•~☀️~•°•~☀️~•°•~☀️~•°•~☀️~•°
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۱۰۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~•°•~~~•°•~~~•°•~~
آیه۱۰۱) فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِيمٍ
✨▫️✨▫️✨▫️✨▫️
آیه۱۰۱) ما هم او را به پسری بردبار مژده دادیم.
~~•°•~~~•°•~~~•°•~~
تفسیر آیه۱۰۱)ابراهیم در قربانگاه!
در آیات گذشته به اینجا رسیدیم که، ابراهیم(علیه السلام) بعد از اداى رسالت خویش در بابل از آنجا هجرت کرد، و نخستین تقاضایش از پروردگار این بود که: فرزند صالحى به او عطا فرماید; زیرا تا آن روز صاحب فرزندى نشده بود.
نخستین آیه مورد بحث سخن از اجابت این دعاى ابراهیم(علیه السلام) به میان آورده مى گوید: ما او را به نوجوانى حلیم، بردبار و پر استقامت بشارت دادیم (فَبَشَّرْناهُ بِغُلام حَلِیم).
در واقع سه بشارت در این جمله جمع شده است: بشارت تولد فرزندى پسر، و بشارت رسیدن او به سنین نوجوانى، و بشارت به صفت والاى حلم.
در تفسیر حَلِیم گفته اند: کسى است که در عین توانائى، در هیچ کارى قبل از وقتش شتاب نمى کند، و در کیفر مجرمان عجله اى به خرج نمى دهد.
روحى بزرگ دارد و بر احساسات خویش مسلط است.
قابل توجه این که: واژه حلیم پانزده مرتبه در قرآن مجید استعمال شده، و غالباً وصفى است براى خداوند جز در دو مورد که توصیفى براى ابراهیم(علیه السلام) و فرزندش در کلام خدا آمده است، و در یک مورد که توصیفى است براى شعیب(علیه السلام) از زبان دیگران.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃
♦️🌸🌸🌸♦️🌸🌸🌸♦️
🍁چه کسانی تدبر میکنند؟
أَ فَلَمْ یَدَّبَّرُوا الْقَوْلَ أَمْ جاءَهُمْ ما لَمْ یَأْتِ آباءَهُمُ الْأَوَّلینَ
آیا در این قرآن نیندیشیدهاند (تا بدانند آن از جانب خداست؟) مگر برای آنان پیامی آمده که برای پدران نخستینشان نیامده است؟ (تا بگویند اگر این پیام حق است و از سوی خداست چرا برای پیشینیان فرستاده نشد.)
#سوره_مومنون 68
#قرآن_کریم
📗 @ghorun 🌿
🌺▫️▫️🌺▫️▫️🌺▫️▫️
پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله فرمودند:
📌 کسى که دوست دارد خندان و با روى گشاده خداوند را دیدار کند ، باید از محبّت و ولایت على بن موسى الرضّا علیهالسلام بهرهمند باشد.
📚 بحار الأنوار، ج۳۶، ص۳۹۶
📿اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ.
#حدیث
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
🌺 @ghorun 🍃
💐💐💐💐✨✨✨✨✨✨✨✨
📚ثواب الاعمال
🌼ثواب قرائت سوره مدثر
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه در نماز واجب سوره مدثر را بخواند، به عهده خداوند است كه او را همراه با حضرت محمد صلى الله عليه و آله در درجه او قرار بدهد و ان شاء الله در زندگى دنيا هيچ گاه دچار بدبختى نخواهد شد.
#ثواب_الاعمال
#قرآن_کریم
#حدیث
#سوره_مدثر
📓 @ghorun 🖋
سلام و عرض ادب خدمت عزیزان و همراهان کانال آیات برگزیده
ضمن عذرخواهی بابت تاخیر چند روزه، به دلیل بیماری نوزاد 15 روزه ام و بستری در بیمارستان، توفیق خدمت رسانی به شما خوبان را نداشتم، ضمن خواهش قرائت سوره حمد برای شفای همه بیماران، خواهشمندیم در ادامه مارا همراهی کنید.
