🔸🍂🔸✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍂🔸
🔸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره اسراء آیه۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۷) إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا فَإِذَا جَآءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوٓءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا
✨.🔸.✨.🍂.✨.🔸.✨
آیه۷) اگر نیكی كنید، به خودتان نیكی میكنید؛ و اگر بدی كنید باز هم به خود میكنید. و هنگامی كه وعده دوم فرا رسد، (آنچنان دشمن بر شما سخت خواهد گرفت كه) آثار غم و اندوه در صورتهایتان ظاهر میشود؛ و داخل مسجد (الاقصی) میشوند همان گونه كه بار اول وارد شدند؛ و آنچه را زیر سلطه خود میگیرند، در هم میكوبند.
... ... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۷) این گونه الطاف الهى شامل حال شما مى شود، شاید به خود آئید و به اصلاح خویشتن بپردازید، دست از زشتى ها بردارید و به نیکى ها رو آرید، چرا که:
اگر نیکى کنید، به خود نیکى کرده اید و اگر بدى کنید به خود بدى کرده اید (إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لا َِنْفُسِکُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها).
این، یک سنّت همیشگى است نیکى ها و بدى ها سرانجام به خود انسان باز مى گردد، هر ضربه اى که انسان مى زند بر پیکر خویشتن زده است، و هر خدمتى به دیگرى مى کند، در حقیقت به خود کرده است، ولى مع الأسف، نه آن مجازات شما را بیدار مى کند، و نه این نعمت و رحمت مجدّد الهى، باز هم به طغیان مى پردازید و راه ظلم، ستم و تعدّى و تجاوز را پیش مى گیرید، و فساد کبیر در زمین ایجاد مى کنید، و برترى جوئى را از حدّ مى گذرانید.
سپس، وعده دوم الهى فرا مى رسد: هنگامى که وعده دوم فرا مى رسد باز گروهى جنگجو و پیکارگر بر شما چیره مى شوند، آن چنان بلائى به سرتان مى آورند که آثار غم و اندوه از صورت هاى شما مى بارد (فَإِذا جاءَ وَعْدُ الآخِرَةِ لِیَسُوؤُا وُجُوهَکُمْ).
آنها حتى بزرگ معبدتان بیت المقدس را از دست شما مى گیرند و در آن داخل مى شوند همان گونه که بار اول داخل شدند (وَ لِیَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ کَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّة).
آنها به این هم قناعت نمى کنند، تمام بلاد و سرزمین هائى را که اشغال کرده اند، درهم مى کوبند و ویران مى کنند (وَ لِیُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبِیراً).
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🖌📝🖌📝🖌〰〰〰〰〰〰〰
در روايتی از امام سجاد(ع) نقل شده است كه فرمودند: «كسی كه حرفی از كتاب خدا بشنود و بدون اينكه خود قرائت كند، خداوند برايش حسنهای مینويسد و يكی از گناهان او را محو میكند و مقام او را يك درجه بالا میبرد.» (اصول كافی/ج ۲/ص ۶۱۲)
🆔 @ghorun ⬅️
🔸🌺🔸〰〰〰〰〰〰〰〰〰
عمار یاسر گوید:
امیرمؤمنان علی (ع) در جائی نشسته بود. کبوتری از هوا آمد. دور حضرت پرواز می نمود و به زبان خود به حضرت علی (ع) می گفت: «امروز پرواز می کردم، دیدم روی زمین دانه هائی ریخته، سرازیر شدم تا آنها را برچینم. صدای بال یک باز را شنیدم که به قصد شکار من آمده، فرار کردم و به اینجا آمده ام. به فریادم برس. من به شما پناه آورده ام.» علی (ع) آستین خود را باز کرد و آن کبوتر در آستینش جای گرفت.
ناگهان علی (ع) دید، باز شکاری فرا رسید و با زبان خود که علی (ع) می فهمید، عرض کرد: «صید مرا رها کن.»
علی (ع ) به باز فرمود: «این حیوان به من پناه آورده، من آن را به دست دشمن نمی دهم.»
باز شکاری عرض کرد: «چهار روز است گرسنه ام. امروز این کبوتر را خواستم شکار کنم، به تو پناه آورده است.»
علی (ع) فرمود: «هرکس به من پناه آورد، ممکن نیست که او را پناه ندهم.»
باز شکاری گفت: یا علی! یا شکار مرا بده و یا من گرسنه ام مرا سیر کن... آنحضرت که در فکر این بود تا از راهی که بسیار سخت بود باز شکاری را غذا دهد، که باز شکاری فریاد زد: «دست نگهدار من جبرئیل هستم و آن کبوتر برادرم میکائیل است. امروز می خواستیم تو را امتحان کنیم و فتوّت و جوانمردی تو را بیازمائیم. حقا که جوانمرد هستی.»
پی نوشت:
تلخيص از كتاب عشريه چهار سوقى، ص 159؛ اين داستان را مرحوم سيد مرتضى علم الهدى به قصيده درآورده و اين قصيده در آخر كتاب حيوان سبزوارى مذكور است.
#حکایت
🆔 @ghorun ⬅️
🌷🍃🌷🍃🌷〰〰〰〰〰〰〰
🍃🌷🍃
🕊 آرزو
دو ماه از شروع جنگ تحميلي گذشته بود. يك شب بچهها خبر آوردند كه يك بسيجي اصفهاني در ارتفاعات كاني تكهتكه شده است. بچهها رفتند و با هر زحمتي بود بدن مطهر شهيد را درون كيسهاي گذاشتند و آوردند.
آنچه موجب شگفتي ما شد، وصيتنامهي اين برادر بود كه نوشته بود: «خدايا! اگر مرا لايق يافتي، چون مولايم اباعبداللهالحسين (ع) با بدن پارهپاره ببر.»
منبع :كتاب كرامات شهدا - صفحه: 75
راوي : خاطره از بسيجي محمد
#شهدا
#شهادت
🌷 @ghorun
🌿🍃📚🌿🍃📚🌿🍃📚🌿🍃🍃
☀️کراماتی از ابن فهد حلی
«ابن فهد» روزى در باغ بود که شخصى یهودى وارد شد و گفت: شما مىگویید پیغمبرتان گفته عالمان امت من از انبیاى بنىاسرائیل برترند؟ احمد بن فهد جواب داد. آرى! یهودى گفت: نشانه این ادعا چیست؟ موساى کلیم، عصا را اژدها مىکرد.
در این حال «ابن فهد» نیز بیلى که در دست داشت به زمین انداخت و بىدرنگ مارى مهیب شد! سپس آن را گرفته دوباره به شکل بیل درآمد. یهودى گفت: شما از این نظر در رتبه آنان هستید (نه برتر از آنان)، ابن فهد گفت: براى موسى چنین خطاب آمد: «لاتخف» یعنی نترس! ولى ما نترسیده، آن را مىگیریم.
نقل کردهاند که یکى از علما در خواب چنان دید که مجلسى با شکوه بر پاشده و همه عالمان شیعه در آن جمعاند ولى «ابن فهد» حضور ندارد. در عالم خواب مىپرسد پس ابن فهد کجاست؟ مىگویند او در مجلس انبیا مقام گزیده است!
آن عالم بزرگ مدتى بعد پس از دیدار با «ابن فهد» خوابش را براى وى تعریف مىکند. آنگاه مىپرسد: شما چه کردهاید که خلوتنشین محفل انس گشته و در مجلس پیامبران جاى گرفتهاید؟ «ابن فهد» مىگوید: آنچه مرا بدان مقام رهنمون شد این بود که فقیر بودم و پولى نداشتم تا به آن صدقه داده، نیازمندى را دست گیرم. از همین رو مقام و آبرویم را صدقه دادم و از موقعیت خویش نیازمند را دستگیرى کردم.
#کرامات
🆔 @ghorun ⬅️
🖌✒️🖌✒️🖌✒️🖌✒️🖌✒️🖌✒️
حکمت ۶۶ نهج البلاغه:
📝 درخواست نکردن از نا اهلان
وَ قَالَ (علیه السلام): فَوْتُ الْحَاجَةِ أَهْوَنُ مِنْ طَلَبِهَا إِلَى غَيْرِ أَهْلِهَا.
روش خواستن (اخلاقى، اجتماعى):
و درود خدا بر او، فرمود: از دست دادن حاجت بهتر از درخواست كردن از نا اهل است.
#نهج_البلاغه
🆔 @ghorun ⬅️