🖊📕🖊📕🖊📕🖊
لَیْسَ مِنَّا غَیْرُ الْمُتَوَاصِلِینَ فِینَا؛ از ما نیستند کسانی که در راه ما با هم ارتباط برقرار نمیکنند؛
لَیْسَ مِنَّا غَیْرُ الْمُتَرَاحِمِینَ فِینَا؛ از ما نیستند کسانی که در راه ما به هم رحم نمیکنند؛
لَیْسَ مِنَّا غَیْرُ الْمُتَزَاوِرِینَ فِینَا؛ از ما نیستند کسانی که در راه ما همدیگر را زیارت نمیکنند؛
لَیْسَ مِنَّا غَیْرُ الْمُتَبَاذِلِینَ فِینَا. از ما نیستند کسانی که در راه ما با هم دیگر بخشندگی نمیکنند.
📚مشکاة الأنوار فی غرر الأخبار
🏴 @ghorun
✨▫️▫️✨▫️▫️✨▫️▫️✨
🌹 اعطاى لقب سیدالشهدا علیه السلام از طرف خدا
از حضرت صادق علیه السلام نقل شده است: «روزى رسول خدا صلى الله علیه و آله ، در خانه حضرت زهرا علیهاالسلام بود و حسین علیه السلام در دامان ایشان قرار داشت. ناگاه رسول خدا صلى الله علیه و آله به سجده افتاد. سپس فرمود: اى فاطمه! پروردگار بى همتایت به من فرمود: آیا حسین را دوست دارى؟ عرض کردم: آرى، حسین، نور چشم من است و گل خوش بو و میوه قلب من است. آن گاه درحالى که دست مبارک خود را بر سر حسین علیه السلام قرار داده بود، فرمود: پروردگارم به من فرمود: مبارک باد این مولود که برکات و صلوات و رحمت و رضوان من بر او باد و غضب و عذاب من، بر کسى که او را به قتل مى ساند و با او دشمنى مى کند. به راستى که او، سیدالشهدا علیه السلام ، اولین و آخرین است. هم در دنیا و هم در آخرت. او سرور جوانان اهل بهشت است».
#امام_حسین ع
🕯 @ghorun
🔅🔘🔅▫️▫️▫️▫️🔅🔘🔅
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۵۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
۵۳وَ یَسْتَعْجِلُونَکَ بِالْعَذابِ وَ لَوْ لا أَجَلٌ مُسَمّىً لَجاءَهُمُ الْعَذابُ وَ لَیَأْتِیَنَّهُمْ بَغْتَةً وَ هُمْ لایَشْعُرُونَ
🔘🔘▫️▫️▫️▫️
آیه۵۳) آنان با شتاب از تو عذاب را مى طلبند; و اگر موعد مقررى تعیین نشده بود، عذاب (الهى) به سراغ آنان مى آمد، و سرانجام این عذاب به طور ناگهانى بر آنها نازل مى شود در حالى که نمى دانند (و غافلند).
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
تفسیر آیه)در آیات گذشته، دو قسمت از بهانه جوئى هاى کفار در برابر دعوت پیامبر(صلى الله علیه وآله) و پاسخ آن مطرح شد، نخست: این که مى گفتند: چرا او معجزه اى نمى آورد؟ که قرآن پاسخ داد: این کتاب آسمانى خود برترین معجزه است.
دیگر این که، چه کسى گواهى بر حقانیت او مى دهد؟ که قرآن پاسخ داد خدائى که از همه چیز آگاه است.
در آیه مورد بحث، به سومین بهانه جوئى هاى آنها اشاره مى کند. مى گوید: آنها در مورد عذاب عجله مى کنند و با سرعت آن را از تو مى طلبند (وَ یَسْتَعْجِلُونَکَ بِالْعَذابِ).
آنها مى گویند: اگر عذاب الهى حق است و دامن کفار را مى گیرد، پس چرا به سراغ ما نمى آید؟!
قرآن در پاسخ این سخن، سه جواب مى دهد:
نخست مى گوید: اگر موعد مقررى تعیین نشده بود، عذاب الهى فوراً به سراغشان مى آمد (وَ لَوْ لا أَجَلٌ مُسَمّىً لَجاءَهُمُ الْعَذابُ).
این زمان معین، براى آن است که هدف اصلى، یعنى بیدارى یا اتمام حجت بر آنها حاصل گردد، خدا هرگز بر خلاف حکمت، در کارهایش شتاب و عجله نمى کند.
دیگر این که، آنها که این سخن را مى گویند، چه اطمینانى دارند که هر لحظه عذاب الهى دامنشان را بگیرد؟ چرا که این عذاب ناگهانى و بدون مقدمه، در حالى که آنها نمى دانند و توجه ندارند، به سراغشان مى آید (وَ لَیَأْتِیَنَّهُمْ بَغْتَةً وَ هُمْ لایَشْعُرُونَ).(۴)
گرچه موعد عذاب در واقع معین و مقرر است، ولى مصلحت این است که آنها از آن آگاه نباشند، و بدون مقدمه فرا رسد، چرا که اگر وقت آن اعلام مى شد، باعث تجرى و جسارت کفار و گنهکاران مى گردید، آنها تا آخرین لحظه به گناه و کفر ادامه مى دادند، و در لحظات آخر که موعد مقرر عذاب نزدیک مى شد همگى توبه مى کردند، و به سوى حق باز مى گشتند!
فلسفه تربیتى این مجازات ها ایجاب مى کند که، موعدش مکتوم باشد تا هر لحظه اثر خود را ببخشد، و ترس و وحشت آن، عاملى بازدارنده گردد، ضمناً، از آنچه گفتیم روشن شد که: منظور از جمله وَ هُمْ لایَشْعُرُونَ این نیست که آنها اصل وجود عذاب را درک نمى کنند، و گرنه فلسفه عذاب از بین مى رفت، بلکه منظور این است که: آنها لحظه وقوع آن و مقدماتش را تشخیص نمى دهند، و به تعبیر دیگر به طور غافلگیرانه مثل صاعقه بر آنها فرود مى آید.
از آیات مختلف قرآن بر مى آید که، این بهانه جوئى منحصر به کفار مکّه نبود، بلکه، بسیارى از امم دیگر نیز روى مسأله تعجیل عذاب اصرار میورزیدند.
تفسیر نمونه)
▪️ @ghorun
🪴✨✨🪴✨✨🪴
🌿حضرت محمد«صلی الله علیه و آله»
فاطمه جان !روز قيامت هر چشمى گريان است ؛ مگر چشمى كه در مصيبت و عزاى حسين گريسته باشد،كه آن چشم در قيامت خندان است و به نعمتهاى بهشتى مژده داده مى شود.
📚بحارالانوار
#امام_حسین ع
#محرم
▪️ @ghorun
🌴🌴🌴🌴〰〰〰
🔅غبار #کربلا مانع آتش
فاضل کامل سید الواعظین مرحوم سید محمود امامی اصفهانی (رحمة اللّه علیه ) نقل نموده اند:
یکی از خلفای بنی مروان اولاد دار نمی شد به مقتضای عقیده فاسد خود نذر کرد که اگر خدا پسری به او بدهد، او را بر سر راه زوّارهای حضرت سیدالشهدأ علیه السلام بفرستد، و آنها را به قتل برساند.
اتفاقا بعد از مدّتی خداوند پسری به او عطاء می نماید، تا اینکه بزرگ میشود و به او وصیت می کند که باید بروی سر راه زوّارهای حسین علیه السلام و آنها را به قتل برسانی.
پسر شبی در خواب دید قیامت است و ملائکه غلاض و شداد جمعی را می برند بسوی جهنّم، تا یک شخص را آوردند بکشند بسوی آتش، رسول خدا (ص ) به ملائک فرمود: اگر چه این مرد گناه کار است لیکن شما نمی توانید او را به جهنّم ببرید زیرا روزی به زمین کربلا می گذشت غباری از آن زمین بر بدن او نشسته است.
عرض کردند: غبار را از او می شوئیم، حضرت فرمود: غبار را میشوئید امّا چشم او که به بقعه و بارگاه فرزندم حسین علیه السلام افتاده نمی شود که بشوئید.
پس ملائکه عذاب او را رها کردند و ملائکه رحمت آمدند و او را به بهشت بردند. آن پسر از خواب بیدار شد و از قصد فاسد خود بر گشت و توبه نمود و فورا به زیارت آن حضرت رفت و زوار را حرمت و نوازش می کرد.
📚ثمرات الحیوة .کرامات الحسینیه
#امام_حسین ع
#حکایت
▪️ @ghorun
🌻🌱==================🌱🌻
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۵۴ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
==================
۵۴یَسْتَعْجِلُونَکَ بِالْعَذابِ وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِیطَةٌ بِالْکافِرِینَ
🌱🌻=============
آیه۵۴) آنان با عجله از تو عذاب مى طلبند، در حالى که جهنم به کافران احاطه دارد.
==================
تفسیر آیه)بالاخره، سومین پاسخ را قرآن در آیه بعد بیان کرده، مى گوید: آنها در برابر تو در مورد عذاب عجله مى کنند، در حالى که جهنم کافران را احاطه کرده است ! (یَسْتَعْجِلُونَکَ بِالْعَذابِ وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِیطَةٌ بِالْکافِرِینَ). اگر عذاب دنیا تأخیر بیفتد، عذاب آخرت صددرصد قطعى است، آن چنان مسلّم است که قرآن به صورت یک امر فعلى از آن یاد مى کند و مى گوید: جهنم گوئى هم اکنون آنها را احاطه کرده است !
در اینجا تفسیر دقیق ترى نیز براى این آیه وجود دارد، و آن این که: جهنم از دو نظر هم اکنون به معنى واقعى کلمه این گروه را احاطه کرده.
نخست: جهنم دنیا است، آنها بر اثر شرک و آلودگى به گناه در جهنمى که خود فراهم کرده اند مى سوزند، جهنم جنگ و خون ریزى، جهنم نزاع و اختلاف، جهنم ناامنى و ناآرامى، جهنم ظلم و بیدادگرى، و جهنم هوى و هوسهاى سرکش!
دیگر این که، طبق ظاهر آیات قرآن، جهنم هم اکنون موجود است و طبق تحلیلى که قبلاً داشته ایم، در باطن و درون این دنیا است و به این ترتیب حقیقتاً کافران را احاطه کرده است، در آیات ۵ و ۶ و ۷ سوره تکاثر نیز به آن اشاره شده: کَلاّ لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْیَقِینِ * لَتَرَوُنَّ الْجَحِیمَ * ثُمَّ لَتَرَوُنَّها عَیْنَ الْیَقِینِ: این چنین نیست، اگر علم الیقین مى داشتید * دوزخ را مشاهده مى کردید * سپس آن را به عین الیقین مى دیدید .
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🏴امام حسين عليه السلام :
📌مردم ، بنده دنيايند و به ظاهر ، دم از دين مى زنند و تا زمانى كه زندگى شان تأمين شود ، از آن دفاع مى كنند؛ امّا چون در بوته آزمايش قرارگيرند ، ديندارانْ اندك اند.
📚تحف العقول، صفحه ۲۴۵
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شناخت امام زمان لازمه معرفت خدا
📌 امام حسین علیه السلام فرمودند:
مَعْرِفَةُ أَهْلِ كُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ اَلَّذِي يَجِبُ عَلَيْهِمْ طَاعَتُهُ .
🔺 معرفت خدا عبارت است از اینکه اهل هر زمان امامی را كه اطاعتش بر آنان واجب است، بشناسند.
📚 بحارالانوار ج ۵ باب ۱۵ ح ۱
🆔@ghorun
▫️🪴▫️〰〰〰〰▫️🪴▫️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیات ۵۵ و۵۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🪴🪴
آیه۵۵) يَوْمَ يَغْشَاهُمُ الْعَذَابُ مِنْ فَوْقِهِمْ وَمِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ وَيَقُولُ ذُوقُوا مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ
آیه۵۶) يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ أَرْضِي وَاسِعَةٌ فَإِيَّايَ فَاعْبُدُونِ
〰〰〰〰〰▫️▫️
آیه۵۵) (اینان را متذکر ساز به آن) روزی که عذاب خدا از بالا و زیر پا آنها را فرو گیرد، و (خدا یا منادی حق) گوید: (امروز) بچشید کیفر آنچه (در دنیا) عمل میکردید.
آیه۵۶) این بندگان با ایمان من، زمین من بسیار وسیع است در این صورت (اگر از جور کفار در سرزمینی به تنگ آمده و به کفر مجبور شوید از آنجا به دیار دیگر هجرت کنید و هر کجا باشید) مرا منحصرا به اخلاص پرستش کنید.
〰〰〰〰〰🪴🪴
تفسیر آیات)سپس میافزاید: «آن روز که عذاب الهی از بالای سر و از پایین پا، آنها را فرا میگیرد، و به آنها میگوید: بچشید آنچه را که عمل میکردید» روز سخت و دردناکی است (یَوْمَ یَغْشاهُمُ الْعَذابُ مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ وَ یَقُولُ ذُوقُوا ما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ).
🌿شأن نزول:
این آیه در باره مؤمنانی نازل شده که در مکّه تحت فشار شدید کفار بودند، بطوری که توانایی بر ادای وظایف اسلامی خود نداشتند. به آنها دستور داده شد از آن سرزمین هجرت کنند.
تفسیر آیه۵۶)
هجرتی باید کرد! از آنجا که در آیات گذشته سخن از موضعگیریهای مختلف مشرکان در برابر اسلام و مسلمانان بود در اینجا به وضع خود مسلمانان پرداخته و مسؤولیت و وظیفه آنها را در برابر یکی از مشکلاتی که در ارتباط با کفار دارند یعنی مشکل اذیت و آزار و محدودیت و فشار آنها را بیان میکند.
میفرماید: «ای بندگان من که ایمان آوردهاید (و هم اکنون برای انجام وظایف دینی خود تحت فشار دشمن هستید) سرزمین من وسیع است (به جای دیگر هجرت کنید و) مرا بپرستید» (یا عِبادِیَ الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ أَرْضِی واسِعَةٌ فَإِیَّایَ فَاعْبُدُونِ)
چرا که هدف آفرینش انسان بندگی خداست. هر گاه این هدف اساسی و نهایی زیر پا بماند راهی جز هجرت نیست.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🌴🌴▫️▫️▫️▫️
📝#امام_حسین «علیه السّلام »
إِنَّ شِيعَتَنَا مَنْ سَلِمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ كُلِّ غِشٍّ وَ دَغَل
بی گمان شیعیان ما، دلهایشان از هر خیانت، کینه و فریبکاری پاک است.
📚بحارالانوار
🆔 @ghorun
🌷🌷🌷〰〰〰〰〰
💌علاقه حضرت زینب به امام حسین
از زبان مرحوم آیة اللّه العظمی مرعشی نجفی نقل شده:
که بعد از عروسی حضرت زینب با عبداللّه بن جعفر، آن حضرت یک شبانه روز امام حسین علیه السلام را ندیده بود؛ چادر بر سر کرده و آماده ملاقات با برادر شده بود.
برای زینب، حتی آن یک شبانه روز هم دوری از امام حسین علیه السلام، بسیار سخت بوده است.
پس از این که می خواهد به دیدار برادر برود، به ایشان خبر می دهند که امام حسین علیه السلام خودشان به دیدار شما می آیند.
زینب کبری سلام اللّه علیها از فرط خستگی بر سکوی خانه و جلوی آفتاب به خواب می رود، تا این که امام حسین علیه السلام سر می رسند، اما زینب را بیدار نمی کنند، بلکه قبای خود را سایه بان خواهر می نمایند، تا حضرت زینب بیدار نشوند.
حضرت زینب سلام اللّه علیها که از خواب بر می خیزند، از برادر می پرسند: چرا من را بیدار نکردید امام حسین علیه السلام می فرمایند: دلم نیامد.
بعد خانم گفتند: این کار را باید یک روز جبران کنم. و این جبران به عصر عاشورا کشید که زینب کبری با نیمی از چادر خود، نیمی از بدن عریان سید الشهدا علیه السلام را در گودال قتلگاه پوشانید.
#محرم
#امام_حسین ع
#حکایت
🔘 @ghorun
💢💠💠💢🔘🔘💢💠💠💢
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۵۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖
آیه۵۷) كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۖ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
➖➖➖➖➖➖🔘
آیه۵۷) هر نفسی (طعم ناگوار) مرگ را خواهد چشید، و پس از مرگ شما را به سوی ما باز گردانند.
➖➖➖➖➖➖➖
تفسیر آیه) از آنجا که یکی از عذرهای کسانی که در بلاد شرک میماندند و حاضر به هجرت نبودند این بود که ما میترسیم از دیار خود بیرون برویم و خطر مرگ به وسیله دشمنان، یا گرسنگی، یا عوامل دیگر ما را تهدید کند به علاوه به فراق بستگان و خویشاوندان و فرزندان و شهر و دیار خود مبتلا شویم، قرآن در این آیه به عنوان یک پاسخ جامع به آنها میگوید: سر انجام همه انسانها میمیرند، و «هر کسی مرگ را میچشد، سپس به سوی ما باز گردانده میشوید» (کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَیْنا تُرْجَعُونَ).
گمان نکنید مرگ پایان همه چیز است، چرا که «همه شما به سوی ما باز میگردید» به سوی پروردگار بزرگ، و به سوی نعمتهای بیپایانش.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun