🌸حضرت زهرا(س):
یاعلی! من از خدای خود شرم دارم از تو چیزی بخواهم که تو توان تهیه آن را نداشته باشی…
🌺@ghorun
hagh_madar_aminikhaah.ir.mp3
3.14M
🎙 سخنرانی حجت الاسلام امینی خواه
❤️ حق مادر
☀️اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ.
#روز_مادر
#حضرت_زهرا س
🌺 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شعر خوانی صابر خراسانی
🌸🌺 در ولادت حضرت زهرا س
#میلاد_حضرت_زهرا
🌺 @ghorun
🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌
🖋 حضرت زهرا(س)
قالَتْ علیها السلام : مَنْ اصْعَدَ إ لىَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، اهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ افْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
بحار
هر كس عبادات و كارهاى خود را خالصانه براى خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و بركات خود را براى او تقدیر مى نماید.
✋ السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا(س)
🌺 @ghorun
✨⚪️✨➖➖➖➖➖➖➖✨⚪️✨
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۲۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفاً پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖✨
آیه۲۱) لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
➖➖➖➖➖➖➖⚪️
آیه۲۱) البته شما را به رسول خدا (چه در صبر و مقاومت با دشمن و چه دیگر اوصاف و افعال نیکو) اقتدایی نیکوست، برای آن کس که به (ثواب) خدا و روز قیامت امیدوار باشد و یاد خدا بسیار کند.
➖➖➖➖➖➖➖✨
تفسیر آیه۲۱)نقش مؤمنان راستین در جنگ احزاب: تاکنون از گروههای مختلف و برنامههای آنها در غزوه «احزاب» سخن به میان آمد.
قرآن مجید در پایان این سخن از «مؤمنان راستین» و روحیه عالی و پایمردی و استقامت و سایر ویژگیهای آنان در این جهاد بزرگ، سخن میگوید.
و مقدمه این بحث را از شخص پیامبر اسلام که پیشوا و بزرگ و اسوه آنان بود شروع میکند، میگوید: «برای شما در (زندگی) رسول خدا (و عملکرد او در میدان احزاب) سرمشق نیکویی بود برای آنها که امید به (رحمت) خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد میکنند» (لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَکَرَ اللَّهَ کَثِیراً).
بهترین الگو برای شما نه تنها در این میدان که در تمام زندگی، شخص پیامبر صلّی اللّه علیه و آله است.
این ناخدای بزرگ به هنگامی که سفینهاش گرفتار سختترین طوفانها، میشود کمترین ضعف و سستی و دستپاچگی به خود راه نمیدهد، او هم ناخداست هم لنگر مطمئن این کشتی، هم چراغ هدایت است، و هم مایه آرامش و راحت روح و جان سرنشینان.
جمله «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» مفهومش این است که برای شما در پیامبر صلّی اللّه علیه و آله تأسی و پیروی خوبی است، میتوانید با اقتدا کردن به او خطوط خود را اصلاح و در مسیر «صراط مستقیم» قرار گیرید.
این نکته نیز قابل توجه است که علی علیه السّلام میفرماید: «هر گاه آتش جنگ، سخت شعلهور میشد ما به رسول اللّه پناه میبردیم و هیچ یک از ما به دشمن نزدیکتر از او نبود».
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره احزاب- آیه ۲۱
🆔@ghorun
🌙✨حضرت فاطمه عليهاالسلام :
از دنياى شما محبّت سه چيز در دل من نهاده شد : تلاوت قرآن، نگاه به چهره پيامبر خدا و انفاق در راه خدا
نهج الحياة، ح 164
🆔@ghorun
🔷💠▫️💠🔷▫️🔷💠▫️💠🔷▫️🔷💠
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۲۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفاً پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
۲۲وَ لَمّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الأَحْزابَ قالُوا هذا ما وَعَدَنَا اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاّ إِیماناً وَ تَسْلِیماً
✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️
۲۲ ـ (اما) مؤمنان وقتى لشکر احزاب را دیدند، گفتند: این همان است که خدا و رسولش به ما وعده داده، و خدا و رسولش راست گفته اند ! و این موضوع جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود.
✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️
بعد از ذکر این مقدمه، به بیان حال مؤمنان راستین پرداخته، چنین مى گوید: هنگامى که مؤمنان، لشگریان احزاب را دیدند، نه تنها تزلزلى به دل راه ندادند بلکه گفتند: این همان است که خدا و رسولش به ما وعده فرموده، و طلایه آن آشکار گشته، و خدا و رسولش راست گفته اند، و این ماجرا جز بر ایمان و تسلیم آنها چیزى نیفزود (وَ لَمّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الأَحْزابَ قالُوا هذا ما وَعَدَنَا اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاّ إِیماناً وَ تَسْلِیماً).
این کدام وعده بود که خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله) داده بودند؟
بعضى گفته اند: اشاره به سخنى است که قبلاً پیامبر(صلى الله علیه وآله) گفته بود که به زودى قبائل عرب و دشمنان مختلف شما، دست به دست هم مى دهند و به سراغ شما مى آیند، اما بدانید سرانجام پیروزى با شما است.
مؤمنان هنگامى که هجوم احزاب را مشاهده کردند، یقین پیدا کردند: این همان وعده پیامبر(صلى الله علیه وآله) است گفتند: اکنون که قسمت اول وعده به وقوع پیوسته، قسمت دوم یعنى پیروزى نیز مسلماً به دنبال آن است، لذا بر ایمان و تسلیمشان افزود.
دیگر این که: خداوند در سوره بقره ، آیه ۲۱۴ به مسلمانان فرموده بود: آیا گمان مى کنید به سادگى وارد بهشت خواهید شد، بى آن که حوادثى همچون حوادث گذشتگان براى شما رخ دهد؟ همانها که گرفتار ناراحتیهاى شدید شدند و آن چنان عرصه به آنان تنگ شد که گفتند: یارى خدا چه وقت است ؟
خلاصه این که: به آنها گفته شده بود: شما در بوته هاى آزمایشِ سختى آزموده خواهید شد، و آنها با مشاهده احزاب متوجه صدق گفتار خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله) شدند و بر ایمانشان افزود.
البته، این دو تفسیر، با هم منافاتى ندارد، مخصوصاً با توجه به این که: یکى در اصل وعده خدا، و دیگرى وعده پیامبر(صلى الله علیه وآله) است، و این دو در آیه مورد بحث با هم آمده، جمع میان این دو کاملاً مناسب به نظر مى رسد.
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره احزاب- آیه ۲۲
🆔@ghorun
🌙امام حسن علیه السّلام فرمودند:
إنّ هذَا الْقُرْآنَ فيهِ مَصابيحُ النُّورِ وَشِفاءُ الصُّدُورِ؛
همانا در اين قرآن چراغ هاي هدايت به سوي نور و سعادت موجود است و اين قرآن شفاي دل ها و سينه ها است.
بحارالأنوار، ج 75، ص 111
🆔@ghorun
مهمترین اصل زندگی.mp3
1.73M
💥 مهمترین اصل زندگی
تمــــــام پیروزیها و تمــــــام شکست ها در زندگی وابسته به یک چیز است❗️
📌سخنرانی استاد شجاعی
منبع: مجموعه نماز سکوی پرواز
🆔@ghorun
✨▫️✨▫️✨▫️✨〰〰〰〰
🔸 حضرت امام رضا علیه السلام درباره فوائد نماز شب فرمودند:
بر شما باد به نماز شب که هیچ بنده مومنی در آخر شب بر نمی خیزد و هشت رکعت نماز و دو رکعت شفع و یک رکعت وتر نمیگذارد و هفتاد مرتبه در قنوت خود استغفار نمیکند، مگر اینکه؛ از عذاب قبر و آتش جهنم ایمن است و عمر طولانی و روزی وسیع خواهد داشت.
