🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌
🖋 حضرت زهرا(س)
قالَتْ علیها السلام : مَنْ اصْعَدَ إ لىَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، اهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ افْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
بحار
هر كس عبادات و كارهاى خود را خالصانه براى خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و بركات خود را براى او تقدیر مى نماید.
✋ السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا(س)
#حدیث
#فاطمیه
🥀 @ghorun
🌾🌾🌾➖🌾🌾🌾➖🌾🌾🌾
💫 ساده ولی عاجزکننده
وَ لَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ
و قطعاً قرآن را برای پندآموزی آسان کردهایم، پس آیا پندگیرندهای هست؟
#قرآن_کریم
#سوره_قمر ، ۱۷
🆔 @ghorun
📚🍂📚🍂📚🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عرفه
دعای چهل و هفتم
وَ اجْعَلْ لِى فِى هَذَا الْيَوْمِ نَصِيبا أَنَالُ بِهِ حَظّا مِنْ رِضْوَانِكَ، وَ لا تَرُدَّنِى صِفْرا مِمَّا يَنْقَلِبُ بِهِ الْمُتَعَبِّدُونَ لَكَ مِنْ عِبَادِكَ
و در این روز مرا نصیبى ده که از خشنودى تو برخوردار گردم، بندگان فرمانبردار از نزد تو سرشار از نعمت باز مى گردند، مرا با دست تهى باز مگردان.
وَ إِنِّى وَ إِنْ لَمْ أُقَدِّمْ مَا قَدَّمُوهُ مِنَ الصَّالِحَاتِ فَقَدْ قَدَّمْتُ تَوْحِيدَكَ وَ نَفْىَ الْأَضْدَادِ وَ الْأَنْدَادِ وَ الْأَشْبَاهِ عَنْكَ، وَ أَتَيْتُكَ مِنَ الْأَبْوَابِ الَّتِى أَمَرْتَ أَنْ تُؤْتَى مِنْهَا، وَ تَقَرَّبْتُ إِلَيْكَ بِمَا لا يَقْرُبُ أَحَدٌ مِنْكَ إِلا بالتَّقَرُّبِ بِهِ.
اگر چه من از اعمال نیکوى آنان پیش نیاوردم اما تو را به یگانگى شناختم و ضد و مثل و مانند براى تو ثابت نکردم و از همان درها که فرمودى سوى تو آمدم و به همان اعمال تقرب جستم که هر کس قرب تو خواهد به غیر آن تقرب نجوید.
ثُمَّ أَتْبَعْتُ ذَلِكَ بِالْإِنَابَةِ إِلَيْكَ، وَ التَّذَلُّلِ وَ الاسْتِكَانَةِ لَكَ، وَ حُسْنِ الظَّنِّ بِكَ، وَ الثِّقَةِ بِمَا عِنْدَكَ، وَ شَفَعْتُهُ بِرَجَائِكَ الَّذِى قَلَّ مَا يَخِيبُ عَلَيْهِ رَاجِيكَ.
با این حال سوى تو بازگشتم و فروتنى نمودم و زارى کردم و گمان نیک از تو داشتم و به آنچه نزد توست دلگرم بودم و امید تو را شفیع خود ساختم که کم افتد کسى امیدوار تو باشد و ناامید شود.
#صحیفه_سجادیه
🆔 @ghorun
◽️⚪️◽️⚪️◽️⚪️◽️⚪️◽️⚪️◽️⚪️
حکمت ۴۷۰ نهج البلاغه: معنای توحید و عدل خداوند
وَ سُئِلَ عَنِ التَّوْحِيدِ وَ الْعَدْلِ، فَقَالَ (عليه السلام): التَّوْحِيدُ أَلَّا تَتَوَهَّمَهُ، وَ الْعَدْلُ أَلَّا تَتَّهِمَه.
تعريف توحيد و عدل (اعتقادى):
(از امام نسبت به توحيد و عدل پرسيدند فرمود:) توحيد آن است كه خدا را در وهم نيارى، و عدل آن است كه او را متّهم نسازى.
