولاً این گونه ایمان اضطرارى، فایده ایمان اختیارى را نمى تواند داشته باشد، و زائیده آن شرائط فوق العاده است، به همین دلیل، هر گاه طوفان بلا فرو بنشیند راه گذشته خود را از سر مى گیرند.
و نیز به همین دلیل، ایمان فرعون به هنگامى که در میان امواج نیل افتاد، پذیرفته نشد.
این حکم، مخصوص افراد، یا اقوام معینى، نیست، بلکه چنان که قرآن در دنبال همین سخن مى گوید: این سنت الهى است که در مورد بندگان گذشته، نیز اجرا شده است (سُنَّتَ اللّهِ الَّتِی قَدْ خَلَتْ فِی عِبادِهِ).
سپس، آخرین آیه مورد بحث را با این جمله پایان مى دهد: و در آن هنگام که عذاب الهى دامانشان را فرو گرفت، خسران و زیان کافران آشکار شد (وَ خَسِرَ هُنالِکَ الْکافِرُونَ).
آن روز فهمیدند که سرمایه اى، جز مشتى غرور و پندار، نداشتند، و آنچه را آب حیات خیال مى کردند، سرابى بیش نبود، سرمایه هاى وجود خود را همه، در این بیراهه زندگى، به هدر داده، و محصولى جز گناه و عذاب الیم الهى، فراهم نساخته بودند، چه زیان و خسرانى از این برتر؟!
و به این ترتیب، سوره مؤمن که با توصیف حال کافران مغرور آغاز شده بود، با پایان زندگى دردناک آنها خاتمه مى یابد!
تفسیرنمونه)
▪️ @ghorun ▫️