•°•°•✨⚫️✨⚫️✨⚫️✨⚫️✨•°•°•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۸۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۸۵) فَلَمْ يَكُ يَنْفَعُهُمْ إِيمَانُهُمْ لَمَّا رَأَوْا بَأْسَنَا سُنَّتَ اللَّهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ فِي عِبَادِهِ وَخَسِرَ هُنَالِكَ الْكَافِرُونَ
✨▫️▫️▫️▫️▫️✨
آیه۸۵) ولی زمانی كه عذاب سخت ما را دیدند، ایمانشان سودی به آنان نداد. سنت خداست كه از دیرباز نسبت به بندگانش جاری شده است [كه ایمانشان را پس از دیدن عذاب نمیپذیرد] و آنجاست كه كافران زیانكار شدند.
... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۸۵) اما هنگامى که عذاب ما را مشاهده کردند، ایمان آنها به حالشان سودى نداشت (فَلَمْ یَکُ یَنْفَعُهُمْ إِیمانُهُمْ لَمّا رَأَوْا بَأْسَنا).
چرا که به هنگام نزول عذاب استیصال ، درهاى توبه بسته مى شود، و اصولاً این گونه ایمان اضطرارى، فایده ایمان اختیارى را نمى تواند داشته باشد، و زائیده آن شرائط فوق العاده است، به همین دلیل، هر گاه طوفان بلا فرو بنشیند راه گذشته خود را از سر مى گیرند.
و نیز به همین دلیل، ایمان فرعون به هنگامى که در میان امواج نیل افتاد، پذیرفته نشد.
این حکم، مخصوص افراد، یا اقوام معینى، نیست، بلکه چنان که قرآن در دنبال همین سخن مى گوید: این سنت الهى است که در مورد بندگان گذشته، نیز اجرا شده است (سُنَّتَ اللّهِ الَّتِی قَدْ خَلَتْ فِی عِبادِهِ).
سپس، آخرین آیه مورد بحث را با این جمله پایان مى دهد: و در آن هنگام که عذاب الهى دامانشان را فرو گرفت، خسران و زیان کافران آشکار شد (وَ خَسِرَ هُنالِکَ الْکافِرُونَ).
آن روز فهمیدند که سرمایه اى، جز مشتى غرور و پندار، نداشتند، و آنچه را آب حیات خیال مى کردند، سرابى بیش نبود، سرمایه هاى وجود خود را همه، در این بیراهه زندگى، به هدر داده، و محصولى جز گناه و عذاب الیم الهى، فراهم نساخته بودند، چه زیان و خسرانى از این برتر؟!
و به این ترتیب، سوره مؤمن که با توصیف حال کافران مغرور آغاز شده بود، با پایان زندگى دردناک آنها خاتمه مى یابد!
تفسیرنمونه)
▪️ @ghorun ▫️
▪️▪️▫️▪️▪️▫️▪️▪️▫️▪️▪️
📿صلوات خاصه امام هادی علیه السلام
🕯شهادت جانسوز امام هادی(ع) تسلیت باد.
#شهادت_امام_هادی ع
🏴 @ghorun ▫️
💫💫💫💫💫💫==========
🔺لاف زن ها کجایند؟
أَمْ یَقُولُونَ تَقَوَّلَهُ بَلْ لا یُؤْمِنُونَ؛ فَلْیَأْتُوا بِحَدیثٍ مِثْلِهِ إِنْ کانُوا صادِقینَ
بلکه میگویند: قرآن را [محمد] خود بافته است. نه، [او چنین قدرتی ندارد؛ بلکه] آنان ایمان نمیآورند؛ [از این رو به چنین تهمتی روی میآورند.] اگر راست میگویند که او قرآن را ساخته، باید سخنی مانند آن بیاورند، [زیرا آنان هم مثل او بشرند و اهل سخن.]
#قرآن_کریم
#سوره_طور ، ۳۳ و ۳۴
▪️ @ghorun ▫️
▫️▫️🌿▫️▫️🌿▫️▫️🌿▫️▫️🌿
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در اظهار فروتنی
دعای پنجاه و سوم
مَوْلاىَ وَ ارْحَمْنِى عِنْدَ تَغَيُّرِ صُورَتِى وَ حَالِى إِذَا بَلِىَ جِسْمِى، وَ تَفَرَّقَتْ أَعْضَائِى، وَ تَقَطَّعَتْ أَوْصَالِى، يَا غَفْلَتِى عَمَّا يُرَادُ بِى.
اى مولاى من! آن هنگام که صورت و حال من برگردد و تن من پوسیده گردد و اندام از هم گسیخته و پراکنده شود، و پیوندهاى من بگسلد بر من رحم کن. واى از بى خبرى که نمى دانم با من چه خواهند کرد؟
مَوْلاىَ وَ ارْحَمْنِى فِى حَشْرِى وَ نَشْرِى، وَ اجْعَلْ فِى ذَلِكَ الْيَوْمِ مَعَ أَوْلِيَائِكَ مَوْقِفِى، وَ فِى أَحِبَّائِكَ مَصْدَرِى، وَ فِى جِوَارِكَ مَسْكَنِى، يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ.
اى مولاى من! در روز رستاخیز بر من رحم فرما و آن روز مرا با اولیاى خود بدار و در میان دوستان خود بگمار و در پناه خود مسکن ده اى پروردگار جهانیان.
#صحیفه_سجادیه
▪️ @ghorun ▫️
➖➖🔸➖➖🔸➖➖🔸➖➖🔸
✨ثواب الاعمال
ثواب يازده بار (قل هو الله احد) خواندن پس از نماز صبح
امام كاظم عليه السلام از پدرش عليه السلام از اميرالمومنين عليه السلام نقل نموده كه فرمودند: كسى كه نماز صبح را بخواند، آنگاه يازده بار (قل هو الله احد) بخواند، در آن روز گناهى از او سر نمى زند، اگر چه شيطان نخواهد.
#ثواب_الاعمال
▪️ @ghorun ▫️
🔹🌹🔹،.،.،.،.،.،.،.،.،.،.،.،.،.،.،🔹🌹🔹
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۱ و ۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
،...،...،...،...،...،...،...،...،.
آیه۱) بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ وَالصَّآفَّاتِ صَفًّا
آیه۲)فَالزّاجِراتِ زَجْراً
🔹➖🔹➖🔹➖🔹➖
آیه۱) به نام خدا كه رحمتش بیاندازه است و مهربانیاش همیشگی. سوگند به صف بستگان [چون فرشتگان، نمازگزاران و جهادگران] كه صفی [منظم و استوار] بستهاند،
آیه۲)و به نهى کنندگان (و بازدارندگان).
،...،...،...،...،...،...،...،...،.
تفسیر آیه)فرشتگانى که آماده انجام مأموریتند
این سوره، نخستین سوره از قرآن مجید است که اولین آیات آن، با سوگندها شروع مى شود، سوگندهائى پر معنا و اندیشه انگیز، سوگندهائى که فکر انسان را همراه خود به جوانب مختلف این جهان مى کشاند، و آمادگى براى پذیرش حقایق مى دهد.
درست است که خداوند از همه راستگویان، راستگوتر است، و نیازى به سوگند ندارد، به علاوه سوگند اگر براى مؤمنان باشد، که آنها بدون سوگند تسلیمند، و اگر براى منکران باشد که آنها اعتقادى به سوگندهاى الهى ندارند.
ولى، توجه به دو نکته، مشکل سوگند را در تمام آیات قرآن که از این به بعد گهگاه با آن سر و کار داریم حل خواهد کرد.
🌱نخست این که: همیشه سوگند به امور پر ارزش و مهم یاد مى کنند، بنابراین سوگندهاى قرآن، دلیل بر عظمت و اهمیت امورى است که به آنها سوگند یاد شده، و همین امر، سبب اندیشه هر چه بیشتر در مقسم به یعنى چیزى که سوگند به آن یاد شده، مى گردد، اندیشه اى که انسان را به حقایق تازه آشنا مى سازد.
🌱دیگر این که: سوگند، همیشه براى تأکید است، و دلیل بر این است: امورى که براى آن سوگند یاد شده، از امور کاملاً جدى و مؤکد است.
از این گذشته، هرگاه گوینده، سخن خود را قاطعانه بیان کند از نظر روانى در قلب شنونده بیشتر اثر مى گذارد، مؤمنان را قوى تر، و منکران را نرم تر مى سازد.
به هر حال، در آغاز این سوره به نام سه گروه برخورد مى کنیم که به آنها سوگند یاد شده است.
نخست مى فرماید: قسم به آنها که صف کشیده اند و صفوف خود را منظم ساخته اند ! (وَ الصَّافّاتِ صَفّاً).
همانها که قویاً نهى مى کنند و باز مى دارند (فَالزّاجِراتِ زَجْراً).
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🔸♦️🔸♦️🔸♦️🔸♦️🔸
✨نعمت های سانسوری!
إِنَّا کُنَّا قَبْلُ فی أَهْلِنا مُشْفِقینَ، فَمَنَّ اللَّهُ عَلَیْنا وَ وَقانا عَذابَ السَّمُومِ
ما پیش از این [در دنیا] به خانواده خود علاقمند بودیم [و به سعادت آنها میاندیشیدیم و همواره آنان را به حق فرامیخواندیم] پس خدا بر ما منت نهاده [و ما را به رحمت خود به بهشت درآورد] و از عذاب سوزان نگاهمان داشت.
#قرآن_کریم
#سوره_طور ، ۲۶ و ۲۷
📗 @ghorun 🌱
🍁🍁▫️🍁🍁▫️🍁🍁▫️▫️▫️▫️
آیتاللّه بهجت قدسسره مقید بودند اوقاتی که در قم بودند هر روز به زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام و هنگامی که در مشهد مقدس بودند هر روز به زیارت امام رضا علیهالسلام مشرف شوند. ایشان در تشرفات خود به این حرمها معمولاً زیارت جامعۀ کبیره را میخواندند و به افرادی که از ایشان درخواست توصیه برای زیارت میکردند، میفرمودند:
اگر وقت دارید زیارت جامعه کبیره، اگر وقتتان کم است زیارت امین اللّه و دیگر زیارت مأثوره را بخوانید.
#شهادت_امام_هادی
▪️ @ghorun ▫️
✨🌟✨➖➖➖➖➖➖✨🌟✨
رسول خدا (ص) میفرمایند: اگر کسی به هر علتی نتوانست در ماه رجب روزه بگیرد با خواندن روزانه این تسبیحات میتواند ثواب روزه گرفتن را کسب کند هرروز صد مرتبه خوانده شود: «سُبْحانَ اللهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاْعَزِّ الاْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ» پاک و منزه است خدای بزرگ، پاک و منزه است آن که تنزیه و تسبیح جز برای او شایسته نیست، پاک و منزه است خدای برتر و کریمتر، پاک و منزه است آنکه لباس عزت در بر دارد و شایسته آن است.
#ماه_رجب
#حدیث
📓 @ghorun 🖋
💐💐💐➿➿➿➿➿➿➿➿➿
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در رفع اندوه ها
دعای پنجاه و چهارم
يَا فَارِجَ الْهَمِّ، وَ كَاشِفَ الْغَمِّ، يَا رَحْمَانَ الدُّنْيَا وَ الاْخِرَةِ وَ رَحِيمَهُمَا، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ افْرُجْ هَمِّى، وَ اكْشِفْ غَمِّى.
اى که اندوه را مى برى و غم را بر مى دارى، اى بخشنده دنیا و آخرت و مهربان در این دو. درود بر محمد و آل محمد فرست، و اندوه مرا بردار، و غم مرا برطرف کن.
يَا وَاحِدُ يَا أَحَدُ يَا صَمَدُ يَا مَنْ لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوا أَحَدٌ، اعْصِمْنِى وَ طَهِّرْنِى، وَ اذْهَبْ بِبَلِيَّتِى. وَ اقْرَأْ آيَةَ الْكُرْسِىِّ وَ الْمُعَوِّذَتَيْنِ وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ، وَ قُلْ:
اى یکتاى یگانه،اى بى نیاز که فرزند نیاورده و فرزند دیگرى نبوده اى و کسى همتاى تو نیست، مرا نگاهدار و پاک کن، و رنج مرا زائل کن. پس آیة الکرسى و معوّذتین و قل هو الله را بخوان و بگو:
اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ سُؤَالَ مَنِ اشْتَدَّتْ فَاقَتُهُ، وَ ضَعُفَتْ قُوَّتُهُ، وَ كَثُرَتْ ذُنُوبُهُ، سُؤَالَ مَنْ لا يَجِدُ لِفَاقَتِهِ مُغِيثا، وَ لا لِضَعْفِهِ مُقَوِّيا، وَ لا لِذَنْبِهِ غَافِرا غَيْرَكَ، يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ أَسْأَلُكَ عَمَلا تُحِبُّ بِهِ مَنْ عَمِلَ بِهِ، وَ يَقِينا تَنْفَعُ بِهِ مَنِ اسْتَيْقَنَ بِهِ حَقَّ الْيَقِينَ فِى نَفَاذِ أَمْرِكَ.
