🌻🌻▫️▫️▫️▫️▫️
🔅 حرکت عشق و ایمان
این یک شعار بزرگ است «لا تُحِلّوا شَعائِرَ الله»، این بلاشک جزو شعائرالله است. این حرکت حرکت عشق و ایمان است؛ هم در آن ایمان و اعتقاد قلبی و باورهای راستین، تحریککننده و عملکننده است؛ هم عشق و محبّت. تفکّر اهلبیت و تفکّر شیعی همینجور است.
امام خامنهای)
#اربعین
🔘 @ghorun
▫️💐▫️▫️🌿▫️▫️🌿▫️▫️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۶۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️🌿
آیه۶۶) لِیَکْفُرُوا بِما آتَیْناهُمْ وَ لِیَتَمَتَّعُوا فَسَوْفَ یَعْلَمُونَ
▫️▫️▫️▫️▫️▫️💐
آیه۶۶) (بگذار) تا آنچه را به آنها داده ایم انکار کنند و از لذات زودگذر زندگى بهره گیرند; اما به زودى خواهند فهمید!
▫️▫️▫️▫️▫️▫️🌿
تفسیر آیه)در آخرین آیه مورد بحث، بعد از ذکر این همه استدلالات بر توحید و خداپرستى، مخالفان را با تهدیدى شدید و کوبنده مواجه ساخته، مى گوید: تا آنچه را به آنها داده ایم انکار کنند، (و نعمت هاى ما را نادیده بگیرند)، و چند روزى از لذات زودگذر بهره ببرند، اما به زودى خواهند فهمید که عاقبت کفر و شرک آنها به کجا خواهد رسید؟ و آنها را به چه سرنوشت شومى گرفتار خواهد ساخت؟ (لِیَکْفُرُوا بِما آتَیْناهُمْ وَ لِیَتَمَتَّعُوا فَسَوْفَ یَعْلَمُونَ).
گرچه ظاهر آیه در اینجا امر به کفر و انکار آیات الهى است، اما بدیهى است منظور از آن تهدید است، درست مثل این که به یک شخص جنایتکار ستمگر مى گوئیم: هر جنایتى از دستت مى آید بکن، اما به زودى نتیجه تلخ اعمالت را یکجا خواهى چشید!.
در این گونه عبارات، گرچه صیغه امر به کار مى رود اما هدف از آن تهدید است، نه طلب.
جالب این که، جمله فَسُوفَ یَعْلَمُون ، به صورت مطلق آمده، نمى گوید، چه چیز را خواهند دانست، بلکه مى گوید: به زودى خواهند دانست این اطلاق کلام براى آن است که مفهومش هر چه وسیع تر باشد، و ذهن شنونده در هیچ حدى محدود نگردد، نتیجه اعمال: عذاب الهى، رسوائى در دو جهان، و هرگونه بدبختى دیگر.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
11.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱☀️☀️🌱☀️☀️🌱
✨ #اربعین و خداحافظی با بُخل!
مَنْ یَبْخَلْ فَإِنَّما یَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهِ، وَ اللَّهُ الْغَنِیُّ وَ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ
هر کس بخل ورزد تنها به زیان خود بخل ورزیده، و[گرنه] خدا بینیاز است و شما نیازمندید.
اربعین را دیدهاید که مردم چگونه با خدا و امامشان معامله میکنند؟ آنها ایمان دارند که هر چه بیشتر بدهند، بیشتر گیرشان میآید.
📚ماعون، 3: وای بر نمازگزاران!
📚سوره محمد (صلیاللهعلیهوآله)، 38
🆔 @ghorun
➿🪴➿➿➿➿➿➿🪴➿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۶۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➿➿➿➿➿🪴🪴
آیه۶۷) أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّا جَعَلْنَا حَرَمًا آمِنًا وَيُتَخَطَّفُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِهِمْ ۚ أَفَبِالْبَاطِلِ يُؤْمِنُونَ وَبِنِعْمَةِ اللَّهِ يَكْفُرُونَ
➿➿➿➿➿➿➿
آیه۶۷) آیا (کافران اهل مکه) ندیدند که آن شهر را حرم امن و امان قرار دادیم در صورتی که از اطرافشان مردم (ضعیف) را به قتل و غارت میربایند؟ آیا باز به باطل میگروند و به نعمت خدا کافر میشوند؟
➿➿➿➿➿🪴🪴
شأن نزول:
«گروهی از مشرکان گفتند: ای محمّد! اگر ما داخل در دین تو نمیشویم تنها به خاطر این است که میترسیم مردم ما را بربایند (و بسرعت نابود کنند) چون جمعیت ما کم است و جمعیت مشرکان عرب بسیارند، به محض این که به آنها خبر رسد که ما وارد دین تو شدهایم بسرعت ما را میربایند، و خوراک یک نفر از آنها هستیم! در اینجا آیه أَ وَ لَمْ یَرَوْا ... نازل شد و به آنها پاسخ گفت.»
تفسیر آیه)
در آیات گذشته نیز به این بهانه مشرکان به صورت دیگری اشاره شده بود که ما میترسیم اگر اظهار ایمان کنیم و به دنبال آن هجرت نماییم زندگی ما مختل گردد که قرآن از طرق مختلف به آنها پاسخ گفت.
در این آیه قرآن از طریق دیگری به آنها پاسخ داده، میفرماید: «آیا ندیدند که ما (برای آنها حرم امنی) قرار دادیم» سر زمین پاک و مقدس مکّه (أَ وَ لَمْ یَرَوْا أَنَّا جَعَلْنا حَرَماً آمِناً).
«در حالی که مردم را در اطراف آنان (در بیرون این حرم) میربایند»؟
(وَ یُتَخَطَّفُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِهِمْ). همه جا غارت است و کشتار، اما این سر زمین همچنان امن و امان باقی مانده است.
«آیا (با این حال) به باطل ایمان میآورند و نعمت خدا را کفران میکنند»؟! (أَ فَبِالْباطِلِ یُؤْمِنُونَ وَ بِنِعْمَةِ اللَّهِ یَکْفُرُونَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun