🌾🔶🌾🔶🌾🔶🌾🔶🌾🔶🌾
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۲۴و۲۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۲۴نُمَتِّعُهُمْ قَلِیلاً ثُمَّ نَضْطَرُّهُمْ إِلى عَذاب غَلِیظ
۲۵وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللّهُ قُلِ الْحَمْدُ لِلّهِ بَلْ أَکْثَرُهُمْ لایَعْلَمُونَ
🔘▫️🔘▫️🔘▫️🔘▫️🔘▫️
۲۴ ـ ما اندکى آنها را از متاع دنیا بهره مند مى کنیم سپس آنها را به تحمل عذاب شدیدى وادار مى سازیم!
۲۵ ـ و هر گاه از آنان سؤال کنى: چه کسى آسمانها و زمین را آفریده است ! مسلماً مى گویند: اللّه بگو: الحمد للّه (که خود شما معترفید) ! ولى بیشتر آنان نمى دانند!
🔘▫️🔘▫️🔘▫️🔘▫️🔘▫️
پس از آن مى افزاید: بهره آنها از زندگى دنیا تو را شگفت زده نکند، ما کمى از متاع دنیا در اختیار آنان مى گذاریم ـ و متاع دنیا هر چه باشد کم و ناچیز است ـ سپس آنها را بالاجبار به عذاب شدید مى کشانیم عذابى مستمر و دردناک (نُمَتِّعُهُمْ قَلِیلاً ثُمَّ نَضْطَرُّهُمْ إِلى عَذاب غَلِیظ).
این تعبیر، ممکن است اشاره به آن باشد که: آنها تصور نکنند، در این جهان از قبضه قدرت خداوند خارجند، خود او مى خواهد آنها را براى آزمایش و اتمام حجت و مقاصدى دیگر، آزاد بگذارد، و همین متاع قلیل به آنها نیز از سوى او است، و چقدر متفاوت است حال این گروه، که ذلیلانه و بالاجبار به عذاب غلیظ الهى کشانده مى شوند، با آنها که تمام وجودشان در اختیار خدا است و چنگ به عروة الوثقى زده اند، در دنیا پاک و نیکوکار زندگى مى کنند و در آخرت در جوار رحمت الهى متنعم اند.
ده وصف از اوصاف پروردگار
در شش آیه فوق، مجموعه اى از صفات خداوند بیان شده است که در حقیقت ده صفت عمده یا ده اسم از اسماء الحسنى را بیان مى کند:
غنى، حمید، عزیز، حکیم، سمیع، بصیر، خبیر، حق، على و کبیر.
این از یک نظر، و از سوى دیگر، در آیه نخست از خالقیت خداوند سخن مى گوید، در آیه دوم از مالکیت مطلقه او، در آیه سوم از علم بى انتهایش بحث مى کند و در آیه چهارم و پنجم از قدرت نامتناهیش .
و در آخرین آیه نتیجه مى گیرد: کسى که داراى این صفات است حق است و غیر از او همه باطل و هیچ و پوچند.
با توجه به این بحث اجمالى، به شرح آیات باز گردیم:
نخست مى فرماید: اگر از آنها سؤال کنى چه کسى آسمانها و زمین را آفریده است؟ به طور قطع در پاسخ مى گویند: اللّه (وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللّهُ).
این تعبیر که در آیات دیگر قرآن نیز دیده مى شود (سوره عنکبوت آیه ۶۱ ـ ۶۳، زمر ۳۸، زخرف ۹) از یک سو، دلیل بر این است که مشرکان هرگز منکر توحید خالق نبودند، و نمى توانستند خالقیت را براى بتها قائل شوند، تنها به شرک در عبادت و شفاعت بتها معتقد بودند.
و از سوى دیگر، دلیل بر فطرى بودن توحید و تجلى این نور الهى در سرشت همه انسان ها است.
بعد از آن مى گوید: حال که آنها به توحید خالق معترفند: بگو حمد و ستایش مخصوص اللّه است که خالق همه چیز مى باشد، نه بتها که خود مخلوق اویند، ولى اکثر آنها نمى دانند و نمى فهمند که: عبادت باید منحصر به خالق جهان باشد (قُلِ الْحَمْدُ لِلّهِ بَلْ أَکْثَرُهُمْ لایَعْلَمُونَ).
🌙@ghorun✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖋سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره لقمان - آیه ۲۵
🌙@ghorun✨
💢♦️💢♦️💢♦️💢♦️💢
✨دعای روز بیست و چهارم ماه رمضان
خدایا در این روز از تو درخواست میکنم آنچه را که رضای تو در اوست و به تو پناه میبرم از آنچه تو را ناپسند است، و از تو توفیق میخواهم که در این روز به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نکنم، ای عطا بخش سؤال کنندگان.
#دعای_روز
#ماه_مبارک_رمضان
🌙 @ghorun ✨
Tahdir joze24.mp3
3.94M
📖 تندخوانی جزء بیست و چهارم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_بیست_و_چهارم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
#تحدير
🌙 @ghorun ✨
Quran-Farsi-Juz-24.mp3
43.57M
ترجمه قرآن صوتی فارسی محمدمهدی فولادوند جزء بیست و چهارم
#جزء_بیست و چهارم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
🆔@ghorun