#نهج_البلاغه
🆔 @ghorun
✨⚫️✨≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈✨⚫️✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۴۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
✨▫️✨▫️✨▫️✨▫️
آیه۴۰) مَنْ عَمِلَ سَيِّئَةً فَلَا يُجْزَىٰٓ إِلَّا مِثْلَهَا وَمَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰٓئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ يُرْزَقُونَ فِيهَا بِغَيْرِ حِسَابٍ
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
آیه۴۰) هر كه بدی كند جز به مانند آن كیفر نیابد، و از مردان یا زنان كسانی كه كار شایسته انجام دهند در حالی كه مؤمن باشند، در بهشت درآیند و آنان را در آن رزق بیحسابْ دهند.
✨▫️✨▫️✨▫️✨▫️
تفسیر آیه۴۰)مسأله، تنها فانى بودن این دنیا و باقى بودن سراى آخرت نیست، مسأله مهم، مسأله حساب و جزاست: هرکس عمل بدى انجام دهد، فقط به اندازه آن به او کیفر داده مى شود، اما کسى که عمل صالحى انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالى که مؤمن باشد، وارد بهشت مى شود و روزى بى حسابى به او داده خواهد شد (مَنْ عَمِلَ سَیِّئَةً فَلا یُجْزى إِلاّ مِثْلَها وَ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَر أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِکَ یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ یُرْزَقُونَ فِیها بِغَیْرِ حِساب).
او در این سخنان حساب شده اش، از یکسو اشاره به عدالت خداوند در مورد مجرمان مى کند که تنها به مقدار جرمشان جریمه مى شوند.
و از سوى دیگر، اشاره به فضل بى انتهاى او، که در مقابل یک عمل صالح پاداش بى حساب به مؤمنان داده مى شود، و هیچگونه موازنه اى در آن رعایت نخواهد شد، پاداشى که هیچ چشمى ندیده، و هیچ گوشى نشنیده، و حتى به فکر انسانى خطور نکرده است.
و از سوى سوم، لزوم توأم بودن ایمان و عمل صالح را، یاد آور مى شود.
و از سوى چهارم، مساوات مرد و زن در پیشگاه خداوند و در ارزشهاى انسانى.
به هر حال، او با این سخن کوتاه خود، این واقعیت را بیان مى کند که متاع این جهان، گر چه ناچیز است و ناپایدار، ولى مى تواند وسیله رسیدن به پاداش بى حساب گردد، چه معامله اى از این پرسودتر؟!
ضمناً تعبیر به مثلها اشاره به این است که مجازاتهاى عالم دیگر شبیه همان کارى است که انسان در این دنیا انجام داده است، شباهتى کامل و تمام عیار.
تعبیر به بِغَیْرِ حِساب ، ممکن است اشاره به این مطلب باشد که نگاهداشتن حساب عطایا مخصوص کسانى است که مواهب محدودى دارند، و مى ترسند اگر حساب را نگه ندارند، گرفتار کمبود شوند، اما کسى که خزائن نعمتهاى او نامحدود و بى پایان است، و هر قدر ببخشد کاستى در آن پیدا نمى شود، (زیرا هر قدر از بى نهایت بر دارند باز هم بى نهایت است!)، نیاز به حسابگرى ندارد.
در اینجا این سؤال پیش مى آید که، آیا این آیه، با آیه اى که مى گوید: هر کس کار نیکى انجام دهد، ده برابر پاداش به او عطا مى شود منافات ندارد؟ مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ عَشْرُ اَمْثالِها .
در پاسخ باید به این نکته توجه کرد که، ده برابر حداقل پاداش الهى است، و لذا در مورد انفاق، به هفتصد برابر و بیشتر ارتقاء مى یابد، و سرانجام به مرحله پاداش بى حساب مى رسد، که هیچ کس جز خدا حد آن را نمى داند.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
⁉️چگونه تاریخ بخوانیم؟
فَکَیْفَ کانَ عَذابی وَ نُذُرِ؟
پس چگونه بود عذاب من و هشدارها [ی من]؟
#قرآن_کریم
#سوره_قمر ، ۱۶
🆔 @ghorun