🪴🪴🪴🔅🔅🔅🔅🪴🪴🪴
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره شعرا آیه ۱۶ و ۱۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🪴🪴🪴➖➖➖➖
آیه۱۶) فَأْتِيَا فِرْعَوْنَ فَقُولَا إِنَّا رَسُولُ رَبِّ الْعَالَمِينَ
آیه۱۷) أَنْ أَرْسِلْ مَعَنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ
🔅🔅🔅➖➖➖➖
آیه۱۶) هر دو به اتفاق به جانب فرعون روید و بگویید که ما رسول پروردگار جهانیم.
آیه۱۷) با این پیام که طایفه بنی اسرائیل را با ما (از مصر به فلسطین) بفرست.
🪴🪴🪴➖➖➖➖
تفسیر آیه) برخورد منطقی و قاطع با فرعون: در آیات گذشته نخستین مرحله مأموریت موسی (ع) یعنی دریافت وحی و رسالت و تقاضای وسائل نیل به این هدف بزرگ، پایان یافت.
از اینجا به بعد «مرحله دوم» یعنی رو برو شدن با فرعون و گفتگوی سرنوشت ساز که در آن میان انجام گرفت مطرح شده.
نخست به عنوان مقدمه میفرماید: «اکنون (که همه چیز رو براه است) به سراغ فرعون بروید، و به او بگویید: ما رسول پروردگار جهانیان هستیم»َأْتِیا فِرْعَوْنَ فَقُولا إِنَّا رَسُولُ رَبِّ الْعالَمِینَ)
***
و به دنبال بیان رسالت خود، آزادی بنی اسرائیل را مطالبه کنید و بگویید: «بنی اسرائیل را با ما بفرست» (أَنْ أَرْسِلْ مَعَنا بَنِی إِسْرائِیلَ).
بدیهی است منظور این بوده که زنجیر اسارت و بردگی از آنها بردارد تا آزاد شوند، و بتوانند با آنها بیایند، نه این که تقاضای فرستادن آنها به وسیله فرعون شده باشد.
برگزیده تفسیر نمونه)
🌙 @ghorun ✨
🪴دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان:
«اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ یـا أبْصَرَ النّاظرین.»
خدایا به من قوت بده در این روز برای به پا داشتن فرمانت و بچشان در آن شیرینی یادت و نیز به کـرم خودت مهیا کن مرا در این روز برای ادای شکرت و نگهدار مرا در این روز به نگاهداریت و پرده پوشی خودت ای بصیرترین بینایان.
#ماه_رمضان
#دعای_روز
🌙 @ghorun✨
Tahdir joze4.mp3
4.12M
📖 تندخوانی جزء چهارم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_چهارم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
#تحدير
🌙 @ghorun ✨
🌹🌹🌹🍃🍃🍃🍃
📝 سيّد ابن طاووس از امام صادق و موسى بن جعفر عليهم السّلام روايت كرده كه فرمودند: در ماه رمضان از اوّل آن تا آخر آن پس از هر فريضه بخوان:
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي حَجَّ بَيْتِكَ الْحَرَامِ فِي عَامِي هَذَا وَ فِي كُلِّ عَامٍ مَا أَبْقَيْتَنِي فِي يُسْرٍ مِنْكَ وَ عَافِيَةٍ وَ سَعَةِ رِزْقٍ وَ لا تُخْلِنِي مِنْ تِلْكَ الْمَوَاقِفِ الْكَرِيمَةِ وَ الْمَشَاهِدِ الشَّرِيفَةِ وَ زِيَارَةِ قَبْرِ نَبِيِّكَ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ فِي جَمِيعِ حَوَائِجِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ فَكُنْ لِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِي لا يُرَدُّ وَ لا يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمُرِي [فِي طَاعَتِكَ ] وَ تُوَسِّعَ عَلَيَّ رِزْقِي وَ تُؤَدِّيَ عَنِّي أَمَانَتِي وَ دَيْنِي آمِينَ رَبَّ الْعَالَمِينَ .
خدايا زيارت خانه محرّمت را در امسال و در هر سال نصيبم كن، تا زمانیكه زنده ام دارى در آسانی تندرستى و گشادگى روزى، و محرومم نكن مرا از آن اماكن گرامى، و مشاهد شريف.
زيارت قبر پيامبرت كه درود تو بر او و بر خاندانش باد، و در تمام حاجات دنيا و آخرت ياور من باش خدايا از تو درخواست میكنم در آنچه كه حكم میكنى و مقدّر می نمايى، از فرمان حتمى در شب قدر، از حكمى كه برگشت داده نمیشود، و به حكم ديگر تبديل نمی گردد، اينكه مرا در شمار زائران خانه محترمت بنويسى، آن زائرانى كه پاك و خالصانه است زيارتشان و پذيرفته است تلاششان و آمرزيده است گناهشان، و نابود شده است بدي هايشان، و قرار ده در آنچه حكم میكنى، و مقدّر می نمایى اينكه عمرم را طولانى سازی و روزی ام را فراوان كنى، و امانت و قرضم را ادا نمايى، دعايم را اجابت كن اى پروردگار جهانيان
#ماه_رمضان
#رمضان
🌙 @ghorun✨
🪴حکمت ۱۱۱ نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): وَ قَدْ تُوُفِّيَ سَهْلُ بْنُ حُنَيْفٍ الْأَنْصَارِيُّ بِالْكُوفَةِ بَعْدَ مَرْجِعِهِ مَعَهُ مِنْ صِفِّينَ وَ كَانَ أَحَبَّ النَّاسِ إِلَيْهِ: «لَوْ أَحَبَّنِي جَبَلٌ لَتَهَافَتَ».
[قال الرضي رحمه الله تعالى و معنى ذلك أن المحنة تغلظ عليه فتسرع المصائب إليه و لا يفعل ذلك إلا بالأتقياء الأبرار و المصطفين الأخيار].
عشق تحمّل ناشدنى امام على عليه السّلام (اعتقادى):
و درود خدا بر او، (پس از بازگشت از جنگ صفّين، يكى از ياران دوست داشتنى امام، سهل بن حنيف از دنيا رفت.) فرمود: اگر كوهى مرا دوست بدارد، در هم فرو مى ريزد.
(سید رضی گوید: يعنى مصيبت ها، به سرعت به سراغ او آيد، كه اين سرنوشت در انتظار پرهيزكاران و برگزيدگان خداست).
#نهج_البلاغه
🌙 @ghorun ✨
♦️🌸♦️~~~~~~~~~~♦️🌸♦️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره شعرا آیه ۱۸ و ۱۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌸🌸~~~~~~~~~~~~
آیه۱۸) قَالَ أَلَمْ نُرَبِّكَ فِينَا وَلِيدًا وَلَبِثْتَ فِينَا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ
آیه۱۹) وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنْتَ مِنَ الْكَافِرِينَ
♦️♦️~~~~~~~~~~~~
آیه۱۸) فرعون گفت: تو نه آن کودکی که ما پروردیم و سالها عمرت در نزد ما گذشت؟
آیه۱۹) و آن فعل زشت (قتل نفس) از تو سر زد و (به خدایی ما) کافر بودی؟
🌸🌸~~~~~~~~~~~~
تفسیر آیه) در اینجا فرعون زبان به سخن گشود و با جملههایی حساب شده، و در عین حال شیطنتآمیز برای نفی رسالت آنها کوشید. نخست رو به موسی کرد و چنین «گفت: آیا ما تو را در کودکی در میان (دامان مهر) خود پرورش ندادیم»؟ (قالَ أَ لَمْ نُرَبِّکَ فِینا وَلِیداً).
تو را از آن امواج خروشان و خشمگین «نیل» که وجودت را به نابودی تهدید میکرد گرفتیم، دایهها برایت دعوت کردیم، و از قانون مجازات مرگ فرزندان بنی اسرائیل معافت نمودیم، در محیطی امن و امان در ناز و نعمت پرورش یافتی! و بعد از آن نیز «سالهای متمادی از عمرت در میان ما بودی»! (وَ لَبِثْتَ فِینا مِنْ عُمُرِکَ سِنِینَ).
***
سپس به ایراد دیگری نسبت به موسی پرداخته، میگوید: «تو آن کار مهم (کشتن یکی از قبطیان و طرفداران ما را انجام دادی» (وَ فَعَلْتَ فَعْلَتَکَ الَّتِی فَعَلْتَ).
اشاره به این که تو چگونه میتوانی پیامبر باشی که دارای چنین سابقهای هستی.
و از همه اینها گذشته «تو کفران نعمتهای ما میکنی» (وَ أَنْتَ مِنَ الْکافِرِینَ).
سالها بر سر سفره ما بودی، نمک خوردی و نمکدان را شکستی!، با چنین کفران نعمت چگونه میتوانی پیامبر باشی؟
در حقیقت میخواست با این منطق و این گونه پرونده سازی موسی را به پندار خود محکوم کند.
برگزیده تفسیر نمونه)
🌙 @ghorun ✨
🪴دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.
خدایا مرا در این روز از آمرزشجویان و از بندگان صالحِ فرمانبردارت و از اولیای نزدیکت قرار بده؛ به مهربانی خودت ای رحمکنندهترین رحکمکنندگان.
#ماه_رمضان
#دعای_روز
🌙 @ghorun ✨
Tahdir joze5.mp3
3.96M
📖 تندخوانی جزء پنجم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_پنجم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
#تحدير
🌙 @ghorun ✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷مناجات شهید سید مجتبی علمدار
🔅 ما شما را فراموش نکردیم..
🍃هدیه به محضر امام و شهدای اسلام صلوات
🌙 @ghorun ✨
✴️ افطارِ زیرکان
این دعایی است که حضرت علی علیهالسلام هنگام افطار میکردند:
بِسْمِ اللّهِ اَللّهُمَّ لَکَ صُمْنا وَعَلى رِزْقِکَ اَفْطَرْنا فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ
خدایا براى تو روزه گرفتیم و با روزى تو افطار میکنیم، پس از ما بپذیر که بهراستی تو شنوا و دانایى
تنها با چند کلمه افطار زیرکانه با اجر زیاد داشته باشید!
📚مفاتیحالجنان
#ماه_مبارک_رمضان
#ماه_رمضان
#رمضان
🌙 @ghorun ✨
🪴حکمت ۱۱۲ نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ أَحَبَّنَا أَهْلَ الْبَيْتِ، فَلْيَسْتَعِدَّ لِلْفَقْرِ جِلْبَاباً.
مشكلات شيعه بودن (اعتقادى، سياسى):
و درود خدا بر او، فرمود: هر كس ما اهل بيت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم را دوست بدارد، پس بايد فقر را چونان لباس رويين بپذيرد. (يعنى آماده انواع محروميّت ها باشد).
#نهج_البلاغه
🌙 @ghorun✨
🌹🌿«««««««««««««««««««««««««««
🌿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره شعرا آیه ۲۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌿🌿««««««««««««««««««
آیه۲۰) قَالَ فَعَلْتُهَا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ
🌹🌹««««««««««««««««««
آیه۲۰) موسی گفت: آری من چنین فعلی را مرتکب شدم (ولی نه بر عمد بلکه) در آن هنگام من (برای نجات سبطیان از ظلم قبطیان) به وادی حیرت سرگردان و از گمشدگان (دیار شما) بودم (و کاری به قصد نجات مظلومی کردم به قتل خطایی منتهی شد).
🌿🌿««««««««««««««««««
تفسیر آیه)موسی بعد از شنیدن سخنان شیطنتآمیز فرعون به پاسخ از هر سه ایراد پرداخت، ولی از نظر اهمیت پاسخ ایراد دوم فرعون را مقدم شمرد و یا اصولا ایراد اول را در خور پاسخ نمیدانست، چرا که پرورش دادن کسی هرگز دلیل آن نمیشود که اگر شخص پرورش دهنده گمراه بود او را به راه راست هدایت نکنند.
به هر حال چنین «گفت: من آن کار را انجام دادم در حالی که از بیخبران بودم» (قالَ فَعَلْتُها إِذاً وَ أَنَا مِنَ الضَّالِّینَ).
موسی (ع) در اینجا یک نوع «توریه» به کار برده و سخنی گفت که ظاهرش این بوده که من در آن زمان راه حق را پیدا نکرده بودم بعدا خداوند راه حق را به من نشان داد و مقام رسالت بخشید، ولی در باطن مقصود دیگری داشت و آن این که من نمیدانستم که این کار مایه این همه درد سر میشود و گر نه اصل کار حق بود و مطابق قانون عدالت!
برگزیده تفسیر نمونه)
🌙 @ghorun ✨