اى خداى من! از تو سؤ ال مى کنم مانند کسى که نیازمندى او به غایت شدت رسیده و نیروى او سست گشته و گناهانش بسیار شده، مانند کسى که براى نیازمندى خود فریادرسى نمى یابد و براى ناتوانى خود نیرودهنده نمى شناسد و براى گناهش آمرزنده نمى داند، جز تو اى صاحب بزرگى و کرم، از تو سؤ ال مى کنم مرا به عمل توفیق دهى که چون کسى آن عمل را به جاى آرد، او را بدان سبب دوست دارى، و یقینى عنایت کنى که مؤمنان حقیقى به نفاذ فرمان تو را سود بخشد.
#صحیفه_سجادیه
📕 @ghorun 🖍
✏️🖍✏️🖍✏️🖍✏️🖍✏️🖍✏️🖍
✨ثواب الاعمال
ثواب تعقيبات نماز
امام حسين عليه السلام از رسول خدا صلى الله عليه و آله نقل مى نمايد كه فرمودند: هر مسلمانى كه در جايى كه نماز صبح را خوانده است ، بنشيند و تا طلوع فجر ذكر خداى متعال را بگويد، پاداشى مانند پاداش كسى كه حج خانه خدا را انجام داده باشد، خواهد داشت و آمرزيده مى شود و اگر تا رسيدن وقت نماز (ديگرى ) در آن جا بنشيند و دو ركعت يا چهار ركعت نماز بخواند، خداوند گناهان گذشته او را آمرزيده و پاداشى مانند پاداش كسى كه حج خانه خدا را انجام داده باشد، خواهد داشت .
امام باقر عليه السلام از رسول خدا صلى الله عليه و آله نقل مى نمايد كه فرمود: خداى متعال مى فرمايند: اى پسر آدم ! بعد از بامداد و پس از شب ساعتى ذكر مرا بگو تا حاجتهاى مهم تو را بر آورده سازم .
#ثواب_الاعمال
#حدیث
📘 @ghorun 🖌
💢🌻•💢♦️💢•🌻•💢♦️💢•🌻💢
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۳) فَالتَّالِيَاتِ ذِكْرًا
....♦️...♦️...♦️...♦️....
آیه۳) و به تلاوتكنندگان وحی،
... ... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۳) «و آنها که پی در پی تلاوت ذکر میکنند» (فَالتَّالِیاتِ ذِکْراً).
معروف و مشهور آن است که توصیفات فوق اوصافی است برای گروههائی از فرشتگان.
گروههائی که برای انجام فرمان الهی در عالم هستی به صف ایستاده و آماده فرمانند.
گروههائی از فرشتگان که انسانها را از معاصی و گناه باز میدارند، و وسوسههای شیاطین را در قلوب آنها خنثی میکنند، و یا مأمور ابرهای آسمانند و آنها را به هر سو میرانند و آماده آبیاری سرزمینهای خشک میکنند.
و بالاخره گروههائی از فرشتگان که آیات کتب آسمانی را به هنگام نزول وحی بر پیامبران میخوانند.
✨اين سوره با سه سوگند خداوند آغاز شده است. گرچه خداوند نيازى به سوگند ندارد و مؤمنان بدون سوگند سخن او را مىپذيرند، امّا سوگند، نشانه اهميّت و عظمت مورد سوگند و توجّه دادن به آن است. لذا خداوند به امور مختلف سوگند خورده است.
مراد از «صافّات»، «زاجرات» و «تاليات»، فرشتگانى هستند كه در صفوفى منظم اوامر الهى را اجرا مىكنند، مردم را از وسوسه باز مىدارند و پيوسته به ياد خدا هستند. البتّه گروهى گفتهاند: مراد، رزمندگانى هستند كه در صفهاى منظم از حريم حقّ دفاع مىكنند و با تلاوت آيات الهى و ياد خدا روحيه و نيرو مىگيرند.
كلمه «زاجرات» هم مىتواند از «زجر» به معناى باز داشتن باشد كه مراد باز داشتن از وسوسهها و گناهان است و هم مىتواند از «زجره» به معناى فرياد باشد، يعنى سوگند به فريادگران تاريخ.
