🌼🍀🌼🍀🌼🍀🌼〰〰〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره فاطر آیات ۴۴ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۴۴أَ وَ لَمْ یَسِیرُوا فِی الأَرْضِ فَیَنْظُرُوا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ کانُوا أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَ ما کانَ اللّهُ لِیُعْجِزَهُ مِنْ شَیْء فِی السَّماواتِ وَ لا فِی الأَرْضِ إِنَّهُ کانَ عَلِیماً قَدِیراً
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷
۴۴ ـ آیا آنان در زمین نگشتند تا ببینند عاقبت کسانى که پیش از آنها بودند چگونه بود؟! همانها که از اینان قوى تر (و نیرومندتر) بودند; نه چیزى در آسمان ها و نه چیزى در زمین از حوزه قدرت او بیرون نخواهد رفت; او دانا و توانا است.
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷
آیه بعد، این گروه مشرک و مجرم را به پى گیرى آثار گذشتگان و سرنوشتى که به آن گرفتار شدند، دعوت مى کند، تا آنچه را از تاریخ درباره آنها شنیده اند با چشم در سرزمینهاى متعلق به آنها، و در لابلاى آثارشان ببینند، تا بیان به عیان تبدیل گردد.
مى فرماید: آیا سیر در زمین نکردند تا بنگرند عاقبت کار کسانى که پیش از آنها بودند چه شد ؟! (أَ وَ لَمْ یَسِیرُوا فِی الأَرْضِ فَیَنْظُرُوا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ).
اگر اینها چنین تصور مى کنند که: از آنان نیرومندترند، سخت در اشتباهند; چرا که آنها از اینها قویتر و پر قدرت تر بودند (وَ کانُوا أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً).
فرعونیان که، سرزمین مصر را جولانگاه قدرت خویش قرار داده بودند و نمرودیان که، با قدرت تمام بر پهنه سرزمین بابل و کشورهاى دیگر، حکومت مى کردند آن چنان قوى بودند که: بت پرستان مکّه در برابر آنها هیچ به حساب نمى آیند.
به علاوه انسانها، هر قدر نیرومند و قوى باشند، قدرت آنها در برابر قدرت خداوند، صفر است، چرا که: نه چیزى در آسمان ها، نه در زمین، از حوزه قدرت او فرار نخواهد کرد، و او را عاجز و ناتوان نخواهد ساخت (وَ ما کانَ اللّهُ لِیُعْجِزَهُ مِنْ شَیْء فِی السَّماواتِ وَ لا فِی الأَرْضِ).
او هم دانا است و هم توانا (إِنَّهُ کانَ عَلِیماً قَدِیراً).
نه چیزى از نظرش مخفى و پنهان مى ماند، و نه کارى در برابر قدرتش مشکل است، و نه کسى بر او چیره مى شود.
این کوردلان مستکبر، و حیله گران مکار، اگر گمان مى کنند: از چنگال قدرتش مى توانند بگریزند، کور خوانده اند، و اگر دست از اعمال زشت و ننگین خود بر ندارند، سرانجام، به همان سرنوشت مرگبار گردنکشان پیشین گرفتار خواهند شد.
بارها در قرآن مجید، به این مطلب بر خورد مى کنیم که: خداوند افراد بى ایمان و سرکش را به سیر در ارض و مشاهده آثار اقوامى که گرفتار عذاب الهى شده اند، دعوت مى کند.
در آیه ۹ سوره روم چنین آمده است:
أَ وَ لَمْ یَسِیرُوا فِی الأَرْضِ فَیَنْظُرُوا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ کانُوا أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَ أَثارُوا الأَرْضَ وَ عَمَرُوها أَکْثَرَ مِمّا عَمَرُوها وَ جاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّناتِ فَما کانَ اللّهُ لِیَظْلِمَهُمْ وَ لکِنْ کانُوا أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ:
آیا آنها سیر در زمین نکردند، تا ببینند عاقبت کسانى که پیش از آنها بودند به کجا منتهى شد؟ همانها که نیروئى بیشتر از اینان داشتند، و زمین را دگرگون ساختند، و بیش از آنچه اینها آباد کردند آنها عمران نمودند، و پیامبرانشان با دلائل آشکار به سراغشان آمدند، (اما به خیره سرى خود ادامه دادند ، و به مجازات دردناک الهى گرفتار شدند)، خداوند هرگز به آنها ستم نکرد ولى آنها به خویشتن ستم کردند .
این تأکیدهاى مکرر، دلیل بر تأثیر فوق العاده این مشاهدات، در نفوس انسانها است، آنها باید بروند و آنچه را در تاریخ خوانده اند و یا از مردم شنیده اند با چشم ببینند.
بروند، و ملک بر تاراج رفته فراعنه، کاخهاى ویران شده کسراها، قبرهاى درهم ریخته قیصرها، و استخوانهاى پوسیده و خاک شده نمرودها، و سرزمینهاى بلادیده قوم لوط و ثمود را از نزدیک تماشا کنند، و پندهاى خموشان را بشنوند، و به خروش خفتگان در دل خاک گوش فرا دهند، و آنچه را سرانجام بر سر خودشان خواهد آمد با چشم خود ببینند!.
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام محسن با موضوع تفسیر سوره فاطر - آیه ۴۴
🆔@ghorun
💠🔷اِنَّ اللّهَ تعالى اَنْزَلَ كِتابا هاديا بَيَّنَ فيهِ الْخَيْرَ وَ الشَّرَّ، فَخُذوا نَهْجَ الْخَيْرِ تَهْتَدوا وَ اَصْدِفوا عَنْ سَمْتِ الشَّرِّ تَقْصِدوا؛
خداى تعالى كتابى راهنما فرستاد و در آن خوب و بد را روشن ساخت. پس راه خوبى را پيش گيريد تا هدايت شويد و از راه بدى دورى جوييد تا به مقصد برسيد.
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖 در آخرالزمان یکی از هدفهای اصلی شیطان، خانوادههاست
🎙سخنرانی استادعالی
🆔@ghorun
💠قال الصادق (ع) :
مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا
الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه.
هر کس از شما که در حال انتظار ظهور
حضرت مهدی(علیهالسلام) از دنیا برود
همچون کسی است که در خیمه و
معیت آن حضرت در حال جهاد به سر میبرد.
📙بحار، ج ٥٢ ، ص ١٢٦
#امام_زمان
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرزند علامه مصباح یزدی
که چه زیبا از هدف انقلاب اسلامی و ضرورت دفاع از دین با امر به معروف و نهی از منکر ، سخن گفتند
#حجاب
#لبیک_یا_خامنه_ای
@madare0120
🌙▫️✨▫️🌙▫️✨▫️🌙▫️✨▫️🌙▫️✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره فاطر آیات ۴۵ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۴۵وَ لَوْ یُؤاخِذُ اللّهُ النّاسَ بِما کَسَبُوا ما تَرَکَ عَلى ظَهْرِها مِنْ دَابَّة وَ لکِنْ یُؤَخِّرُهُمْ إِلى أَجَل مُسَمّىً فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ فَإِنَّ اللّهَ کانَ بِعِبادِهِ بَصِیراً
🖋✒️🖋✒️🖋✒️🖋✒️🖋✒️
۴۵ ـ اگر خداوند مردم را به سبب کارهائى که انجام داده اند مجازات کند، جنبنده اى را بر پشت زمین باقى نخواهد گذاشت! ولى (به لطفش) آنها را تا سر آمد معینى تاخیر مى اندازد اما هنگامى که اجل آنان فرا رسد، (خداوند هر کس را به مقتضاى عملش جزا مى دهد) او نسبت به بندگانش بیناست.
🖋✒️🖋✒️🖋✒️🖋✒️🖋✒️
اگر لطف او نبود، جنبنده اى بر پشت زمین نبود!
آیه فوق، که آخرین آیه سوره فاطر است بحثهاى تند و تهدیدهاى شدید گذشته، این سوره را با بیان لطف و رحمت پروردگار، بر مردم روى زمین پایان مى دهد، همان گونه که: این سوره را با گشایش رحمت خدا، بر مردم آغاز کرد.
به این ترتیب، آغاز و انجام آن، در بیان رحمت الهى، متفق و هماهنگ است.
افزون بر این، آیه گذشته که مجرمان بى ایمان را تهدید به سرنوشت پیشینیان مى کرد، این سؤال را براى بسیارى از آنها و دیگران مطرح مى سازد که: اگر سنت الهى درباره همه گردنکشان چنین است، پس چرا این قوم مشرک و سرکش مکّه را مجازات نمى کند؟!
در پاسخ این سؤال مى فرماید: اگر خداوند همه مردم را به خاطر اعمالى که انجام داده اند مجازات کند (و هیچ مهلتى براى اصلاح، تجدیدنظر و خودسازى به آنان ندهد) جنبنده اى را بر پشت زمین باقى نخواهد گذاشت (وَ لَوْ یُؤاخِذُ اللّهُ النّاسَ بِما کَسَبُوا ما تَرَکَ عَلى ظَهْرِها مِنْ دَابَّة).
آن چنان مجازاتها پى درپى نازل مى شود، صاعقه ها و زلزله ها و طوفانها گنهکاران ظالم را در هم مى کوبد که، زمین جاى زندگى براى کسى نخواهد بود. ولى خداوند به لطف و کرمش آنها را تا زمان معینى، به تأخیر مى اندازد، و به آنها فرصت براى توبه، و اصلاح مى دهد (وَ لکِنْ یُؤَخِّرُهُمْ إِلى أَجَل مُسَمّىً).
اما این حلم و فرصت الهى، حسابى دارد، تا زمانى است که، اجل آنها فرا نرسیده باشد، اما هنگامى که اجل آنها فرا رسد، هر کس را به مقتضاى عملش جزا مى دهد; چرا که خداوند نسبت به بندگانش بصیر و بیناست هم اعمال آنها را مى بیند و هم از نیات آنها با خبر است (فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ فَإِنَّ اللّهَ کانَ بِعِبادِهِ بَصِیراً).
در اینجا دو سؤال مطرح مى شود، که پاسخ آنها از آنچه گفتیم روشن مى شود:
نخست این که: این حکم عام (اگر خداوند مردم را به اعمالشان مجازات کند کسى را بر صفحه زمین باقى نخواهد گذاشت) شامل انبیاء و اولیاء و صالحان نیز مى شود؟!
پاسخ این سؤال، روشن است، زیرا این گونه احکام نظر به توده انسانها و اکثریت قاطع آنها دارد، و پیامبران، امامان و صالحان که در اقلیّت اند مسلماً از آن خارج مى باشند، خلاصه، هر حکمى استثنائى دارد، و آنها از این حکم مستثنى هستند. این درست، به آن مى ماند که: مى گوئیم اهل جهان غافلند، حریصند، و مغرورند، منظور اکثریت آنها است، در آیه ۴۱ سوره روم مى خوانیم: ظَهَرَ الْفَسادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَیْدِی النّاسِ لِیُذِیقَهُمْ بَعْضَ الَّذِی عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ: فساد در خشکى و دریا به خاطر اعمال مردم آشکار شد، خدا مى خواهد: بعضى از نتائج اعمال آنها را به آنها بچشاند، شاید باز گردند !
بدیهى است، فساد نتیجه اعمال همه مردم نیست، بلکه نظر به اکثریت است.
آیه ۳۲ همین سوره، که انسانها را به سه گروه ظالم و میانه رو و سابق بالخیرات (نیکان و پاکان) تقسیم مى کند، شاهد دیگرى بر این معنى است.
بنابراین، آیه فوق هیچ گونه منافاتى با مسأله عصمت انبیاء ندارد.
🆔@ghorun
🌙▫️✨▫️🌙▫️✨▫️🌙▫️✨▫️🌙▫️✨
دیگر این که: آیا تعبیر به دابة (جنبنده) در آیه فوق، شامل غیر انسانها نیز مى شود، یعنى آنان هم، به خاطر مجازات انسانها از میان خواهند رفت؟!
پاسخ این سؤال با توجه به این نکته که، فلسفه وجود جنبندگان دیگر بهره گیرى انسانها از آنان است و هنگامى که نسل بشر، بر چیده شود ضرورتى براى وجود آنها نیست، روشن است.
سرانجام، این بحث را با حدیثى که از پیامبر(صلى الله علیه وآله) در تفسیر آیه اخیر وارد شده، پایان مى دهیم:
طبق این حدیث، پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى گوید: خداوند عز و جل فرموده: اى فرزند آدم، به وسیله اراده و خواست من است که تو مختار آفریده شده اى، و مى توانى هر چه را بخواهى براى خودت بخواهى، و به اراده من تو صاحب اراده شده اى که مى توانى هر چه را بخواهى براى خویشتن اراده نمائى، با نعمتهائى که به تو دادم نیرو پیدا کرده اى، و مرتکب معصیت من شدى، و با قدرت و عافیت من توانستى فرایض مرا انجام دهى، بنابراین من نسبت به حسنات تو از خودت اولى هستم، و تو نسبت به گناهانت از من اولى هستى، پیوسته خیرات از سوى من به وسیله نعمتهائى که به تو داده ام، واصل مى شود، و همواره شر و بدى از سوى تو، به خودت به خاطر جنایاتت مى رسد... من هرگز از انذار و اندرز تو فروگذار نکردم، و به هنگام غرور و غفلت، تو را فوراً مورد مجازات قرار ندادم (بلکه فرصت کافى براى توبه و اصلاح در اختیار تو گذاردم) سپس پیامبر(صلى الله علیه وآله)فرمود: این همانست که خدا مى فرماید: وَ لَوْ یُؤاخِذُ اللّهُ النّاسَ بِما کَسَبُوا ما تَرَکَ عَلى ظَهْرِها مِنْ دَابَّة .
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره فاطر - آیه ۴۵
🆔@ghorun
🌺🌙🌺🌙🌺🌙🌺🌙🌺🌙🌺
قالَ امام حسن عسکری (عليه السلام) : لَيْسَتِ الْعِبادَةُ كَثْرَةُ الصّيامِ وَالصَّلاةِ، وَ إنَّمَا الْعِبادَةُ كَثْرَةُ التَّفَكُّرِ في أمْرِ اللهِ.
امام حسن عسکری علیه السلام: عبادت در زياد انجام دادن نماز و روزه نيست، بلكه عبادت با تفكّر و انديشه در قدرت بى منتهاى خداوند در امور مختلف مى باشد.
🌿ولادت امام حسن عسکری (ع) مبارک
#امام_زمان
🆔 @ghorun
💐🌿💐🌿💐🌿💐〰〰〰〰
امام صادق (ع): «مَن قَرَاَ القُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُ اللّه عَزَّوَجَلَّ مَعَ السَّفَرَةِ الكِرامِ البَرَرَةِ، وَ كانَ القُرآنُ حَجيزا عَنهُ يَومَ القيامَةِ»
هر جوان مؤمنى كه در جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش مى آميزد و خداوند عزّوجلّ او را با فرشتگان بزرگوار و نيك قرار مى دهد و قرآن نگهبان او در روز قيامت، خواهد بود.
(کافی، ج2، ص603)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام حسن عسکری (ع) با دشمن خود چگونه رفتار کرد؟
#امام_زمان
@ghorun🆔
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
حدیث زیبا از امام حسن عسکری(ع)
قالَ (علیه السلام) : لا یَشْغَلُكَ رِزْقٌ مَضْمُونٌ عَنْ عَمَل مَفْرُوض.
فرمود: مواظب باش كه طلب روزى كه از طرف خداوند متعال تضمین شده تو را از كار و اعمالِ واجب باز ندارد
(یعنى; مواظب باش كه به جهت تلاش و كار بیش از حدّ نسبت به واجبات سُست و سهل انگار نباشى).
🆔 @ghorun
🔵🔷🔵🔷🔵🔷🔵🔷🔵🔷🔵🔷🔵🔷🔵
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سبا آیه ۱ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
۱الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِى لَهُ ما فِى السَّماواتِ وَ ما فِى الأَرْضِ وَ لَهُ الْحَمْدُ فِى الآخِرَةِ وَ هُوَ الْحَکِیمُ الْخَبِیرُ
▫️🔺▫️🔻▫️🔺▫️🔻▫️🔺
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
۱ ـ حمد (و ستایش) مخصوص خداوندى است که تمام آنچه در آسمانها و زمین است از آن او است; و (نیز) حمد (و سپاس) براى اوست در سراى آخرت; و او حکیم و آگاه است.
▫️🔺▫️🔻▫️🔺▫️🔻▫️🔺
او مالک همه چیز و عالم به همه چیز است
پنج سوره از سوره هاى قرآن مجید، با حمد پروردگار شروع مى شود، که در سه سوره آن حمد و ستایش خداوند، به خاطر آفرینش آسمان و زمین و موجودات دیگر است (سوره سبأ، سوره فاطر، و سوره انعام).
و در یک سوره، (سوره کهف) این حمد و ستایش به خاطر نزول قرآن بر قلب پاک پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى باشد.
در حالى که در سوره حمد تعبیر جامعى شده، که همه این امور را در بر مى گیرد: الحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ .
به هر حال، سخن در آغاز سوره سبأ از حمد و ستایش خدا است، به خاطر مالکیت و حاکمیت او در دنیا و آخرت، مى فرماید: حمد مخصوص خداوندى است، که تمام آنچه در آسمانها و زمین است از آن او است (الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِى لَهُ ما فِى السَّماواتِ وَ ما فِى الأَرْضِ).
و نیز حمد و سپاس براى او در سراى آخرت است (وَ لَهُ الْحَمْدُ فِى الآخِرَةِ) .
به این ترتیب، حاکمیت و مالکیت هر دو جهان، از آن او است، هر نعمتى، هر موهبتى، هر فایده و برکتى، و هر خلقت موزون، شگرف و عجیبى، همه تعلق به ذات پاک او دارد، و به همین دلیل حمد که حقیقتش، ستایش به خاطر کارهاى نیک اختیارى است، همه به او باز مى گردد، و اگر مخلوقاتى نیز شایسته حمد و ستایش اند، آنها نیز، پرتوى از وجود او، و شعاعى از افعال و صفات او هستند.
بنابراین، هر کس در این عالم، مدح و ستایش از چیزى کند، این حمد و ستایش، سرانجام به ذات پاک او بر مى گردد.
و در پایان آیه مى افزاید: او حکیم و خبیر است (وَ هُوَ الْحَکِیمُ الْخَبِیرُ).
بر اساس حکمت بالغه اوست که، این نظام عجیب، بر جهان حکومت مى کند، و بر اساس علم و آگاهى اوست که، هر چیز به جاى خود قرار گرفته، و هر موجودى آنچه را که نیاز دارد، در اختیار دارد.
در این که: منظور از حمد و ستایش خداوند در آخرت چیست؟ مفسران گفتگو بسیار کرده اند:
بعضى گفته اند: گر چه سراى آخرت دار تکلیف نیست، اما بندگان خدا عاشقانه در آنجا او را مى ستایند، و حمد مى کنند، و از حمد و ستایش او لذت مى برند!
بعضى دیگر گفته اند: بهشتیان او را به خاطر فضلش، حمد مى کنند و دوزخیان، به خاطر عدلش!
گاه گفته مى شود: انسانهائى که در این دنیا هستند به خاطر وجود حجابهاى مختلف بر قلب و فکرشان، غالباً حمد خالص ندارند، اما در قیامت که همه حجابها بر چیده مى شود، و به مصداق: المُلْکُ یَوْمَئِذ لِلّهِ: مالکیت خداوند بر پهنه هستى بر همگان آشکار مى شود، همگى با خلوص نیت کامل، زبان به حمد و ستایش او مى گشایند.
و نیز در این جهان ممکن است، انسانها غافل شوند، و موجوداتى را مستقل از ذات خداوند پندارند و آنها را ستایش کنند، اما در آنجا که ارتباط همگى به ذات پاک او همچون شعاع آفتاب به قرص خورشید، آشکار مى گردد، کسى جز او را ستایش نخواهد کرد.
از همه اینها که بگذریم، در قرآن مجید کراراً آمده است: بهشتیان در آنجا خدا را حمد مى گویند: وَ آخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ: آخرین سخن بهشتیان این است: مى گویند: حمد براى خدائى است که پروردگار جهانیان است .
در جاى دیگر مى خوانیم: هنگامى که مؤمنان وارد باغهاى بهشت جاویدان مى شوند، مى گویند: شکر براى خداوندى است که اندوه را از ما بر طرف ساخت (وَ قالُوا الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِى أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ).
این حمد، نه تنها از زبان انسانها و فرشتگان است، که از تمام ذرات جهان هستى نیز، زمزمه حمد و تسبیح او، به گوش هوش مى رسد، هیچ موجودى نیست جز این که: حمد و تسبیح او مى گوید.
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره سبأ - آیه ۱
🆔@ghorun
🌸رسول اكرم صلى الله عليه و آله:
اِن اَرَدتُم عَيشَ السُّعَداءِ و َمَوتَ الشُّهَداءِ و َالنَّجاةَ يَومَ الحَسرَةِ و َالظِّلَّ يَومَ الحَرورِ و َالهُدى يَومَ الضَّلالَةِ فَادرُسُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ كَلامُ الرَّحمانِ و حِرزٌ مِنَ الشَيطانِ و رُجحانٌ فِى الميزانِ ؛
اگر زندگى سعادتمندان، مرگ شهيدان، نجات روز حسرت (قيامت)، سايه روزِ سوزان و هدايت در روز گمراهى را مى خواهيد، قرآن را ياد بگيريد كه آن سخن خداى مهربان است و سپرى است در مقابل شيطان و سنگينى در ترازوى اعمال.
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝چهار ذکر قرآنی آرامش بخش
💫حسبنا الله و نعم الوکیل
( برای وقتایی که ترس و اضطراب داری )
💫لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین
( وقتی خیلی ناراحتی و دلت گرفته )د
💫افوض امری الی الله ان الله بصیربالعباد
( برا وقتایی که میخوای خدا مکر و حیله دیگران رو در حق تو خنثی کنه )
💫ماشاالله لا حول ولا قوه الا بالله
( برا وقتایی که طالب زیبایی در دنیا هستی )
🆔@ghorun
✍امیرالمومنین علیهالسلام:
🌾 خوشا به حال آن کس که در نامه عملش در زیر هرگناه یک استغفار ثبت شده باشد
📚بحارالأنوار، ج۵، ص۳۲۹
🆔@ghorun
🍁 آخرین پروفایل بسیجی
و طلبه شهید آرمان علی وردی
دانشجویی که طلبه شد
طلبه ای که بسیجی شد
بسیجی که سرافراز شد...
#شهید_آرمان_علی_وردی
#هنیئا_لک_یا_شهید_الله
🆔@ghorun
🍁🍂🍁🍂🍁🍂〰〰〰〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سبا آیه ۲ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۲یَعْلَمُ ما یَلِجُ فِى الأَرْضِ وَ ما یَخْرُجُ مِنْها وَ ما یَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ ما یَعْرُجُ فِیها وَ هُوَ الرَّحِیمُ الْغَفُورُ
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
۲ ـ آنچه در زمین فرو مى رود و آنچه را از آن بر مى آید مى داند، و (همچنین) آنچه از آسمان نازل مى شود و آنچه بر آن بالا مى رود; و او مهربان و آمرزنده است.
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
آیه بعد، به شرح گوشه اى از علم بى پایان پروردگار ـ به تناسب توصیف خداوند به حکیم و خبیر در آیه گذشته ـ پرداخته، چنین مى گوید: آنچه در زمین فرو مى رود و آنچه از آن خارج مى شود را مى داند (یَعْلَمُ ما یَلِجُ فِى الأَرْضِ وَ ما یَخْرُجُ مِنْها).
آرى، او از تمام قطرات باران، و امواج سیلاب که در اعماق زمین فرو مى روند، و به طبقه نفوذ ناپذیر مى رسند، و در آنجا متمرکز، و براى انسانها ذخیره مى شوند، آگاه است.
او از دانه هاى گیاهان که با کمک باد، یا حشرات در پهنه زمین پراکنده مى شوند، و در زمین فرو مى روند، و روزى به درخت سر سبز یا گیاه پر طراوتى تبدیل مى گردند، با خبر است.
از ریشه هاى درختان، به هنگامى که در جستجوى آب و غذا به اعماق زمین پیشروى مى کنند.
از امواج الکتریسته، از گازهاى مختلف و ذرات هوا که به داخل زمین نفوذ مى کنند، از جاندارانى که در زمین فرو مى روند، و به آن حیات مى بخشند، و نیز از گنجها و دفینه ها، اجساد مردگان، اعم از انسانها و غیر انسانها که در این زمین گسترده، دفن مى شوند، آرى، از همه اینها با خبر است.
همچنین، از گیاهانى که از زمین خارج مى شوند، از انسانها که از آن بر خاسته اند، از چشمه هائى که از آن مى جوشد، از گازهائى که از آن برمى خیزد، از آتشفشانهائى که از آن زبانه مى کشد، و از حشراتى که در درون زمین لانه دارند، و از آن سر بر مى دارند، و خلاصه، از تمام موجوداتى که از اعماق زمین بیرون مى ریزند، اعم از آنچه ما مى دانیم و نمى دانیم، او از همه آنها مطلع و آگاه است. آن گاه مى افزاید: او از آنچه از آسمان نازل مى شود و یا به آسمان بالا مى رود با خبر است (وَ ما یَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ ما یَعْرُجُ فِیها).
از دانه هاى باران، از اشعه حیات بخش خورشید، از امواج نیرومند وحى و شرایع آسمانى، از فرشتگانى که براى ابلاغ رسالت، یا انجام مأموریتهاى دیگر، به زمین نزول مى کنند، از اشعه کیهانى که از ماوراء جو به زمین نازل مى شود، از شهابها و سنگریزه هاى سرگردان فضا، که به سوى زمین جذب مى شوند، او از همه اینها مطلع است.
و نیز از اعمال عباد، که به آسمان عروج مى کند، از فرشتگانى که پس از اداى رسالت خود، به آسمان باز مى گردند، از شیاطینى که براى استراق سمع به آسمانها مى روند، از شاخه هاى درختان برومندى که سر به آسمان بر مى کشد، از بخارهائى که از دریا، برمى خیزد و بر فراز آسمان ابرها را تشکیل مى دهد، از آهى که از دل مظلومى برمى خیزد و به آسمان صعود مى کند، آرى از همه اینها آگاه است.
آیا هیچ کس جز او از این امور آگاهى دارد؟ آیا علم همه دانشمندان بشر به گوشه اى از این معلومات، احاطه پیدا مى کند؟!
و در پایان مى افزاید: او رحیم و غفور، مهربان و آمرزنده است (وَ هُوَ الرَّحِیمُ الْغَفُورُ).
توصیف خداوند، بر این دو وصف ـ در اینجا ـ یا به خاطر آنست که در میان امورى که به آسمان عروج مى کند، اعمال بندگان و ارواح آنهاست، و اوست که آنها را زیر پوشش رحمت و مغفرتش قرار مى دهد.
یا به خاطر این که، نزول برکات و مواهب آسمانى، مولود رحمت اوست، و اعمال صالحى که از بندگان به مقتضاى وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یَرْفَعُهُ بالا مى رود، مشمول غفران او مى باشد.
یا این که: آنها که شکر این نعمتها را به جا مى آورند، مشمول رحمتند، و آنها که مقصرند، اگر از حدّ نگذرانند، مشمول مغفرت.
خلاصه این که: آیه فوق در تمام ابعادش، معنى وسیع و گسترده اى دارد، و نباید آن را در یک جهت محدود کرد.
🆔@ghorun