💌 در پناه قرآن
><>🔅<><>🔅<><>🔅<><>🔅<>>
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۱۰۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
<><><><><><><><><>
آیه۱۰۲) فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قَالَ يَا بُنَيَّ إِنِّيٓ أَرَىٰ فِي الْمَنَامِ أَنِّيٓ أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَىٰ قَالَ يَآ أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِيٓ إِنْ شَآءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ
🔅<<><><><><><>🔅
آیه۱۰۲) هنگامی كه با او به [مقام] سعی رسید، گفت: پسركم! همانا من در خواب دیدم تو را ذبح میكنم، پس با تأمل بنگر رأی تو چیست؟ گفت: پدرم آنچه به آن مأمور شدهای انجام ده اگر خدا بخواهد مرا از شكیبایان خواهی یافت.
<><><><><><><><><>
تفسیر آیه۱۰۲) سرانجام فرزند موعود ابراهیم(علیه السلام) طبق بشارت الهى، متولد شد، و قلب پدر
را که سال ها در انتظار فرزندى صالح بود، روشن ساخت، دوران طفولیت را پشت سر گذاشت و به سن نوجوانى رسید.
در اینجا قرآن مى گوید: هنگامى که با او به مقام سعى و کوشش رسید (فَلَمّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْیَ).
یعنى به مرحله اى رسید که مى توانست در مسائل مختلف زندگى همراه پدر تلاش و کوشش کند و او را یارى دهد.
به هر حال، به گفته جمعى از مفسران: فرزند ۱۳ ساله بود که ابراهیم(علیه السلام)خواب عجیب و شگفت انگیزى دید که بیانگر شروع یک آزمایش بزرگ دیگر در مورد این پیامبر عظیم الشأن است، در خواب دید از سوى خداوند به او دستور داده شد: فرزند یگانه اش را با دست خود قربانى کند و سر ببرد.
ابراهیم(علیه السلام) وحشت زده از خواب بیدار شد، مى دانست: خواب پیامبران واقعیت دارد و از القائات شیطانى به دور است، اما با این حال دو شب دیگر همان خواب تکرار شد که تأکیدى بود بر لزوم این امر و فوریت آن.
ابراهیم(علیه السلام) که بارها از کوره داغ امتحان الهى سرافراز بیرون آمده بود، این بار نیز باید دل به دریا بزند، سر بر فرمان حق بگذارد، و فرزندى را که یک عمر در انتظارش بوده و اکنون نوجوانى برومند شده است، با دست خود سر ببرد!
ولى، باید قبل از هر چیز، فرزند را آماده این کار کند، رو به سوى او کرده گفت: فرزندم! من در خواب دیدم که باید تو را ذبح کنم، بنگر نظر تو چیست ؟! (قالَ یا بُنَیَّ إِنِّی أَرى فِی الْمَنامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانْظُرْ ما ذا تَرى).
فرزندش که نسخه اى از وجود پدر ایثارگر بود، و درس صبر و استقامت و ایمان را در همین عمر کوتاهش در مکتب او خوانده بود، با آغوش باز و از روى طیب خاطر از این فرمان الهى، استقبال کرد، با صراحت و قاطعیت گفت: پدرم هر دستورى به تو داده شده است اجرا کن (قالَ یا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ).
و از ناحیه من فکر تو راحت باشد که: به خواست خدا مرا از صابران خواهى یافت (سَتَجِدُنِی إِنْ شاءَ اللّهُ مِنَ الصّابِرِینَ).
این تعبیرات پدر و پسر، چقدر پر معنى است! و چه ریزه کارى هائى در آن نهفته است!.
از یکسو، پدر با صراحت مسأله ذبح را با فرزند ۱۳ ساله مطرح مى کند، و از او نظرخواهى مى کند، براى او شخصیت مستقل، و آزادى اراده قائل مى شود، او هرگز نمى خواهد فرزندش را بفریبد، و کورکورانه به این میدان بزرگ امتحان دعوت کند، او مى خواهد فرزند، نیز در این پیکار بزرگ با نفس، شرکت جوید، و لذت تسلیم و رضا را همچون پدر بچشد!
از سوى دیگر، فرزند هم مى خواهد: پدر در عزم و تصمیمش راسخ باشد، نمى گوید مرا ذبح کن، بلکه مى گوید: هر مأموریتى دارى انجام ده، من تسلیم امر و فرمان او هستم، و مخصوصاً پدر را با خطاب یا أَبَتِ ! (اى پدر!) مخاطب مى سازد، تا نشان دهد این مسأله از عواطف فرزندى و پدرى سر سوزنى نمى کاهد، که فرمان خدا، حاکم بر همه چیز است.
و از سوى سوم، مراتب ادب را در پیشگاه پروردگار به عالى ترین وجهى نگه مى دارد، هرگز به نیروى ایمان و اراده و تصمیم خویش، تکیه نمى کند، بلکه بر مشیت خدا و اراده او تکیه مى نماید و با این عبارت از او توفیق پایمردى و استقامت مى طلبد.
و به این ترتیب، هم پدر و هم پسر، نخستین مرحله این آزمایش بزرگ را با پیروزى کامل مى گذرانند
تفسیر نمونه
📚 @ghorun 🍃
✨✨💐✨✨💐✨✨✨
🌻 تدبر
أَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَ لَوْ کانَ مِنْ عِنْدِ غَیْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فیهِ اخْتِلافاً کَثیراً
پس آیا در قرآن تدبر نمىکنند (تا به هماهنگى آیات آن پى ببرند و دریابند که آن از جانب خدا نازل شده؟)
اگر قرآن از جانب غیر خدا بود، قطعاً در آن ناسازگارى و ناهماهنگى بسیارى مىیافتند.
#سوره_نسا 82
#قرآن_کریم
📘 @ghorun 🖌
💢🌺💢🌺💢〰〰〰〰〰〰〰
💎 لا اله الا اللّه
🖌رسول خدا صلى الله عليه و آله:مؤمنى نيست كه بگويد لا اله الا الله مگر اين كه گناهان كارنامهاش پاك شده و اين عمل در كنار خوبيهاى همانند خود قرار مىگيرد.
🖍امام صادق عليه السلام:كسى كه وقت رفتن به رختخواب صد بار لا اله الا الله بگويد، خداوند خانهاى در بهشت براى او مىسازد و كسى كه هنگام رفتن به رختخواب صد بار از خداوند آمرزش بخواهد، گناهان او مىريزد همانگونه كه برگ درخت مىريزد.
🖋امام باقر عليه السلام فرمودند: مؤمنى نيست كه هنگام رويداد مصيبتى لا اله الّا الله بگويد، مگر اين كه خداوند همه گناهانش را مىآمرزد، جز گناهان كبيره كه انسان را جهنمى مىكند. و هرگاه در آينده به ياد آن مصيبت افتاده، لا اله الّا الله بگويد و خدا را حمد كند، خداوند تمام گناهانى را كه بين لا اله الا الله گفتن اول و دوم مرتكب شده است، مىبخشد، جز گناهان كبيره را.
🖍امام صادق عليه السلام:كسى كه به مدت يك سال در نماز وتر هفتاد بار ايستاده بگويد استغفر الله و اتوب اليه . : از خداوند آمرزش خواسته و به سوى او باز مىگردم .، خداوند او را از كسانى كه در سحرها آمرزش مىطلبند (و در قرآن از آنها ياد شده است) مىنويسد و آمرزش خداى عزّوجلّ براى او واجب مىشود.
📖 کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق رحمه الله علیه
📓 @ghorun 🖋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #سخنرانی استاد عالی
🌷 در بلا ها به امام زمان(عج) توسّل کنید.
سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان عج #صلوات
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
📗 @ghorun 🌱
🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍
📚ثواب الاعمال
📌ثواب قرائت سوره قيامت
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه بر خواندن سوره قيامت مداومت نمايد و به آن عمل كند، خداى عزوجل او را با زيباترين صورت همراه با رسول خدا صلى الله عليه و آله از قبرش بر مى انگيزد و به او مژده داده و در صورت او مى خندد تا از پل صراط و ميزان بگذرد.
#حدیث
#ثواب_الاعمال
#سوره_قیامت
#قرآن_کریم
📕 @ghorun 🖍
:🌿:🌴:🌿::::::::::::::::::::::🌿:🌴:🌿:
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۱۰۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
::.:::.:::.:::.:::.:::.:::.:::.:::.::
آیه۱۰۳) فَلَمَّآ أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِينِ
:::🌴:::.:::.:🌴:.:::.:::🌴:::
آیه۱۰۳) چون آن دو تسلیم [خواسته خدا] شدند ابراهیم، پیشانی او را به زمین نهاد [تا ذبحش كند]
::.:::.:::.:::.:::.:::.:::.:::.:::.::
تفسیر آیه۱۰۳)در این میان، چه ها گذشت؟ قرآن از شرح آن خوددارى کرده، و تنها روى نقاط حساس این ماجراى عجیب، انگشت مى گذارد.
بعضى نوشته اند: فرزند فداکار، براى این که: پدر را در انجام این مأموریت کمک کند، و هم از رنج و اندوه مادر بکاهد، هنگامى که او را به قربانگاه در میان کوه هاى خشک و سوزان سرزمین منى آورد، به پدر گفت: پدرم! ریسمان را محکم ببند، تا هنگام اجراى فرمان الهى، دست و پا نزنم، مى ترسم از پاداشم کاسته شود!
پدر جان! کارد را تیز کن و با سرعت بر گلویم بگذران، تا تحملش بر من (و بر تو) آسان تر باشد!
پدرم! قبلاً پیراهنم را از تن بیرون کن که به خون آلوده نشودچرا که بیم دارم چون مادرم آن را ببیند عنان صبر از کفش بیرون رود.
آن گاه افزود: سلامم را به مادرم برسان، و اگر مانعى ندیدى پیراهنم را برایش ببر، که باعث تسلى خاطر و تسکین دردهاى او است، چرا که بوى فرزندش را از آن خواهد یافت، و هر گاه دلتنگ شود، آن را در آغوش مى فشارد و سوز درونش را تخفیف خواهد داد.
لحظه هاى حساسى فرا رسید، فرمان الهى باید اجراء مى شد، ابراهیم(علیه السلام) که مقام تسلیم فرزند را دید او را در آغوش کشید، گونه هایش را بوسه داد، و هر دو در این لحظه، به گریه افتادند، گریه اى که بیانگر عواطف و مقدمه شوق لقاىِ خدا بود.
قرآن، همین اندازه، در عبارتى کوتاه و پر معنى، مى گوید: هنگامى که هر دو تسلیم و آماده شدند و ابراهیم جبین فرزند را بر خاک نهاد... (فَلَمّا أَسْلَما وَ تَلَّهُ لِلْجَبِینِ).(۱)
باز قرآن اینجا را به اختصار برگزار کرده و به شنونده اجازه مى دهد، با امواج عواطفش، قصه را همچنان دنبال کند.
بعضى گفته اند: منظور از جمله تَلَّهُ لِلْجَبِینِ این بود، که پیشانى پسر را به پیشنهاد خودش بر خاک نهاد، مبادا چشمش در صورت فرزند، بیفتد، عواطف پدرى به هیجان در آید و مانع اجراى فرمان خدا شود!
به هر حال، ابراهیم(علیه السلام) صورت فرزند را بر خاک نهاد و کارد را به حرکت در آورد و با سرعت و قدرت بر گلوى فرزند کشید، در حالى که روحش در هیجان فرو رفته بود، و تنها عشق خدا بود که او را در مسیرش بى تردید پیش مى برد.
اما کارد برنده، بر گلوى لطیف فرزند، کمترین اثرى نگذارد!...
ابراهیم(علیه السلام) در حیرت فرو رفت، بار دیگر کارد را به حرکت در آورد، ولى باز کارگر نیفتاد، آرى ابراهیم خلیل (علیه السلام) مى گوید: بِبُر! اما خداوند جلیل فرمان مى دهد: نَبُر! و کارد تنها گوش بر فرمان او دارد.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #سخنرانی استاد قرائتی
سوره صافات آیه 103 تا 106
📌 حضرت ابراهیم در قربانگاه
#سوره_صافات
📘 @ghorun 🖌
🌸🌸➖➖🌸🌸➖➖➖➖
💫 قرائت
فَاقْرَؤُا ما تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ
هر چه از قرآن میسّر است، بخوانید.
#سوره_مزمل 20
#قرآن_کریم
📒 @ghorun ✨
🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍
امام صادق عليه السلام:
كسى كه براى غير نماز وضوى خود را تجديد كند، خداوند هم بدون استغفار توبه او را تجديد مىكند.
📚کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شیخ صدوق رحمه الله علیه
✏️ @ghorun 📝
💐▫️▫️▫️💐▫️▫️▫️💐▫️▫️▫️
📚ثواب الاعمال
✨ثواب قرائت سوره مرسلات . نبا و نازعات
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره مرسلات را بخواند، خداوند بين او و حضرت محمد صلى الله عليه و آله آشنايى ايجاد مى نمايد. و كسى كه هر روز بر قرائت سوره نبا مداومت نمايد، يك سال نخواهد گذشت كه خانه كعبه را زيارت مى نمايد، ان شاء الله و كسى كه سوره نازعات را تلاوت نمايد، نخواهد مرد، مگر سيراب و برانگيخته نخواهد شد. مگر سيراب و وارد بهشت نخواهد شد، مگر سيراب .
#ثواب_الاعمال
#سوره_مرسلات
#سوره_نبا
#سوره_نازعات
#قرآن_کریم
📓 @ghorun 🖋
☀️🌹☀️===☀️🌹☀️===☀️🌹☀️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیات ۱۰۴و۱۰۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
آیه۱٠۴) وَ نادَیْناهُ أَنْ یا إِبْراهِیمُ
آیه۱٠۵) قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْیا إِنّا کَذلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ
☀️▫️☀️▫️☀️▫️☀️
آیه۱٠۴ ـ او را ندا دادیم که: اى ابراهیم!
آیه۱٠۵ ـ آن رؤیا را تحقق بخشیدى ! ما این گونه نیکوکاران را جزا مى دهیم.
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
تفسیر آیات۱۰۴و۱۰۵)اینجا است که قرآن با یک جمله کوتاه و پر معنى، به همه انتظارها پایان داده مى گوید: در این هنگام او را ندا دادیم که اى ابراهیم ! (وَ نادَیْناهُ أَنْ یا إِبْراهِیمُ).
* * *
آنچه را در خواب مأموریت یافتى انجام دادى (قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْیا).
ما این گونه نیکوکاران را جزا و پاداش مى دهیم (إِنّا کَذلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ).
هم به آنها توفیق پیروزى در امتحان مى دهیم، و هم نمى گذاریم فرزند دلبندشان از دست برود، آرى، کسى که سر تا پا تسلیم فرمان ما است، و نیکى را به حد اعلاء رسانده، جز این پاداشى نخواهد داشت.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