پیام ها:
۱- در زندگى، به نظمهاى هدفدار ارج نهيم. (در دو سوره «صافّات» و «صف»، سخن از نظم وانضباط است وبه آن سوگند ياد شده است.) «وَ الصَّافَّاتِ صَفًّا»
۲- نظم، وحدت، قدرت، همفكرى و همكارى كه در صف متجلّى است، از نشانههاى كارگزاران الهى است. «وَ الصَّافَّاتِ صَفًّا»
۳- وجود عوامل بازدارنده از گناه و ناهى از منكر، در جامعه لازم است. «فَالزَّاجِراتِ زَجْراً»
۴- انرژى گرفتن از ياد خدا از طريق تلاوت قرآن «فَالتَّالِياتِ ذِكْراً» و دفاع از حريم حقّ «فَالزَّاجِراتِ» همراه با نظم و آماده باش، «وَ الصَّافَّاتِ صَفًّا» ضرورت يك نظام الهى است.
۵- انجام هر كارى بايد با كيفيّتى عالى همراه باشد. بهترين نظم، «صَفًّا» بهترين قدرت، «زَجْراً» و بهترين ياد خدا. «ذِكْراً»
۶- شعار توحيد را هم محكم بگوييم، هم زيبا و هم قبل از هر چيز ديگر. (در اين آيات ابتدا سوگند با آهنگ زيبايى مطرح شده و سپس:) «إِنَّ إِلهَكُمْ لَواحِدٌ»
۷- براى هر چيزى سوگند ياد نكنيم. (معمولًا سوگندهاى قرآن براى مسائل اساسى و مهم مانند مبدأ و معاد است)
در سورهى ذاريات بعد از چند سوگند مىفرمايد: «إِنَّما تُوعَدُونَ لَصادِقٌ» قطعاً آنچه وعده داده شدهايد محقّق شدنى است.
در سوره مرسلات نيز پس از چند سوگند، سخن از قيامت است آنجا كه
ذاريات مىفرمايد: «إِنَّما تُوعَدُونَ لَواقِعٌ»
در اين جا بعد از چند سوگند، سخن از توحيد است و مىفرمايد: «إِنَّ إِلهَكُمْ لَواحِدٌ» (آرى در برابر كسانى كه به شدّت پايبند شرك هستند بايد سوگندهاى پى در پى ياد كرد).
۸- مشركان ميان الوهيّت و ربوبيّت خداوند تفاوت قائل بودند، لذا اين آيه بر يكى بودن اين دو تأكيد مىكند. «إِلهَكُمْ لَواحِدٌ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
۹- همهى هستى تحت تربيت و رشد الهى است. «رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
۱۰- براى هر چيزى ربّى نپنداريد، زيرا كه پروردگار همهى هستى يكى بيش نيست. «رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
۱۱- از نشانهها و دلايل توحيد، هماهنگى ميان زمين و آسمان و ديگر مخلوقات جهان هستى است. إِنَّ إِلهَكُمْ لَواحِدٌ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ ...
۱۲- زمين، كروى شكل است. (كلمهى «مشارق» و تفاوت در طلوع و غروبها، نشانهى كروى بودن زمين است)
۱۳- خورشيد و نور آن، نقش مؤثرى در زندگى انسان دارد. (با آنكه خورشيد جزو آسمانهاست و در «رَبُّ السَّماواتِ» نهفته است، ولى نام بردن اختصاصى از مشارق، نشانه اهميّت ويژه طلوع خورشيد است). «وَ رَبُّ الْمَشارِقِ»
تفسیر نور)
🆔 @ghorun ⬅️
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶
از رسول خدا(ص) روایت کرده است که هر کس با نیت پاک در ماه رجب، ۱۰ هزار مرتبه سوره «توحید» را بخواند، وارد عرصه قیامت شود در حالى که از گناه پاک باشد مانند روزى که از مادر متولد شده است و ۷۰ فرشته به استقبال او مىآیند و به وى بشارت بهشت را مىدهند، همچنین آن حضرت براى هزار بار خواندن سوره «توحید» در این ماه و حتى صد بار نیز پاداش زیادى ذکر کرد.
#ماه_رجب
#حدیث
#قرآن_کریم
#سوره_توحید
📚 @ghorun 🌿