📝بحارالانوار ج ۸۴،ص ۱۶۱
🆔@ghorun
🌿❄️❄️🌿🌿❄️❄️❄️🌿🌿❄️❄️🌿
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه۲۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
❄️❄️〰〰〰〰〰〰
آیه۲۳) مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
🌿🌿〰〰〰〰〰〰
آیه۲۳) برخی از آن مؤمنان، بزرگ مردانی هستند که به عهد و پیمانی که با خدا بستند کاملا وفا کردند، پس برخی پیمان خویش گزاردند (و بر آن عهد ایستادگی کردند تا به راه خدا شهید شدند مانند عبیده و حمزه و جعفر) و برخی به انتظار (فیض شهادت) مقاومت کرده و هیچ عهد خود را تغییر ندادند (مانند علی علیه السّلام که در کوفه به محراب عبادت شهید گشت).
❄️❄️〰〰〰〰〰〰
تفسیر آیه۲۳) این آیه اشاره به گروه خاصی از مؤمنان است که در تأسّی به پیامبر صلّی اللّه علیه و آله از همه پیشگامتر بودند، و بر سر عهد و پیمانشان با خدا یعنی فداکاری تا آخرین نفس و آخرین قطره خون ایستادند.
میفرماید: «در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند، بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند) و بعضی دیگر در انتظارند» (مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ).
«و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند» (وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلًا).
به عکس منافقان و یا مؤمنان ضعیف الایمان که طوفان حوادث آنها را به این طرف و آن طرف میافکند، و هر روز فکر شوم و تازهای در مغز ناتوان خود میپروراندند.
آیه چنان مفهوم وسیعی دارد که تمام مؤمنان راستین را در هر عصر و هر زمان شامل میشود، چه آنها که جامه شهادت در راه خدا بر تن پوشیدند و چه آنها که بدون هیچ گونه تزلزل بر سر عهد و پیمان با خدای خویش ایستادهاند و آماده جهاد و شهادتند.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
💐💐〰〰💐💐〰〰〰〰
✏️امیرالمومنین علیه السلام مى فرماید:
«از جمله کفاره هاى گناهان بزرگ، به فریاد بیچاره و مظلوم رسیدن و تسلّى دادن به افراد غمگین است»
🆔 @ghorun
::::🌾::::🌾::::🌾::::🌾::::🌾::::🌾::::🌾::::
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه۲۴ و ۲۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
::::::::.::::::::.::::::::.::::::::.🌾
آیه۲۴) لِيَجْزِيَ اللَّهُ الصَّادِقِينَ بِصِدْقِهِمْ وَيُعَذِّبَ الْمُنَافِقِينَ إِنْ شَاءَ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا
آیه۲۵) وَرَدَّ اللَّهُ الَّذِينَ كَفَرُوا بِغَيْظِهِمْ لَمْ يَنَالُوا خَيْرًا ۚ وَكَفَى اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ الْقِتَالَ ۚ وَكَانَ اللَّهُ قَوِيًّا عَزِيزًا
::::::::.::::::::.::::::::.::::::::.🌾
آیه۲۴) تا آنکه خدا آن مردان راستگوی (با وفا) را از صدق ایمانشان پاداش نیکو بخشد و منافقان را (به عدل) عذاب کند اگر بخواهد یا (به لطف) توبهشان بپذیرد که خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.
آیه۲۵)و خدا کافران را (در جنگ احزاب) با همان خشم و غضبی که (به مؤمنان) داشتند بیآنکه هیچ خیر و غنیمتی به دست آورند ناامید برگردانید و خدا امر جنگ را (به فرستادن باد صرصر و سپاه فرشتگان غیبی) از مؤمنان کفایت فرمود، و خدا بسیار توانا و مقتدر است.
::::::::.::::::::.::::::::.::::::::.🌾
تفسیر آیه ۲۴، ۲۵) این آیه نتیجه و هدف نهایی عملکردهای مؤمنان و منافقان را در یک جمله کوتاه چنین بازگو میکند: «هدف این است که خداوند صادقان را به خاطر صدقشان پاداش دهد، و منافقان را هر گاه بخواهد عذاب کند و یا (اگر توبه کنند) ببخشد و توبه آنها را بپذیرد، چرا که خداوند آمرزنده و مهربان است» (لِیَجْزِیَ اللَّهُ الصَّادِقِینَ بِصِدْقِهِمْ وَ یُعَذِّبَ الْمُنافِقِینَ إِنْ شاءَ أَوْ یَتُوبَ عَلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ کانَ غَفُوراً رَحِیماً).
نه صدق و راستی و وفاداری مؤمنان مخلص بدون پاداش میماند، و نه سستیها و کارشکنیهای منافقان بدون کیفر.
****
این آیه که آخرین سخن را در باره جنگ احزاب میگوید و به این بحث خاتمه میدهد در عبارتی کوتاه جمع بندی روشنی از این ماجرا کرده در جمله اول میفرماید: «خدا کافران را با دلی پر از خشم باز گرداند
بیآنکه نتیجهای از کار خود گرفته باشند» (وَ رَدَّ اللَّهُ الَّذِینَ کَفَرُوا بِغَیْظِهِمْ لَمْ یَنالُوا خَیْراً).
در جمله بعد میافزاید: «و خداوند (در این میدان) مؤمنان را از جنگ بینیاز ساخت» و پیروزی را نصیبشان کرد (وَ کَفَی اللَّهُ الْمُؤْمِنِینَ الْقِتالَ).
آن چنان عواملی فراهم کرد که بیآنکه احتیاج به درگیری وسیع و گستردهای باشد و مؤمنان متحمل خسارات و ضایعات زیادی شوند جنگ پایان گرفت، زیرا از یکسو طوفان شدید و سردی اوضاع مشرکان را به هم ریخت، و از سوی دیگر رعب و ترس و وحشت را که آن هم از لشکرهای نامرئی خدا است بر قلب آنها افکند، و از سوی سوم ضربهای که «علیّ بن ابی طالب علیه السّلام» بر پیکر بزرگترین قهرمان دشمن «عمرو بن عبد ود» وارد ساخت و او را به دیار عدم فرستاد، سبب فرو ریختن پایههای امید آنها شد، دست و پای خود را جمع کردند و محاصره مدینه را شکستند و ناکام به قبائل خود باز گشتند.
و در آخرین جمله میفرماید: «خداوند قوی و شکستناپذیر است» (وَ کانَ اللَّهُ قَوِیًّا عَزِیزاً).
ممکن است کسانی «قوی» باشند اما «عزیز» و شکست ناپذیر نباشند یعنی شخص قویتری بر آنان پیروز شود، ولی تنها «قوی و شکستناپذیر» در عالم خداست که قوت و قدرتش بیانتهاست.
پیامدهای جنگ احزاب: جنگ احزاب نقطه عطفی در تاریخ اسلام بود و توازن نظامی و سیاسی را برای همیشه به نفع مسلمانان بهم زد، بطور خلاصه میتوان پیامدهای پر بار این جنگ را در چند جمله بیان کرد:
الف) ناکام ماندن آخرین تلاش دشمن و در هم شکسته شدن برترین قدرت نهایی آنها.
ب) رو شدن دست منافقین و افشا شدن کامل این دشمنان خطرناک داخلی.
ج) جبران خاطره دردناک شکست احد.
د) ورزیدگی مسلمانان، و افزایش هیبت آنان در قلوب دشمنان.
ه) بالا رفتن سطح روحیه و معنویت مسلمین به خاطر معجزات بزرگی که در آن میدان مشاهده کردند.
و) تثبیت موقعیت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله در داخل و خارج مدینه.
ز) فراهم شدن زمینه برای تصفیه مدینه از شرّ یهود بنی قریظه.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun